Zasnění králíčci Sleep Party People míří do MeetFactory

28.04.2015 09:07 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

Podle názvu a sestavy line-upu by se mohlo zdát, že Sleep Party People jsou několikačlenný projekt, ve skutečnosti však za vším stojí jediný mozek, a to dánský multiinstrumentalista Brian Batz. Z nenápadné hudební dílny se již po vydání eponymního debutu stal ceněný projekt nejen ve Skandinávii, ale i v zahraničí. Prvotina je kolekcí křehkých ambientně laděných skladeb, jejichž rozsáhlé zamlžené plochy Bazt proplétá výrazně zkreslenými vokály. Britská média o ní tehdy psala, že je jednou z nejzdařilejších dreampopových nahrávek poslední doby.

Po úspěšném období, kdy Sleep Party People vystoupili například po boku dánského čaroděje jménem Trentemøller nebo kanadských hvězd The Antlers, se projekt vrací s třetí studiovkou "Floating". Na ní se Brian Batz vydává dále po zajetých kolejích. Svou vizi moderní dream music staví na jednoduchých repetitivních riffech, psychedelických elektronických aranžích a zasněných vokálech, které jsou na novince poprvé výrazněji zbaveny zkreslení.

Sleep Party People se kromě přitažlivých videoklipů proslavili také maškarádou, jakou uplatňují na pódiu. Už léta se totiž Brian i jeho spoluhráči maskují za bandu králíčků. Co mělo dříve sloužit jako opatření před trémou, nyní platí za rozpoznávací značku projektu. V rámci aktuálního turné slavný králičinec zavítá i do Prahy, a to již 6. května, kdy vystoupí v klubu MeetFactory. Vstupenky jsou k dispozici za 290 Kč v předprodeji nebo za 390 Kč na místě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY