shop.musicserver.cz
Pohled do britských hitparád platných od 9. listopadu 2014

Cheryl je v Británii nová rekordmanka, Calvin Harris nestačil v albech na Sheerana

Vydáno: 11.11.2014 19:47 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Poslední týdny jsou v britských hitparádách plné rekordů, tentokrát se o jeden postarala Cheryl, která se s pěti vítěznými singly stala nejúspěšnější britskou ženou v historii. Překvapivě skončil albový souboj: novinka Calvina Harrise totiž nestačila na dvacet týdnů starou druhou studiovku Eda Sheerana.

Cheryl - I Don't Care
© facebook interpreta
SINGLY - Minulý týden lámal v singlovém žebříčku rekordy Ed Sheeran, nyní se může novým maximem chlubit Cheryl, dříve vystupující jako Cheryl Cole. Její aktuální hit "I Don't Care" totiž startuje rovnou na vrcholu, čímž interpretku osamostatňuje na čele historických statistik sledujících počet #1 singlů britských žen. Bývalá členka dívčí skupiny Girls Aloud jich má nyní už pět, tedy o jeden víc než dosavadní spoludržitelky rekordu - Rita Ora a Geri Halliwell.

Pro pořádek si ještě zrekapitulujme, které písničky z jejího repertoáru jí tento úspěch vybojovaly. Jedničky předtím dosáhly "Fight For This Love", "Promise This", "Call My Name" a také "Crazy Stupid Love" letos v létě.

Pokles z prvního místa na druhé nemusí Eda Sheerana příliš mrzet, jelikož se jeho balada "Thinking Out Loud" zase postarala o jeden zápis do historie. Streamy se sice do pořadí zohledňují až od července letošního roku, i tak ale jistě nové maximum v této dílčí statistice potěší - za poslední týden získala písnička 1 638 000 přehrání.

Trojku bere Meghan Trainor, která žebříčku vévodila celý říjen. Její "All About Tha Bass" se posluchačům nechce omrzet a šest týdnů na stupních vítězů je výsledek, jenž se na ostrovním trhu často nevidí.

John Legend si s hitem "All Of Me", který řádil hlavně v první polovině roku, díky vystoupení v X Factoru polepšil ze třetí desítky až na čtyřku, za ním je pátá Taylor Swift se "Shake It Off". Calvin Harris a Ellie Goulding berou s novinkou "Outside" šestku. Kdyby vás zajímalo, jak písnička obstála v porovnání s předchozím společným hitem "I Need Your Love", vězte, že ten se loni probojoval na čtyřku.

Jessie J feat. Nicki Minaj a Ariana Grande, Jeremih feat. YG, One Direction a Sam Smith, to je zbytek první desítky. Jelikož se jedná o samé osvědčené stálice, které se mezi elitou pohybují už několik kol, není k nim třeba víc dodávat.

Zajímavější je pohled na jedenadvacátou příčku, kde se umístila coververze Lennonovy "Real Love" v podání Toma Odella. Skok kola pak obstaralo trio Nicki Minaj, Drake a Lil Wayne, které si s "Only" polepšilo ze 167. místa na pětatřicítku. Z druhé stovky výrazně poskočila i Ariana Grande, jejíž "Love Me Harder" najdeme nově na pozici šedesát šest.

    Top 10 - singly:
  1. N Cheryl - I Don't Care
  2. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  3. Meghan Trainor - All About That Bass
  4. John Legend - All Of Me
  5. Taylor Swift - Shake It Off
  6. N Calvin Harris feat. Ellie Goulding - Outside
  7. Jessie J. feat. Nicki Minaj & Ariana Grande - Bang Bang
  8. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  9. One Direction - Steal My Girl
  10. Sam Smith - I'm Not The Only One

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - X
© facebook interpreta
DESKY - Předchozí dvě alba Calvina Harrise se vyšplhala až na vrchol hitparády, na úspěch "Ready For The Weekend" a "18 Months" však novinka "Motion" zatím nenavázala. A to i přesto, že obsahuje #1 hity "Under Control", "Summer" a "Blame".

Proti byl totiž Ed Sheeran, jehož červnová deska "X" i po dvaceti týdnech od vydání láká fanoušky do obchodů. Druhá studiovka zrzavého písničkáře vládla pořadí od června do srpna a i poté se neustále držela na předních pozicích. Nyní se po skoro třech měsících vrací na piedestal. Připomeňme, že kolekce s hity "Sing", "Don't" či "Thinking Out Loud" je v Británii nejprodávanějším počinem roku.

Za prvním Sheeranem a druhým Harrisem najdeme minulou vítězku Taylor Swift, která si s "1989" tentokrát vysloužila bronz. Příznivce klasiky potěší pohled na čtyřku, kam se prodral André Rieu s "Love In Venice", a Top 5 uzavírá Sam Smith s jedním z největších bestsellerů roku "In The Lonely Hour".

Kromě singlů pomohlo vystoupení v X Factoru Johnu Legendovi i mezi alby, když se jeho "Love In The Future" vyšvihlo na číslo šest. Písničkář Damien Rice vyslal novinku "My Favourite Faded Fantasy" na sedmičku a jeho kolega George Ezra, který má za sebou čerstvě pražský koncert, si s "Wanted On Voyage" tentokrát připisuje osmičku. Do první desítky se vrací The Script a uzavírá ji Annie Lennox, jejíž "Nostalgia" oproti debutovému týdnu moc neztratila a z devítky se přesunula na pozici deset.

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - X
  2. N Calvin Harris - Motion
  3. Taylor Swift - 1989
  4. N André Rieu - Love In Venice
  5. Sam Smith - In The Lonely Hour
  6. John Legend - Love In The Future
  7. N Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy
  8. George Ezra - Wanted On Voyage
  9. The Script - No Sound Without Silence
  10. Annie Lennox - Nostalgia

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.

NÁZORY
  • Gratulace Cheryl! Zaslouzi si to :)... (Anonym, 11.11.2014 23:19) Reagovat

    Gratulace Cheryl! Zaslouzi si to :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Ed Sheeran se připojil k oslavám 20 let debutu The Darkness - dal si s nimi "Love Is Only A Feeling" (18.12.2023 08:15)
- Ed Sheeran v Hradci Králové vyprodal první koncert, a tak přidává druhý (30.11.2023 10:20)
- Video: Passenger připomíná svůj největší hit "Let Her Go" v duetu s Edem Sheeranem (16.11.2023 11:23)
- Ed Sheeran zahraje v červenci 2024 v Česku. Pořadatelé Rock for People ho dovezou do Hradce (20.10.2023 09:34)
- Nové desky 39/2023 - od Eda Sheerana přes Michala Horáka po LP (04.10.2023 20:00)
- Recenze: Proměna Eda Sheerana. "Subtract" je jeho první snahou o skutečné umění (30.05.2023 08:00)
- Nové desky 18/2023 - od Eda Sheerana přes Divokýho Billa po The Smashing Pumpkins (10.05.2023 20:15)
- Video: Ed Sheeran se v klipu k "Boat" brodí mořem a topí v depresi (27.04.2023 08:30)
- Video: Ed Sheeran v klipu "Eyes Closed" truchlí nad smrtí blízkých přátel (25.03.2023 13:24)
- Ed Sheeran připravuje posmrtné album (23.03.2023 17:48)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen U2 Themroc Sia Taylor Swift Rush Bono Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu