shop.musicserver.cz
Nové desky 14/2022 - od Camily Cabello přes Jacka Whitea po Papa Roach

Nové desky 14/2022 - od Camily Cabello přes Jacka Whitea po Papa Roach

Vydáno: 13.04.2022 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Camila Cabello

V dalším pestrém týdnu vás novými alby potěší Camila Cabello, Calexico, Lucius, Jack White, Kae Tempest, Papa Roach, projekt Alexe Lifesona z Rush, Joe Satriani, Destruction, Orville Peck, Vince Staples, Archive, Health, Fivio Foreign, Banks, The Regrettes, fůra ípíček a taky domácí Holeček & Marcel Project.

V pátek 8. dubna vyšly tyto nové tituly:

Camila Cabello - Familia
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin pop

Camila Cabello - Familia
"Celé toto album je inspirované dvěma věcmi: rodinou a jídlem - rodinou pokrevní, ale také tou, kterou si vyberete, tedy tím člověkem, se kterým se podělíte o chleba, se kterým chcete sedět u jídelního stolu, vařit pro něj jídlo, popíjet víno a tančit v obývacím pokoji. Je inspirované okamžiky, kdy jídlo, které jste společně uvařili, nakrmí vaši duši stejně jako smích, povídání a emocionální intimita." Takto představuje Camila Cabello své třetí album s výmluvným názvem "Familia". Inspirace vychází pochopitelně z covidových lockdownů, které zpěvačka s mexicko-kubánskými kořeny trávila společně s rodinou. Výsledkem je tucet písniček, v nichž se prolíná angličtina a španělština. O většinu se produkčně postarali Ricky Reed, Jose Castillo, Edgar Barrera a Mike Sabath. S velkou pravděpodobností jste již zaznamenali společný singl s Edem Sheeranem, dalšími hosty jsou Willow, María Becerra a kubánský zpěvák Yotuel. Všechny uslyšíte na YouTube profilu zpěvačky. Pokud byste si chtěli "Familiu" doma pouštět z fyzického nosiče, zamiřte na shop musicserveru, kde si můžete koupit CD v běžné i speciální edici a také vinyl.


Father John Misty - Chloë And The Next 20th Century
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / big band / tradiční pop

Father John Misty - Chloë And The Next 20th Century
Josh Tillman už deset let vystupuje pod jménem Father John Misty a je takovým hudebním chameleonem, který se nebojí vydat k nejrůznějším žánrům. Na svém aktuálním albu "Chloë And The Next 20th Century", prvním po čtyřech letech od "God's Favorite Customer", se vrací hodně do hudební historie od jazzu a big bandu přes tradiční pop až po klasické americké písničkářství sedmdesátých let ve stylu Harryho Nilssona. Na jedenácti písničkách opěr spolupracoval se svým kolegou Jonathanem Wilsonem, který vedle něj má ve svém portfoliu interprety jako Dawes, Erin Rae nebo Bonnie 'Prince' Billy. Co společně stvořili tentokrát, zjistíte na YouTube.


Jack White - Fear Of The Dawn
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Jack White - Fear Of The Dawn
"Fear of the Dawn" je čtvrtá řadovka Jacka Whitea, zakládajícího člena The White Stripes, The Raconteurs a The Dead Weather. Věrný svým DIY kořenům ji autor natočil loni ve svém Third Man Studiu. Jde navíc o první ze dvou plánovaných sólových alb na tento rok, na nichž chce Jack potvrdit svou roli výstředního umělce. Dvanáct tracků, které Jack nástrojově obstaral zcela sám, nabízí neotřelou a nápaditou fúzi blues-rocku a karnevalového progu a představuje jeden z nejpodivnějších stylistických experimentů jeho kariéry. Posuďte sami na jeho YouTube profilu nebo si na shopu musicserveru kupte CD či jeden z barevných vinylů.


Papa Roach - Ego Trip
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: moderní metal

Papa Roach - Ego Trip
Již s jedenáctou studiovkou míří ke svým fanouškům Papa Roach. Jejich "Ego Trip" nabízí čtrnáct songů, přičemž pár z nich včetně titulního kousku budete znát z rádií. Dosavadní recenze hovoří o velmi vydařeném díle, nicméně nás víc zajímá váš názor. Podívejte se na YouTube profilu skupiny na klipy a podělte se s námi v komentářích pod článkem! A pokud máte rádi cédéčka, můžete si ho koupit na shopu musicserveru.


Tip týdne

Kae Tempest - The Line Is A Curve
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / mluvené slovo / poezie

Kae Tempest - The Line Is A Curve
Básnířka, spisovatelka, performerka a hudebnice, dříve známá jako Kate Tempest se dnes prezentuje bez písmene T v křestním jméně a jako nebinární osoba, jež preferuje oslovení they (oni). Na svém kontě má, co se hudby týče, čtyři alba, k nimž aktuálně přidává páté. Jmenuje se "The Line Is A Curve" a posluchačům nabízí dvanáct skladeb pohybujících se na pomezí sofistikovaného rapu a poezie. Dvě z předchozích řadovek této činorodé umělkyně si vysloužily nominaci na Mercury Prize. Zda má šanci získat toto ocenění i ta nejnovější, můžete posoudit poslechem ukázek na YouTube.


Archive - Call To Arms & Angels
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: Progresivní trip hop

Archive - Call To Arms & Angels
Po šesti letech přichází s další řadovkou londýnská parta Archive. "Call To Arms & Angels" je její již dvanáctý hudební počin, přičemž sedmnáct položek v tracklistu zabírá na ploše dvojalba více než sto minut hudby. Tématem tohoto rozsáhlého díla jsou temnota, zranitelnost a hněv, tedy směs, která se po dvou letech izolace stala umělcům inspirací. "V posledních dvou letech jsme byli svědky toho, jak neustálý strach a nejistota mohou ovlivnit lidské vztahy. Lidé se cítí tak rozzlobení, tak paralyzovaní a tak zranitelní, že se chytí do propasti. Touží po spojení, ale bojí se kontaktu," říká zpěvačka souboru Holly Martin. Deluxe edice kolekce obsahuje navíc disky plný nových a exkluzivních instrumentálek. Promo singly můžete poslouchat na YouTube.


Calexico - El Mirador
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latin rock / alternativní country / tejano / cumbia

Calexico - El Mirador
Latin-rockoví Calexico si dva roky po albu "Seasonal Shift" přichystali pro své fanoušky novinku s číslem dvanáct, kterou pojmenovali "El Mirador". Začali ji tvořit v létě loňského roku v domácím studiu klávesisty Sergia Mendozy po návratu do domovského Tusconu. Nahráli zde celkem dvanáct písniček, které jsou opět prosycené různými latino styly jako tejano či cumbia. Vedle členů formace se na nich podíleli také Gaby Moreno, Tom Hagerman a Alessandro Stefana. Blíže létu se dostanete při návštěvě jejich YouTube.


Aerosmith - Road Starts Hear
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Aerosmith - Road Starts Hear
Američtí rockoví veteráni Aerosmith oficiálně představují demo/zkušební kazetu z Vindaloo Vaults. V archivech ji objevili teprve nedávno a původně ji vydali jako velmi limitovanou edici v loňském roce. Nahrávka pojmenovaná jako "Road Starts Hear" zachycuje kapelu v celé její hrubé a rodící se kráse dva roky před vlastním debutem. Je špinavá a zaprášená, ale pořád moc dobrá na to, aby zůstala navždy zavřená v trezoru. Posluchači tak dostanou nejen rané verze skladeb z prvotiny, ale i kousky, které se na ni nedostaly. Více nabízí YouTube profil skupiny.


Lucius - Second Nature
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

 Lucius - Second Nature
Je až neskutečné, jak často jsme psali o indiepopových Lucius po vydání jejich druhého alba "Good Grief" v souvislosti s nahrávkami jiných hudebníků. Ke spolupráci si je postupně přizvali například Dawes, Roger Waters, Jackson Browne, John Legend, Mavis Staples, John Prine, Sheryl Crow, Grace Potter, The War On Drugs, Nathaniel Rateliff & The Night Sweats, Lukas Nelson & Promise Of The Real nebo Brandi Carlile. A právě poslední jmenovaná se společně s Davem Cobbem ujala produkce deseti písniček jejich třetí řadovky "Second Nature". Tu už připravovali bez Andrewa Burriho, jenž odešel před šesti roky. Zda se oni sami propracují na ta největší pódia jako kolegové, kterým hostují, odhadujte u brouzdání po jejich YouTube kanálu.


Orville Peck - Bronco
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country

Orville Peck - Bronco
Prakticky přesně po třech letech navazuje maskovaný kanadský countryový zpěvák Orville Peck na svůj debut "Pony". Prvních osm ochutnávek z něj nám naservíroval již prostřednictvím dvou ípíček v únoru a březnu, na finální podobu desky je rozšířil o dalších sedm. Všech patnáct produkoval Jay Jones, dvorní spolupracovníkem Erica Churche, jehož služeb dále využili Carrie Underwood, Little Big Town, Ashley McBryde nebo Halestorm. Společně s Peckem do jeho country včlenili opět i rock, psychedelii a prvky bluegrassu. Lepší představu si uděláte na YouTube. Pokud máte rádi vinyly, 2LP verzi koupíte na shopu musicserveru.


Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart
Americký rapper, zpěvák a producent Vince Staples se rozhodl, že na svém novém albu "Ramona Park Broke My Heart" zabrousí do svého dospívání, konkrétně do příhody, která se mu stala právě v zábavním parku Ramona Park. Připomíná ji hned v šestnácti skladbách, pro něž využil kolonu producentů se jmény jako Mingo, Cardo, Tommy Parker, Mike Hector, DJ Dahi nebo Reske. Jiank si ale vystačil pouze s trojicí hostů ve složení Ty Dolla Sign, Lil Baby a Mustard. Vydáním nahrávky žije jeho YouTube profil.


Vážná hudba

  • Česká filharmonie, Semyon Bychkov, Chen Reiss - Mahler : Symphony No.4
    Česká filharmonie pod vedením Semyona Bychkova se po Čajkovského trilogii tentokrát pustila do "Čtvrté symfonie G-dur" Gustava Mahlera, hudebního skladatele, který je úzce spjatý s Českomoravskou vysočinou. V poslední větě je navíc doplnila izraelská sopranistka Chen Reiss. Ukázky nabízí e-shop Presto Classical.
  • Rachel Willis-Sørensen - Rachel
    Americká sopranistka, sólistka oper v New Yorku, San Francisku, Berlíně, Vídni, Mnichově nebo Chicagu, na svém prvním sólovém albu shrnuje své nejlepší výkony. Do výběru se jí dostaly árie z Verdiho "La traviaty", "Trubadúra" a "Otella", Mozartova "Dona Giovanniho", Pucciniho "Bohémy", Lehárovy "Veselé vdovy", ovšem jako první singl zvolila Dvořákovu "Rusalku", respektive "Měsíčku na nebi hlubokém". V jedné skladbě ji doplnil i Jonas Kaufmann. Více odhalí Presto Classical.
  • Leif Ove Andsnes & Mahler Chamber Orchestra - Wolfgang Amadeus Mozart: Momentum 1786
    Norský klavírista se se svým Mahlerovým komorním orchestrem rozhodl ztvárnit Mozartovo "Momentum 1786". Zda vám jejich provedení sedne, poodhalí ukázky v e-shopu Presto Classical.


Health - Disco4 :: Part II
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální rock / noise rock

Health - Disco4 :: Part II
Losangeleská formace Health navazuje na rok a půl starý první díl "Disco4" pokračováním a opět u toho nechybí fůra hudebníků a interpretů různého zaměření a stylu. Ve dvanácti skladbách, v nichž se míchá industrial, experimentální rock, elektronika a noise rock, se k triu připojili Nine Inch Nails, Poppy, Lamb Of God, The Neighbourhood, Pertubator, Street Sects, Ekkstacy, Ada Rook, PlaThatBoiZay, The Body, Backwash, Ho99o9 a Maenad Veyl. Co z toho vzniklo, uslyšíte na YouTube a předpokládáme, že něco zazní i během jejich vystoupení na ostravských Colours.


Fivio Foreign - B.I.B.L.E
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap / brooklyn drill

Fivio Foreign - B.I.B.L.E
Newyorský rapper patří k dalším vycházejícím hvězdám americké scény. Na ni vtrhnul v roce 2020, následovala spousta singlů včetně spolupráce s Drakem, Nicki Minaj, French Montana, jeho jméno najdete i na albu "Donda" Kanye Westa. Yeezy mu hostovačku následně oplatil na jeho debutu "B.I.B.L.E" a zdaleka nebyl jediným. Přidali se k němu Alicia Keys, Quavo, KayCyy, Coi Leray, Queen Naija, ASAP Rocky, Lil Yachty, Lil Tjay, Yung Bleu, DJ Khaled, Ne-Yo, Polo G, Blueface, Playboi Carti a Vory. Mezi samply jsou písničky od The Chainsmokers, Destiny's Child, DMX a Ellie Goulding. Seznamte se na YouTube.


Michelle Willis - Just One Voice
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Michelle Willis - Just One Voice
Jestliže vám jméno Michelle Willis nic moc neříká, pak vězte, že jde o kanadskou, v Británii narozenou hudebnici, která vystupuje buď sólo nebo společně s Davidem Crosbym a Beccou Stevens. Mimo to ale spolupracovala i s dalšími hudebníky jako Iggy & The Stooges, Laura Mvula, Snarky Puppy, The Parachute Club a Zac Brown Band. "Just One Voice" je její druhou řadovkou, jež navazuje na šest let starou prvotinu "See Us Through". Jedenáct písniček produkoval Fab Dupont, známý ze spolupráce s Gregorym Portertem a Andre3000, a coby hosté se zde mihnou Taylor Ashton, Michael McDonald, Grégoire Maret a již zmíněná Becca Stevens. Seznámit se můžete prostřednictvím YouTube.


Girl Talk, Wiz Khalifa, Big K.R.I.T., Smoke DZA - Full Court Press
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Girl Talk, Wiz Khalifa, Big K.R.I.T., Smoke DZA - Full Court Press
Po dlouhých osmi letech se vrací americký DJ a hudebník Gregg Michael Gillis aka Girl Talk. "Full Court Press" navíc zdaleka netvořil sám; připojili se k němu kolegové Wiz Khalifa, Big K.R.I.T. a Smoke DZA, s nimiž nahrál celkem desítku tracků, které prezentuje na svém YouTube profilu. Posledním do party se pak stal ještě rapper Curren$y.


Envy Of None - Envy Of None
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ambient dark rock

Envy Of None - Envy Of None
Kytarista kanadských Rush Alex Lifeson po ukončení kariéry domovské kapely nezahálí a do světa vypouští debut svého projektu Envy Of None. Eponymní jedenáctipísňová sbírka má výrazně odlišný zvuk od toho tvrdě kytarového říznutého prog rockem, který posluchači znají z minula. "Musíte jít dál a musíte vše prozkoumat a pak přijmout změnu a užít si ji. Mám to štěstí, že pracuji se skvělými, velmi talentovanými hudebníky - zejména s Mariah. Máme velmi jedinečný vztah, plný porozumění," komentuje legendární kytarista slyšitelný odklon od stylu Rush. Album natočila sestava složená krom něj ze zpěvačky Mariah Wynne, baskytaristy Andyho Currana (z kanadské rockové skupiny Coney Hatch) a kytaristy/klávesisty Alfia Annibaliniho. Klip k songu "Liar" a další ukázky si můžete poslechnout na YouTube.


EP a minialba

  • The Vaccines - Planet Of The Youth
    Anglická indierocková formace má od loňského eponymního alba slušně našlápnuta, a tak pokračuje v tvorbě. Ke svým fanouškům vysílá dalších šest songů, jejichž produkce se ujal frYars. Uslyšíte je na jejich YouTube.
  • Caitlyn Smith - High
    Sedmi písničkami ve stopáži lehce přesahující pětadvacet minut se připomíná dva roky po druhém albu "Supernova" americká country popová zpěvačka z Minnesoty, která si letos vysloužila po jedné nominaci na cenu CMT a ACM. Najdete mezi nimi i její verzi "High", kterou napsala společně s Miley Cyrus pro její předloňské album "Plastic Hearts", nebo skladby, které s ní skládali Lori McKenna, Shane McAnally a Gordie Sampson. Sdílí je na svém YouTube.
  • Chloe Moriondo - Puppy Luv
    Ani ne rok po své druhé desce "Blood Bunny" se hlásí o slovo zpěvačka z Detroitu a ve svém mixu indie popu a bedroom popu s kapkou rocku pro letošní ípíčko nahrála pět písniček. Představuje je také na YouTube.
  • Kacey Fassett - Drained Drama Queen
    Pokud by vás zajímalo, jak může znít klasicky vycvičená hudebnice, jazzová saxofonistka, která se rozhodne, že začne zpívat pop šmrncnutý folkem a ještě si vše sama složí a zprodukuje, pak máme pro vás její debutové ípíčko se sedmi písničkami. Seznamte se prostřednictvím YouTube.
  • Belief - Versions
    Projekt, v němž se sešla členka indie rockových Warpaint, bubenice Stella Mozgawa a polovina dua Neon Neon, americký producent Boom Bip, vydává své debutové EP. Nabídne tři skladby a další tři remixy, na nichž se podíleli FaltyDL, HAAi a Vanishing Twin. Poměrně náročnou elektroniku, okuste na jejich YouTube.

Dále stojí za pozornost:
The Sweeplings - Debris: americké pop-folkové duo a jeho šest novinek
Kwon Eun Bi - Color: druhé ípíčko někdejší členky k-popových Iz*One
Rosie Thomas - Lullabies For Parents, Vol. 1: americká indie folková písničkářka a s ní i Sufjan Stevens, The Shins a Josh Ottum
Suho - Grey Suit: člen k-popových Exo a jeho druhé sólové minialbum
John Mark Nelson - Hideaway: kalifornský popový písničkář a s ním Jenny Owen Youngs a Sofia Mills
Budjerah - Conversations: třetí EP australského indie popového zpěváka
Matt Maltese - Quiet Recordings: anglický písničkář a tichá podoba jeho písniček


Joe Satriani - The Elephants Of Mars
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Joe Satriani - The Elephants Of Mars
Tvůrčího kreativce Joea Satrianiho nezastavil ani lockdown - společně s dalšími hudebníky (byť každý na jiném konci světa) nahrál desku "The Elephants Of Mars". Nepostrádá nic z hravosti a pestrosti, na kterou jsou fanoušci světoznámého kytaristy už dobře zvyklí. Sám autor si dal za cíl vytyčit své tvorbě nové standardy a podle dosavadních ohlasů se mu to skutečně povedlo. Přesvědčte se sami a vychutnejte si na YouTube ukázku v podobě titulní skladby alba. Jak se vám líbí?


Holeček & Marcel Project - Light Up Your Fire
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / jižanský rock / hard rock

Holeček & Marcel Project - Light Up Your Fire
Zpěvák, klávesista Honza Holeček (Energit, Flamengo reunion session, Luboš Andršt) spojil síly s kytaristou Pavlem Marcelem (Michal Prokop), aby společně - jako Holeček & Marcel Project - nahráli své debutové album s názvem "Light Up Your Fire". To obsahuje devět skladeb - čtyři z vlastního repertoáru a pět překvapujících coververzí rozličných stylů. Všechny však mají jedno společné. Propojují elektrickou kytarovou jízdu, akustickou průzračnost s hammondkami, a když k tomu připočteme hosty na bicí, vibrafon, foukací harmoniku nebo kontrabas, dostáváme skutečnou zvukovou barevnost. Přesvědčte se poslechem ukázek na stránkách vydavatelství Supraphon.


The Regrettes - Further Joy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

The Regrettes - Further Joy
Od svého vzniku v roce 2015 urazila americká parta The Regrettes dlouhou cestu zdobenou punk-rockovými ostruhami s rokenrolovou náctiletou rebélií. Nyní došla k hledanému cíli. Výsledkem je kolekce "Further Joy". Jestliže na předchozích albech muzikanti své sklony a úlitby směrem k popu umně maskovali, tady přicházejí se stylovým veletočem. Novinka se netají vyššími ambicemi, kterými The Regrettes hodlají opustit dívčí rozjařilost a pustit se naplno do popových vod. Jak se jim to podařilo, zjišťujte na jejich YouTube.


Coi Leray - Trendsetter
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rap / trap / pop

Coi Leray - Trendsetter
Co jsme napsali o Fivio Foreign, to samé platí o Coi Leray v ženském rapu. Poprvé se ukázala v roce 2018 a naplno to rozjela v loňském roce, kdy vydala patnáctku singlů, díky nimž získala dvě nominace na BET Awards a jednu na BET Hip Hop Awards. Ačkoli je neproměnila, získala pro svůj aktuální debut "Trendsetter" náležitou pozornost nejen fanoušků a kritiků, ale také svých kolegů a producentů. Na dvacítce tracků se tak podílela celá armáda producentů, jako třeba Dr. Luke, Rocco Did It Again!, Ryan Ogren, Needlz, Maaly Raw, Chief Keef, Mustard nebo Nic Nac. Přímo za mikrofonem ji doplnili Nicki Minaj, Yung Bleu, Fivio Foreign, Young M.A, G Herbo, H.E.R., Nav, Lil Durk, Wallo267, King Gillie, Polo G, Lil Tecca, A Boogie wit da Hoodie a Pooh Shiesty. Co je na téhle čtyřiadvacetileté rodačce z Bostonu tak cool, zjistíte na jejím YouTube.


Destruction - Diabolical
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: thrash metal

Destruction - Diabolical
Německá thrashmetalová ikona Destruction obohacuje svou diskografii o počin s názvem "Diabolical". Přináší třináct skladeb a hned několik z nich najdete na YouTube kanálu vydavatelství Napalm Records. Vzhledem k tomu, že z původní sestavy zůstal nyní už jen zpěvák a baskytarista Schmier, byla dosavadní kritika spíše zdrženlivá. Podělte se proto s námi o svůj názor na čerstvé songy v komentářích. Pokud nějaký metalista dočetl až sem, snad ho potěší, že i CD a LP "Diabolical" si může pořídit na shopu musicserveru. A třeba si k tomu koupí i tričko nebo mikinu s motivem alba.


V krátkosti

  • Wet Leg - Wet Leg
    Britská indierocková kapela navazuje na loňský virální debutový singl "Chaise Longue" a druhé místo v anketě BBC Sound of 2022 plnohodnotným albem. (YouTube)

  • Son Lux - Everything Everywhere All At Once (soundtrack)
    Americké experimentální trio podmalovalo svým elektronickým post rockem černou sci-fi komedii s Michelle Yeoh v hlavní roli. Na soundtracku ji naleznete rozdělenou do bezmála padesáti kompozic. (YouTube)

  • HVOB - Too
    Oblíbené elektronické duo se po třech letech hlásí o slovo s pátou řadovkou a osmičkou hypnotických tracků. (YouTube)

  • Josh Ramsey - The Josh Ramsay Show
    Kanadský frontman pop-rockových Marianas Trench se vydal na sólovou dráhu, kde kombinuje rock, pop a doo wop. (YouTube).

  • Cole Swindell - Stereotype
    Americký countryový zpěvák, jehož písničky zpívají i Thomas Rhett nebo Luke Bryan, vydává svoji čtvrtou desku. (bandcamp)

  • Hayden James - Lifted
    Australský DJ ze Sydney navazuje na svůj debut "Between Us". (YouTube)

  • Syd - Broken Hearts Club
    Americká zpěvačka a členka alternativně rapových Odd Future na své druhé sólovce kombinuje spíše alternativní r'n'b, neo soul s prvky rapu. (YouTube)

  • Jonny Greenwood - Spencer (soundtrack)
    Kytarista a klávesák Radiohead se ujal filmové hudby k novému snímku o princezně Dianě. Na soundtracku se třináct skladeb nese na pomezí free jazzu a klasické hudby. (Supraphonline)

  • Omar Apollo - Ivory
    Americký písničkář s mexickými kořeny, který si minulý rok vysloužil dvě nominace na Latin Grammy, konečně vydává své debutové album. Hostují Kali Uchis a Daniel Caesar. (bandcamp)

  • Yung Lean - Stardust
    Švédský rapper, zpěvák a skladatel vydává svůj čtvrtý mixtape, s nímž navazuje na dva roky starou řadovku "Starz". Mezi jeho hosty se zařadil Skrillex, FKA Twigs, ThaiBoy Digital, Ant Wan, Bladee a Ecco2K. (YouTube)

  • Lizzy McAlpine - Five Seconds Flat
    Americká písničkářka si pro své třetí album nachystala celkem čtrnáct písniček. Ke spolupráci se nechali přemluvit Finneas, Jacob Collier, Ben Kessler a Laura Elliot. (svém bandcampu)

  • Johnnyswim - Johnnyswim
    Eponymní novinka amerického dua kombinujícího folk, pop, soul a blues. (YouTube).

  • Carla Geneve - Learn To Like It
    Debut australské indierockové písničkářky, která má na svém kontě již řadu lokálních hudebních cen. (bandcamp)

  • Zachary Cale - Skywriting
    Americký neofolkový písničkář srovnávaný s legendami jako Bob Dylan, Leonard Cohen nebo John Fahey. (bandcamp)

  • Michael Giacchino - Spider-Man - No Way Home (soundtrack)
    Scénická hudba k nové marvelovce v pětadvaceti kompozicích. (Amazon)

  • River Whyless - Monoflora
    Americký folk-rockový kvartet a jeho představa jiného Měsíce. (bandcamp)

  • Andy Frasco & The U.N. - Wash, Rinse, Repeat
    Americká blues-rocková formace a tucet nových kousků. (YouTube).

  • Isak Danielson - King Of A Tragedy
    Čtvrté album švédského popového zpěváka, který svoji kariéru odstartoval před deseti lety v tamním X Factoru. (YouTube)

  • Albert Cummings - Ten
    Americký bluesman a jeho deska číslo deset. (YouTube)

  • John Carroll Kirby - Dance Ancestral
    Americký klavírista, který jazz koření new age a soulem. (bandcamp)

  • The Linda Lindas - Growing Up
    Punkerky z Los Angeles debutují chytlavou směsí klasického punku, post-punku, power popu, nové vlny a dalších překvapení. (YouTube)

  • Daniel Rossen - You Belong There
    Prvotina klíčového skladatele, multiinstrumentalisty a hlavního hlasu kapel Grizzly Bear a Department of Eagles. (YouTube kanálu)

  • Fortune - Level Ground
    Kultovní hrdinové AOR jsou zpět se svou třetí řadovkou. (YouTube)

  • Banks - Serpentina
    Čtvrté album americké zpěvačky a třináct chodů pro příznivce alternativního popu. (YouTube)

  • Niia - Offair: Mouthful Of Salt
    Sophisti-pop a alternativní R&B v podání americké muzikantky. (YouTube)

  • Treat - Endgame
    Devátá studiovka švédské melodické rockové formace potěší posluchače dvanáctkou nových skladeb. (YouTube)


    Dále vychází:

    A Deer A Horse - Grind
    Aadal - Lost Songs
    Abhorrent Expense - Gateways To Resplendence
    Alan Braufman - Live In New York City, February 8, 1975
    Angel Nation - Antares
    Annie Blackman - All Of It
    Arre! Arre! - We Ride The Universe
    Auditorium - Be Brave (Deluxe Edition)
    B.Knox - Far From Folk
    Belushi Speed Ball - What Us, Worry?
    Black Swan - Generation Mind
    Bonnie Pointer - Like A Picasso
    Carley Arrowood - Goin’ Home Comin’ On
    Dahlia Sleeps - Overflow
    Dallas Ugly - Watch Me Learn
    Darkher - The Buried Storm
    DCG Brothers - Jungle Life
    Deanna Petcoff - To Hell With You, I Love You
    Decasia - An Endless Feast For Hyenas
    Decrapted - Bloody Rivers Of Death
    Distant Fires Burning - Inperspectycon Vol.2
    Dom Martin - A Savage Life
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: ...and Beyond (Live In Japan 2017)
    Droopy Eye - Embruja
    Drum & Lace - Natura
    Ear Danger - Still Going Strong (40 Years Of Ear Danger)
    Emét - Carlin’s Farm
    End Boss - They Seek My Head
    Exopulse - The Darkness In You
    Falsehoods Of Today - If Our Dreams Collapsed By The Seams
    First Signal - Closer To The Edge
    Genus Ordinis Dei - The Entropic Queen
    Good Looks - Bummer Year
    Greenbeard - Variant
    Gregory Porter - Water
    Hällas - Isle Of Wisdom
    Henning - Skymningsmusik För Dagdrömmare
    Hiatus Kaiyote - Mood Variant
    Hot Hell Room - Kingdom Genesis
    Chloranthy - Solace In The Arms Of Thy B Eauty
    Ike - The Great Escape
    In The Last Days - Do What Thou Wilt
    Infertvm - Death’s Embrace
    Inglorious - MMXXI Live At The Phoneix (BluRay)
    Inglorious - MMXXI Live At The Phoneix (Cd+Dvd)
    Jack Broadbent - Ride
    Jahmiel - Legend
    Jamie Beale - Borderline
    Jesse Mac Cormack - Solo
    John Gurd - Phoenix
    Kalkas - Envoûtante sève
    King Satan - Occult Spiritual Anarchy
    Le Big Zero - A Proper Mess
    Le Caravanserail / Bertrand Cuiller - Domenco Scarlatti : Stabat Mater
    Lia Hide - The Missing Fourth Guest
    Loraine James - Whatever The Weather
    Lux Incerta - Dark Odyssey
    Maddox Jones - Believe It
    Major Parkinson - A Night At The Library
    Manx Dreams - Of Past Lives
    Marigold - A Better Place
    Matt Gold - Midnight Choir
    Max Zt - Daybreak
    Michael Beharie - Promise
    Michael Kane & The Morning Afters - Broke But Not Broken
    Mondo Cozmo - This Is For The Barbarians
    Mors Principium Est - Liberate The Unborn Inhumanity
    Mosaic MSC - This Is How I Thank The Lord
    Mothé - I Don’t Want You To Worry Anymore
    Nicole Faux Naiv - Moon Rally
    No Swoon - Take Your Time
    November Ultra - Bedroom Walls
    Nyos - Celebration
    Oceanator - Nothing’s Ever Fine
    One Hidden Frame - I Am Not Here
    Or - Pariah
    Orangepurplebeach (John Vanderslice) - D E A T H ~ B U G
    Parris Hyde - Unlock Your Freedom
    Paul Wall & Termanology - Start 2 Finish
    Pauwel - Dear
    Pavement - Terror Twilight: Farewell Horizontal
    Pendant - Harp
    Pigeons Playing Ping Pong - Perspective
    Planepacked - Transactinides
    Pulsar - Nebula
    Renata Zeiguer - Picnic In The Dark
    Revolt - Deity
    Riis Bjorn - Everything To Everyone
    Role Model - RX
    Romero - Turn It On!
    Různí - Crash! Bang! Wallop!
    Různí - Greatest Ever 60s Legends
    Ryan Egan - Soft Power
    Saleka - Seance
    Separate Bed - Kid Phoenix
    Seth Swirsky - Songs From The Green Couch
    Signals Midwest - Dent
    Skumstrike - Deadly Intrusions
    Sontag Shogun X Lau Nau - Valo Siroutuu
    Soulja Boy - The Biggest Opp
    Speedfossil - No Anesthesia
    Spencer Elliott - Se3
    Susan Cattaneo - All Is Quiet
    The Dogs - El Verdugo
    The Good Ones - Rwanda…You See Ghosts, I See Sky
    The Good The Bad And The Zugly - Research And Destroy
    The Kompressor Experiment - Ebb & Flow
    The Waymores - Stone Sessions
    Theigns & Thralls - Theigns & Thralls
    Tody Castillo - Old Rodriguez
    Tom The Mail Man - Sunset Visionary, Vol. 2
    Treasvre - Stick The Knife In
    Vermörd - Nostalgic Predictions
    Vicky Farewell - Sweet Company
    Wet Tuna - Warping All By Yourself
    Yesterday Will Be Great - The Weather Is Fantastic
    Yob - Atma (Deluxe Version) (Physical Release)

    Vychází na vinylu:
    Aerosmith - 1971 - Road Starts Hear
    Alessia Cara - In The Meantime
    Area21 - Greatest Hits Vol. 1
    Archive - Call To Arms & Angels
    Arre! Arre! - We Ride The Universe
    Bob Dylan - Blonde On Blonde
    Bob Dylan - Bringing It All Back Home
    Bob Dylan - Highway 61 Revisited
    Calexico - El Mirador
    Darkher - The Buried Storm
    Deanna Petcoff - To Hell With You, I Love You
    Decasia - An Endless Feast For Hyenas
    Dengue Fever - Dengue Fever
    Dengue Fever - Escape From Dragon House
    Dengue Fever - Venus On Earth
    Destruction - Diabolical
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives: ...and Beyond (Live In Japan 2017)
    Duke Ellington - Meets Coleman Hawkins
    Envy Of None - Envy Of None
    Father John Misty - Chloë And The Next 20th Century
    Gregory Porter - Water
    Hällas - Isle Of Wisdom
    Hayden James - Lifted
    Hvob - Too
    Ike - The Great Escape
    Immolation - Acts Of God
    Jack White - Fear Of The Dawn
    Jesse Mac Cormack - Solo
    Joe Satriani - The Elephants Of Mars
    John Coltrane - Blue Train
    Jonny Greenwood - Spencer Ost
    Kae Tempest - The Line Is A Curve
    Lin-Manuel Miranda - Encanto (soundtrack)
    Lucius - Second Nature
    Mors Principium Est - Liberate The Unborn Inhumanity
    Nicole Faux Naiv - Moon Rally
    November Ultra - Bedroom Walls
    One Hidden Frame - I Am Not Here
    Orville Peck - Bronco
    Paula Hartmann - Nie Verliebt
    Pauwel - Dear
    Pavement - Terror Twilight: Farewell Horizontal
    Pendant - Harp
    Pigeons Playing Ping Pong - Perspective
    Regrettes - Further Joy
    Riis Bjorn - Everything To Everyone
    River Whyless - Monoflora
    Romero - Turn It On!
    Různí - Crash! Bang! Wallop!
    Různí - Motown Collected
    Signals Midwest - Dent
    Solefald - In Harmonia Universali
    Susumu Yokota - Symbol
    The Good The Bad And The Zugly - Research And Destroy
    The Regrettes - Further Joy
    Tin Machine - Tin Machine Ii
    Tody Castillo - Old Rodriguez
    Tool - Fear Inoculum / Limited Deluxe Edition
    Traktor - Sedmá strana kostky
    Van Der Graaf Generator - Godbluff
    Van Der Graaf Generator - H To He Who Am The Only One
    Van Der Graaf Generator - Pawn Hearts
    Van Der Graaf Generator - The Least We Can Do Is Wave To Each Others
    Wet Leg - Wet Leg
    Zachary Cale - Skywriting

    EP:
    Aldae - Aldae
    Andy Partridge (Of XTC) - My Failed Songwriting Career Volume 2
    Bobby Mahoney And The Seventh Son - We Go On
    DMVU - Tools For Those Who’ve Lost Their Way
    Dylan - No Romeo
    Elyotto - Hellscape Suburbia
    Eydís Evensen - Frost
    Hagalas - As A Unit
    Homeschool - Homeschool: Book Ii
    Knogjärn - Tungrott
    Kzrn - Lost Amongst The Living
    Laya - Um, Hello
    Marzz - Love Letterz (Deluxe Edition)
    Mylar - Elsewhere
    No Tin Godz - No Tin Godz
    Overmono - Cash Romantic
    Pavement - Spit On A Stranger (Reissue)
    Ralph Of London - Yellow Sky Highway
    Roxi Copeland - I Come From Crazy
    Saya - Ready To Burn
    Seek Harbour - Far From Home
    The Blackwall - The Blackwall
    Whokilledxix - Lore Vol. 1

    Reedice:
    Bonnie Pointer - Like A Picasso
    Coil - Musick To Play In The Dark 2
    Gregory Porter - Water
    Joni Mitchell - Blue
    Therion - Beyond Sanctorum
    Therion - Lepaca Kliffoth
    Therion - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Norah Jones - Visions 7/10
    Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
    Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Video: Slash, Brian Johnson z AC/DC a Steven Tyler z Aerosmith si střihli klasiku "Killing Floor". Láká na bluesovou desku (09.03.2024 08:34)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Naživo: The Vaccines si při své pražské premiéře vyzkoušeli i ještě horké písně (25.01.2024 15:20)
    - Fotogalerie: Koncert The Vaccines v obrazech (25.01.2024 14:18)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Kryštof Mirai Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu