shop.musicserver.cz
Nové desky pro 27. týden

Nové desky pro 27. týden

Vydáno: 05.07.2015 11:56 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli se již mírně projevuje prázdninový útlum, stále je co nabídnout. Tento týden například seveřanku Emilii Nicolas, českou folk jazzovou zpěvačku Martinu Fišerovou, britské hip hopové duo Krept & Konan, debutujícího Sainta Raymonda a hlavní hvězdou bude rapper Meek Mill. Metalové fanoušky zase potěší nový projekt Tima Tolkkiho nebo sólovka Veroniky Freeman.

Pokud se v pondělí 6. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Meek Mill - Dreams Worth More Than Money (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Meek Mill - Dreams Worth More Than Money
Relativně dlouho napínal americký rapper Meek Mill své fanoušky. Od roku 2012, kdy vyšel jeho debut "Dreams And Nightmares", sice vydal několik mixtapů a hostoval na albech Puffa Daddyho, Jazmine Sullivan, nebo DJe Khaleda, ale plnohodnotného pokračovatele dlouho odkládal. Nyní je konečně tu a dostal název "Dreams Worth More Than Money". Přinese hip hopovým příznivcům hned čtrnáct skladeb, na kterých spolupracoval s řadou slavných autorů a producentů. V jeho týmu pro toto se to hemží jmény jako Boi-1da, Danja, Vinylz, Bangladesh, Jeremih nebo Rick Ross. Ještě výraznější je to v případě hostů, které přímo uslyšíte. Meek Millovi tímto způsobem přispěli Tory Lanez, Swizz Beatz, Future, Nicky Minaj s Chrisem Brownem, Drake, The Weeknd, Diddy a již zmíněný Rick Ross. Prakticky celé album už formou audia sdílí Meek Mill na svém YouTube.com kanálu.


Tip týdne

Emilie Nicolas - Like I'm A Warrior (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro indie pop

Emilie Nicolas - Like I'm A Warrior
Už je to zase nějaký čas, co k nám z Norska dorazila hudba nějaké nové tváře. To se ale nyní mění společně s debutem "Like I'm A Warrior" Emilie Nicolas. Ještě před rokem byla tato sedmadvacetiletá zpěvačka neznámou studentkou hudby na jazzové konzervatoři v Oslo. Zde se seznámila s budoucími členy své doprovodné kapely, s nimiž nahrála zmiňovaný debut, který vydala loni v srpnu. Ten okamžitě v domácím Norsku zaujal způsobem fůzování popu s jazzem, r'n'b, elektronikou, post-dubstepem a housem a Emilie Nicolas za něj získala hned dvě norské Spellemannprisen a vynesl ji místo na hudebních festivalech včetně slavného Roskilde. Nyní se konečně dostává i mimo severní Evropu a pokud ji chcete poznat i vy, stačí navštívit její VEVO.


Saint Raymond - Young Blood (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop / indie pop

Saint Raymond - Young Blood
Dvacetiletý zpěvák z Nottinghamu Callum Burrows, který si ale v hudebním světě říká Saint Raymond, trošku mate své příznivce. Už loni v lednu totiž vydal EP "Young Blood" a nyní vydává další desku s tím samým názvem. Nyní se už ale jedná o plnohodnotné debutové LP obsahující dvanáct písniček ve standardní verzi a o pět více v případě deluxe edice. Kdo, tohoto zpěváka ještě nezná, pak vězte, že dělá mix folku a popu v jejich indie podobách. Určitou zárukou kvality by mohla být i osoba producenta, kterým je Jacknife Lee, tedy člověk spolupracující s U2, Snow Patrol, R.E.M., či Bloc Party. Nejlíp ale uděláte, když navštívíte jeho profil na YouTube.com, a z řady ukázek si uděláte obrázek sami.


Chaos Magic - Chaos Magic (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: melodický metal

Chaos Magic - Chaos Magic
Finského hudebníka Tima Tolkkiho si jistě nejlépe pamatujete jako kytaristu oblíbené power metalové formace Stratovarius. V této formaci ale nepůsobí už od roku 2008 a nyní zkouší štěstí se svým novým projektem Chaos Magic. Dal ho dohromady společně s chilskou zpěvačkou Caterinou Nix, se kterou dříve spolupracoval na rockové opeře Avalon a "Angels of The Apocalypse", kde se o vokály podělila s frontmankou Epiky Simone Simons, Elize Ryd z Amaranthe a Floor Jansen, nynější zpěvačkou Nightwish. Deska "Chaos Magic" čítá celkem jedenáct skladeb, které kompletně napsal a produkoval právě Timo Tolkki. Na YouTube.com si poslechněte ukázku a své hodnocení nám sdělte v komentářích.


Krept & Konan - The Long Way Home (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: britský hip hop

Krept & Konan - The Long Way Hom
Casyo "Krept" Johnson a Karl "Konan" Wilson, kteří si říkají jednoduše Krept & Konan, působí na hudební scéně už od roku 2009, ale do této doby vydali pouze několik mixtapů. Výrazněji se chytil až ten poslední z roku 2013 s názvem "Young Kingz", který vystoupal do Top 20 britské hitparády. Stačil jim navíc získat i několik hudebních cen včetně BET Awards. Nyní konečně vydávají svůj dlouho očekávaný debut "The Long Way Home". Že za těch šest let existence nasbírali již hodně muziky, dokazuje i šestnáct skladeb, které na album zařadili. O tom, že na hip hopové scéně už něco znamenají, pak vypovídá seznam hostů, které na prvotině přivítali. Jsou mezi nimi Ed Sheeran, Rick Ross, Emeli Sandé, Skepta, nebo Jeremih. Část alba už sdílejí prostřednictvím svého YouTube.com profilu, zbytek si poslechněte v krátkých ukázkách na Supraphonline.cz.


Dimino - Old Habits Die Hard (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy rock

Dimino - Old Habits Die Hard
Bývalý frontman kapely Angel, kterou v polovině sedmdesátých let objevil basák Kiss Gene Simons, ohlašuje dlouho očekávaný comeback na hudební scénu! Zpěvák Frank Dimino připravil pro fanoušky rockové muziky dílo s titulem "Old Habits Die Hard" a během nahrávání si do studia přizval hned několik velkých hostů včetně hudebníků jako Oz Fox (Stryper), Oddie Ojeda (Twisted Sisters) nebo taky Rickey Medlocke (Lynyrd Skinyrd a Blackfoot). Společně s producentem Paulem Crookem, který vypomohl třeba i Anthrax, vzniklo jedenáct skladeb. Jednu z nich nazvanou "Sweet Sensation" si můžete nyní poslechnout na YouTube.com.


Martina Fišerová - Shift (Blue Season Art Agency)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk jazz

Martina Fišerová - Shift
Martina Fišerová je českému publiku známá především coby spolupracovnice Jaryna Janka, Laca Decziho, či newyorského pianisty a varhaníka Briana Charettea, s nímž před třemi roky vydala album "Clearing Fileds". Nyní ale dozrál čas na zcela sólové album folk jazzové písničkářky, které pojmenovala "Shift". Vznikalo v průběhu let 2012 až 2015 v nahrávacích studiích v Praze, Košicích, New Jersey a Brooklynu. Obsahuje jedenáct čistě autorských skladeb a zpěv, kytary a některé netradiční nástroje nahrála Martina sama, stejně jako je autorkou aranžmá všech jedenácti skladeb a ve spolupráci s Petrem Hanzlíkem i producentkou alba. Spolupráci ji oplatili Jaryn Janek i Charette a přibyli bubeník Dano Šoltis, či basista Tomáš Baroš. Sama o něm pak říká: "Tahle deska se od mé první, jazzové, liší tím, že je čistě autorská a vypovídá o mně mnohem víc po lidské i hudební stránce". Jako ukázku z nového alba si můžete poslechnout skladbu s názvem "Silver Streams"


The V - Now Or Never (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alt pop

The V - Now Or Never
Americká zpěvačka Veronica Freeman je dobře známá z kapely Benedictum, kde působí jako frontmanka. Nyní ale přichází pod pseudonymem The V s deskou "Now Or Never", kterou vydává jako sólová umělkyně. A na svém debutu si dala taky patřičně záležet. Kromě jiných se na ní podílel Michael Sweet jako skladatel a producent některých písní, nebo také Tony Martin, který si střihl vokály v písni "King For A Day". Pokud tedy hledáte brilantně provedené hardrockové album, pak právě tato deska bude pro vás to pravé. Přesvědčte se sami a poslechněte si trailer.


Carreras/Domingo/Pavarotti - The Three Tenors (25th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Carreras/Domingo/Pavarotti - The Three Tenors (25th Anniversary)
Je to už neuvěřitelných pětadvacet let, co spolu poprvé vystoupili tři největší světoví tenoři své doby - José Carreras, Plácido Domingo a Luciano Pavarotti. Poprvé se tak stalo v římských Caracallových lázních u příležitosti Mistrovství světa ve fotbale v Itálii 1990. Nahrávka tohoto koncertu "The Three Tenors", která o rok později dostala cenu Grammy, je dosud nejprodávanější titulem klasické hudby na světě. Není tedy divu, že jí vydavatelství opět připomíná. Výroční edice vyjde hned ve dvou podobách. V první řadě jako vysoce kvalitní vinyl a pak také jako kombinace CD a DVD. Audio podoba bude obohacená o dva přídavky a video podoba kopíruje edici z roku 2010.


Yes - Like It Is (Yes At The Mesa Arts Center) (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Yes - Like It Is (Yes At The Mesa Arts Center)
Populární progrocková formace Yes podnikla v loňském roce světové turné, které věnovala svým deskám "Fragile" a "Close To The Edge", vydaných v letech 1971 a 1972. Úspěšné turné si kapela i zaznamenala a pořízený materiál nyní vydává na 2CD / DVD, Blu-ray disku a také v digitálních formátech. "Ten večer byl prostě fantastický. Publikum bylo skvělé, naši show si užili a díky nám připravili zcela jedinečný zážitek. Vydali jsme ze sebe to nejlepší," prozradil baskytarista Chris Squire. Ukázku v podobě písně "Hearts Of The Sunrise" najdete k poslechu na YouTube.com.


Dále vychází:

Burning Point - Burning Point (Mystic Production)
Graveworm - Ascending Hate (Mystic Production)
La Stagione - Telemann: Ino-Kantate Twv 20:41/Suite D-Dur 55:D23 (Sony Music)
Luca Bizzozero - Pleyel: Symphony In F & Violin Concerto In D - Vanhal: Symphony In G (Sony Music)
Paavo Järvi & Deutsche Kammerphilharmonie Bremen - Brahms: Hungarian Dances 1, 3, 10-The Portrait Of Paavo Jarvi And The Deutsche Kammerphilharmonie (Sony Music)
Ramin Djawadi - Game Of Thrones (Music From The HBO® Series - Season 5) (Sony Music)
Různí - Life & Style Music: Happy (Sony Music)
Různí - Life & Style Music: Love (Sony Music)
Různí - Life & Style Music: Party (Sony Music)
Různí - Life & Style Music: Relax (Sony Music)
Různí - Life & Style Music: Sexy (Sony Music)
Různí - Life & Style Music: Workout (Sony Music)
Saga - Best Of (Now And Then) (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
Ludacris - Ludaversal (Universal)

Reedice:
Duran Duran - Rio (Warner Music)
Duran Duran - Rio (Collector's Edition) (Warner Music)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu