Wiz Khalifa znovu přepisoval britskou historii, albovou hitparádu ovládl Josh Groban

26.04.2015 22:30 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Hit "See You Again", který slouží jako pozvánka do kin na "Rychle a zběsile 7" a zároveň skládá poctu mrtvému herci, podruhé opanoval britskou singlovou hitparádu, a navíc znovu vylepšil tamní rekord v počtu dosažených streamů. To v albech slaví Josh Groban triumf úplně poprvé.
Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
© facebook interpreta
SINGLY - Minule jsme předvídali, že nový streamovací rekord, který v Británii vytvořili Wiz Khalifa a Charlie Puth, by mohl vydržet docela dlouho - vždyť s písničkou "See You Again" pokořili předchozí maximum Ellie Goulding o více než milion přehrání. Jenže tenhle týden je historický výkon opět posunut, skladba k filmu "Rychle a zběsile 7", která je zároveň poctou tragicky zesnulému herci Paulu Walkerovi, jej vylepšila o dalších přibližně čtyřicet tisíc streamů z 3,68 na 3,72 milionu. Na jedničce setrvává druhý týden v řadě, tentokrát s celkovým součtem 142 tisíce bodů.

Na dvojce zůstává OMI s "Cheerlander", dalším songem, který táhnou kupředu streamy - 3,33 milionu je totiž v Británii po dvou výše zmíněných cifrách "See You Again" historicky třetím nejlepším výsledkem v této statistice. Bronz hájí Jess Glynne s bývalým číslem jedna "Hold My Hand", jež přebývá na stupních vítězů už pět týdnů za sebou.

Nejvýše umístěnou novinku představili Clean Bandit, "Stronger" patří bramborový post. Pro skupinu, která se v létě chystá vystoupit na festivalu Colours of Ostrava, se jedná o čtvrtý hit v první desítce. Všechny nastřádala v posledním roce a čtvrt, přičemž nejlépe na tom byl pochopitelně několikrát vítězný "Rather Be" začátkem loňského roku.

Za pátým Nickem Jonasem, jehož singl "Jealous" si o místo polepšil, vletěli do první desítky historicky poprvé Major Lazer v doprovodu a DJe Snakea, jejich spolupráce "Lean On" je šestá. Následují Years & Years, Kygo, Maroon 5 a Top 10 uzavírají Dr. Kucho! & Gregor Salto feat. Ane Brun s "Can't Stop Playing (Makes Me High)".

    Top 10 - singly:
  1. Wiz Khalifa feat. Charlie Puth - See You Again
  2. OMI - Cheerleader
  3. Jess Glynne - Hold My Hand
  4. N Clean Bandit - Stronger
  5. Nick Jonas - Jealous
  6. Major Lazer feat. & DJ Snake - Lean On
  7. Years & Years - King
  8. Kygo feat. Conrad Sewell - Firestone
  9. Maroon 5 - Sugar
  10. Dr. Kucho! & Gregor Salto feat. Ane Brun - Can't Stop Playing (Makes Me High)

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Josh Groban - Stages
© facebook interpreta
DESKY - Až muzikálové covery vynesly Joshu Grobanovi první britské #1 album kariéry. Čtyřiatřicetiletý Američan dosud nebyl v Evropě tak populární jako ve své domovině, z předchozích šesti řadovek se jen jedna dostala do Top 10 ostrovního žebříčku. Nahrávka "Stages" obsahující skladby z "Bídníků" či "Fantoma Opery" ale sklízí pozitivní ohlasy a veškerou konkurenci nechala za sebou.

Minule vedoucí Paul Simon si se svou "The Ultimate Collection" pohoršil na dvojku, zatímco na třetím a čtvrtém stupínku jsou nesesaditelní Ed Sheeran a Sam Smith. Jejich desky "X" a "In The Lonely Hour" bodují v první desítce už čtyřicet čtyři, respektive čtyřicet osm týdnů. A vzhledem k tomu, že na pětce tento týden sídlí James Bay s debutem "Chaos And The Calm", jehož recenzi brzy přineseme, Top 5 se tentokrát stala čistě mužskou záležitostí.

Šestku si zapisují američtí rockeři Alabama Shakes, i jejich druhé řadové album se tedy dostává do britské Top 10. O místo tak pohoršují Meghan Trainor, Sie a Georgu Ezrovi, v první desítce se po krátké odmlce znovu vyskytuje i desátá Taylor Swift s "1989".

Na dvanáctce odstartoval Passenger s "Whispers II". Písničkář známý především hitem "Let Her Go" se tak po dvou v Top 5 umístěných albech přesouvá až do druhé desítky.

    Top 10 - alba:
  1. N Josh Groban - Stages
  2. Paul Simon - The Ultimate Collection
  3. Ed Sheeran - X
  4. Sam Smith - In The Lonely Hour
  5. James Bay - Chaos And The Calm
  6. N Alabama Shakes - Sound And Color
  7. Meghan Trainor - Title
  8. Sia - 1000 Forms Of Fear
  9. George Ezra - Wanted On Voyage
  10. Taylor Swift - 1989

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY