shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. týden

Nové desky pro 50. týden

Vydáno: 13.12.2015 12:40 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na hudební novinky přišla menší krize, a tak se tentokrát musíte spokojit s novinkou Ricka Rosse, space rockovým duem Zombi, či se soundtrackem Hanse Zimmera. Opožděně se k nám dostává Raury a jeho debut. Rockeři si v nadcházejícím týdnu přijdou na své s novinkou amerických Cold Truth, případně s tour edicí poslední desky Papa Roach. Metalisty zase potěší album kapely Secrets Of Ther Moon.

Pokud se v pondělí 14. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Rick Ross - Black Market (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Rick Ross - Black Market
Stejně jako loni, i letos si americký rapper a producent Rick Ross nechal své album až na samotný závěr roku. Svoji osmou studiovku pojmenoval "Black Market" a jak sám prohlásil, tohle album ho posunulo na vyšší intelektuální level a je pochopitelně ovlivněné i jeho lednovým zatčením za napadení. Pro standardní verzi alba si připravil celkem čtrnáct skladeb se spoustou hostů, kterými jsou John Legend, CeeLo Green, Nas, DJ Premier, Mariah Carey, Chris Brown, Mary J. Blige a Future. Mohli byste slyšet ještě Teriuse Nashe aka The-Dream, ale to už byste museli sáhnout po deluxe edici, která přinese nejen zmíněného rappera, ale i tři další písničky. Rick Ross si pochopitelně své album napsal a produkoval, ale přesto si k sobě přizval své producentské kolegy jako jsou DJ Mustard, Jake One, DJ Khaled, nebo J.R. Rotem. Několik skladeb z desky sdílí prostřednictvím svého VEVA.


Papa Roach - F.E.A.R. (Tour Edition) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Papa Roach - F.E.A.R. (Tour Edition)
Pokud fandíte americké rockové formaci Papa Roach, jistě byste si neměli nechat ujít novou verzi jejich poslední studiovky "F.E.A.R.". Ta nyní, vedle standardního tracklistu, čítá ještě navíc i pár skladeb z uplynuvšího turné. Mezi bonusy najdete tedy pětici písní včetně otevírací skladby z desky "Face Everything And Rise", "Fear Hate Love" a "Scars". Připomeňme, že podobnou reedici připravili muzikanti také ke své předchozí nahrávce "The Connection" z roku 2012.


Hans Zimmer & Lorne Balfe - Saints & Strangers (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba / instrumentální hudba

Hans Zimmer & Lorne Balfe - Saints & Strangers (soundtrack)
Hudební skladatel Hans Zimmer, který má na svém kontě hudbu k takovým filmům jako "Interstellar", "Piráti z Karibiku" nebo "Gladiátor", se zanedlouho představí naživo v Praze. Ještě dříve si ale budete moci vychutnat další soundtrack, na kterém se podílel dohromady s Lornem Balfem. Jedná se o hudbu k dramatickému miniseriálu z produkce National Geographic Channel, který dostal název "Saints & Strangers". Na soundtracku najdete celkem sedm kompozic, jejichž ukázky uslyšíte na stránkách britského Amazonu.


Cold Truth - Grindstone (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Cold Truth - Grindstone
Pro fanoušky moderního blues a rocku je v nadcházejícím týdnu připravena nová deska americké formace Cold Truth. Americký kvartet představuje novinku "Grindstone", která se pyšní už pořadovým číslem tři. Poslední nahrávku "Do Whatcha Do" vydali navíc před dlouhými sedmi lety, takže chystaný počin je v hledáčku fanoušků kapely už docela dlouhou dobu. Deska měla vyjít už na jaře loňského roku, nicméně přípravy se posunuly a tuzemští příznivci amerického bluesrocku ji dostanou nyní pod stromeček. Jestli stojí za to, posuďte sami a poslechněte si ukázky na oficiálním webu kapely.


Raury - All We Need (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní hip hop

Raury - All We Need
S více jak měsíčním zpožděním se k nám dostává debutové album amerického muzikanta, který si říká Raury a kterého loni britská BBC zařadila na čtvrté místo své prestižní ankety Sound Of 2015. Rauryho už před tím ale pozvala ke spolupráci Lorde na písničce pro soundtrack k filmu "The Hunger Games: Mockingjay Part 1". Zmíněný debut si tento muzikant z Atlanty produkoval sám společně dvojnásobným držitelem Grammy Jamesem Ryanem Ho, který si říká Malay a který spolupracoval s Frankem Oceanem, Aliciou Keys nebo Johnem Legendem. Dohromady pro desku nahráli čtrnáct skladeb, k jejichž nahrání pozvali i pár hostů. Do studia za nimi tak zavítali například Tom Morrello, Key!, Adia, RZA a Big K.R.I.T.. Několik věcí už sdílí Raury na svém VEVU a my jen dodáme, že album bude k sehnání i na vinylu.


Secrets - Everything That Got Us Here (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Secrets - Everything That Got Us Here
Jestli je vaším žánrem post-hardocre, nenechte si ujít v nadcházejícím týdnu na pultech novinku kapely Secrets. Jejich v pořadí třetí album "Everything That Got Us Here" je současně první deskou, na které spolupracovali s novým zpěvákem Wadem Waltersem. A že probíhala spolupráce více než hladce dokazuje i to, že nové album bylo nahránov ten samý den, kdy z kapely odešel předchozí zpěvák Aaron Melzer. Z rádií můžete znát už pilotní singl "Left Behind" a pokud jste na něj ještě štěstí neměli, navštivte YouTube.com. Jako druhý singl byla vybrána skladba "Rise Up" a celkem čítá nahrávka jedenáct kousků.


Tip týdne

Zombi - Shape Shift (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: space rock / progresivní rock

Zombi - Shape Shift
Poprvé jste u nás na pittsburské duo Zombi mohli narazit před šesti lety, kdy vydalo své třetí album "Spirit Animal". Od té doby dvojice sice nahrála ještě čtyři roky staré album "Escape Velocity", ale na naše stránky se vrací až nyní s novinkou "Shape Shift", na které svým fanouškům nabídnou celkem devět skladeb. Ty jsou, jak je u nich obvyklé, instrumentální a za dominance kytar a kláves se s nimi noří mi do hlubin space rocku. Co si pod tím představit a jak se třeba hudebně duo posunulo, zjistíte poslechem písniček na jejich profilu na bandcamp.com. Pokud se vám zalíbí, můžete se poohlédnout i po vinylu.


Secrets Of The Moon - Sun (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: black metal

Secrets Of The Moon - Sun
Slunce, jakožto zdroj tepla a života se stalo symbolem také nové desky formace Secrets Of The Moon. V black metalovém pojetí dostává tato interpretace úlohy životadárného zdroje navíc jiný rozměr a asi i proto považují členové formace šestou studiovku za zásadní počin a zářez ve své diskografii. I přes temnou povahu žánru neunikne posluchačům pestrost, kterou si fanoušci mohou zakoupit rovnou v několika edicích. Deska vychází totiž jako Digibook, LP a také ve speciální edici se dvěma CD a knihou v pevné vazbě. Fajnšmekři jistě navíc ocení kompletní box, jenž obsahuje 2 LP a jedno bonusové LP navíc společně s knižní publikací. Obdobná verze je k dostání s vinyly.


Sheek Louch - Silverback Gorilla 2 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Sheek Louch - Silverback Gorilla 2
Rick Ross není jediným rapperem, který si nechal své album až na prosinec. Tím dalším je Sheek Louch, kterého hip hopoví fanoušci budou znát ze spolupráce s Ghostface Killah, nebo z jeho vlastního projektu The Lox, na kterém se s ním podílel Jadakiss a Styles P. Nicméně už od roku 2003 se Sheek Louch věnuje i své sólové kariéře, do které nyní přidal další kamínek "Silverback Gorilla 2". Jak název naznačuje, navazuje tímto albem na sedm let starou desku obdobného jména. Pro letošní nahrávku připravil celkem sedmnáct stop, v nichž přivítal řadu hostů jako Billy Danze, Trae tha Truth, Joell Ortiz, Swizz Beatz, Raheem DeVaughn, Pusha T, Dyce Payne, Jadakiss, ASAP Ferg, Styles P, Ghostface Killah, nebo Fabolous & Whispers. Jak se podepsali na jednotlivých skladbách, zjistíte díky YouTube.com kanálu vydavatelství Tommy Boy.


Dále vychází:

Above & Beyond - Anjunabeats, Vol. 12 (Sony Music)
Altar - Dark Domains (1989 - 1995) (Mystic Production)
Autopsy - After The Cutting (Mystic Production)
Bruce Springsteen - Sentimental Journey (bootleg) (Bertus)
Coronatus - Raben Im Herz (Mystic Production)
Dodsferd - Wastes Of Life (Mystic Production)
Edith Piaf - The Essential Collection (Mystic Production)
Eugene Istomin - Eugene Istomin - The Concerto And Solo Recordings (Sony Music)
Headless Crown - Time For Revolution (Mystic Production)
Helheim - raunijaR (Mystic Production)
Images At Twilight - King (Mystic Production)
Johnny Cash - The Ultimate Collection (Mystic Production)
Messenger - Starwolf (Part II. Novastorm) (Mystic Production)
Monolithe - Epsilon Aurigae (Mystic Production)
New Order - Tutti Frutti (singl) (Mystic Production)
Paavo Järvi - Nielsen: The Complete Symphonies 1-6 (Sony Music)
Pantera - The Complete Studio Albums 1990-2000 (Warner Music)
Různí - Easy Lounge (Sony Music)
Různí - Play More Indie (Sony Music)
Různí - Running Songs (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Amy Winehouse - The Collection/Limited Ed. (Universal)
Earl Sweatshirt - Doris (Sony Music)
Earl Sweatshirt - I Don'T Like Shit, I Don'T Go Outside: An Album By Earl Sweatshirt (Sony Music)
Frank Zappa - Feeding The Monkies At Ma (Universal)
Frank Zappa - Sheik Yerbouti (Universal)
Lang Lang - ##Lang LangX## In Paris (Sony Music)
Pantera - The Complete Studio Albums 1990-2000 (Warner Music)
Rush - A Show Of Hands (Universal)
Rush - Hold Your Fire (Universal)
Ryan Adams - 1989 (Sony Music)
Zombi - Shape Shift (Mystic Production)

Reedice:
Hiems - Cold Void Journey (Mystic Production)
Mayhem - A Season Of Blasphemy (Mystic Production)
Teen Suicide - Dc Snuff Film/Waste Yrself (Warner Music)
Teen Suicide - I Will Be My Own Hell Because There Is A Devil Inside My Body (Warner Music)

NÁZORY
  • Opet sme si nic neoblubili (john s Marcinom, 13.12.2015 22:35) Reagovat

    Tylko jednu piesen a to niee velja

  • Mashrou Leila - Ibn El Leil (TH, 14.12.2015 01:44) Reagovat

    Já si nemůžu pomoct, ale chybí mi zde moji oblíbení Libanonci - Mashrou Leila. Deska v digitální podobě vyšla už 27.11. (na CD stále čekám), ale myslím si, že tahle skupina stojí přinejmenším za zkoušku. Jasně, zpívaj arabsky a jejich CD se v ČR nedají sehnat, na druhou stranu přednedávnem odvysílala jejich koncert z Londýna MTV a absolvovali už i tour po USA, koncertují po Evropě i Blízkém východě a boří přitom konvence a stereotypy (typicky písní Shim El Yasmine). Postupně si budují mezinárodní publikum a já bych byl fakt rád, kdyby se tu o nich vědělo víc. Pokud si je chcete někdo poslechnout, doporučuji Fasateen, Bahr, Imm El Jacket (předchozí alba) nebo Aoede či Marikh (aktuální Ibn El Leil).

    • Re: Mashrou Leila - Ibn El Leil (Tomáš Parkan - autor, 14.12.2015 13:52) Reagovat

      Dobrý den, obávám se, že to už je taková specialita, jakou Nové desky nemohou postihnout, nehledě na to, že fyzicky u nás snad nevyšla ani jedna deska, což je podmínka k uvedení v ND.

  • Kde je R. Kelly? (El Raduso, 14.12.2015 13:26) Reagovat

    A co deska R. Kellyho - The Buffet? Král moderního r´n´b nestojí za zmínku?

    • Re: Kde je R. Kelly? (Tomáš Parkan - autor, 14.12.2015 13:57) Reagovat

      Dobrý den, určitě by za zmínku stála, kdyby u nás fyzicky vyšla. Čistě teoreticky by ji k nám mělo distribuovat Sony Music, ale v jejich edičním plánu na tento měsíc vůbec nefiguruje. Snad se tak stane až po Novém roce.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pearl Jam - Dark Matter 8/10
Recenze: Pearl Jam na "Dark Matter" překypují nadšením a mladickou energií S aktuální "Dark Matter" mají Pearl Jam na kontě tucet studiových alb. Novinka kapely ze Seattlu naštěstí nepatří k těm tuctovým. S pomocí mladého producenta se zasloužilí rockeři, kteří už před pár lety vstoupili do... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Fletcher, SaSaZu, Praha, 21.4.2024
Naživo: Fletcher v SaSaZu obstarala zvuk, diváci zase obraz Popová, byť naživo spíše už pop-rocková zpěvačka Fletcher při své první návštěvě Prahy vyprodala klub SaSaZu. Ten nejprve od osmé večer na půl hodinky opanovala alternativně rocková dvojice Arxx z Brightonu, připomínající... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 16:00 v sekci Naživo
Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně
Rozhovory: Igor Orozovič - Když zpíváte text, který je váš, nikdy ho nemůžete zazpívat špatně "Pomíjivost divadla je pro mě někdy bolestná. Oproti tomu kratičká píseň toho může obsáhnout spoustu a zůstane v nás, můžeme si ji zpívat," říká herec a muzikant Igor Orozovič. Svou čerstvě vydanou debutovou desku "Když muž... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 11:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Mark Knopfler - One Deep River 8/10
Recenze: Na "One Deep River" je Mark Knopfler pořád stejně solidní Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se... čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Naživo: Hans Zimmer bez Hanse Zimmera vzal diváky v O2 areně na cestu kolem světa (09.03.2024 19:59)
- Fotogalerie: Hudební a vizuální show The World Of Hans Zimmer v obrazech (09.03.2024 18:47)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Justin Bieber Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Adele Queen AC/DC Kabát Sia U2 Rush Bono Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Dua Lipa
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu