shop.musicserver.cz
Nové desky pro 45. týden

Nové desky pro 45. týden

Vydáno: 08.11.2015 14:47 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Podzim už je v plném rozletu a s ním i spousta novinek. V hlavní roli tentokrát bude Seal, Mylène Farmer a Ellie Goulding. Jim pak bude šlapat na paty reedice výběru The Beatles, Italka Laura Pausini, countryový Tim McGraw, doo-wopové Little Mix a Ryan Adams, který přezpíval Taylor Swift. Rockery zase potěší živák Anathemy nebo novinka Devil You Know.

Pokud se v pondělí 9. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Seal - 7 (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soul / r'n'b

Seal - 7
Seal si vzal po albu "Soul 2" z roku 2011 poněkud delší volno. Čtyři roky museli jeho fanoušci čekat na novinku naposled u nahrávky "System" a pět let na nový původní materiál v případě desky "Seal IV". Devátou studiovku nazval anglický zpěvák jednoduše "7" a tímto jménem naznačuje, že dvě desky coververzí "Soul" řadí tak trochu mimo svoji diskografii. Pro novinku napsal a nahrál celkem jedenáct písní, u nichž se po dlouholeté spolupráci s Davidem Fosterem a dalšími vrátil k producentovi Trevoru Hornovi. S ním naposledy nahrál před dvanácti lety dnes již zmíněnou "Seal IV". V jedné písničce se k nim navíc přidal britský deep houseový producent Jamie Odell. Už to napovídá, že Seal vrací zpět do své kombinace soulu a r'n'b také elektronické prvky, což uvítají především skalní příznivci. Jak zní výsledek a zda písničky ze "7" naváží na hity jako "Love's Divine" nebo "Crazy" zjistíte poslechem alba na Sealově profilu na YouTube.com.


Mylène Farmer - Interstellaires (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synthpop / new wave

Mylene Farmer - Interstellaires
Zatímco předchozí alba Francouzsky Mylène Farmer byla v Česku k sehnání poněkud s obtížemi nebo vůbec, novinku "Interstellaires" si budou moc tuzemští fanoušci vychutnat naplno. Její desáté řadové album nabídne jedenáct skladeb, při jejichž přípravě se zpěvačka rozhodla zkusit něco nového. Nechala odpočívat svého dvorního spolupracovníka Laurenta Boutonnata a dala se dohromady s Martinem Kierszenbaumem, jehož práci znají třeba příznivci Lady Gaga, Tokio Hotel, nebo Natalie Kills. S jednou písničkou vypomohl i Matthew Koma a skladbu "I Want You to Want Me" má na svědomí Rick Nielsen. Prvním singlem se stal duet se Stingem "Stolen Car", pocházející původně z alba "Sacred Love". Jeho videoklip uvidíte na VEVU zpěvačky a my pouze dodáme, že titul bude k sehnání i na vinylu a také ve sběratelské edici.


Ellie Goulding - Delirium (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / synth pop / folktronica

Ellie Goulding - Delirium
Osmadvacetiletá Ellie Goulding se od tři roky starého alba "Halcyon" notně posunula dál v kariéře a to především díky singlu "Love Me Like You Do" z filmu "Padesát odstínů šedi", který se stal doslova globálním hitem dobývající vrcholy hitparád ve všech zemích světa. Nyní ovšem musí toto své úspěšné tažení potvrdit třetí deskou, kterou pojmenovala "Delirium". Album vznikalo střídavě v Londýně, anglickém hrabství Herefordshire, Švédsku a Los Angeles, kde spolupracovala se špičkovým producentským týmem. V něm nechyběli Max Martin, Greg Kurstin, Ryan Tedder, Klas Ahlund, Guy Lawrence z dua Disclosure nebo v poslední době značně skloňovaní Ilya Salmanzadeh a Savan Kotecha. Psaní textů se ujala sama Ellie a po boku jí stál i tentokrát dlouholetý spolupracovník, skladatel a zpěvák Jim Eliot. Základní verze alba bude obsahovat celkem šestnáct písní a nebude na ní chybět ani zmíněný filmový hit. Stejně, jako v případě předchozích alb, i tentokrát zpěvačka uvede na trh i deluxe verzi alba, která celkem přinese dvaadvacet písní. "Část mého já vidí toto album jako experiment natočit velkou popovou desku," uvádí zpěvačka, ovšem první kritiky jsou spíše zdrženlivé. Obrázek si částečně můžete udělat sami, díky VEVU zpěvačky.


Ryan Adams - 1989 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní country / folk / rock

Ryan Adams - 1989
Ryan Adams se od vydání loňské eponymní desky stihl rozvést se svoji manželkou Mandy Moore a ještě k tomu natočit i nové album. Pojmenoval ho "1989" a jestli vás napadá nějaká souvislost se stejnojmennou deskou Taylor Swift, pak vězte, že rozhodně není náhodná. Americký zpěvák se totiž rozhodl, že loňský hit své kolegyně přetočí a přezpívá písničku po písničce podle sebe. Třináct písniček přearanžoval do mixu alternativního country, rocku a indie folku a inspirací mu byla i tvorba The Smiths. Vzhledem k tomu, že v Americe vyšla deska už koncem září, můžeme vám prozradit, že se jí dostalo poměrně pozitivního přijetí. Zda je oprávněné, můžete posoudit i vy sami na Adamsově VEVU, kde je celé album ke slyšení. K dispozici bude i na vinylu nebo digitálně v HD kvalitě 24/192.


Tip týdne

Laura Pausini - Simili (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Laura Pausini - Simili
Nebudeme-li počítat předloňský výběr hitů, čekají příznivci zpěvačky Laury Pausini na její novou desku už více jak čtyři roky. Konečně je toto čekání u konce a sympatická Italka jim naservíruje novinku "Simili", která bude mít pochopitelně i svoji španělskou verzi "Similares". Na obou najdete shodně patnáct písniček a Laura Pausini je tentokrát opět nasměrovala na rozmezí popu a rocku, s tím že do nich sem tam přimíchala i něco málo ze soulu, elektroniky, taneční hudby a nezapomíná ani na latino vlivy, díky kterým získala v minulosti několik Latin Grammy. Prvním singlem se stala písnička "Lato destro del cuore", jejíž videoklip uvidíte ve speciální sekci jejího webu.


Anathema - A Sort Of Homecoming (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: doom metal

Anathema - A Sort Of Homecoming
Jedna z nejopěvovanějších britských rockových kapel na poli hudební scény, formace Anathema vydává na Blu-ray a DVD kolekci s názvem "A Sort Of Homecoming". Režii koncertního snímku dostal na starost Lasse Hoil, který dříve spolupracoval také s Opeth. Záznam byl pořízen na letošním vystoupení kapely v Liverpool Cathedral. Recenzenti, kteří měli možnost se ho na vlastní kůži účastnit, dokáží jen stěží popsat působivost celé show a atmosféru, kterou celá akce oplývala. "Jak by vám jistě každý řekl, možnost hrát v této katedrále je obrovská pocta. To místo je neskutečné," prozradil kytarista a zpěvák kapely Vincent Cavanagh. Tracklist čítá na patnáct písní a živák je k dostání hned v několika variacích: Jako set čtyř disku (koncertní audio záznam na dvou CD, DVD a Blu-ray), na dvou CD a DVD-V, na Blu-ray a také jako LP. Ukázku najdete na YouTube.com.


The Beatles - 1 (BluRay) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Beatles - 1
Pokud máte ve svém okolí velkého klasika a milovníka The Beatles, jistě ho velice potěšíte luxusní reedicí nejprodávanějšího výběru kultovní britské formace "The Beatles 1". Reedice, jež míří na pulty ochodů, bude kromě standardního tracklistu obsahovat také několik bonusů v podobě promo videí. Aby byly všem skladbám dány moderní a velice slušivé kabátky, spojilo své síly osmnáct odborníků. Kolekci čítající na sedmadvacet z největších hitů kapely si můžete zakoupit hned v několika edicích: na CD, DVD, Blu-ray disku, v kombinaci CD a DVD nebo CD a Blu-ray. Pro sběratele a příznivce tradičního zvuku je tu i verze na dvou LP. No a pokud budete chtít opravdu zainvestovat, sáhněte po "The Beatles 1+", kde je navíc i obsáhlá kniha. Trailer si prohlédněte na YouTube.com.


Candice Night - Starlight Starbright (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk / world music

Candice Night - Starlight Starbright
Většina hudebních fanoušků zná Candice Night jako tvář Blackmore's Night, které vévodí společně se svým manželem Blackmorem. Umělkyně se ale nyní hlásí o slovo s novou sólovou deskou "Starlight, Starbright", na které překvapí zejména bohtším hlasovým rejstříkem a intimním, skoro až zasněným projevem. Při tvorbě své desky se nechala inspirovat narozením svých dvou dětí: "jako by to bylo včera. Ten pocit nekonečné lásky a vědomí, že jste součástí něčeho většího. Že je to v podstatě zázrak," vzpomíná Candice Night. Ještě dodala: "Chtěla jsem to oslavit a dát najevo, co vše se ve mě odehrává. Nikdy jsem se ještě necítila tak spirituálně založená." Ukázky písní najdete na Amazon.com.


Devil You Know - They Bleed Red (Mystic Production)
web / / Deezer / psali jsme 51468 žánr: metal

Devil You Know - They Bleed Red
V případěl, že byste si tento týden rádi poslechli něco metalově krativního, je tu novinka formace Devil You Know, kterou tvoří bývalý člen Kliiswitch Engage Howard Jones, Francesco Artusato z All Shall Perish a John Sankye z Devolved. V pořadí druhá deska tohoto seskupení nese název "They Bleed Red" a jednu z nových písní "Stay Of Execution" si můžete poslechnout tady YouTube.com. "Je to jedna z písní, která vznikla zcela neočekávaně. Cílem bylo udělat vyloženě 'heavy' song, ale zkusit při tom něco nového. Tak vzniklo něco, kde je od každého kousek," prozradil kytarista Artusato. Jestli má pravdu, posuďte sami. Svůj názor nám pak napište do komentářů!


Jamie Woon - Making Time (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / soul

Jamie Woon - Making Time
Britský zpěvák a skladatel Jamie Woon se na scéně objevil podobně jako James Blake a fanouškům populární scény nabídl silně procítěný projev. Nyní, pět let po svém debutu "Mirrorwriting" přichází s novinkou "Making Time", která je překvapivě minimalistická. A soulová, což může příznivce pop music velice překvapit. Jamie Woon na desce spolupracoval se jmény jako Willy Mason, Royce Wood Junior nebo Robin Hannibal. Ukázku v podobě kousku "Message", nahraného přímo ve studiu, si můžete poslechnout na YouTube.com


Little Mix - Get Weird (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / doo-wop / hip hop

Little Mix - Get Weird
Britský dívčí kvartet Little Mix, který se dal dohromady během osmé řady X Factoru, po dvou deskách pevně zakotvil na hudební scéně a to dokonce takovým způsobem, že již pomáhá svým slavnějším kolegyním jako třeba Britney Spears a Jessie J. Už při předávání letošních Brit Awards nahlásily nejen nové album, ale i změnu stylu a nutno podotknout, že si nevymýšlely. Svoji novinku "Get Wierd" totiž pojaly více popově a k tomu přidaly ještě něco málo hip hopu a značnou dávku doo-wopu, tedy stylu, který v poslední době opět hodně rozšiřuje Meghan Trainor. S touto změnou kurzu jim pomáhala řada producentů, kjako TMS, Steve Mac, Matt Rad nebo Maegan Cottone, tedy lidé, pod jejichž křídla spadá i Olly Murs, Demi Lovato, Jess Glyne, či One Direction. Celkem v této sestavě nahrály tucet písniček, které deluxe edice rozšíří o další čtyři kousky. V obou uslyšíte i jednoho hosta, kterým je Jason Derulo. První ukázky z "Get Weird" sdílí kvartet na svém VEVU.


Tim McGraw - Damn Country Music (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Tim McGraw - Damn Country Music
Americký countryový zpěvák v nové dekádě tedy rozhodně nezahálí. Od roku 2012 není jediný rok, kdy by nevydal jednu desku a obyčejně přidá ještě něco dalšího. Například k letošní letní kompilaci "35 Biggest Hits" aktuálně přihazuje i řadovku "Damn Country Music", na které opět spolupracoval se svým dvorním producentem Byronem Gallimorem. Společnými silami připravili celkem jedenáct písniček pro standardní verzi a tři více pro deluxe edici. Mezi nimi sice tentokrát neuslyšíte jeho manželku Faith Hill, ale neznamená to, že by někdo z rodiny chyběl. Úvodní "Here Tonight" si totiž zazpívala jejich nejstarší dcera Gracie McGraw. K ní pak přibyli ještě v jedné písničce Big & Rich. První singl "Top Of The World", titulní song a pohled do zákulisí nahrávání nabízí McGraw na svém profilu YouTube.com.


Seong-Jin Cho - Winner Of The 17th International Chopin Piano Competition (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Seong-Jin Cho - Winner Of The 17th international Chopin Piano Competition
25. října vyvrcholil v polské Varšavě letošní ročník prestižní Mezinárodní klavírní soutěže nesoucí jméno polského skladatele Frédérica Chopina. Absolutním vítězem s více než sto šedesáti soutěžících se stal Seong-Jin Cho z Jižní Koreje, když ve finále porotu oslovila jeho interpretace "Klavírního koncertu E-moll, Opus č. 11". Vy si nyní můžete tento jeho koncert také vychutnat díky záznamu s vše říkajícím názvem "Winner Of The 17th International Chopin Piano Competition". Ukázky z něj nabízí Supraphonline.cz


Sarah Blasko - Eternal Return (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / anti-folk

Sarah Blasko - Eternal Return
Australská indie popová zpěvačka Sarah Blasko není českému publiku zcela neznámým jménem. Před dvěma roky ji mohli slyšet diváci v Paláci Akropolis, kde představila své první čtyři alba a především to poslední "I Awake". Za svoji kariéru získala šestnáct nominací na ARIA Awards, z nichž dvě proměnila v zisk třístěnného kovového jehlanu, a další by jistě ráda přidala i s novinkou "Eternal Return". Pro ni se svými spolupracovníky Burkem Reidem, Benem Fletcherem, Nickem Walesem a Davidem Huntem připravila celkem deset skladeb, jejichž ukázky uslyšíte na stránkách německého Amazonu.


Sol Gabetta - Vasks: Presence (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Sol Gabetta - Vasks: Presence
Argentinská violoncellistka Sol Gabetta se zřejmě moc nezastaví. Po jarním Chopinovském albu s Bertrandem Chamayou a zářijovém Beethovenovském triptychu je zpět s albem "Vasks: Presence". Jak napovídá název, tentokrát čerpala z díla lotyšského skladatele Pēterise Vaskse, kde si vybrala tři zbrusu nové koncerty - dva pro sólo cello a jeden pro cello a varhany. Za zády jí při nahrávání stál Amsterdam Sinfonietta. Atmosféru alba mohou nastínit ukázky na stránkách německého Amazonu.


Zaz - Paris, Encore! (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: šanson / jazz / francouzské varieté

Zaz - Paris, Encore!
Mylène Farmer není jedinou Francouzskou vydávající tento týden nové album, ačkoli v případě Zaz nejde až o takovou novinku. Jak už napovídá název "Paris, Encore!", rozhodla se ještě jednou připomenout své loňské album "Paris", a tak jej vydá znovu a to s přídavkem. Tím je jednak bonusová písnička "Sous Le Ciel De Paris" nazpívaná s Pablo Alboránem a především pak záznam koncertu. Ten kupodivu nepochází z Paříže nebo z Francie, ale z německého Stuttgartu, kde letos vystoupila v rámci jazzového festivalu. Ve dvaceti písničkách ji vedle její vlastní kapely doprovodil i prestižní SWR Big Band. Koncert můžete sehnat jednak na DVD společně s albem, nebo i odděleně na DVD či Blu-Ray. Krátký trailer k tomuto titulu najdete na YouTube.com.


Old Dominion - Meat And Candy (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country rock

Old Dominion - Meat And Candy
Americký country rockový kvintet Old Dominion působí na hudební scéně sice už od roku 2007, ovšem dosud bylo slyšet především o dvou členech. Zpěvák Matthew Ramsey a kytarista Trevor Rosen jsou totiž součástí autorského týmu, do nějž patří i Shane McAnally, Josh Osborne nebo třeba Brandy Clark, který píše hity pro takové hvězdy, jako jsou Blake Shelton, Keith Urban, Luke Bryan, nebo The Band Perry. Nyní se ale rozhodli, že po loňském eponymním EP vydají konečně svůj LP debut nazvaný "Meat And Candy". Pro něj natočili celkem jedenáct písniček, jejichž produkci převzal již zmíněný Shane McAnally. Prvním singlem se stala skladba "Break Up With Him", jejíž videoklip je ztvárněním filmu "Návrat do budoucnosti II" a to včetně hoverboardu nebo DeLoreanu.


Petr Kolář - A proč ne (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Petr Kolář - A proč ne
Po čtyřech letech se Petr Kolář hlásí o slovo s novou deskou. A pořádně rockovou. Název desky "A proč ne" je do jisté míry Petrovou odpovědí na hypotetickou otázku, proč se rozhodl natočit poctivou rockovou desku, místo očekávaného zaplutí do středního proudu. Album obsahuje celkem třináct nových písní, jako bonus pak nedávno představený úspěšný duet s Karlem Gottem "To jenom láska zastaví čas", kterou najdeme i na Gottově novém kompletu. Za hudební produkcí stojí kytarista, zpěvák a producent Miloš Dodo Doležal. "Nejtěžší je vždy tvůrčí proces, kdy vše teprve krystalizuje, a my jsme tvořili všechny skladby od základů společně. Dokonce jsem si zavzpomínal na dobu, kdy jsem začínal, protože když bylo potřeba, stal jsem se opět bubeníkem. A naopak, nejlepší je pro mě vždycky výsledek, který musí posoudit až posluchači," dodává Kolář, který texty napsal spolu s básníkem Michalem Burešem. Dalším, který přispěl, byl i Martin Němec, známý hlavně jako kapelník skupiny Precedens. Ukázku najdete tady.


Petr Hapka - Zlatá kolekce (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / romantismus

Petr Hapka - Zlatá kolekce
Už za několik málo dní se pražskou O2 arenou rozezní tóny koncertu Hapka žije! a u této příležitosti vyjde i jeho kompilace v rámci supraphonské "Zlaté kolekce". Šedesátka skladeb reprezentující téměř padesátiletou Hapkovu kariéru bude opět rozdělená na tři disky s neformálními chronologickými bloky "Malé písně", "V penziónu Svět" a "Štěstí je krásná věc". Vedle zásadní interpretky Hany Hegerové, přítomné ve všech jeho tvůrčích obdobích, uslyšíte i Karla Gotta, Waldemara Matušku, Václava Neckáře a pochopitelně interprety podílejících se na projektech s Michalem Horáčkem. Vše doplní melodie z filmů "Léto s kovbojem", "Panna a netvor", "Krakonoš a lyžníci" nebo "Tisícročná včela" a další méně frekventované skladby. O výběr se postaral Miloš Skalka, který měl díky početným licencím volnou ruku, takže finální písňová sestava je dostatečně reprezentativní, což můžete posoudit na Supraphonline.cz.


The Cardboard Swords - The Cardboard Swords (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / folk rock

The Cardboard Swords - The Cardboard Swords
Máte-li rádi styl americké Counting Crows, měli byste zpozornět, protože v Michiganu jim vyrostli následovníci. Jsou čtyři, jmenují se The Cardboard Swords a zvukem i stylem své slavnější kolegy místy připomínají více, místy méně. Pro svůj eponymní debut si připravili celkem deset skladeb, z nichž část uslyšíte na jejich profilu na bandcamp.com.


Anna Netrebko - Macbeth & Netrebko/Terfel - Don Giovanni (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: opera

Anna Netrebko - Macbeth
Jedna z nejslavnějších operních div, rodačka z ruského Krasnodaru Anna Netrebko, v jednom týdnu vydává hned dva záznamy oper, v nichž ztvárnila hlavní role. Tou první je Verdiho "Macbeth" v nastudování newyorské Metropolitní opery, kde jí byli partnery Željko Lučić, René Pape, nebo Joseph Calleja. Druhou operou je Mozartův "Don Giovanni", jehož záznam pochází z milánské La Scaly, kde po jejím boku zpíval neméně slavný kolega Bryn Terfel. Obě představení budou k sehnání jak na DVD, tak i Blu-Ray. YouTube.com profil vydavatelství Deutsche Grammophon nabízí, jak trailer k "Macbethovi", tak i k trailer k "Donu Giovannimu".


V krátkosti - Výběry a reedice

V tomto týdnu vychází hned několik výběrů toho nejlepšího a některé vám v krátkosti představíme.

  • Možná vám to ani nepřijde, ale v září britští Erasure oslavili kulatých třicet let od svého prvního singlu "Who Needs Love (Like That)". Není tedy divu, že se rozhodli toto výročí oslavit výběrem svých hitů. Ten nazvali po tom asi největším "Always" a bude mít hned dvě podoby. V základní verzi přinese dvacet písniček včetně nového mixu "Sometimes", fanoušci ale raději sáhnou po deluxe edici se třemi disky, jejichž náplň prozrazuje web dua.
  • Další kapelou, která se rozhodla rekapitulovat, je i Divokej Bill. Jejich "Platinum Collection" čítá tři disky, které jsou tematicky rozdělené jako Singly, Ploužáky a Nářez. Vedle pětačtyřiceti vybraných písniček bude pro fanoušky zajímavý i booklet s raritními fotografiemi.
  • Anastacia letos slaví patnáct let sólové kariéry a ty se rozhodla zrekapitulovat prostřednictvím výběru svých největších hitů "Ultimate Collection". Mezi devatenácti písničkami najdete i novinku "Take This Chance".
  • V pětašedesátém roce se na hudební scéně objevila jedna z nejzásadnějších rockových kapel současné pop music - němečtí Scorpions. K příležitosti oslav padesáti let na scéně se muzikanti rozhodli vydat některé ze svých alb v luxusní rozšířené edici, kdy každou z desek doplní bonusové písně, DVD s živými koncertními záznamy a rozhovory. Konkrétně se jedná o alba "Lovedrive", "Blackout", "Love At First Sting", "World Wide Live" a "Savage Amusement". Remasterované nahrávky budou k dostání také na LP.


Dále vychází:

Axxis - 25 Years Of Rock And Power (Cd+Dvd) (Mystic Production)
Babymetal - Live At Budokan (Red Night & Black Night Apocalypse) (BluRay) (Mystic Production)
Babymetal - Live At Budokan (Red Night & Black Night Apocalypse) (DVD) (Mystic Production)
Babymetal - Live At Budokan (Red Night) (Mystic Production)
Billy Sherwood - Citizen (Mystic Production)
Dawn Of Destiny - To Hell (Mystic Production)
Death Dealer - Hallowed Ground (US Import)
Demon Incarnate - Demon Incarnate (Mystic Production)
Dorothea Rödchmann - Mozart Arias (Sony Music)
Dragony - Shadowplay (Mystic Production)
Ektomorf - Aggressor (Mystic Production)
Ektomorf - Aggressor (Fan Box) (Mystic Production)
Enter Shikari - The Mindsweep (Hospitalised) (Mystic Production)
Fates Warning - A Pleasant Shade Of Gray (Deluxe Edition) (soundtrack) (Mystic Production)
Frank Zappa - Roxy (The Movie) (Mystic Production)
Frank Zappa - Roxy (The Movie) (BluRay) (Mystic Production)
Frank Zappa - Roxy (The Movie) (DVD) (Mystic Production)
Gama Bomb - Untouchable Glory (Mystic Production)
Genaux/Nesi/Prina/Basso - Baroque Divas (Universal)
George Fenton - The Lady In The Van (Original Motion Picture Soundtrack) (Sony Music)
Gregorian - Masters Of Chant 10 (The Final Chapter) (Mystic Production)
Hank Williams - I Saw The Light (The Unreleased Recordings) (Warner Music)
Housebreaking - Against All Odds (Mystic Production)
Chailly/Goerne/Rcgo - Complete Orchestral Music (Universal)
Chemia - Let Me (Mystic Production)
Jana Kirschner - 16 naj pesniciek (Universal)
Johannes Oerding - Alles Brennt - Live In Hamburg (DVD) (Sony Music)
Johannes Oerding - Alles Brennt - Live In Hamburg (BluRay) (Sony Music)
Johannes Oerding - Alles Brennt - Live In Hamburg (CD+Blu-Ray) (Sony Music)
John Williams - John Williams Conducts John Williams (Sony Music)
Julia Lezhneva - Julia Lezhneva-Handel (Universal)
Kirk Cameron - Saving Christmas (DVD) (Sony Music)
Kit Armstrong - Liszt (Sony Music)
Lang Lang - The Vienna Album (Universal)
Larry Gus - I Need New Eyes (Mystic Production)
Levine/Met - Falstaff (Universal)
Magnus Karlsson Free Fall - Kingdom Of Rock (Mystic Production)
Mammoth Storm - Fornjot (Mystic Production)
Novelists - Souvenirs (Mystic Production)
Periphery - Juggernaut: Alpha/Omega (Sony Music)
Placido Domingo - The 50 Greatest Tracks (Universal)
Power Theory - Driven By Fear (Mystic Production)
Radu Lupu - Complete Recordings (Universal)
Renee Fleming - Christmas In New York (DVD) (Universal)
Ritchie Blackmore - Uneasy Rider (The Talented Mr. Blackmore) (Mystic Production)
Ritchie Blackmore - Uneasy Rider (The Talented Mr. Blackmore) (DVD) (Mystic Production)
Ritchie Blackmore - Uneasy Rider (The Talented Mr. Blackmore) (BluRay) (Mystic Production)
Rome - Anthology 2005-2015 (Mystic Production)
Roy Orbison - The MGM Years 1965-1973 (Bertus)
Různí - Better Call Saul (Music From The Television Series) (Sony Music)
Různí - Legend Defined-111 Dgg (Universal)
Různí - Retrospective: The Music Of Mad Men (Universal)
Různí - Zlatý Český slavík (Universal)
Sailing To Nowhere - To The Unknown (Mystic Production)
Sam Smith - In The Lonely Hour / Drowning Shadows Edition (Universal)
Serial Butcher - Brute Force Lobotomy (Mystic Production)
Silje Nergaard - If I Could Wrap Up A Kiss (Silje's Christmas) (Sony Music)
Solti/Lso - Koncert Pro Orchestr/Suita (Universal)
Spirit Cabinet - Hystero Epileptic Possessed (Mystic Production)
Stefan Temmingh - Birds (Sony Music)
Teramaze - Her Halo (Mystic Production)
Tom Petty - Southern Accents In The Sunshine State (bootleg) (Bertus)
Twitching Tongues - Disharmony (Mystic Production)
Uchida/Roschmann - Liederkreis/7 Fruhe Lieder (Universal)
Vanden Plas - Chronicles Of The Immortals - Netherworld (Part 2) (Mystic Production)
Watain - Satanic Deathnoise From The Beyond (Mystic Production)
Yuja Wang - Koncert pro klavír/Balada O.19 (Universal)

Vychází na vinylu:
Anathema - A Sort Of Homecoming (Mystic Production)
Clifford Curzon - Koncert Pro Klavir 1 (Universal)
Dr.Dre - Compton (Universal)
Ellie Goulding - Delirium (Universal)
Elvis Presley - If I Can Dream: Elvis Presley With The Royal Philharmonic Orchestra (Sony Music)
Enter Shikari - The Mindsweep (Hospitalised) (Mystic Production)
Fates Warning - A Pleasant Shade Of Gray (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Frank Sinatra - A Jolly Christmas From... (Universal)
Gama Bomb - Untouchable Glory (Mystic Production)
Gregorian - Masters Of Chant 10 (The Final Chapter) (Mystic Production)
Chris Cornell - Higher Truth (Universal)
Karajan/BPH - Symfonie 1-9 1963 Edition (Universal)
Larry Gus - I Need New Eyes (Mystic Production)
Mylene Farmer - Interstellaires (Universal)
Original Broadway Cast - If/Then: A New Musical (Sony Music)
Red House Painters - Songs For A Blue Guitar (Universal)
Sam Smith - N The Lonely Hour / Drowning Shadows Edition (Universal)
Seal - 7 (Warner Music)
Teramaze - Her Halo (Mystic Production)
Tony Bennett & Bill Charlap - The Silver Lining - The Songs Of Jerome Kern (Sony Music)
Yo-Yo Ma - Bach: Unaccompanied Cello Suites (Sony Music)
Yo-Yo Ma, Stuart Duncan, Edgar Meyer & Chris Thile - The Goat Rodeo Sessions (Sony Music)

Reedice:
Bob Dylan - The Best Of The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series, Vol. 12 (Sony Music)
Fates Warning - A Pleasant Shade Of Gray (Mystic Production)
Fates Warning - A Pleasant Shade Of Gray (Deluxe Edition) (Mystic Production)
Hozier - Hozier (Universal)
Living Death - Protected From Reality (Mystic Production)
Ronnie Spector - The Very Best Of Ronnie Spector (Sony Music)
Satan - Court In The Act (Mystic Production)
The Alan Parsons Project - The Turn Of A Friendly Card (Sony Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu