Barbra Streisand v USA porazila Chrise Browna

26.09.2014 13:33 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Desky "Partners" se prodalo téměř 200 tisíc kusů a Barbra Streisand tak dosáhla jako první interpret albového prvenství v šesti dekádách po sobě. Za sebou nechala Chrise Browna, Tima McGrawa a George Straita. V singlech opět zvítězila Meghan Trainor, dopředu šel Jeremih a vysoko debutovala J.Lo s Iggy.
Meghan Trainor - All About That Bass
© facebook interpreta
SINGLY - "All About That Bass" máme na vrcholu potřetí, Meghan Trainor se navíc poprvé dostala na špici v rádiích, kde se 134 miliony překonala dlouho vedoucího Sama Smithe. S 15,7 miliony streamy dominovala i tomuto měřítku, 282 tisíc downloadů bylo o dvanáct tisíc méně než #1 Digital Song "Shake It Off".

První pětka je potřetí v řadě celá složená z žen, od druhé Taylor Swift se ale měnilo pořadí. "Bang Bang" Jessie J, Ariany Grande & Nicki Minaj si totiž polepšilo na nové maximum, bronz, a Iggy Azalea s Ritou Ora a Nicki Minaj si tak o místo pohoršily.

Sam Smith zůstal šestý, sedmé místo si taktéž zopakovala Ariana Grande se Zeddem. Na dosud nejvyšší pozici se vyškrábala Charli XCX, "Boom Clap" je už osmé. Bohužel všemi oblíbený další singl "Break The Rules" stále není v žebříčku, ani na Spotify, a vydání desky "Sucker" bylo odloženo až na prosinec. Devítku tentokrát měla Sia a Top 10 nově uzavírá Jeremih. Na skladbu "Don't Tell 'Em" si zpěvák pozval rappera YG a využívá elementy z "Rhythm Is A Dancer" Snap. V rádiích je už dokonce v první pětce.

Do Top 10 se tedy už nevlezli MAGIC!, vypadli také Maroon 5. Naopak na jedenáctku se posunuli Clean Bandit s "Rather Be" a Tove Lo s "Habits (Stay High)" je třináctá a to ještě tento týden vystoupila u Jimmyho Kimmela. Streaming Gainer tohoto týdne byl Bobby Shmurda, "Hot Nigga/Hot Boy" už má na šestnáctce. Pokud nechápete, kdo to je, tak to asi nemáte Vine. Na pasáž "'bout a week ago, week ago" paří celá Amerika.

Na osmnáctce jsou prdele.

Pak tu máme nějaké country, Jasona Aldeana s "Gonna Know We Were Here" (63) a Florida Georgia Line se "Sun Daze" (83), a něco z r'n'b a hiphopu, Augusta Alsinu s "No Love" (73) a Wize Khalifu (+ Snoop Dogg & Ty Dolla $ign) s "You And Your Friends" (99).

    Top 10 - singly:
  1. Meghan Trainor - All About That Bass
  2. Taylor Swift - Shake It Off
  3. Jessie J, Ariana Grande & Nicki Minaj - Bang Bang
  4. Nicki Minaj - Anaconda
  5. Iggy Azalea feat. Rita Ora - Black Widow
  6. Sam Smith - Stay With Me
  7. Ariana Grande feat. Zedd - Break Free
  8. Charli XCX - Boom Clap
  9. Sia - Chandelier
  10. Jeremih feat. YG - Don't Tell 'Em

Barbra Streisand - Partners
© facebook interpreta
DESKY - V Česku by asi málokdo řekl, že je jeho nejoblíbenější zpěvačka Barbra Streisand, každopádně 72letá američanka prodala celosvětově už čtvrt miliardy desek a nyní má nový primát: dosáhla amerického zlata v šesti dekádách za sebou. Před padesáti lety se jí to povedlo s čtvrtou deskou "People", nyní s 34. studiovkou "Partners". Celkově to už je její desáté #1, nejvíce mezi ženami. 196 tisíc prodaných kusů je pak výrazně více, než se od desky s hvězdnými hosty (Michael Bublé, Stevie Wonder, Lionel Richie, John Mayer) očekávalo. Je to dokonce její nejlepší výsledek za posledních 17 let. Úspěch se dá přisoudit mimo jiné vystoupení v pořadech ABC a NBC a nižší cenně na iTunes a Amazon MP3.

Stejně jako minule najdeme v první desítce hned sedm novinek, první pětka je dokonce celá nová. Stříbro vybojoval Chris Brown a 146 tisíc "X" je lepší než u předchozího "Fortune". Římské číslo X odkazuje na součet jeho narození 5.5., 10. rok v muzice, 24. rok věku, kde X je 24. písmeno abecedy, a také metafora pro "ex" přítelkyni. Snad se Ed Sheeran za název nebude zlobit.

Bronz připadl Timovi McGrawovi s třináctým albem "Sundown Heaven Town", předchozí počiny přitom střídaly zlatá a stříbrná umístění. Porazil však aspoň kolegu George Straita, který se na čtyřce umístil s živákem "The Cowboy Rides Away: Live From AT&T Stadium", tedy záznamem jeho posledního tour v kariéře. Pátí skončili Train s "Bulletproof Picasso".

Skok na téměř desetinásobek předchozího prodeje zaznamenali OneRepublic, když Google zlevnil "Native" na 99 centů. Maroon 5 spadli na sedmičku a posledně zlatý Lecrae na osmičku. Top 10 uzavírají Motionless In White s "Reincarnate" a Slash s "World On Fire".

V záplavě dalších novinek bych vypíchl neúspěch The Madden Brothers z Good Charlotte, "Greetings From California" najdeme až na padesát sedmičce. Uspěli však v Austrálii a na Novém Zélandě, kde se stali známými díky jejich porotcovské účasti v "The Voice Kids".

O vítězství budou příští týden bojovat country zpěvák Kenny Chesney ("The Big Revival") a Tony Bennett a Lady Gaga ("Cheek To Cheek"). První pětka by neměla ujít Alt-J a Pentatonix.

    Top 10 - alba:
  1.  N Barbra Streisand - Partners (196)
  2.  N Chris Brown - X (146)
  3.  N Tim McGraw - Sundown Heaven Town (71)
  4.  N George Strait - The Cowboy Rides Away: Live From AT&T Stadium (51)
  5.  N Train - Bulletproof Picasso (50)
  6. OneRepublic - Native (49, +840 %)
  7. Maroon 5 - V (34, -57 %)
  8. Lecrae - Anomaly (31, -65 %)
  9.  N Motionless In White - Reincarnate (31)
  10.  N Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators - World On Fire (29)

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady. Spotify playlisty se automaticky updatují, takže budou odpovídat vždy jen aktuální týden vydání článku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY