ptá se Mika v nádherné novince "Good Guys" - musicserver.cz">

"Kde jsou mí gay hrdinové?" ptá se Mika v nádherné novince "Good Guys"

29.05.2015 14:57 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

"Všichni se sice nalézáme ve škarpě, ale někteří z nás se dívají ke hvězdám," řekl kdysi Oscar Wilde. I tento citát posloužil Mikovi jako předloha pro nový singl "Good Guys", který bude součástí jeho nové desky "No Place In Heaven", jež vychází už v polovině června.

Nedávno jsme sice psali, že Mikovy písničky si pořád udržují jistou dětskost, poctou Freddiemu Mercurymu "Last Party" (přikládáme níže) i novinkou ale britský zpěvák dokazuje, že umí být i vážný. V textu songu "Good Guys" vzpomíná na své gay hrdiny z dob puberty. "Thank you Rufus, thank you Auden and James Dean, thank you Emerson and Bowie for my dreams, Wilfred Owen, Kinsey, Whitman and Rimbaud, thank you Warhol, thank you patience, thank you," zpívá v silné písničce, kterou zdobí nádherné sborové pasáže i jistá dávka lehkosti, která stále zůstává Mikovou velkou předností. Takhle pojatá nostalgie funguje skvěle, obzvlášť když ji doprovází povedený videoklip s poměrně jednoduchou taneční choreografií. Je to milé, nenásilné, zpěvné a zároveň rafinované a netuctové.

Je sice pravdou, že Mikova popularita oproti dobám debutu značně opadla, zdá se ale, že jeho písničky jsou čím dál tím lepší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY