Prosincové Free Mondays v Roxy odstartují s Make My Heart Explode

01.12.2014 11:36 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

1. prosinec MAKE MY HEART EXPLODE (CZ), LUKAS LANDA (CZ), JOHNNY SURVIVED (CZ) - synth, pop, laptop, love, indie, estrogen, rock

Chytlavé melodie, snové synth plochy a výrazná rytmika - tak by se dala charakterizovat hudba pražské kapely Make My Heart Explode. Eponymní debutovou desku si kapela produkovala sama, je ovlivněná space-rockovou hudbou sedmdesátých a osmdesátých let, stejně tak jako současnou popovou.

Kapela Make My Heart Explode vznikla v polovině roku 2011. Její debutové album z léta 2012 se inspiruje vlnou současné moderní synth-popové hudby. Jejich singly se chytly v rádiích, první klip k singlu "One More Day" se proběhl po televizích a zakotvil v hitparádě Medúza na ČT. Bandzone.cz je vyhlásil jako tip týdne, když dali svoji desku zdarma k poslechu. Daru Rolins zase zaujali natolik, že jim sama pokřtila debut. V létě si pak kapela zahrála na vyhlášeném Grape festivalu na Slovensku. V pražské Roxy to nebude jejich první koncert. Už dvakrát se tu s úspěchem představili pražskému publiku.

V březnu 2013 se Make My Heart Explode představili jako předkapela britské senzace Hurts na jejich vyprodaném koncertě v pražském Lucerna Music Baru.

Na koncertě je doprovodí Lukáš Landa, který kombinuje zvuky akustické kytary, synťáků a samplů. A to, že používá laptop, mu dává svobodu vystupovat pro začátek sám. Inspiruje se elektronickou hudbou, ale poslouchá taky folk nebo country. A jako třetí kapela se představí plzenští Johnny Survived. Pionýři psychedelie, do kterých se určitě zamilujete.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY