shop.musicserver.cz
Nové desky pro 21. týden

Nové desky pro 21. týden

Vydáno: 29.05.2016 20:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na konci tohoto týdne vtrhly na obchodů holky z Fifth Harmony, následované Clare Maguire a rockovými Lacuna Coil a Motörhead. Společně s nimi vám představíme Ro Jamese ovlivněného Princem, Mika nabídne speciální koncert a Jarda Svoboda bude po delší době Solo. Progresivní spojení nabídnou Robert Glasper a Miles Davis.

Pokud se v pondělí 30. května vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Fifth Harmony - 7/27 (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / taneční pop

Fifth Harmony - 7/27
Zatímco Tate Stevens a Carly Rose Sonenclar pomalu upadají v zapomnění, dívčí kvintet Fifth Harmony, který zmíněná dvojice porazila v druhé řadě amerického X Factoru, dobývá postupně celý svět. Už jejich debut "Reflection" si dobře vedl v hitparádách a řada médií jej řadila mezi nejlepší popová alba loňského roku. Letos navíc přišly se singlem "Work For Home", který se stal jejich prvním celosvětovým hitem, a nyní budeme moct sledovat, jak se bude dařit jejich druhému albu "7/27". Pro něj přichystaly celkem deset skladeb ve standardní verzi a o dvě více v deluxe edici. Jejich produkci dámy svěřily poměrně pestrému týmu, kde najdete jména jako Kygo, Stargate, Ammo, Dallas Koehlke, Lukas Loules, Aaron Pearce, nebo The Monsters and the Strangerz. Přímo za mikrofonem se k nim připojili ještě Ty Dolla $ign, Fetty Wap a Missy Elliott. Novinku prozatím reprezentuje na jejich VEVU stále pouze první singl, a tak si zbytek písniček můžete poslechnout alespoň v ukázkách na stránkách amerického Amazonu. Vydavatelství desce zřejmě hodně věří, seženete ji totiž i na vinylu.


Tip týdne

Miles Davis & Robert Glasper - Everything's Beautiful (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: fusion / jazz

Miles Davis & Robert Glasper - Everything's Beautiful
26. května by se Miles Davis dožil devadesáti let. S malým dárkem pro něj, respektive pro jeho odkaz přichází Robert Glasper. Americký jazzový pianista se dostal k masterům a nepoužitým skladbám, které legendární trumpetista nahrával pro vydavatelství Columbia Records, tyto nahrávky použil a přenesl je pod názvem "Everything's Beautiful" do jednadvacátého století a do současného zvuku. "Nechtěl jsem udělat pouze remixovou nahrávku," poznamenává Glasper k jedenáctce skladeb, "moje představa byla ukázat, jak Miles inspiruje lidi dělat nové umění." Těmi lidmi byli muzikanti a interpreti, s nimiž obvykle spolupracuje. Na desce se tak podíleli Erykah Badu, Ledisi, Bilal a KING, Laura Mvula; hip hopový producent Rashad Smith; australský neo-soulový kvartet Hiatus Kaiyote, rapper Illa J; John Scofield, který s Davisem spolupracoval, a také Stevie Wonder. Jakým způsobem tyto nahrávky parta kolem Glaspera zpracovala, zjišťujte na VEVU Milese Davise.


Clare Maguire - Stranger Things Have Happened (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / indie pop

Clare Maguire - Stranger Things Have Happened
Anglická zpěvačka Clare Maguire po vydání svého debutu "Light After Dark" z roku 2011 a následném turné neprožila zcela šťastné období. Léčila se ze závislosti na alkoholu, přestěhovala se do amerického Nashvillu, rozvázala smlouvu s předchozím labelem a od muziky si dala na čas pokoj. Do studia se vrátila až na začátku roku 2013 a zcela změnila styl. Od soulu a electropopu se přesunula k popu, folku a indie popu a postupně vydala čtyři EP včetně dvou živáků. Nyní se ale konečně vrací s druhým albem "Stranger Things Have Happened", na němž ve dvanácti písničkách pokračuje v nastoleném stylu. Přesvědčit se můžete z videí na jejím webu, nebo z ukázek na Supraphonline.cz.


Catfish And The Bottlemen - The Ride (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Catfish And The Bottlemen - The Ride
Catfish And The Bottlemen ze Severního Irska vznikli v roce 2007 a nyní uvádí na trh své druhé řadové album. Deska s titulem "The Ride" je nástupcem dva roky starého díla "The Balcony" a posluchačům přináší jedenáct kousků. Během příprav bylo cílem kapely připravit co možná nejjednodušší nahrávku. Zpěvák Van McCann to odůvodnil slovy: "Přišlo mi, že všichni začali mít příliš velký nadhled a každý chtěl být umělecky odlišný. Proto jsem se rozhodli, že se pokusíme mít co nejjednodušší přístup." Jako pilotní singl byla vybrána skladba "Soundcheck" a vy si ji můžete poslechnout na YouTube.com YouTube.com.


Mika - Sinfonia Pop (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues / world music

Mika - Sinfonia Pop
Čeští fanoušci Miky ještě nestačili řádně vstřebat zážitek, který jim připravil v pražském Foru Karlín, a už jim servíruje další svůj koncert. Jak naznačuje název "Sinfonia Pop", nebude to ale vystoupení stejného ražení, které jsme mohli vidět ve středu. Na CD, DVD a Blu-ray pod tímto názvem totiž vychází záznam vystoupení, které se odehrálo v Teatro Sociale v italském Comu. Mika tu zpíval před kompletním symfonickým orchestrem pod taktovkou Simona Leclerca a navázal tak na tři stejně koncipované koncerty, které se odehrály o rok dříve v kanadském Montrealu. Záznam obsahuje celkem jednadvacet písniček, které ve videopodobě rozšíří ještě rozhovor. Ochutnávku v podobě ukázky "Underwater" sdílí zpěvák na svém facebookovém profilu.


Motörhead - Clean Your Clock (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Motörhead - Clean Your Clock
I když patří Motörhead spíš k minulosti, jejich poselství pokračuje dál. Legendární formace se připomene díky novému nosiči "Clean Your Clock". Jedná se o živák, na který kapela sbírala materiál během posledního turné a nakonec na Blu-ray a DVD nosiče zařadila záznam posledních koncertů v německém Mnichově. Živák bude k dostání v několika variantách - kromě DVD a Bluray disku také na CD, DVD a v dalších různých kombinovaných mutacích. Fanoušci se ale v každém případě mohou těšit na celkem dvacet písní a některé z nich najdete k poslechu a zhlédnutí na YouTube.com.


Ro James - Eldorado (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Ro James - Eldorado
Zpěvák Ro James se sice narodil v německém Stuttgartu, ale jinak je to čistokrevný Američan, jehož otec sloužil na americké základně v Německu. Dětství strávil s příbuznými na různých místech Spojených států, kde postupně přičichl k muzice Stevie Wondera nebo Otise Reddinga. V určité době ho pak zaujali Tupac, Johnny Cash a David Bowie, ovšem největší zlom přišel, když mu jeho teta pustila Princovo album "Purple Rain". Princův vliv jej zavedl do nahrávacího studia, kde jej objevil i Miguel, který ho využil v písničce "Use Me". Poté Ro James začal pracovat na svém vlastním materiálu a výsledkem je debut "El Dorado", pro nějž připravil celkem třináct písniček. O tom, že Princova tvorba ovlivnila jeho hudbu, a tedy i jeho prvotinu, opravdu značně, se můžete přesvědčit na jeho soundcloud.com.


ABC - The Lexicon Of Love II (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: new wave

ABC - The Lexicon Of Love II
Britská new wave formace ABC o sobě nedala vědět dlouhých osm let a nyní vydává novinku, kterou navazuje na svou nejúspěšnější desku - debut "The Lexicon Of Love" z roku 1982. Nástupce se stejným názvem potěší fanoušky orchestrálními aranžemi a především návratem Anne Dudely, která se navíc skladatelsky podílela na dvou písních. Jako první singl byla vybrána skladba "Viva Love" a vzniklo k ní i video, které režíroval Julien Temple. Podívat se na něj můžete na YouTube.com.


Jarda Svoboda - Solo (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Jarda Svoboda - Solo
Hlavní postava skupiny Traband, zpěvák, skladatel, textař a multiinstrumentalista Jarda Svoboda se po dlouhé době vrací k sólové tvorbě. Třináct let po vydání alba "Tak to chodí" přichází s druhou sólovkou, kterou pojmenoval prozaicky "Solo". Novinka v deseti písních navazuje na cestu naznačenou albem "Přítel člověka", kterou připravil s Trabandem v roce 2007. A stejně jako na zmíněném albu, i tady dominuje harmonium. Album je postaveno na souzvuku s autoharfou, což je další neobvyklý a dnes pozapomenutý nástroj podobný citeře. S autoharfou, a také s baskytarou, na nahrávce uslyšíte Svobodova častého koncertního spoluhráče, kterým je písničkář Fanda Holý. V menší míře přispěli i další spřátelení muzikanti - Mourad se svou mandolínou a Jayk s rytmickými nástroji. Jak celé album zní, zjistíte z ukázek na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Frost* - Falling Satellites (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

Frost* - Falling Satellites
Pokud znáte klávesáka a skladatele Hema Godfreyho, jistě vám neunikl ani jeho projekt Frost*. Právě v rámci tohoto projektu vychází dlouho očekávaná novinka "Falling Satellites", na které se podílel navíc kytarista a zpěvák John Mitchell, bubeník Craig Blundell, baskytarista Nathan King. Připomeňme, že se jedná o nástupce osm let starého díla "Experiments In Mass Appeal", které získalo u posluchačů velký ohlas. Deska čítá jedenáct písní a jako hosta si na ni Godfrey pozval uznávaného kytaristu Joea Satrianiho, se kterým spolupracoval již v rámci projektu G3.


Danny Elfman - Alice Through The Looking Glass (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme na filmserveru
žánr: filmová hudba

Danny Elfman - Alice Through The Looking Glass (soundtrack)
Do kin tento čtvrtek vstoupilo pokračování "Alenky v říši divů" Tima Burtona, které má přízvisko "Za zrcadlem" a režíroval jej James Bobin. Kdo se ale za těch šest let nezměnil, je autor filmové hudby, kterým byl opět Danny Elfman. Není tedy divu, že jeho čtyřiadvacet kompozic naplnilo až po okraj soundtrack k tomuto filmu. K nim pak přibyla ještě písnička "Just Like Fire", kterou má na svědomí Pink. Ukázky všech skladeb nabízí e-shop Supraphonline.cz.


Lacuna Coil - Delirium (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy rock

Lacuna Coil - Delirium
Italská heavy rocková formace Lacuna Coil připravila po dvou letech novou desku "Delirium". Novinková nahrávka čítající jedenáct skladeb vznikala pod dohledem producenta-baskytaristy kapely Marca Coti Zelatiho. Z rádií můžete znát již trojici singlů "The House Of Shame", "Delirium" a "Ghost In The Mist". Pokud se vám už předchozí "Broken Crown Halo" zdála teatrální, bude vám prezentace novinky připadat ještě o něco pompéznější. "Už teď připravujeme, jak bude pódiová prezentace vypadat - naše oblečení a také celkový design. Oproti ostatním vím, že nejde jen o hudbu, ale i o to, jak ji fanouškům naservírujeme," prozradila frontmanka Cristina Scabbia. Pro poslech titulní písně alba navštivte YouTube.com.


Pekař - #Pekař (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop rock

Pekař - #Pekař
Na české hudební scéně se před časem objevil nový písničkář Petr Štolba, který vystupuje pod přezdívkou Pekař. Pochází z Kutné Hory a vedle toho, že se věnuje aktuálně hudbě, už od mala tancuje. Jeho debutové album dostalo název "#Pekař" a zpěvák na něm spolupracoval i s Ondřejem Štorkem, členem pop-punkových Rybiček 48. Na desku nahrál a vybral celkem dvanáct skladeb, z nichž některé již sdílí prostřednictvím svého YouTube.com kanálu.


Dále vychází:

Andris Nelsons - Under Stalin's Shadow (Universal)
Cana's Voice - This Changes Everything (Sony Music)
Martha Argerich - Complete Recordings On Dgg (Universal)
Martha Argerich - The Complete Sony Classical Recordings (Sony Music)
Pacho Flores - Cantar-Baroque Concertos (Universal)
Roberto Plano - Harmonies Po Tiques (Universal)
Různí - Legendy Ceske Country (Universal)
Thomas Anders - History (Bertus)
Thomas Anders - History (Deluxe Edition) (Bertus)

Vychází na vinylu:
Catfish And The Bottlemen - The Ride (Universal)
Frost* - Falling Satellites (Sony Music)
Kendrick Lamar - Untitled Unmastered. (Universal)
Lacuna Coil - Delirium (Sony Music)
Leonard Cohen - Songs From A Room (Sony Music)
Leonard Cohen - Songs Of Leonard Cohen (Sony Music)
Leonard Cohen - Songs Of Love And Hate (Sony Music)
Metallica - Ride The Lightning (Universal)
Miles Davis & Robert Glasper - Everything'S Beautiful (Sony Music)
Motörhead - Clean Your Clock (Warner Music)
Talk Talk - Laughing Stock (Universal)
Thomas Anders - History (Bertus)

Reedice:
Frank Sinatra - A Man And His Music-1&2 (DVD) (Universal)
Frank Sinatra - A Man And His Music... (DVD) (Universal)
Frank Sinatra - Concert For The Americas (DVD) (Universal)
Frank Sinatra - Frank Sinatra/Sinatra &... (DVD) (Universal)
Steve Hackett - Defector/Dvd Dlx (Universal)
Steve Hackett - Please Don't Touch/Dvd Dlx (Universal)
Steve Hackett - Spectral Mornings/Dvd Dlx (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Pekař je v klipu "Já a ty" v posteli s Ivou Frühlingovou (29.02.2024 12:27)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Themroc Queen Adele AC/DC Sia U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu