shop.musicserver.cz
Nové desky 12/2021 - od Evanescence přes Joea Strummera po Carrie Underwood

Nové desky 12/2021 - od Evanescence přes Joea Strummera po Carrie Underwood

Vydáno: 30.03.2021 12:15 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: P. R. Brown

Většina velkých hvězd vydala alba minulý týden, takže tentokrát musejí stačit Evanescence, Joe Strummer, comeback Tomahawk, gospelová Carrie Underwood, matadorka Suzi Quatro, Xiu Xiu s albem duetů, psych-folkový Ben Howard, rapper NF, trio AJR, jazzman Dr. Lonnie Smith, čeští ATMO Music, latino hvězda Karol G a netradiční Sara Watkins.

V pátek 26. března vyšly tyto nové tituly:

Evanescence - Bitter Truth (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Evanescence - The Bitter Truth
Dlouhých deset let čekali fanoušci Evanescence na nový originální materiál. Ovšem sami muzikanti neměli ani nejmenší tušení, čemu všemu budou muset během nahrávání desky "Bitter Truth" čelit. "Zatímco planetu zachvátily covid, rasová nerovnoprávnost a ekonomické bouře, každý z nás muset čelit vlastním problémům a démonům. Mezi nimi byla nečekaná smrt mého bratra, náhlá smrt dítěte baskytaristy Tima nebo virtuální ztráta našeho kytaristy - nemohl se dostat z Německa a nahrávat s námi novou desku. Nějak jsme se s tím ale rozhodli poprat - je to lepší než to vzdát," prozradila zpěvačka Amy Lee. Jak se s tím kapela poprala, posuďte sami díky ukázkám skladeb na Amazon.com.


Death From Above 1979 - Is 4 Lovers (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: noise rock / dance-punk / punk rock

Death From Above - Is 4 Lovers
Svůj čtvrtý studiový zářez s názvem "Is 4 Lovers" vydává kanadské noiserockové duo Death From Above 1979. Sebastien Grainger a Jesse F. Keeler se po necelých čtyřech letech vrátili ke spolupráci a přinášejí kolekci deseti písní ve směsi elektroniky, noise a tanečního punku. Jako pilotní singl zvolili skladbu, jež se stala součástí jedné radostné události v životě Sebastiena a jeho ženy Eve. Nese název "One + One" a klip k ní můžete zhlédnout na YouTube profilu dua.


Ben Howard - Collection From The Whiteout (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: psych folk / indie pop / experimentální folk pop

Ben Howard - Collection From The Whiteout
Tři roky po albu "Noonday Dream" se vrací Ben Howard. Svou čtvrtou řadovku nazval "Collection From The Whiteout" a najdete na ní hned čtrnáct písniček, které vinylová edice rozšíří o další dvě. Většinu z nich složil a nahrál společně s Aaronem Dessnerem z The National a ve třech je doplnil ještě anglický bubeník Yussef Dayes, známý například ze spolupráce s Kamaalem Williamsem. Výsledek se pohybuje v kombinaci psychedelického folku, indie popu a experimentální hudby. O tom, že se tedy nejedná o zrovna snadno poslouchatelnou hudbu, se můžete přesvědčit na Benově YouTube.


Carrie Underwood - My Savior (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: gospel / country

Carrie Underwood - My Savior
Carrie Underwood po loňském vánočním albu nechtěla křesťanskou hudbu opustit, a tak v tomto konceptu pokračovala dále, tentokrát v gospelovém duchu. Výsledkem je třináct písní na albu "My Savior", kde čerpala převážně s tradičních skladeb. Zařadila mezi ně například "How Great Thou Art", "I Surrender All", "Softly And Tenderly" a pochopitelně i "Amazing Grace". O produkci se s ní podělil David Garcia, který jí pomáhal již s předchozí kolekcí "Cry Pretty" a vedle countryové star se v písni "Nothing But The Blood Of Jesus" postavil frontman Needtobreathe Bear Rinehart. To ovšem není na albu ten nejslavnější host, tím je gospelová legenda CeCe Winans, kterou, jak sama Carrie prozradila, žádala o spolupráci se značným respektem a nervozitou. Jak nakonec duet (a nejen ten) dopadl, zjistíte na zpěvaččině YouTube.


Suzi Quatro - Devil In Me (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Suzi Quatro - Devil In Me
Po dvou letech se vrací americká zpěvačka a baskytaristka Suzi Quatro. Na albu "Devil In Me" znovu spolupracovala se svým synem Richardem Tuckeyem, který jí pomáhal i s předchozí úspěšnou deskou "No Control". Dvanáctka tracků přináší klasický sedmdesátkový rock. Písně vznikaly, jak už to v tuto dobu bývá zvykem, v období zrušených koncertů a v textech se odráží reakce na současné dění. Videoklip k titulní skladbě i další ukázky z novinky Suzi nabízí na svém YouTube kanálu. S Richardem tvrdí, že se jedná o jejich nejlepší dílo. A jak se líbí vám?


AJR - OK Orchestra (Bertus)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / doo wop / electropop

AJR - Ok Orchestra
Když jsme vám před dvěma roky představovali bratrské trio AJR, netušili jsme, jaký průlom se jim podaří. Ve své domovině nakoukli do top 10 Billboardu a následně předskakovali takovým hvězdám jako Demi Lovato, Melanie Martinez nebo Lindsey Stirling. Není tedy divu, že jejich letošní album "OK Orchestra" už přináší zcela odlišná očekávání. Třináct písniček, které pro něj připravili, sice složili a produkovali opět sami, ovšem v případě některých nástrojů si nechali vypomoci. Stylově se navíc odchýlili od psychedelického popu a o něco více přidali na doo wopu. Přesvědčte se na jejich YouTube profilu, kde také zjistíte, že si do jedné ze skladeb přizvali Blue Man Group.


Clark - Playground In A Lake (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / electronica

Clark - Playground In A Lake
Anglický elektronický hudebník Clark před dvěma roky vstoupil pod křídla slovutného Deutsche Grammophon a nyní pod touto značkou vydává druhou desku. V šestnácti kompozicích na "Playground In A Lake" zachycuje příběh posledního člověka na Zemi, zrazeného dítěte, jeho dospívání a budování ulity nad svým ztraceným mladým já. Ve studiu mu pomáhali Budapest Art Orchestra, cellista Oliver Coates, Chris Taylor z Grizzly Bear, houslistka Rakhi Singh, klavírista Nathaniel Timoney, zpěvák Kieran Brunt, harfenistka Lauren Scott či kontrabasista Yair Elazar Glotman. Album postupně sbírá i svoji vizuální podobu, kterou hudebník prezentuje na svém YouTube.


Dr. Lonnie Smith - Breathe (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Dr. Lonnie Smith - Breathe
Mistr varhan Hammond B-3 Dr. Lonnie Smith natočil před třemi roky album "All In My Mind", které nahrál naživo v newyorském klubu Jazz Standards u příležitosti zisku ocenění NEA Jazz Master. Vzhledem k tomu, že zde hrál celý týden, vzniklo zde daleko více materiálu a část z něj vychází nyní na albu "Breathe". Vedle členů jeho tria - kytaristy Jonathana Kreisberga a bubeníka Johnathana Blakea - uslyšíte i saxofonisty Johna Ellise a Jasona Marshalla, trumpetistu Seana Jonese a trombonistu Robina Eubankse. Šestici živých skladeb navíc doplňují i dvě studiové novinky, na nichž si zahostoval Iggy Pop. Vzhledem k tomu, že ochutnávku z desky uvidíte na YouTube kanálu Blue Note, nikoho nepřekvapí, že si produkci vzal na starosti jeho ředitel Don Was.


Tomahawk - Tonic Immobility (Bertus)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Tomahawk - Tonic Immobility
Rok po začátku koronavirové pandemie nás začínají zaplavovat takzvané karanténní nahrávky. Jednou z nich je i novinka superskupiny Tomahawk, v jejíž sestavě působí Duane Denison, Trevor Dunn, Mike Patton a John Stanier. Jejich společné dílo dostalo název "Tonic Immobility", který hudebníci vysvětlují slovy: "Když si vezmu titul desky, naráží na něco, co už nějakou dobu všichni pociťujeme. Spousta z nás není schopna se pohnout z místa, aniž by to nemělo nějaké drastické následky. Ač tohle všechno nahrávka odráží, není plná negativity nebo zásadně politická. Naopak, nabízí únik z této reality." Ukázku v podobě kousku "Business Casual" najdete na YouTube.


Tip týdne

Sara Watkins - Under The Pepper Tree (New West)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk / tradiční pop / alternativní bluegrass

Sara Watkins - Under The Pepper Tree
Pokud znáte tvorbu Sary Watkins a těšili jste se na folkovo-bluegrassové skladby, budete zřejmě překvapení, co vám americká houslistka a zpěvačka na albu "Under The Pepper Tree" připravila. Už některé z písní jako třeba "Moon River", "When You Wish Upon A Star", "You'll Never Walk Alone", "Tumbling Tumbleweeds" nebo "Good Night" od The Beatles naznačují, že členka Nickel Creek, The Watkins Family či I'm With Her tentokrát zamířila do zcela jiné oblasti a především daleko do historie. Společně s producentem Tylerem Chesterem, jenž se podílel na albech Mandy Moore, Madison Cunningham, Grace Potter či Switchfoot, nahrála celkem patnáct písní, které slýchávala, když byla malá. Pojala je zčásti jako ukolébavky pro děti, do nichž ovšem přece jen zakomponovala styly, z nichž vzešla. K tomu si navíc přizvala i kolegy z již zmíněných formací plus Davída Garzu a Taylora Goldsmithe z Dawes. Co z toho vzniklo, zjistíte na jejím bandcampu.


Departure Lounge - Transmeridian
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Departure Lounge - Transmeridian
Celých dvacet let trvalo, než se mezinárodní uskupení Departure Lounge dalo znovu dohromady. Nyní je ovšem zpět, a to hned i s novou deskou. Následníci odkazu R.E.M. ji pojmenovali "Transmeridian". Myšlenka na nový materiál vznikla po sérii dvou koncertů v roce 2019 a úspěchu vydání katalogu původních nahrávek. Třináctá studiovka vznikla během čtyřiadvacetihodinové session a natočila ji původní sestava, tedy Tim Keegan (zpěv, kytary), Jake Kyle (basa, kytary, bicí), Chris Anderson (kytary, klávesy) a Lindsay Jamieson (bicí, klávesy). Jako host se ve skladbě "Australia" představí i Peter Buck ze zmíněných R.E.M.. Tu i další ukázky z alba si můžete poslechnout na YouTube.


Joe Strummer - Assembly)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Joe Strummer - Assembly
Frontmana punkových The Clash Joea Strummera asi netřeba dlouze představovat. Nyní ho připomíná dvojdisková kolekce s výmluvným názvem "Assembly", jež přináší ucelený pohled na jeho sólovou kariéru a působení v kapele The Mescaleros. Mezi šestnácti songy jsou i tři dříve nevydané verze klasických skladeb The Clash, včetně nikdy předtím neslyšeného "Junco Partner (Acoustic)". Pohled na strhující živou atmosféru přináší i pilotka notorické písně "I Fought The Law", kterou spolu s dalšími najdete na YouTube .


Karol G - KG0516 (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop / urbano / reggaeton

Karol G - KG0516
Pokud nesledujete latinskoamerickou hudební scénu, mohla vám dosud kolumbijská zpěvačka Carolina Giraldo Navarro, která si říká Karol G, unikat. Ovšem její předloňské album "Ocean" zaznamenalo takový úspěch, že nyní ji už zkrátka nelze ignorovat. Posbírala za něj tolik hudebních cen a nominací včetně prestižních Billboard Latin Music Awards, American Music Awards a Latin Grammy Awards, že její třetí album "KG0516" už je netrpělivě očekávané. Šestnáct písniček produkoval Ovy on the Drums a podobně jako v případě předchůdce i tady najdete spoustu hostů. Karol ve studiu doplnili například Ozuna, Anuel AA, J Balvin, Ludacris, Nicki Minaj, Camilo, Nathy Peluso, Wisin & Yandel, Nicky Jam, Ivy Queen, Zion nebo Alberto Stylee. Seznámit se s touto novou latinskoamerickou hvězdou můžete na jejím YouTube.


NF - Clouds - The Mixtape (Universal)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: křesťanský rap

NF - Clouds - The Mixtape
Americký rapper Nathan John Feuerstein svým posledním albem "The Search" opět poskočil na žebříčku popularity po celém světě. Vedle dobytého Billboardu si připsal top 10 v Kanadě, Británii, Austrálii a v řadě evropských zemí. Není tedy divu, že jeho další počin "Clouds" vyvolává opět výrazný zájem a to i přes to, že se jedná "pouze" o mixtape. Příznivci křesťanského rapu se mohou těšit na jedenáct tracků, které produkoval NF společně s Tommee Profitt a částečně i Saint X. Ve dvou skladbách si zahostovali TechN9ne a Hopsin. Uslyšíte je na rapperově YouTube.


John Smith - The Fray (Thirty Tigers)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

John Smith - The Fray
Anglický písničkář John Smith sice nepatří k těm největším hvězdám, ačkoliv už sdílel pódia s umělci jako Iron And Wine, James Yorkston, John Martyn, David Gray, Jools Holland nebo Lisa Hannigan. Právě poslední jmenovaná mu hostuje i na albu "The Fray", které vychází tři roky po předchůdci "Hummingbird". A není zdaleka sama. Připojili se k ní i kytarista Bill Frisell, americká písničkářka Sarah Jarosz a The Milk Carton Kids. Nejen tyto duety uslyšíte na Johnově YouTube kanálu.


Xiu Xiu - Oh No
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální ambinet / noise

Xiu Xiu - Oh No
Svoji dvanáctou řadovku vydává experimentátorské duo Xiu Xiu ze San Jose. Tentokráte pojalo patnáctku tracků jako duety, ovšem klasické dvojzpěvy a nápěvy nečekejte. Vše se odehrává v rovině experimentů v až ambientně-noisové atmosféře. Členům souboru Jamiemu Stuartovi a Angele Seo sekundují Alice Bag, Valerie Diaz, Drab Majesty, Haley Fohr, Liz Harris, Liars, Owen Pallett, Fabrizio Modonese Palumbo, Susanne Sachsse, Greg Saunier, Shearwater, Twin Shadow, Sharon Van Etten a Chelsea Wolfe. Sami protagonisté označují novinku jako své nejpřístupnější dílo, zahalené do temnoty a samoty dnů strávených v izolaci s okolním světem. K poslechu je nabzejí na YouTube.


Adrian Smith & Richie Kotzen - Smith / Kotzen (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues / rock / hard rock

Adrian Smith & Ritchie Kotzen - Smith / Kotzen
Netradiční hudební zážitek slibuje spolupráce dvou kytaristů Adriana Smithe (Iron Maiden) a Richieho Kotzena (mimo jiné Poison, Mr. Big, The Winery Dogs). Jejich debut lakonicky nazvaný "Smith/Kotzen" slibuje temperamentní přístup ke klasickému rocku sedmdesátých let, v němž zatápí pod kotlem blues, hard rock i tradiční r&b. Pánové natáčeli v únoru 2020 na tropických ostrovech Turks a Caicos, výsledkem je devět písní, které oplývají klasickými riffy a sólováním obou protagonistů. O zpěv se podělili společnými silami, naopak na bicí se zde představí překvapiví hosté - Smithův spoluhráč z kmenové kapely Nicko McBrain a Kotzenův dvorní spoluhráč Tal Bergman. Jako pilotní singl si muzikanti vybrali skladbu "Scars", na černobílý klip k ní se podívejte na YouTube. Nahrávka vychází i na kolorovaném vinylu.


EP

  • Tate McRae - Too Young To Be Sad (Sony Music)
    Magazín Forbes uvedl loni muzikantku Tate McRae ve svém přehledu 30 Under 30, není tedy divu, že má na svém kontě i dvě nominace na MTV Awards (respektive jejich evropskou mutaci) a aktuálně čeká, jak dopadne na domácích Juno Awards. Stačila jí k tomu dvacítka singlů včetně hitu "You Broke Me First" a jedno EP, k němuž aktuálně přidává další "Too Young To Be Sad". Šestici písní skládala a nahrála společně s producenty, jako jsou Lowell, Greg Kurstin, Blake Harnage, Frequency, Sir Nolan, Andrew Goldstein, Naliya a Russell Chell. Proč je kolem této Kanaďanky, která kombinuje electropop s r'n'b, takové haló, zjistíte na jejím YouTube.
  • Josef Salvat - The Close / Le Réveil (Leafy Outlook)
    Australský hudebník Josef Salvat si pro své EP "The Close / Le Réveil" připravil hned osm písniček. Pojal je poměrně intimně. Přesvědčit se o tom můžete na jeho Youtube.
  • Gallant - Neptune (Empire)
    Své druhé EP připravil americký r'n'b zpěvák Gallant. Navazuje tak na předloňskou nahrávku "Sweet Insomnia". Na svých fanoušcích nešetří a přichystal jim celkem osm skladeb. Ve třech si zahostovali Brandy, VanJess a Arin Jay. Prezentuje je na svém YouTube.
  • Real Estate - Half A Human (Domino)
    Američtí indie rockeři vydali loni v únoru album "The Main Thing". Možná zůstalo trochu za očekáváním - bodovalo pouze v indie žebříčku a ve Skotsku. S ohledem na tom, že ho nemohli propagovat, přichystali mu doplněk v podobě EP "Half A Human", na nějž zařadili celkem šest písniček a jeden bonus. Na pomoc si coby producenta vzali Kevina McMahona z Lucky Pierre a Prick. Jak výsledek dopadl, zjistíte na bandcampu.
  • Vic Mensa - I Tape (Roc Nation)
    Americký rapper Vic Mensa se shlédnul v ípíčkách. Po loňském "V Tape" se hlásí tentokrát s "I Tape". Sedmero skladeb s ním nahrával pluk producentů jako SC, Just Blaze, Smoko Ono, Peter Cottontale, Davaughn a přidali se i hosté - například Dixson, Zacari, Tish Hyman, Jeremih, Wyclef Jean a Chance The Rapper. Co s nimi rodák z Chicaga vytvořil, zjistíte na Mensově YouTube.
  • Peach Tree Rascals - Camp Nowhere (10K Projects)
    Peach Tree Rascals je kalifornské hudební uskupení, které si vzalo za vzor poměrně nesourodou skupinu hudebníků jako Kendrick Lamar, Frank Ocean, The Beatles a John Mayer. Není tedy divu, že výsledný zvuk kombinuje alternativní jazz, funk a rap s rockem. "Camp Nowhere" je jejich debutem a vy můžete všech osm skladeb z něj poslouchat i na YouTube.
  • Ali Gatie - The Idea Of Her (Warner)
    Aby toho r'n'b nebylo náhodou málo, je tu Ali Gatie, jehož kořeny sahají do Iráku a Kanady. "The Idea Of Her" je jeho druhým ípíčkem, které se ovšem s desítkou skladeb blíží spíše elpíčku. Přichází s ním po roce a čtvrt od toho prvního a coby hosté na něm řádí Marshmello, Ty Dolla $ign a dnes již zmíněná Tate McRae. Podstatnou část nahrávky prezentuje autor na svém YouTube.


ATMO Music - Dokud nás smrt nerozdělí (Warner Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rap

ATMO Music - Dokud nás smrt nerozdělí
Ačkoli se liberečtí ATMO Music v průběhu roku 2017 na nějaký čas rozešli, o dva roky později vydal pod jejich hlavičkou Beef dva singly. Definitivní restart, ovšem již bez ODDa, nastal v loňském roce. Vše vyústilo v novou desku, pojmenovanou po singlu "Dokud nás smrt nerozdělí", který na albu doplnilo dalších devět kousků. Uskupení v některých z nich rozšířili pravidelní i občasní hosté a spříznění interpreti Sofian Medjmedj, Jakub Děkan, Refew a Reginald. Videosingly jsou ke zhlédnutí na YouTube.


Tune-Yards - Sketchy (4AD)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop / electro pop / world beat

Tune-Yards - Sketchy
Tři roky od předchozí desky "I Can Feel You Creep Into My Private Life" vyplnilo americké duo Tune-Yards nejen koncertováním a spoluprací s Davidem Byrnem, ale také soundtrackem k satirickému sci-fi snímku "Sorry To Bother You". Nyní se ale vrací s již klasickou řadovkou. Jak prozradili na svém bandcampu, vrátili se v jedenácti skladbách ke svým kořenům v radostném a pestrém duchu s texty ořezanými až na kost.


First Aid Kit - Who By Fire (Sony Music)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

First Aid Kit - Who By Fire
Švédské country folkové duo First Aid Kit uspořádalo v roce 2017 ve stockholmském divadle Royal Dramatic Theater koncertní poctu Leonardu Cohenovi, kam si Johanna a Klara Söderbergovy přizvaly své hudební přátele. Z repertoáru slavného písničkáře tehdy zaznělo dvacet skladeb, včetně hitů jako "Suzanne", "Hallelujah", "You Want It Darker" nebo "Bird On The Wire", k dámám se navíc jako hosté přidali Nina Zanjani, Maia Hansson-Bergqvist, Frida Hyvönen, Loney Dear, Jesper Lindell, Annika Norlin a Maja Francis. Záznam z večera nyní vychází. Jaká atmosféra v sále panovala, zjistíte na YouTube.


Neil Young - Young Shakespeare
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Neil Young - Young Shakespeare
Nestor folk rocku Neil Young se činí a svým posluchačům na svém labelu Reprise Records servíruje jednu živou raritní nahrávku za druhou. Všechny perfektně digitálně vycizelované a mnohdy doplněné i o obrazové záznamy daných koncertů. Diskografii čerstvě doplňuje akustické představení z ledna 1971 v Shakespearově divadle ve Stradfordu v Connecticutu s prostým víceznačným názvem "Young Shakespeare". Show natáčel německý televizní štáb, záznam však po celých padesát let zůstal uložený v trezoru. Až teď se dostává k posluchačům na DVD společně s audio verzí na CD a vinylu. Na ukázky se můžete podívat na Youngově YouTube.


Skegss - Rehearsal
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: garage punk rock /

Skeggs - Rehearsal
"Rearsal", tak se jmenuje třetí studiový počin Australanů Skegss. Trio ve složení Ben Reed (zpěv, kytara), Toby Cregan (basa, kytara, zpěv) a Jonny Lani (bicí) servíruje posluchačům třináct nových songů. Jejich garážově pojatý rock mixovaný esencí punku rozhodně nemá jiné poslání než posluchače pobavit a vpravit mu živelnou a pozitivní energii do žil. Z kolekce vyčnívá rockový pilotní singl "Valhalla". Úsměvný vikingský videoklip můžete zhlédnout na YouTube profilu kapely.


Budderside - Spiritual Violence (Motörhead Music)
web / Facebook / Deezer / psali jsme
žánr: modern rock

Budderside - Spiritual Violence
Druhou studiovkou přináší svým fanouškům modernrocková formace Budderside. Natáčení nového materiálu dostal na starost Jay Baumgardner, známý ze spolupráce například s Bush, Godsmack nebo Papa Roach. Úvodním singlem se stala skladba "Zen", které jste se mohli nabažit už zkraje prosince loňského roku. Na desetiskladbové nahrávce uslyšíte také hostující hvězdy, jako je Carla Harvey (Butcher Babies) ve skladbě "Amber Alert" a kytarista Phil Campbell (Motörhead). Toho najdete v kousku "Pardon Me", inspirovaném samotným Lemmym, zesnulým frontmanem právě Motörhead.


V krátkosti

  • Cabaret Voltaire - Dekadrone (Mute)
    V únoru jsme vám představili EP "Shadow Of Fear" a už je tu Richard H. Kirk znovu. Tentokrát v duchu industrialu připravil jednu jedinou skladbu, kterou ale rozvíjí v bezmála padesáti minutách. Uslyšíte ji na bandcampu projektu.
  • L’Impératrice - Tako Tsubo (Microqlima)
    Francouzské uskupení kombinující pop, elektroniku a disco připravilo pro své druhé album celkem třináct písní. Jak trochu prozrazuje i název, autoři se inspirovali zemí vycházejícího slunce. První ukázky sdílejí na svém YouTube.
  • Fitz - Head Up High (Warner Music)
    Frontman Fitz And The Tantrums Michael Fitzpatrick se během lockdownu zavřel do studia, protože, jak sám řekl, "on i jeho rodina potřebovali hymny". Jak poznáte i na YouTube jeho domovské formace, svoje předsevzetí splnil. Většina ze čtrnácti písniček jsou energické, pop-rockové kousky, které v sobě ale nesou i trochu soulu a electropopu.
  • George Porter Jr. & Runnin' Pardners - Crying For Hope
    Americký funkový baskytarista, který nahrával s řadou hudebníků od Tori Amos přes Dr. Johna, Paula McCartneyho, Roberta Palmera až po Trombonea Shortyho, dal dohromady nový projekt. V sestavě ho doplnili bubeník Terrence Houston, klavírista Michael Lemmler a kytarista Chris Adkins. Výsledek můžete okusit na Porterově webu.
  • Queen Esther - Gild The Black Lily
    Po sedmi letech vydává novou studiovku jedna z nejvýraznějších představitelek černé americany. Kdo se na tvorbě třinácti písniček se podílel a že do nich zakomponovali také alternativní country, gospel, blues a folk, se dozvíte na jejím bandcampu.
  • Dntel - The Seas Trees See (Norr Music)
    Americký DJ a hudebník James Tamborello známý mimo jiné také z formací The Postal Service, Headset a Figurine, se už několik let primárně věnuje svému sólovému projektu a v tomto roce vám to dokáže hned dvakrát. První z letošních desek přinese celkem jedenáct elektronických experimentů. K poslechu jsou na jeho bandcampu.
  • ’68 - Give One Take One (Cooking Vinyl)
    Po čtyřech letech se vrací americká noise-punková kapela, ovšem již bez bubeníka Michaela McClellana, který ji opustil dva měsíce po vydání předchůdce. Josh Scogin tedy místo něj angažoval Nikka Yamadu a společně připravili desítku písniček, které nyní můžete slyšet na bandcampu dua.
  • 24kGoldn - El Dorado (Sony Music)
    Americký rapper, zpěvák a skladatel se po jednom EP, řadě singlů a spoluprací dopracoval ke svému debutu. S produkcí třinácti písní mu vypomohli KBeazy, Haan, Blake Slatkin, Louis Bell, Internet Money, Ilya či Fedi. Mezi hosty jsou pak jména jako Future, DaBaby, Swae Lee a Portoričan Iann Dior. Vydáním alba žije rapperovo YouTube.
  • serpentwithfeet - Deacon (Secretly Canadian)
    Americký hudebník, který na sebe upozornil svým tři roky starým debutem "Soil" postaveným na experimentálním r'n'b, se vrací s jedenácti novými songy, na nichž se podíleli i Sampha, Batu, Lil Silva, Take A Daytrip a Juhans. Uslyšíte je na hudebníkově bandcampu.
  • Citizen - Life In Your Glass World (Run For Cover)
    Americká kapela kombinující emo rock s pop punkem, je další formací, která má tak trochu problém na postu bubeníka. Předloni ji opustil už třetí, zbývající členové přesto dokázali nahrát jedenáct písniček pro své čtvrté album. Prezentují je na svém bandcampu.
  • Armand Hammer & The Alchemist - Haram (Backwoodz Studioz)
    Na společném albu se sešli americké rapové duo Armand Hammer a jejich krajan, rapper The Alchemist. Aby jich nebylo málo, přidali se ještě Kayana, Fielded, Earl Sweatshirt, Curly Castro, Amani a Quelle Chris. Bandcamp dua nabízí čtrnáct skladeb k poslechu.
  • Fretland - Could Have Loved You (Soundly Music)
    Americké trio v čele se zpěvačkou Hillary Grace Fretland se rozhodlo po loňském eponymním debutu znovu namíchat folk s country a americanou. Tentokrát v jedenácti písničkách, jež uslyšíte na bandcampu.
  • Lost Girls - Menneskekollektivet (Smalltown Supersound)
    Máte-li rádi experimentální elektroniku a krautrock, nemělo by vám uniknout debutové album norského dua, které tvoří zpěvačka a hudebnice Jenny Hval a multiinstrumentalista Håvard Volden. Společnými silami připravili sice pouze pět skladeb, ale jak zjistíte i na jejich bandcampu, vystačili si s nimi na tři čtvrtě hodiny.
  • The Antlers - Green To Gold (Transgressive)
    Po dlouhých sedmi letech se vrací americká indierocková kapela, která koncertovala i u nás. V roce 2015 si její členové dali pauzu, před dvěma roky se pak dali znovu dohromady, ovšem již bez klávesisty a bandžisty Darbyho Cicciho. Nyní už jen jako duo nahráli deset skladeb, k poslechu jsou na bandcampu.
  • Tim Cohen - You Are Still Here
    Vzhledem k tomu, že The Fresh & Onlys nejsou v posledních letech příliš aktivní, soustředí se jejich frontman na svoji sólovou kariéru. Pro novou desku připravil celkem deset písniček, v nichž vedle sebe najdete indie rock, folk, pop i trochu psychedelie. Ověřte si to na jeho bandcampu.
  • Tom Holkenborg - Godzilla Vs Kong (soundtrack) (Warner Music)
    Po týdnu se hlásí Junkie XL znovu a opět s pořádným blockbusterem, kterým je "Godzilla Vs Kong". Soundtrack k němu nabídne celkem patnáct skladeb.

Dále stojí za pozornost:
Noga Erez - Kids: druhá deska izraelské rapperkybandcamp
Anna Fox Rochinski - Cherry:sólový debut zpěvačky Quiltbandcamp
Brigitte DeMeyer - Seeker: americana, blues, folk, country i gospel v jednombandcamp
Esther Rose - How Many Times: třetí album countryové písničkářky z New Orleansbandcamp


Dále vychází:

3Hattrio - Lost Sessions
A River Crossing - Forsaken
Aara - Triade I: Eos
Abba - Collected (Music On CD)
Adult Books - Grecian Urn
Akira Kosemura - 88 Keys
Al Stewart - Year Of The Cat (45th Anniversary Box Set)
Alyssa Jacey - Alyssa Jacey Live!
Am Dandy And The Elements - Oracle
Arepo (Feat. Members Of Bleach Everything And Highness) - Arepo
Ariana Grande - Positions (Deluxe) (Universal)
As Everything Unfolds - Within Each Lies The Other
Aziola Cry - The Ironic Divide
Band Of Spice - By The Corner Of Tomorrow
Black Light Smoke - The Early Years
Blindfolded And Led To The Woods - Nightmare Withdrawals
Bluebucksclan - Clan Virus 2
Bones & Deergod - Pushingupdaisies
Breaths - Lined In Silver
Bren Joy - Twenties (Deluxe)
Burning Curtains - Burning Curtains
Caleborate - Light Hit My Skin
Clever Girls - Constellations
Cryptosis - Bionic Swarm (Mystic Production)
Dante Bowe - Circles
Dartagnan - Feuer & Flamme (Sony Music)
David Olney & Anana Kaye - Whisper And Sighs
Dick Aven - It All Started In The Garden
Dog Trainer - Scrolling To Feel Better… Part One
Donovan Woods - Without People (Deluxe)
Draken - Draken
Dua Lipa - Future Nostalgia (The Moonlight Edition) (Warner Music)
Early Riser - Early Riser
El Michels Affair - Yeti Season
Elegiac - Elegiac
Evanescence - Bitter Truth (Fanbox) (Sony Music)
Floatie - Voyage Out
Floating Points, Pharoah Sanders & The London Symphony Orchestra - Promises
Flow Trio - Winter Garden
Flux Pavilion - Fantasy: Remixed
Folie - 123!
For Those I Love - For Those I Love
Frankie & His Fingers - Universal Hurt
Gates Of Light - Gates Of Light
Ghosts Of Atlantis - 3.6.2.4
Global Underground - Global Underground - Select #6 (Warner Music)
Grande Royale - Carry On
Greenleaf - Echoes From A Mass
Grillijono K.O. - Napalmia Korville
Hallowed Butchery - Deathsongs From The Hymnal Of The Church Of The Final Pilgrimage
Hecker And Okkyung Lee - Statistique Synthétique / Teum (The Silvery Slit)
Hound - I Know My Enemies
Chloe Juliette Beswick - High Priestess
Chris Corsano And Bill Orcutt - Made Out Of Sound
Images Of Eden - Angel Born
Iokoi - Tales Of Another Felt Sense Of Self
Izy - Irene
Jack Symes - Tompkins Park
Jackson Scribner - Jackson Scribner
Jadsa - Olho De Vidro
James McAlister - Scissortail
Janina Jade - Heart Of Rock N’ Roll
Jess Locke - Don’t Ask Yourself Why
Jody Foster (Of Fountains Of Wayne) - Waterways (Physical Release)
Johan G. Winther - The Rupturing Sowle
John Morales - John Morales Presents Teena Marie
Josh Caterer (Of Smoking Popes) - The Hideout Sessions
Kalbells - Max Heart
Kali Masi - [Laughs]
Karate, Guns & Tanning - Concrete Beach
Kärbholz - Kontra.
Kill The Con Man - Operation Just Cause
King & Country - Burn The Ships (Deluxe Edition: Remixes & Collaborations)
Lazer Beam - Lazer Beam
Lili Haydn - More Love
Little Big - The Greatest Hits (Warner Music)
Loney, Dear - A Lantern And A Bell
Louise Quinn - Gates Of Light
Lycoriscoris - Chiyu
Magnet Animals - Fake Dudes
Major Lazer - Music Is The Weapon (Reloaded)
Manchester Collective - The Centre Is Everywhere
Martha a Tena - Všechny Barvy Moře (Warner Music)
Marti Pellow - Stargazer (Special Edition) (Warner Music)
Marti Pellow - Stargazer (Warner Music)
Max - Colour Vision Deluxe Album
Memoriam - To The End (Mystic Production)
Mike Clerk - The Space Between My Ears
Minor Moon - Tethers
Modesty Blaise - The Modesty Blaise
Mourning Dawn - Dead End Euphoria
My Own Private Alaska - Let This Rope Cross All The Lands
Naoko Sakata - Dancing Spirits
Natalie D-Napoleon - You Wanted To Be The Shore But Instead You Were The Sea
Nordjevel - Fenriir (Mystic Production)
Ocean Wisdom - Stay Sane (Warner Music)
Odd Dimension - The Blue Dawn
Olivia Flanigan - Girl
Origamibrio - Miscellany
Pando - Rites
Pavel Milyakov & Bendik Giske - Untitled
Payday - P.u.k.e Tapes Volume 3
Pinhdar - Parallel
Plastic Tears - Anthems For Misfits
Popcaan - Fixtape (Warner Music)
Rapid Strike - Rapid Strike
Revoltone - For The Silent Voices
Rod Wave - Soulfly
Různí - Elefantazie (Supraphon)
Různí - Industrial Strength Bluegrass
Různí - Now That's What I Call Music! 108
Různí - Scott Pilgrim Vs. The World Soundtrack: Seven Evil Exes Edition
Různí - Sunday, Someday
Ryan Von Gonten - Painfulfree
Saigon - Pain, Peace & Prosperity: The Yardfather Album
Sanguisugabogg - Tortured Whole (Mystic Production)
Sarah Jerrom - Dream Logic
Shiva The Destructor - Find The Others
Schysma - Schysma
Silent Winter - Empire Of Sins
Solbrud - Levende I Brønshøj Vandtårn
Southside Hoodlum - Lord Knows
Space Cadet (Matt Hock And David Walsh Of The Explosion) - Lion On A Leash
Stepson - Help Me, Help You
String Noise - A Lunch Between Order And Chaos
String Noise - Alien Stories
String Noise - Giga Concerto
Sunny War - Simple Syrup
TBC - Fruitfly Effect
Tex Crick - Live In…New York City
The Alex Leach Band - I’m The Happiest When I’m Moving
The Allman Brothers Band - Down In Texas ’71
The Armadillo Paradox - Out Of Gas In Oil Country
The Black Angels - Live At Levitation
The Drowned God - Pale Home
The Dust Coda - Mojo Skyline
The Eye Of Time - Acoustic II
The Gracious Losers - Six Road Ends
The Holy Brothers - My Name Is Sparkle
The Imaginaries - The Imaginaries
The Jaded Hearts Club - Live At The 100 Club
The Juliana Theory - A Dream Away
The Living Pins - Freaky Little Monster Children
The Mobile Homes - Trigger
The Morn’ Omnia - The Roots Of Saraswati
The Mountain Goats - Songs For Pierre Chuvin (Physical Release)
The Peacers - Blexxed Rec
The Quill - Earthrise
Thermohaline - Maelström
Tuns - Duly Noted
Vanessa Carlton - Love Is An Art (Deluxe)
Vanessa Mai - Mai Tai (Sony Music)
Vanessa Mai - Mai Tai (Deluxe Edition) (Sony Music)
Vian Izsak - Flight Of The Aeronaut
Wheel - Resident Human
Witchseeker - Scene Of The Wild
Writhing Squares - Chart For The Solution
Wythersake - Antiquity
Ybn Nahmir - Visionland
Yellow Ostrich - Like A Bird: An Alex Schaaf Anthology (2010-2021)
Young Dolph & Key Glock - Dum And Dummer 2
Zeit - Betonkrebs

Vychází na vinylu:
68 - Give One Take One
Aara - Triade I: Eos
Adult Books - Grecian Urn
Ali Farka Touré - Red Album (Warner Music)
Anna Fox Rochinski - Cherry [Debut Solo For Quilt Singer]
Band Of Spice - By The Corner Of Tomorrow
Ben Howard - Collection From The (Universal)
Cabaret Voltaire - Dekadrone
Carrie Underwood - My Savior (Universal)
Clark - Playground In A Lake
Clever Girls - Constellations
Cryptosis - Bionic Swarm (Mystic Production)
Dartagnan - Feuer & Flamme (Sony Music)
Death From Above - Is 4 Lovers (Universal)
Departure Lounge - Transmeridian
Dntel - The Seas Trees See
Dua Lipa - Future Nostalgia (The Moonlight Edition) (Warner Music)
Esther Rose - How Many Times
Evanescence - Bitter Truth (Sony Music)
Ghosts Of Atlantis - 3.6.2.4
Grande Royale - Carry On
Greenleaf - Echoes From A Mass
Hecker And Okkyung Lee - Statistique Synthétique / Teum (The Silvery Slit)
Hound - I Know My Enemies
Charlotte Lawrence - Charlotte (EP) (Warner Music)
Chris Clark - Playground In Lake (Universal)
Chris Corsano And Bill Orcutt - Made Out Of Sound
Izy - Irene
James McAlister - Scissortail
Joe Strummer - Assembly (Warner Music)
Johan G. Winther - The Rupturing Sowle
John Mayall & The Bluesbreakers - Spinning Coin (Music On Vinyl)
Justin Bieber - Justice (Universal)
Kalbells - Max Heart
Kärbholz - Kontra.
L’Impératrice - Tako Tsubo
Lamb Of God - Live In Richmond (Mystic Production)
Liquid Tension Experiment - Lte3 (Mystic Production)
Lost Girls - Menneskekollektivet (Digital Release)
Madness - 7 (Warner Music)
Magnet Animals - Fake Dudes
Mariza - Mariza Canta Amália (Warner Music)
Marti Pellow - Stargazer (Warner Music)
Memoriam - To The End (Mystic Production)
Metalite - Virtual World (Mystic Production)
Modesty Blaise - The Modesty Blaise
Neil Young - Young Shakespeare (Warner Music)
Noga Erez - Kids
Nordjevel - Fenriir (Mystic Production)
Ocean Wisdom - Stay Sane (Warner Music)
Panic! At The Disco - Death Of A Bachelor (Warner Music)
Popcaan - Fixtape (Warner Music)
Progres 2 - Třetí Kniha Džunglí (Supraphon)
Různí - Cumbia Cumbia 1 & 2 (Vinyl Reissue)
Sanguisugabogg - Tortured Whole (Mystic Production)
Serpentwithfeet - Deacon
Serpentwithfeet - Deacon
Skeggs - Rehearsal
South - From Here On In (Vinyl Reissue)
Stepson - HeMe, HeYou
Sunny War - Simple Syrup
Suzi Quatro - Devil In Me (Mystic Production)
Syml - You Knew It Was Me (Warner Music)
Tata Bojs - Jedna Nula (Supraphon)
The Antlers - Green To Gold
The Eye Of Time - Acoustic II
The Gracious Losers - Six Road Ends
The Jacksons - Live (Sony Music)
The Mobile Homes - Trigger
The Mountain Goats - Songs For Pierre Chuvin (Physical Release)
The Peacers - Blexxed Rec
The Quill - Earthrise
Tim Cohen (Of The Fresh & Onlys) - You Are Still Here
Tomahawk - Tonic Immobility (Bertus)
Tune-Yards - Sketchy
Volbeat - The Strength / The Sound / The Song (15th Anniversary Vinyl Reissue)
Wheel - Resident Human
Willie Nelson - Band Of Brothers (Music On Vinyl)
Witchseeker - Scene Of The Wild
Zara Larsson - Poster Girl (Sony Music)

EP:
19&you - 19&you
Æ MAK - Class Exercises
Afternoon Bike Ride - Skipping Stones
Anthony Nicholson - Dirtydiscojazzfunk
Blind Faith - Closer
Bound In Fear - Eternal
Captain Danger - Love Sweet Love
Cujo Moon - Bridges II
Eric Alexandrakis - GMT
Ervin Stellar - Nothing To Prove
I Am Last - Magneta
Jack Broza. - Not That Deep
Karl Benjamin - Drist
Leti Garza - Borderland
Matveï - Winter Collection
Midwxst - Summer03
Next Door To Heaven - Inside
Nisa - Guilt Trip
Play Dead - Skint
Purient - Memories
Rival Sons - Rival Sons (Reissue)
Scarypoolparty - Los Angeles
Shrines - Ghost Notes
Simon Provencher - Mesures
Sprints - Manifesto
Sweetlove - Goodnight, Lover
The Hirsch Effekt - Gregaer
Wratheon - Black Thrash Mass

Reedice:
3 Doors Down - The Better Life (Universal)
Kenny Wayne Shepherd - Live! In Chicago (Bertus)
Lungfish - Love Is Love (Reissue)
Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz (Sony Music)
Progres 2 - Třetí kniha džunglí (Supraphon)
Rival Sons - Rival Sons (Reissue) (EP)
The Clean - Mister Pop (Reissue)
The Clean - Unknown Country (Reissue)
The George Otsuka Quintet - Loving You George (Reissue)

NÁZORY
  • "Frontmana punkových The Clash Joea Strummer... (Jan V., 30.03.2021 12:30) Reagovat

    "Frontmana punkových The Clash Joea Strummera asi netřeba dlouze představovat. Nyní vydává dvojdiskovou kolekci s výmluvným názvem "Assembly", jež přináší ucelený pohled na jeho sólovou kariéru a působení v kapele The Mescaleros. Mezi šestnácti songy jsou i tři dříve nevydané verze klasických skladeb The Clash, včetně nikdy předtím neslyšeného "Junco Partner (Acoustic)". Pohled na strhující živou atmosféru přináší i pilotka notorické písně "I Fought The Law", kterou spolu s dalšími Joe nabízí na svém YouTube ."


    Teda to je kabrňák, ten Joe, že něco vydává, že něco nabízí na YouTube... škoda jen, že už je osmnáct let na pravdě Boží, vy odborníci.

    • Re: "Frontmana punkových The Clash Joea Strummer... (David Věžník, 30.03.2021 13:06) Reagovat

      Pardon, ztratilo se při korekturách. Opravili jsme.

    • Re: "Frontmana punkových The Clash Joea Strummer... (Jetřich Tyl, 30.03.2021 13:33) Reagovat

      Jo, jo, taky jsem to chtěl poznamenat :-) . Škoda ho :-(. A v článku stačilo změnit "Joe vydává" na "Joeovi vychází". I když, co my víme, třeba si to tam z punkového nebe kočíruje sám :-)!

  • Karol G (RoyalMusicStar1, 30.03.2021 12:43) Reagovat

    Udělejte recenzi na album Karol G, myslím že tady na musicserveru na latino umělce dost kašlete.

    • Re: Karol G (John, 30.03.2021 15:52) Reagovat

      ?? si děláš srandu? První nám udělej ty výběr nejlepších písniček Roba Kazika

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Duchové acid budoucnosti Clark a Holy Other ovládnou Fuchs2 (22.02.2024 19:37)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu