Mika nahrál své první francouzsky zpívané album

28.10.2023 15:23 - Honza Balušek | foto: Universal Music

Mika pochází z libanonsko-francouzské rodiny, část dětství prožil i na britských ostrovech, a tak se není co divit, že je multilingvní - kromě angličtiny a francouzštiny ovládá i italštinu a španělštinu. A tak pro něj po pěti anglicky zpívaných albech přišel čas projevit naplno i svou frankofonní část. Už název šesté studiovky "Que ta tête fleurisse toujours" dává najevo, že bude celá nazpívaná ve francouzštině.

Nová kolekce, následovník skvělé desky "My Name Is Michael Holbrook" z roku 2019, je k vydání připravena na 1. prosince a zpěvák už ji stihl propagovat dvěma singly. Pilotní "C’est la Vie" natočil i ve verzi s dětským sborem, nahrávka je totiž součástí projektu Mêlée des Chœurs, který více než sedmi tisícům dětí umožnil zpívat národní hymny během osmačtyřiceti zápasů Mistrovství světa v ragby 2023, které se konalo ve Francii. A během finále, které proběhne 28. října na pařížském stadionu Stade de France, Mika s dětmi živě předvede právě tuto svou písničku. Aktuální novinkou je pak song "Apocalypse Calypso". Obě skladby si můžete poslechnout níže.

Tracklist nové Mikovy desky bude následující: Bougez, Jane Birkin, Sweetie Banana, Apocalypse Calypso, 30 secondes, C'est la vie, Moi, Andy et Paris, Je sais que je t'aime, Doucement, Touche touche, Amour pirate, Passager.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY