Cheryl je v Británii nová rekordmanka, Calvin Harris nestačil v albech na Sheerana

11.11.2014 19:47 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Poslední týdny jsou v britských hitparádách plné rekordů, tentokrát se o jeden postarala Cheryl, která se s pěti vítěznými singly stala nejúspěšnější britskou ženou v historii. Překvapivě skončil albový souboj: novinka Calvina Harrise totiž nestačila na dvacet týdnů starou druhou studiovku Eda Sheerana.
Cheryl - I Don't Care
© facebook interpreta
SINGLY - Minulý týden lámal v singlovém žebříčku rekordy Ed Sheeran, nyní se může novým maximem chlubit Cheryl, dříve vystupující jako Cheryl Cole. Její aktuální hit "I Don't Care" totiž startuje rovnou na vrcholu, čímž interpretku osamostatňuje na čele historických statistik sledujících počet #1 singlů britských žen. Bývalá členka dívčí skupiny Girls Aloud jich má nyní už pět, tedy o jeden víc než dosavadní spoludržitelky rekordu - Rita Ora a Geri Halliwell.

Pro pořádek si ještě zrekapitulujme, které písničky z jejího repertoáru jí tento úspěch vybojovaly. Jedničky předtím dosáhly "Fight For This Love", "Promise This", "Call My Name" a také "Crazy Stupid Love" letos v létě.

Pokles z prvního místa na druhé nemusí Eda Sheerana příliš mrzet, jelikož se jeho balada "Thinking Out Loud" zase postarala o jeden zápis do historie. Streamy se sice do pořadí zohledňují až od července letošního roku, i tak ale jistě nové maximum v této dílčí statistice potěší - za poslední týden získala písnička 1 638 000 přehrání.

Trojku bere Meghan Trainor, která žebříčku vévodila celý říjen. Její "All About Tha Bass" se posluchačům nechce omrzet a šest týdnů na stupních vítězů je výsledek, jenž se na ostrovním trhu často nevidí.

John Legend si s hitem "All Of Me", který řádil hlavně v první polovině roku, díky vystoupení v X Factoru polepšil ze třetí desítky až na čtyřku, za ním je pátá Taylor Swift se "Shake It Off". Calvin Harris a Ellie Goulding berou s novinkou "Outside" šestku. Kdyby vás zajímalo, jak písnička obstála v porovnání s předchozím společným hitem "I Need Your Love", vězte, že ten se loni probojoval na čtyřku.

Jessie J feat. Nicki Minaj a Ariana Grande, Jeremih feat. YG, One Direction a Sam Smith, to je zbytek první desítky. Jelikož se jedná o samé osvědčené stálice, které se mezi elitou pohybují už několik kol, není k nim třeba víc dodávat.

Zajímavější je pohled na jedenadvacátou příčku, kde se umístila coververze Lennonovy "Real Love" v podání Toma Odella. Skok kola pak obstaralo trio Nicki Minaj, Drake a Lil Wayne, které si s "Only" polepšilo ze 167. místa na pětatřicítku. Z druhé stovky výrazně poskočila i Ariana Grande, jejíž "Love Me Harder" najdeme nově na pozici šedesát šest.

    Top 10 - singly:
  1. N Cheryl - I Don't Care
  2. Ed Sheeran - Thinking Out Loud
  3. Meghan Trainor - All About That Bass
  4. John Legend - All Of Me
  5. Taylor Swift - Shake It Off
  6. N Calvin Harris feat. Ellie Goulding - Outside
  7. Jessie J. feat. Nicki Minaj & Ariana Grande - Bang Bang
  8. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em
  9. One Direction - Steal My Girl
  10. Sam Smith - I'm Not The Only One

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Ed Sheeran - X
© facebook interpreta
DESKY - Předchozí dvě alba Calvina Harrise se vyšplhala až na vrchol hitparády, na úspěch "Ready For The Weekend" a "18 Months" však novinka "Motion" zatím nenavázala. A to i přesto, že obsahuje #1 hity "Under Control", "Summer" a "Blame".

Proti byl totiž Ed Sheeran, jehož červnová deska "X" i po dvaceti týdnech od vydání láká fanoušky do obchodů. Druhá studiovka zrzavého písničkáře vládla pořadí od června do srpna a i poté se neustále držela na předních pozicích. Nyní se po skoro třech měsících vrací na piedestal. Připomeňme, že kolekce s hity "Sing", "Don't" či "Thinking Out Loud" je v Británii nejprodávanějším počinem roku.

Za prvním Sheeranem a druhým Harrisem najdeme minulou vítězku Taylor Swift, která si s "1989" tentokrát vysloužila bronz. Příznivce klasiky potěší pohled na čtyřku, kam se prodral André Rieu s "Love In Venice", a Top 5 uzavírá Sam Smith s jedním z největších bestsellerů roku "In The Lonely Hour".

Kromě singlů pomohlo vystoupení v X Factoru Johnu Legendovi i mezi alby, když se jeho "Love In The Future" vyšvihlo na číslo šest. Písničkář Damien Rice vyslal novinku "My Favourite Faded Fantasy" na sedmičku a jeho kolega George Ezra, který má za sebou čerstvě pražský koncert, si s "Wanted On Voyage" tentokrát připisuje osmičku. Do první desítky se vrací The Script a uzavírá ji Annie Lennox, jejíž "Nostalgia" oproti debutovému týdnu moc neztratila a z devítky se přesunula na pozici deset.

    Top 10 - alba:
  1. Ed Sheeran - X
  2. N Calvin Harris - Motion
  3. Taylor Swift - 1989
  4. N André Rieu - Love In Venice
  5. Sam Smith - In The Lonely Hour
  6. John Legend - Love In The Future
  7. N Damien Rice - My Favourite Faded Fantasy
  8. George Ezra - Wanted On Voyage
  9. The Script - No Sound Without Silence
  10. Annie Lennox - Nostalgia

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY