shop.musicserver.cz
Nové desky 40/2019 - od Tegan And Sara přes Mirai po Opeth

Nové desky 40/2019 - od Tegan And Sara přes Mirai po Opeth

Vydáno: 02.10.2019 14:55 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Týdnu bez těch největších hvězd budou panovat indie popové Tegan And Sara, nalezená nahrávka Johna Coltrana, řízní Opeth, čeští Mirai, bluesmanka Beth Hart, jazzman Ibrahim Maalouf, herečka Renée Zellweger, kanadští The New Pornographers a oslavíme padesátku "Abbey Road". Pokud je vám bližší spíš atmosférická a intrumentální mdoerní hudba, potěší vás novinka 65Daysofstatic-

Pokud se v pondělí 30. září vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tegan And Sara - Hey, I’m Just Like You (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Tegan And Sara - Hey, I’m Just Like You
Kanadské indie popové duo Tegan And Sara se vrací po třech letech s novým studiovým albem "Hey, I’m Just Like You". Ono označení "nové" zde ovšem není splněné zcela do puntíku. Při přípravě memoárů totiž sestry narazily na kazety nahrávek, kdy jim bylo mezi patnácti a sedmnácti, a rozhodly se, že se k těmto písničkám vrátí. V dubnu začaly s jejich přepracováváním a samy to komentovaly: "Toto je nahrávka, kterou jsme nikdy nemohly udělat jako teenageři, plná písní, které jsme nikdy nemohly napsat jako dospělí." Dvanáct písniček se tedy hudebně vrací k rockovým a punkovým začátkům, ovšem jsou přepracované současnou popovou produkcí. Na vzniku alba se tentokrát poprvé podílel čistě ženský tým v čele s australskou producentkou Alex Hope. Jak se prolnula tato dvě období jejich kariéry, zjistíte z ukázek na jejich YouTube profilu.


Opeth - In Cauda Venenum (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
progresivní rock / progresivní metal

Opeth - In Cauda Venenum
Se třináctou studiovou deskou přichází švédská progresivně metalová formace Opeth. Kapela v čele s Mikaelem Åkerfeldtem vytvořila hned dvě verze nahrávky - ve švédštině a v angličtině. Obě varianty obsahují každá deset skladeb, přičemž nahrávání probíhalo během listopadu loňského roku v Park Studios ve Stockholmu. Dosavadní recenze jsou docela nadšené a ta od Wall Of Sound dokonce excelentní. Recenzenti totiž označili desku za "nejlepší, jakou kapela za doby své progresivní éry vydala".Ukázku v podobě kousku "Svekets prins" (v angličtině "Dignity") najdete na YouTube.com.


John Coltrane - Blue World (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

John Coltrane - Blue World
Je to teprve pár týdnů, co většinu z nás překvapilo vydání nového alba Milese Davise a nyní je tu zpráva obdobného kalibru. Archivy totiž vydaly dosud nezveřejněné nahrávky další jazzové legendy a někdejšího Davisova spoluhráče - saxofonisty Johna Coltrana. Soubor osmi skladeb pochází z roku 1964 a Coltrane je společně s kontrabasistou Jimmy Garrisonem, bubeníkem Elvinem Jonesem a klavíristou McCoy Tynerem nahrál mezi nahráváním alb "Crescent" a "A Love Supreme". Původně vznikly pro film "Le chat dans le sac" a jeho režiséra Gilles Groulx, který kvůli nim přiletěl speciálně do Van Gelder Studio v New Jersey, odkud si po třech hodinách odvezl pásky, aniž by to věděl kdokoli z tehdejšího Coltranova vydavatelství Impulse! Posléze je uložil do svého archivu a znovu je objevil až archivář National Film Board of Canada. Že i po tolika letech neztratily nic ze své krásy, zjistíte ze streamu nahrávky na Coltranově facebookovém profilu. Titul pochopitelně vychází i na vinylu.


Hellyeah - Welcome Home (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Hellyeah - Welcome Home
Šestou studiovou nahrávku vydává americká heavy metalová formace Hellyeah. Vychází dlouhé tři roky od posledního počinu "Unden!able" a současně jde o poslední desku, na které se podílel bubeník a zakládající člen kapely Vinnie Paul, který v polovině loňského roku zemřel. Nahradil ho Roy Mayorga, známý ze Stone Sour. Jako pilotní singl vybrali muzikanti skladbu "333". Pak se ven dostaly další ochutnávky v čele s titulní skladbou následovanou "Oh My God" nebo "Black Flag Army". Na YouTube.com na vás čeká ale jiná skladba "Skyy And Water". Hudebníci ji představili teprve nedávno a my čekáme na váš názor!


Mirai - Arigato (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Mirai - Arigató
Česká kapela Mirai dva roky po debutu "Konnichiwa" vydává svoji druhou desku, která i tentokrát nese japonský název "Arigato". Již na počátku roku ji předznamenal singl "ØTCHI" a později přidali další "Hometown". Tuto dvojici na desce kvartet doplnil o dalších devět písní, v nichž si hráli s různými trendy od r'n'b á la Billie Eilish, přes hardcore až po ukulele pop. K jedné z nich přidal svůj hlas i Ben Cristovao. Zvuk nahrávce pomáhal udávat producent Ondřej Fiedler, který se osvědčil ve spolupráci s Lenny. Jak to dopadlo v případě Mirai, můžete zkoumat na YouTube profilu kapely, která vydání svého nového alba doprovodí také listopadovým turné.


Girl Band - The Talkies (Rough Trade)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / post-punk

Girl Band - The Talkies
Po průlomovém debutu "Holding Hands With Jamie" se Girl Band odhodlali k vytvoření falší nahrávky. A povedlo se: Na trhu je "The Talkies", živelná deska plná tepajících melodií a třaskavých nápadů. Fanoušci ji přivítali s otevřenou náručí a ohodnotili ji jako zdařilé dílo. My pro vás nyní máme ochutávká v podobě kousku "Shoulderblades" nebo další klip k jiné z nových skladeb "Going Norway". Co na ně říkáte?


Beth Hart - War In My Mind (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / soul

Beth Hart - War In My Mind
Beth Hart se po loňském intermezzu s Joem Bonamassou vrací k čistě vlastní tvorbě a vydává album "War In My Mind". Americká muzikantka a zpěvačka pro něj přichystala celkem dvanáct skladeb, o kterých říká: "Více než na jakémkoliv albu předtím jsem v těchto písničkách k sobě mnohem otevřenější. Ušla jsem si pořádnou léčivou štreku a teď už jsem s tou svou temnotou, divnostmi a vším tím, za co se stydím, v pohodě; stejně jako se vším, co mi dělá dobře." Podle prvních singlů, jejichž ukázky naleznete na jejím YouTube, je zřejmé, že je tentokrát velmi zřetelná rocková poloha. Svůj podíl na tom může mít i producent Rob Cavallo, který v minulosti spolupracoval s Goo Goo Dolls, Green Day nebo My Chemical Romance. Pokud se vám aktuální zvuk zalíbí, můžete hledat i verzi na vinylu.


Dragonforce - Extreme Power Metal (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: power metal

Dragonforce - Extreme Power Metal
Osmá studiová nahrávka britské powermetalové formace DragonForce nese název "Extreme Power Metal". Fanouškům přináší deset kousků a tři z nich můzete znát z rádia. Konkrétně se jedná o "Highway to Oblivion", "Heart Demolition" a "Razorblade Meltdown". Prostřední z uvedených vlaštovek si můžete nyní poslechnout na YouTube.com. Ačkoli se přípravy a nahrávání nesly v duchu personálních změn, na kvalitu skladeb to údajně nemělo mít žádný vliv. Myslíte, že je nahrávka skutečně tak dobrá, jak tvrdí nadšené recenze? Neotálejte a napište nám svůj názor do komentářů pod článkem!


Tip týdne

Ibrahim Maalouf - S3NS (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / bossa nova

Ibrahim Maalouf - S3NS
Slavný francouzsko-libanonský trumpetista, nositel dvou francouzských řádů, Ibrahim Maalouf, nachystal svým příznivcům již své jedenácté album. Fanoušci jazzu a také bossa novy se v případě novinky "S3NS" mohou těšit na celkem devět skladeb a hned několik hostů s kubánskými kořeny. Nabídku ke spolupráci přijali klavíristé Harold López-Nussa, na Grammy nominovaný Alfredo Rodríguez a Roberto Fonseca, dále saxofonista Irving Acao a houslistka Yilian Cañizares. Velmi vydařenou fúzi rozličných stylů a směrů, můžete již okusit na YouTube Ibrahima Maaloufa.


65Daysofstatic - Replicr (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: atmosférická hudba

65Daysofstatic - Replicr
Sheffieldská formace 65Daysofstatic se od svého založení v roce 2001 posunula zajímavými směry. Nyní vydávají novinku "Replicr" a potvrzují svůj status kapely, která je schopná vydat velmi silně taloženou emotivní nahrávku. "Novinka je velice překvapivá a atmosférické prvky vás prostě dostanou. Nenajdete na ní slabého místa a malebná zvuková krajina vás zcela uchvátí," uvádí jedna z mnoha pochvalných recenzí. Nechte se zlákat trailerem k albu a na uvedené adrese si poslechněte další ukázky.


Wanubalé - Phosphenes (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / jazz dub

Wanubalé - Phosphenes
Je to teprve pár dnů, co devítičlenné německé uskupení Wanubalé zahrálo v pražském Jazz Docku, kde pravděpodobně představili také skladby z jejich nového alba "Phosphenes". Celkem jich na něj zařadili osm a míchají v nich jazz s dalšími žánry, jako jsou funk, hip hop, elektronika či dub. Bližší seznámení s nimi nabízí jejich YouTube profil. Titul bude k sehnání i na vinylu.


The Beatles - Abbey Road (50th Anniversary / 2019 Remix) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Beatles - Abbey Road
Po loňské úspěšné reedici "White Album" bylo nasnadě, že se podobné péči dostane i další slavné desce The Beatles "Abbey Road", která slaví padesátku letos. Stejně jako v případě předchůdce i hity jako "Come Together", "Here Comes The Sun" či "Oh! Darling" z původních pásů kompletně přemíchal Giles Martin, syn George Martina. K dispozici bude ale i původní verze remasterovaná v roce 2009 a dále edice v Dolby Atmos či vysokém rozlišení. O nich jsme se více rozepsali před pár týdny a kompletní přehled o reedici nabízí web slavné skupiny.


Noel Gallagher’s High Flying Birds - This Is The Place (EP) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-britpop / indie rock / psychedelický rock

Noel Gallagher’s High Flying Birds - This Is The Place (EP
Noel Gallagher a jeho vysoko letící ptáci se po předloňském albu "Who Built The Moon?" vydali nejen na turné, které zasáhlo konečně i Česko, ale letos i vysloveně na cestu lemovanou EPs. Od března je "This Is The Place" již třetím, které nám předkládají, a stejně jako předchůdci nabídne celkem tři nové skladby, které doplnily dva remixy. Vedle titulního songu zde najdete ještě "Ewl Flower" a "A Dream Is All I Need To Get By". Sám hudebník je popsal jako zvukově nesourodé, ale každá z nich je povýšena ženským vokálem a všechny jsou poznamenány rozdílnou psychikou. Lepší obrázek si uděláte prostřednictvím YouTube kanálu formace.


Renée Zellweger- Judy (soundtrack) (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing / filmová hudba

Renée Zellweger- Judy (soundtrack)
Do amerických kin vstoupil minulý týden biografický snímek "Judy", zachycující příběh slavné herečky a zpěvačky Judy Garland. Hlavní roli ztvárnila Renée Zellweger, která si ve filmu i zpívala písně z jejího repertoáru. Většina z nich se dostala na stejnojmenný soundtrack a ve dvou z dvanácti písniček uslyšíte i dva hosty, kterými jsou Sam Smith a Rufus Wainwright. Kompletní seznam písniček a ukázky toho, jakým způsobem je někdejší představitelka Bridget Jones zvládla, najdete například na Supraphonline.cz.


Sturgill Simpson - Sound & Fury (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / psychedelic rock / boogie rock / synth-rock

Sturgill Simpson - Sound & Fury
Pokud máte amerického hudebníka Sturgilla Simpsona zapsaného jako umělce, který si vysloužil Grammy za Nejlepší countryové album roku 2017 a že jeho druhé album bylo nominované na stejnou cenu v žánru americana, rychle na to zapomeňte. "Sound & Fury" je totiž úplně jiné. Při tvorbě a nahrávání desítky písniček totiž poslouchal hodně hip-hopu, Black Sabbath, The Cars a staré funkové nahrávky. Není tedy divu, že výsledkem je směs pohybující se od blues rocku, přes boogie rock, synth rock až do těžkých psychedelických zákoutí. Má to zřejmě své opodstatnění, protože toto album vychází souběžně se stejnojmenným anime filmem, na kterém se Simpson podílel společně s režisérem Jumpeiem Mizusakim. Lepší obrázek si uděláte na YouTube profilu hudebníka.


Tedeschi Trucks Band - High & Mighty (EP) (Fantasy Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock

Tedeschi Trucks Band - High & Mighty (EP)
Susan Tedeschi a Derek Trucks již letos jedno album vydali, ovšem zjevně se na "Signs" nevyřádili dostatečně, a tak přidávají ještě své vůbec první EP "High & Mighty". Tři písničky navíc doprovodili téměř dvanáctiminutovou živou verzí "Shame", takže se fanoušci mohou těšit na celkem pětadvacetiminutovou blues rockovou nálož. Ochutnávku servíruje Tedeschi Trucks Band na svém YouTube profilu.


The New Pornographers - In The Morse Code Of Brake Lights (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock / power pop

 The New Pornographers - In The Morse Code Of Brake Lights
Kanadské uskupení The New Pornographers, jehož členy jsou mimo jiných také Neko Case a A.C. Newman, se hlásí opět po dvou letech o slovo a vydává svoji osmou studiovou desku "In The Morse Code Of Brake Lights". Osmičlenné uskupení, které bývá někdy povyšováno i na superskupinu, od předchůdce mírně zamíchalo sestavou. Zatímco zpěvák a kytarista Dan Bejar je už prezentovaný jako někdejší (a možná budoucí) člen, houslistka a zpěvačka Simi Stone povýšila z koncertní muzikantky a stálou členku. Jedenáct skladeb A.C. Newman popisuje poměrně netradičně: "Byl jsem asi ve dvou třetinách přípravy, když jsem si všimnul, kolik písniček směřovalo k autům. Myslím, že vedle milostných balad, jsou písně do auta nejznámějším druhem písní v populární hudbě, od Chucka Berryho po současnost. Bylo toho tolik, že mě napadlo: 'Ale, ne, je tu příliš mnoho odkazů na auta!' A pak jsem si pomyslel: 'Ne, to je v pohodě, lidé si mohou myslet, že je to koncepční album.'". Co z toho vyplývá hudebně, zjistíte na YouTube kanálu skupiny.


Laurie Anderson, Tenzin Choegyal, Jesse Paris Smith - Songs From The Bardo (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: avantgardní world music

Laurie Anderson, Tenzin Choegyal, Jesse Paris Smith - Songs From The Bardo
Album "Songs From The Bardo" rozhodně není deskou pro každého. Koncepční nahrávku má na svědomí avantgardní ikona Laurie Anderson, tibetský multiinstrumentalista Tenzin Choegyal a skladatelka a aktivistka Jesse Paris Smith a je průvodcem po vizionářském textu "Tibetské knihy mrtvých". Vše se odehrává v osmdesátiminutovém odlivu a proudění zvuku a slov, jejichž cílem je vtáhnout posluchače do současnosti a poskytnout rámec pro niterní zkoumání. Anderson, Choegyal a Smith zde spojují moderní kompoziční techniky s mystikou tibetské buddhistické filozofie, aby tyto vizionářské tradice zpřístupnili nové generaci posluchačů a odhalili jim starodávné moudrosti. Co si pod tím představit zjistíte z ukázek na webu vydavatelství Folkways.


Trentemøller - Obverse (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indietronica / ambient / krautrock

Trentemøller - Obverse
Dánský skladatel, hudebník a producent Anders Trentemøller, který na hudební scéně používá pouze své příjmení, potřeboval na přípravu nového alba opět tři roky. Nástupce nahrávky "Fixion" pojmenoval "Obverse" a desítku skladeb nasměroval na rozmezí indietroniky, ambientu a krautrocku. Vokálně mu vypomohly Angličanka Rachel Goswell, jeho krajanka Lisbet Fritze a dvě Američanky Lina Tullgren a Jennylee z dream-popových Warpaint. První ochutnávku servíruje na svém YouTube profilu.


Kristin Chenoweth - For The Girls (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: střední proud / muzikál / jazz / country

Kristin Chenoweth - For The Girls
Americká muzikálová herečka, držitelka Emmy i Tony Kristin Chenoweth si sem tam odskočí natočit hudební album. To aktuální nazvala "For The Girls" a jeho název není samoúčelný. Vybrala pro něj písničky, které proslavily její kolegyně. Mezi dvanáctkou skladeb tak naleznete například její verze "I Will Always Love You", "You Don't Own Me", "Crazy" nebo "What A Difference A Day Make". Do studia si navíc přibrala i čtyři slavné hudebnice - Arianu Grande, Dolly Parton, Rebu McEntire a Jennifer Hudson. Ukázky z alba můžete poslouchat na jejím YouTube profilu.


V krátkosti

  • Emel Mathlouthi - Everywhere We Looked Was Burning (Bertus)
    Tuniská zpěvačka Emel Mathlouthi, jejíž píseň "Kelmti Horra" se stala symbolem tuniského arabského jara, vydává nové album "Everywhere We Looked Was Burning". V deseti skladbách opět experimentuje s různými druhy stylu včetně arabských motivů, elektroniky a avantgardy. Některé z nich již prezentuje na svém YouTube kanálu .
  • Ramsey Lewis & Urban Knights - VII (Bertus)
    Trojnásobný držitel Grammy Ramsey Lewis spojil síly se soul-jazzovým bandem Urban Knights a vydává s nimi album "VII". Jedenáctka skladeb, mezi nimiž naleznete i Stingovu "The Shape Of My Heart" či "And I Love Her" The Beatles, se tedy pohybuje na pomezí jazzu, funku a soulu, což si můžete ověřit z ukázek na stránkách amerického Amazonu.
  • Boy & Bear - Suck On Light (Warner Music)
    Australská skupina Boy & Bear své minulé album nahrávala v Británii, ovšem pro to další s názvem "Suck On Light" se přesunula do Nashvillu, kde jim dělal společnost producent Collin Dupuis (Nikki Lane, The Black Keys). Jak jejich spolupráce na tuctu písniček dopadla, zjistíte na YouTube formace.
  • Laurence Jones Band - Laurence Jones Band (Bertus)
    Anglický bluesový kytarista a skladatel Laurence Jones se poprvé prezentuje coby člen kapely a ta vydává eponymní album. Připojili se k němu bubeník Phil Wilson, klávesista Bennett Holland and basák Greg Smith a jak jim to spolu šlape, zjistíte na YouTube kanálu bandu.
  • Michaela Anne - Desert Dove (Bertus)
    Kdo má rád klasické country v kombinaci s popem a honky tonk, neměl by minout třetí album Michaely Anne "Desert Dove". Jedenáct písniček totiž natáčela s muzikanty, kteří hrály s Kacey Musgraves, Dwightem Yoakamem či Butchem Walkerem, a na produkci dohlížel Sam Outlaw. Bližší seznámení nabízí web zpěvačky.


Zvíře jménem Podzim - Září (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativa

Zvíře jménem Podzim - Září
Původně se jednalo o projekt na jedno album a dva až tři roky koncertování. Pak se začalo rýsovat závěrečné EP. Nakonec se mnohohlavý orchestr Zvíře jménem Podzim vrátil s regulérní druhou deskou "Září". S eponymním albem ji pochopitelně spojují texty a rukopis Jakuba Königa. Produkci vedl Pjoni, jemuž zdatně sekundoval Aid Kid, a jak potvrdil sám frontman, inspirací mu byla například tvorba Bratři Orffů. Tematicky se na albu prolínají dvě roviny - vlčí a psí - dva principy, které má v sobě každý z nás. Více představivost podpoří ukázky na stránkách vydavatelství Indies Scope.


David Hasselhoff - Open Your Eyes (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

David Hasselhoff - Open Your Eyes
David Hasselhoff není známý pouze jako herec ze seriálů "Knight Rider" a "Pobřežní hlídka", ale několikrát se prosadil i jako zpěvák. Aktuálně svoji kariéru oživil znovu albem "Open Your Eyes", na které si přizval řadu dalších umělců. Celkem třináct skladeb, z nichž většina jsou předělávky hitů jako "Here I Go Again", "Sugar, Sugar", "Rhinestone Cowboy" či "If You Could Read My Mind", s ním nahráli James Williamson, Elliot Easton, Steve Stevens, Flock Of Seagulls, Tyler Bates, Tracii Guns, Todd Rundgren, Charlie Daniels, Ava Cherry, Steve Cropper, Patrick Moraz a Ministry. Jak zní výsledek, zjistíte poslechem ukázek na stránkách britského Amazonu.


Dále vychází:

.gif From God - Approximation_Of_A_Human (Bertus)
Alessandro Cortini - Volume Massimo (Bertus)
Amber Run - Philophobia (Bertus)
Astrosaur - Obscuroscope (Bertus)
Automatic - Signal (Bertus)
Bison Machine - Seas Of Titan (Bertus)
Borknagar - True North (Sony Music)
Creeping Death - Wretched Illusions (Bertus)
Dayseeker - Sleeptalk (Universal)
Dperd - Allein (Bertus)
Drawn By Evil - Another Sin, Another Life (Bertus)
Heaven’s Club - Here There And Nowhere (Bertus)
Hermitude - Pollyanarchy (Warner Music)
Howling Giant - The Space Between Worlds (Bertus)
Charlie Parr - Charlie Parr (Bertus)
Chorus Grant - Vernacular Music (Bertus)
Implore - Alienated Despair (Sony Music)
Ivo Kahánek, Bamberger Symphoniker, Jakub Hrůša - Dvořák, Martinů / Klavírní koncerty (Supraphon)
Jack Klatt - It Ain’T The Same (Bertus)
Jon Pardi - Heartache Medication (Bertus)
Kal Marks - Let The Shit House Burn Down ()
Led Bib - It’s Morning (Bertus)
Mars Red Sky - The Task Eternal (Bertus)
Moon Duo - Stars Are The Light (Bertus)
Netherbird - The Vast Uncharted (Bertus)
Ocean Moon - World Of Light (EP) (Bertus)
Omnium Gatherum - The Burning Cold (Sony Music)
Partial Traces - Low Definition (Bertus)
Pencey Sloe - Don’T Believe, Watch Out (Bertus)
Pyramido - Fem (Bertus)
Red River Dialect - Abundance Welcoming Ghosts (Bertus)
Renounced - Beauty Is A Destructive Angel (Bertus)
Sadhugold - The Gold Room (Bertus)
SeeYouSpaceCowboy... - The Correlation Between Entrance And Exit Wounds (Bertus)
Sui Zhen - Losing, Linda (Bertus)
Telefon Tel Aviv - Dreams Are Not Enough (Bertus)
Temples - Hot Motion (Bertus)
The Early November - Lilac (Warner Music)
Tourist - Wild ()
Voice Of Ruin - Acheron (Bertus)
Wallis Bird - Woman (Bertus)
War Cloud - State Of Shock (Bertus)
Wednesday 13 - Necrophaze (Mystic Production)
Whiskey Myers - Whiskey Myers (Bertus)
Wind Rose - Wintersaga (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
.gif From God - Approximation_Of_A_Human (Bertus)
65Daysofstatic - Replicr, 2019 (Sony Music)
Alessandro Cortini - Volume Massimo (Bertus)
Amber Run - Philophobia (Bertus)
Astrosaur - Obscuroscope (Bertus)
Automatic - Signal (Bertus)
Beth Hart - War In My Mind (Bertus)
Bison Machine - Seas Of Titan (Bertus)
Borknagar - True North (Mystic Production)
Borknagar - True North (Sony Music)
Boy & Bear - Suck On Light (Warner Music)
Creeping Death - Wretched Illusions (Bertus)
Cyndi Lauper - She's So Unusual (Sony Music)
Dermot Kennedy - Without Fear (Universal)
Dragonforce - Extreme Power Metal (Mystic Production)
Emel Mathlouthi - Everywhere We Looked Was Burning (Bertus)
Heaven’s Club - Here There And Nowhere (Bertus)
Hellyeah - Welcome Home (Mystic Production)
Howling Giant - The Space Between Worlds (Bertus)
Charlie Parr - Charlie Parr (Bertus)
Ibrahim Maalouf - S3Ns (Bertus)
Implore - Alienated Despair (Sony Music)
Jack Klatt - It Ain’T The Same (Bertus)
John Coltrane - Blue World (Universal)
Jon Pardi - Heartache Medication (Bertus)
Laurie Anderson, Tenzin Choegyal, And Jesse Paris Smith - Songs From The Bardo (Bertus)
Led Bib - It’s Morning (Bertus)
Magnapop - The Circle Is Round (Bertus)
Mars Red Sky - The Task Eternal (Bertus)
Michaela Anne - Desert Dove (Bertus)
Moon Duo - Stars Are The Light (Bertus)
Netherbird - The Vast Uncharted (Bertus)
Noel Gallagher’s High Flying Birds - This Is The Place (Bertus)
Opeth - In Cauda Venenum (Mystic Production)
Paloma Faith - Do You Want The Truth Or Something Beautiful? (Sony Music)
Pencey Sloe - Don’T Believe, Watch Out (Bertus)
Piano Novel - Lumino Forest (Sony Music)
Prefab Sprout - A Life Of Surprises (Remastered) (Sony Music)
Prefab Sprout - From Langley Park To Memphis (Remastered) (Sony Music)
Prefab Sprout - Jordan: The Comeback (Remastered) (Sony Music)
Prefab Sprout - Swoon (Remastered) (Sony Music)
Pyramido - Fem (Bertus)
Red River Dialect - Abundance Welcoming Ghosts (Bertus)
Renounced - Beauty Is A Destructive Angel (Bertus)
Sadhugold - The Gold Room (Bertus)
Seeyouspacecowboy... - The Correlation Between Entrance And Exit Wounds (Bertus)
Steel Panther - Heavy Metal Rules (Mystic Production)
Sturgill Simpson - Sound & Fury (Warner Music)
Sui Zhen - Losing, Linda (Bertus)
Telefon Tel Aviv - Dreams Are Not Enough (Bertus)
Temples - Hot Motion (Bertus)
Terence Trent D'arby - Introducing The Hardline According To Terence Trent D'arby (Sony Music)
The Early November - Lilac (Warner Music)
The Early November - Lilac (Warner Music)
The New Pornographers - In The Morse Code Of Brake Lights (Universal)
Trentem?ller - Obverse (Bertus)
Tyler, The Creator - Igor (Sony Music)
Wallis Bird - Woman (Bertus)
War Cloud - State Of Shock (Bertus)
Wednesday 13 - Necrophaze (Mystic Production)
Whiskey Myers - Whiskey Myers (Bertus)
Wind Rose - Wintersaga (Mystic Production)

Reedice:
Cryptopsy - Blasphemy Made Flesh-Reedice 2019 (Mystic Production)
The Replacements - Dead Man’s Pop (Warner Music)
Vortex - Them Witches (Bertus)

NÁZORY
  • Borknagar Opeth, nové album je naprosto úžas... (Fimi, 02.10.2019 20:13) Reagovat

    Borknagar

    Opeth, nové album je naprosto úžasné, skvělé melodie, nápady, kytarová sóla, zpěv... Úžasné.. Na tu NEdeath formu jsem si už zvykl, toto je skutečně fenomenální..

  • Noel G... (Tom, 03.10.2019 06:34) Reagovat

    Prosím, jaká 3 EP letos vydal Noel Gallagher? Já se dopočítal jen dvou, Black star dancing a This is the place... Díky

    • Re: Noel G... (Tomáš Parkan - autor, 04.10.2019 15:19) Reagovat

      Na začátku března ještě vyšlo EP "Wait and Return", ale pravdou je to, že je to de facto remixová záležitost. Dá se počítat i nikoli, záleží na tom, kdo se na to jak dívá.

      • Re: Noel G... (Anonym, 04.10.2019 15:21) Reagovat

        Díky, máte pravdu. Už jsem to taky dohledal:)

      • Re: Noel G... (K. B. C., 05.10.2019 16:43) Reagovat

        a není to remixová "záležitost", ale remixové EP.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín
Top 10: Pět hitů kapely Mother Mother, které by měly zaznít na koncertě ve Foru Karlín Kanadská parta Mother Mother se 24. března vrátí do Prahy v rámci svého dosud největšího evropského turné, navíc s novou povedenou deskou "Grief Chapter" v zádech. Co od koncertu čekat? Co pravděpodobně zazní? Co si dopředu... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 14:30 v sekci Publicistika | Top 10
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Mirai na léto chystají vlastní putovní festival. Objedou s ním celou republiku (19.03.2024 07:31)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- V Praze už v sobotu zahraje Sari Schorr, jedna z nejlepších blues-rockových zpěvaček současnosti (06.03.2024 15:49)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- The Beatles se dočkají čtyř životopisných filmů - každý člen bude mít svůj (24.02.2024 13:27)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Paul McCartney se po padesáti letech shledal se svou ukradenou baskytarou Höfner (18.02.2024 14:03)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Bono Dua Lipa Kryštof Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu