shop.musicserver.cz
Nové desky 30/2022 - od Beyoncé přes Arch Enemy po Jamieho T

Nové desky 30/2022 - od Beyoncé přes Arch Enemy po Jamieho T

Vydáno: 03.08.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Sony Music

Bylo zvykem, že v době prázdnin velké hvězdy desky nevydávají. Opěk tentokrát dokazuje Beyoncé. S druhými řadovkami ji doprovázejí King Princess, Maggie Rogers a Hayley Kiyoko, novinky vydávají taky Jamie T, Of Montreal, Arch Enemy, Whiskey Myers a Krisiun, Wiz Khalifa a naším tipem je Amanda Shires.

V pátek 29. července vyšly tyto nové tituly:

Beyoncé - Renaissance
žánr: taneční r'n'b / disco / house / pop

Beyoncé - RENAISSANCE (Act 1)
Nebýt společného alba s manželem Jay-Zm pod jménem The Carters, čekali by fanoušci Beyoncé na její nové album šest let. Takto to bylo o dva roky méně, ale i tak je novinka "Renaissance" již netrpělivě očekávaná. Měla by být prvním dílem trilogie a její původ sahá pochopitelně do doby covidového lockdownu. Americká zpěvačka uvedla, že tentokrát vzdá poctu pionýrům taneční a klubové hudby, takže více než r'n'b uslyšíte disco, house a taneční pop. K tomu si vypůjčila řadu samplů a především kolem sebe seskupila celou armádu spoluautorů a producentů. Jejími členy byli například Nova Wav, The-Dream, Symbolyc One, A. G. Cook, Honey Dijon, Beam, Tricky Stewart, BloodPop, Skrillex, Hit-Boy, No I.D., P2J, Boi-1da, Mike Dean či Saadiq. Přímo vedle držitelky bezmála třicítky Grammy si mohli zazpívat Beam, Grace Jones a Tems. Výsledek je ke slyšení na jejím YouTube profilu a samozřejmě také na CD a vinylu.


Arch Enemy - Deceivers
žánr: heavy metal

Arch Enemy - Deceivers
Pro fanoušky pořádného heavy metalu připravili Arch Enemy poctivý nášup. Duo čítající Michaela Amotta a Jerabek Loomise okořeněné vokálem zpěvačky Alissy White-Gluz je základem úspěchu. Novinka, která obsahuje celkem jedenáct skladeb, měla vyjít až v polovině srpna, ale z blíže nespecifikovaných důvodu posunuli muzikanti její vydání o celé dva týdny. Jako singl můžete znát z rádií kousek "Sunset Over The Empire", ke kterému vznikl i velice povedený videoklip. Přesvědčte se sami a mrkněte na něj na jejich YouTube profilu. O svůj názor se s námi nezapomeňte podělit komentářích pod článkem!


Jamie T - The Theory Of Whatever
žánr: indie rock / indie pop / rap rock / alternativní rock

Jamie T - The Theory Of Whatever
Chybí vám anglický alternativní indie rock? Jestli ano, pak se můžete těšit na návrat Jamieho T. Londýnský rodák totiž po šesti letech nachystal pátou řadovku a na ní třináctku skladeb, na nichž spolupracoval se členy The Maccabees a s Tomem Dinsdalem z electro-housových Audio Bullys. To ale zdaleka není vše. Na bubny mu hrál Jamie Morrison ze Stereophonics, v jednom songu se blýskne Rob Harris z Jamiroquai a v další písničkář Matt Maltese. Ostrovní kritika výsledek zasypala pochvalnými recenzemi, a tak není divu, že deska již stihla vyšplhat na vrchol anglického a skotského žebříčku. Čím zaujal jeho mix rocku, popu, alternativy, rapu, indie a elektroniky, poslouchejte na jeho YouTube profilu.


Maggie Rogers - Surrender
žánr: alternativní pop / indie pop / folk pop

Maggie Rogers - Surrender
Druhé album, tentokrát více folk-popového ražení, přináší Maggie Rogers. Nástupce svého debutu "Heard It In A Past Life" z roku 2019 pojmenovala "Surrender" a tucet písní na něm obsažených natáčela společně s producentem Thomasem Edwardem Percy Hullem, kterého budete znát spíše pod pseudonymem Kid Harpoon a jehož služeb v minulosti využili Florence + The Machine, Shakira, Years & Years, Harry Styles nebo Shawn Mendes. Doplnil ho ještě Del Water Gap, ale především coby hosté Grammy ověnčený Jon Batiste, zpěvačky Clairo, Claud, klavírista Ben Lovett, basista Pino Palladino, který hrával s The Who, Johnem Mayerem nebo Jeffem Beckem, bubeník Aaron Sterling a poněkud nenápadně pouze s tamburínou a vokály Florence Welch. Jak to všechno dopadlo, zjistíte na bandcampu.


King Princess - Hold On Baby
žánr: indie pop / pop rock / funk pop

King Princess - Hold On Baby
Americká indiepopová zpěvačka Mikaela Mullaney Straus, která si už pár let říká King Princess, po třech letech navazuje na debut "Cheap Queen" a servíruje svoji druhou kolekci "Hold On Baby". Hlavním producentem pochopitelně zůstává Mark Ronson, na jehož labelu nahrávka vychází. K němu se ovšem připojili další neméně známé osobnosti, jako jsou třeba Aaron a Bryce Dessner z The National, kteří mají na svědomí poslední úspěchy Taylor Swift, Dave Hamelin z The Stills, spolupracovník Phoebe Bridgers Ethan Gruska nebo kanadský hudebník Tobias Jesso Jr. Jediným hostem, kterého můžete i slyšet, je její krajanka Fousheé. Co z toho všeho vzniklo, zjistíte na YouTube této muzikantky.


Of Montreal - Freewave Lucifer Fck
žánr: indie pop

Of Montreal - Freewave Lucifer Fck
Psychedeličtí indiepopaři Of Montreal na své nové studiovce nechali doznít trauma z covidové (ne)sezony. Mezi sedmi položkami na "Freewave Lucifer Fck" najdete i singl doprovozený videem "Marihuana's a Working Woman" s animací Madeline Babuka Black a kresbou Davida Barnese. "Stejně jako všechny písně na albu i tato byla ovlivněna pandemickou izolací a psychologickým bojem, který k tomuto traumatu patří," řekl frontman a skladatel kapely Kevin Barnes. "Texty jsou volně plynoucí koláží všeho, co jsem během té doby vnímal a vstřebával. V polovině pandemie jsem vyměnil alkohol za trávu a to je to, na co odkazuje název songu." I bez dalších povzbuzovatel můžete novinku poslouchat na YouTube.


Tip týdne

Amanda Shires - Take It Like A Man
žánr: americana / alternativní folk / country folk

 Amanda Shires - Take It Like A Man
Donedávna byla Amanda Shires známá coby členka The Highwomen a především doprovodné skupiny Jasona Isbella, avšak čím dál více se o této písničkářce a houslistce mluví také jako o sólové umělkyni. Dalším albem, které by její kvality mělo potvrdit, je "Take It Like A Man". Produkci deseti kousků si navíc vzal na starosti Lawrence Rothman, který se vedle Isbellových desek podílel i na nahrávkách Margo Price, Girlpool, Marissy Nadler nebo Angel Olsen. Proč si myslíme, že v tomto případě spolupráce zafungovala na jedničku, můžete zjišťovat na YouTube.


Wiz Khalifa - Multiverse
žánr: pop rap / hip hop / trap

Wiz Khalifa - Multiverse
Na první pohled do diskografie oficiálních alb by to mohlo vypadat, že Wiz Khalifa nebyl od roku 2018 příliš aktivní, ovšem opak je pravdou. Hovoří o tom například pět ípíček, čtyři mixtapey a především čtveřice nahrávek, které nahrál s kolegy, jako jsou Curren$y, Cardo, Juicy J, Big K.R.I.T., Smoke DZA a Girl Talk. Nyní se ovšem rozhodl stvořit naprosto standardní album. Pojmenoval ho "Multiverse" a napěchoval jej sedmnáctkou skladeb. Spolupráci mu oplatil Girl Talk a hned dva kousky nahrál společně s duem THEY.. Produkce se pak ujali kupříkladu Hitmaka nebo Sledgren. Vydáním novinky pochopitelně žije jeho YouTube.


Dance Gavin Dance - Jackpot Juicer
žánr: posthardcore

Dance Gavin Dance - Jackpot Juicer
S desátým studiovým zářezem přicházejí američtí posthardcoristé Dance Gavin Dance. Jmenuje se "Jackpot Juicer" a přináší porci osmnácti skladeb. Vydání novinky však předcházela tragická událost v kapele - 14.dubna zemřel její dlouholetý basák Tim Feerick. Skupina dostala požehnání od jeho rodiny, že může pokračovat jak s přípravami nové kolekce, tak s turné. Baskytaristu zastoupil blízký přítel muzikantů Sergio Medina. Jak celá nahrávka dopadla, poslouchejte na YouTube.


Krisiun - Mortem Solis
žánr: death metal

Krisiun - Mortem Solis
Brazilská deathmetalová legenda Krisiun vydává dvanáctou studiovou desku "Mortem Solis". Nahrávka obsahuje jedenáct skladeb, které dle slov muzikantů aspirují na nejtvrdší dílo v jejich historii. Oproti předchozímu a velice úspěšnému "Scourge Of The Enthroned" je čerstvě připravené dílo o něco vybroušenější a má neobvyklý drajv. Přesvědčete se sami poslechem jedné z nových písní "Serpent Messiah" na YouTube.


Whiskey Myers - Tornillo
žánr: jižanský rock / country

Whiskey Myers - Tornillo
Americká skupina Whiskey Myers stále stoupá na žebříčku popularity. Její poslední eponymní deska vyšplhala v USA na první příčky countryového a indie žebříčku, v rockovém zůstala těsně pod vrcholem a v Billboardu 200 jí chyběla jedna pozice, aby nakoukla do top 5. Všechno toto zajistilo, že její šesté album "Tornillo" již bylo náležitě očekávané. Dvanáct skladeb se opět nese v mixu jižanského rocku a country. Jak si sextet z Texasu povede tentokrát, tipujte na YouTube.


Beach Rats - Rat Beat
žánr: hardcore

Beach Rats - Rat Beat
Beach Rats není jen název amerického filmového dramatu ("Plažoví flákači") i ale i název punk-hardcorové supergrupy. Hlavním spouštěčem bylo stěhování Briana Bakera (Bad Religion) do Asbury Park, kde již působili Pete Steinkopf a Bryan Kienlen z Bouncing Souls a chtěli s Arim Katzem z Lifetime založit boční projekt. Slovo dalo slovo a všichni začali tvořit společně. Podle svých slov, ač jsou už pánové ve věku čtyřicátníků a více, skládali s mladickým entuziasmem, který v jejich případě dokazuje ono okřídlené rčení, že věk je jen číslo. Výsledkem je album "Rat Beat", které můžete ochutnávat na YouTube profilu formace.


Hayley Kiyoko - Panorama
žánr: electro pop / dance pop

 Hayley Kiyoko - Panorama
Příval druhých alb uzavírá další Američanka, tentokrát herečka a tanečnice Hayley Kiyoko, která už nějaký čas působí také jako zpěvačka. S kolekcí "Panorama" navazuje na čtyři roky starý debut "Expectations" a předloňské EP "I'm Too Sensitive For This Shit". Třináctku písniček skládala například společně s The Monsters & Strangerz, ale především s pěticí producentů, kterou tvořili Danja, Jono Dorr, Kill Dave, Pat Morrissey a Nikki Flores. Co společnými silami upekli a že se v jednom songu zjeví také Johnny Rain, zjistíte na zpěvaččině VEVU.


Loudness - Sunburst
žánr: heavy metal

Loudness - Sunburst
Znáte japonský heavy metal? Ať je vaše odpověď jakákoliv, novinka formace Loudness "Sunburst", pyšnící se osmadvacátým pořadovým číslem, by vám neměla utéct. Vydání kolekce koresponduje se čtyřicátým výročím kapely, která nové nahrávky vydává nepřetržitě od svého založení. Jde navíc o její první dvojalbum a současně o první desku vydanou u jejich vlastního kabelu Katana Music. Mají muzikanti šanci vás zaujmout? Poslechněte si ukázky na jejich YouTube a dejte nám vědět v komentářích pod článkem.


V krátkosti

  • Tedeschi Trucks Band - I Am The Moon: III. The Fall
    Uplynuly čtyři týdny, a tak je tu další fáze měsíční epopeje Susan Tedeschi a Dereka Truckse a jejich blues-rockové grupy, tentokrát s přídomkem Západ. Těšte se na šest písniček. (YouTube)

  • $uicideboy$ - Sing Me A Lullaby My Sweet Temptation
    Americké rapové duo se vrací po necelém roce od své druhé desky. Produkce třinácti tracků se stejně jako v případě předchůdce ujal Budd Dwyer. (YouTube)

  • Joywave - Live
    Američtí indierockeři svou letošní čtvrtou řadovku "Cleanse" nyní doplňující živákem pragmaticky nazvaným "Live". Fanouškům se dostane hned jednadvaceti písniček včetně jedné, v níž je na pódiu doplnil Best Frenz. (YouTube)

  • Murder By Death - Spell/Bound
    Po dvou letech se vracejí indierockeři z Indiany, kteří svůj styl postavili na kombinaci zmíněného žánru s folkem a gothic country. Produkce devíti songů se opět ujal člen skupiny Elliott Kevin Ratterman, známý ze spolupráce s Emmou Ruth Rundle nebo Wax Fang. (bandcamp)

  • Ryo Okumoto - Myth Of The Mostrophus
    Japonský klávesista a člen superskupiny Spock's Beard vydává ve svých třiašedesáti letech sólový debut určený pro milovníky progresivního rocku. (YouTube)

  • Stick To Your Guns - Spectre
    Po pěti letech přichází s novou kolekcí američtí hardcoristé. Slibují návrat k burcujícímu, trestajícímu, srdceryvnému zvuku, který z kapely udělal pojem. (YouTube)

  • Matt Nathanson - Boston Accent
    Nová kolekce amerického folk-rockového písničkáře populárního už nejen v domovském Bostonu. (bandcamp)

  • Dune Rats - Real Rare Whale
    Australská formace kombinující garage rock a surf punk se vrací po dvou letech se čtvrtou deskou. (YouTube).

  • Belphegor - The Devils / Limited
    Dvanáctá řadovka blackmetalových Rakušanů. (YouTube)

  • Ms Banks - Bank Statement
    Londýnská rapperka svůj třetí mixtape naplnila devítkou tracků, v nichž si zahostovali Tion Wayne, Eight9FLY a Naira Marley. (YouTube)

  • Josh Rouse - Going Places
    Americký folk-popový písničkář a jeho novinka šmrncnutá americanou a alternativní country. (bandcamp)

  • Joyce Manor - At Some Point You Stop
    Novinka Neila Berthiera plná indie rocku a trochy punku. (YouTube)

  • Florist - Florist
    Americká indie-pop-folková formace a její čtvrté album. (bandcamp).


    Dále vychází

    Andrew Tuttle - Fleeting Adventure
    Blacktoothed - Juli
    Box - Cherry Blossoms At Night
    DC Gore - All These Things
    Death Bells - Between Here & Everywhere
    Deaton Chris Anthony - Sid The Kid
    DevilDriver - Clouds Over California: Studio Albums 2003 - 2011
    Eddie Vedder - Earthling / Deluxe
    Emily Yacina - All The Things (10-Year Anniversary Compilation)
    Friendship - Love The Stranger
    Health - Generations
    Homeboy Sandman & Aesop Rock - Anjelitu (Deluxe Edition)
    Chaos Emeralds - II
    Chat Pile - God’s Country
    Jemima Coulter - Grace After A Party
    Jim James - Regions Of Light And Sound Of God (Deluxe Reissue)
    Koi - Trial & Error
    Little Feat - Waiting For Columbus
    Maxo Kream - Weight Of The World (Deluxe)
    Mothica - Nocturnal
    My Sleeping Karma - Atma
    Patrick Holland - You’re The Boss
    Perfume - Plasma
    Phony - At Some Point You Stop
    Tallies - Patina
    The Lord (Greg Anderson Of Sunn O)))) - Forest Nocturne
    Voivod - Forgotten In Space / Cd Box
    Wilder Maker - Male Models
    Wombo - Fairy Rust

    Vychází na vinylu:
    A Giant Dog - Bone (Vinyl Reissue)
    A Giant Dog - Fight (Vinyl Reissue)
    Amanda Shires - Take It Like A Man
    Andrew Tuttle - Fleeting Adventure
    Arch Enemy - Deceivers
    Babys - Anthology
    Beach Rats - Rat Beat
    Belphegor - The Devils
    Dance Gavin Dance - Jackpot Juicer
    Dc Gore - All These Things
    Death Bells - Between Here & Everywhere
    Eddie Vedder - Earthling / Deluxe
    Elvis Costello - Spike
    Fear Factory - Soul Of A New Machine / Limited
    Friendship - Love The Stranger
    Grateful Dead - Europe '72 (Live)
    Grateful Dead - Lyceum Theatre, London, England 5/26/72
    Chat Pile - God’s Country
    Jamie T - The Theory Of Whatever
    Jethro Tull - Thick As A Brick / 50Th Anniversary Edition
    Josh Rouse - Going Places
    Krisiun - Mortem Solis
    Little Feat - Waiting For Columbus
    Maggie Rogers - Surrender
    Maluma - #7Dj (7 Días En Jamaica)
    Maluma - F.a.m.e.
    Maluma - Magia
    Maluma - Papi Juancho
    Maluma - Pretty Boy, Dirty Boy
    Mothica - Nocturnal
    Murder By Death - Spell/bound
    My Sleeping Karma - Atma
    Nazareth - Cinema
    Nazareth - Sound Elixir
    Nelly - Nellyville
    Of Montreal - Freewave Lucifer Fck
    Ryo Okumoto - Myth Of The Mostrophus
    Stick To Your Guns - Spectre
    Tallies - Patina
    Tangerine Dream - Machu Picchu / Reedice 2022
    The Lord (Greg Anderson Of Sunn O)))) - Forest Nocturne
    The Offspring - Greatest Hits (Vinyl Reissue)
    Voivod - Forgotten In Space / Lp Box
    Wilder Maker - Male Models
    Wombo - Fairy Rust

    EP:
    Entropy - Death Spell
    Lava La Rue - Hi-Fidelity
    Lilyisthatyou - The Character

    Reedice:
    Grateful Dead - Europe '72 (Live)
    Grateful Dead - Lyceum Theatre, London, England 5/26/72
    Chemical Brothers - Dig Your Own Hole
    Tangerine Dream - Machu Picchu / Reedice 2022

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Beyoncé odhalila název svého countryového alba (14.03.2024 15:35)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Beyoncé zkusila během Super Bowlu zbourat internet: ohlásila album "Act II" a představila první dvě ochutnávky (13.02.2024 19:29)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Billie Eilish Rush Mirai Bono
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu