We Are Scientists předvedou svou show v Lucerna Music Baru

14.07.2016 12:56 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

We Are Scientists, powerpopová dvoučlenná kapela z Brooklynu v New Yorku, vydala v dubnu své páté album nazvané "Helter Seltzer", které podpoří velkým turné, v jehož rámci vystoupí premiérově v pražském Lucerna Music Baru. Nová deska We Are Scientists vyšla na labelu 100% Records (na CD, digitálně a na limitovaném modrozeleném vinylu) a předcházel jí singl "Buckle", bombastická úvodní písnička z alba.

"Helter Seltzer" pro We Are Scientists produkoval jejich bývalý klávesák Max Hart, který hrál poslední tři roky na klávesy v kapele Katy Perry. Nahrávky míchal Chris Coady v Sunset Sound in L.A. - ten získal renomé během spolupráce s takovými kapelami jako Future Islands, Beach House a !!!. Konečného mastering se ujal Greg Calbi (Yeah Yeah Yeahs, Noel Gallagher, Perfume Genius) a letos v lednu byla deska hotová.

"Helter Seltzer" je skvostné album s dramatickou hudbou, ale notně odlehčenou. We Are Scientists vznikli v roce 2005 a hráli na mnoha velkých festivalech (Glastonbury, Reading & Leeds, Coachella, T In The Park), vystoupili v show Joolse Hollanda nebo Davida Lettermana. Jejich prvního alba "With Love & Squalor" se prodalo přes sto padesát tisíc kusů a získalo zlatou desku. We Are Scientists s velkým úspěchem hráli jako předkapela R.E.M, jejich první tři desky produkoval Ariel Rechtshaid, producent Vampire Weekend a Ushera. Hodně času věnují svým videoklipům, které jsou již pověstné.

Tuzemští fanoušci se budou moci přesvědčit o jejich kvalitách 26. července, kdy zahrají v Lucerna Music Baru. Vstupenky v hodnotě 390 Kč se dají v předprodejích koupit na pokladně LMB a v sítích GoOut, Eventim, Ticketpro a Ticketportalu. Na místě budou o sto korun dražší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY