shop.musicserver.cz
Nové desky 44/2022 - od Alicie Keys přes Drakea po The Pretty Reckless

Nové desky 44/2022 - od Alicie Keys přes Drakea po The Pretty Reckless

Vydáno: 09.11.2022 10:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Petr Klapper / musicserver.cz

Po přívalu novinek velkých hvězd v minulých týdnech jsme tentokrát vybírali ze jmen o něco méně skloňovaných. Výjimku tvoří především vánoční Alicia Keys, rockoví The Pretty Reckless a Drake. Doplňují je First Aid Kit, Adam Plachetka, Dean Lewis, Phoenix, David Garrett, Robert Křesťan s Druhou trávou nebo Switchfoot.

V pátek 4. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Alicia Keys - Santa Baby
žánr: vánoční hudba / r'n'b / soul

 Alicia Keys - Santa Baby
Zajímá-li vás, jak znějí Vánoce v rytmu soulu a r'n'b, máte možnost to zjistit díky albu "Santa Baby" od Alicie Keys. Americká zpěvačka pro něj připravila celkem jedenáct položek, z nichž pět jsou moderní sváteční písně jako "Please Come Home For Christmas" nebo "Happy Xmas (War Is Over)", a k nim přihodila "Ave Maria" Franze Schuberta, čtyři novinky včetně "Old Memories On Christmas", kterou složila s Natalie Hemby, a "Not Even The King", kterou před deseti lety napsala společně Emeli Sandé. Výsledek je k poslechu na YouTube.


Phoenix - Alpha Zulu
žánr: synth pop / pop rock

 Phoenix - Alpha Zulu
Francouzská pop-rocková formace Phoenix oslavila před dvěma roky dvacet let na hudební scéně a po předloňské knize pokračují oslavy konečně i hudebně - albem "Alpha Zulu". Čtveřice z Versailles jej začala natáčet v době lockdownu v liduprázdném pařížském Muzeu dekorativních umění, kde její členové "cítili, že by to bylo fantastické dobrodružství vytvořit něco z ničeho". Prostor zafungoval do té míry, že muzikanti nebyli schopní přestat tvořit. Nakonec zde vzniklo deset písní včetně jedné, v níž se k nim připojil Ezra Koenig z Vampire Weekend. Výsledek je ke slyšení na YouTube kapely.


Drake & 21 Savage - Her Loss
žánr: rap

 Drake & 21 Savage - Her Loss
Kanadský rapper a zpěvák Drake letos vydává již své druhé album, ovšem na rozdíl od červnového "Honestly, Nevermind" na "Her Loss" není sám. Připojil se k němu americko-anglický parťák 21 Savage. Nikoho nepřekvapí, že ani tento výčet není konečný - v šestnáctce tracků hostují například Travis Scott, Birdman, Young Nudy, Tay Keith, Vinylz, Lil Yachty, Oz, Boi-1da, Taz Taylor, Wheezy nebo Cubeatz. V samplech pak můžete hledat songy od Megan Thee Stallion. T.I., Daft Punk, Isley Brothers, Ginuwine či The Diplomats. Vydáním žije Drakeův YouTube kanál.


The Pretty Reckless - Other Worlds
žánr: alternativní rock

The Pretty Reckless - Other Worlds
S neobvyklou kolekcí se hlásí američtí alternativní rockeři The Pretty Reckless. "Other Worlds" totiž přináší akustické verze skladeb kapely, které mají její členové nejraději. K nim přidali coververze, které navíc natočili za doprovodu speciálních hostů. Frontwoman souboru a herečka Taylor Momsen si tak střihne mimo jiné věci od Elvise Costella, Soundgarden či Davida Bowieho, a to s Mattem Cameronem (Pearl Jam, Soundgarden), Alainem Johannesem či klavíristou Mikem Garsonem. Prim však hrají písně v nových aranžích v akustickém hávu. Jako pilotní byla představena klipová remixovaná věc "Got So High". Ta je nyní k dispozici včetně dalších ukázek z alba na YouTube profilu formace.


Tip týdne

Dean Lewis - The Hardest Love
žánr: pop

 Dean Lewis - The Hardest Love
Dean Lewis platí aktuálně za jednu z největších australských hvězd. Za svůj debut "A Place We Knew" z roku 2019 si odnesl tři ARIA Awards, včetně Alba roku a Nejlepšího zpěváka. Není tedy divu, že jeho následovník "Tha Hardest Love" je už velmi netrpělivě očekávaný, a to nejen u protinožců. Většina z deseti songů vznikala ve Spojených státech a v Anglii a pětatřicetiletý písničkář si k jejich produkci vybral hned několik spolupracovníků. Jsou mezi nimi třeba Edd Holloway, bratři Dann a Jon Hume z tria Evermore, Dylan Nash, Alex Hope nebo Wrabel. Výsledek sdílí prostřednictvím svého YouTube.


Taipei Houston - Once Bit Never Bored
žánr: alternativní rock / crossover

Taipei Houston - Once Bit Never Bored
Kapela Taipei Houston odehrála svůj vůbec první hlavní koncert teprve před několika měsíci. Následovalo vystoupení na festivalu Reading & Leeds a nyní debutové album "Once Bit Never Bored". A proč byste si jméno tohoto projektu měli zapamatovat? Tvoří jej totiž bratři Myles (bicí, kytara) a Layne (zpěv, basa) Ulrichovi, synové slavného Larse s Metalliky. "Taipei Houston pro nás znamená jít proti proudu ve všech aspektech. Žijeme v době, která je zralá na extrémně obtížné a matoucí výzvy. Technologie svírá svět stále více, politika se tak polarizuje, směřujeme ke klimatické katastrofě. Tato hudba se rodí a vyrůstá ze současné, bzučící digitální úzkosti, kterou všichni zažíváme, a jak se můžeme pokusit těmto pocitům uniknout - byť jen na vteřinu," říkají oba a svá slova potvrzují i v úvodním znepokojivém singlu "The Middle". Další ukázky neklidného soundtracku pro neklidnou dobu si poslechněte na YouTube.


IMT Smile - Život človeka v roku 2022
žánr: pop rock

IMT Smile - Život človeka v roku 2022
Prešovská skupina IMT Smile po úspěšném koncertním roce připravila album, které je takovým obhlédnutím za letoškem. Název je zcela výmluvný "Život človeka v roku 2022". Onen letopočet je totiž pro kapelu důležitým milníkem: oslavila třicáté výročí své existence. Po speciálním boxu "30x30" přináší čerstvá kolekce nové a live verze jejích hitů. Ty doplňují dvě zcela nové písně "Život Člověka" a "Bylo to tak dávno". CD verze, na rozdíl od vinylu, obsahuje dva živé záznamy navíc, a to "Pojď se mnou" společně s Kalim a "Hej Sokoly!" zahrané se skupinou Čendeš. Více o novince nabízí YouTube profil formace.


Vážná hudba

Adam Plachetka - Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Salieri: Molieri

 Adam Plachetka - Wolfgang Amadeus Mozart, Antonio Salieri: Molieri
Adam Plachetka, český basbarytonista a aktuálně nejvýznamnější český operní pěvec, jenž je stálým hostem Metropolitní opery, uvádí společně s Czech Ensemble Baroque pod vedením Romana Válka album "Molieri". Obsahuje operní árie Mozarta a Salieriho a zaměřuje se na basbarytonové kusy z jejich komických oper. Slavné melodie z Mozartových "Da Ponteho oper" uslyšíte ve spojení s úryvky ze Salieriho oper "Falstaff, Axur", "La grotto di Trofonio" a "La scuola de' gelosi". Vzhledem k tomu, že po České filharmonii je Plachetka dalším českým muzikantem pod křídly Pentatone, jsou ukázky k poslechu na webu tohoto vydavatelství.

David Garrett - Iconic
 David Garrett - Iconic
Německý houslista David Garrett, jenž je známý především pro své crossoverové projekty, se na albu "Iconic" vrací s vážnou hudbou. Šestadvacet kompozic vybral od autorů, jako jsou Bach, Dvořák, Vivaldi, Paganini, Mendelssohn nebo Schumann, a natočil je společně s Orchestra The Prezent pod taktovkou Francka van der Heijdena. K nim se pak připojili ještě jeho někdejší učitel Itzhak Perlman, tenor Andrea Bocelli, flétnistka Cocomi, klavírista John Haywood a trumpetista Till Brönner. Ukázky nabízí stránky labelu Deutsche Grammophon.

Alexandre Tharaud - Cinema
Alexandre Tharaud - Cinema
Neskutečných více než padesát skladeb nahrál pro své letošní album "Cinema" francouzský klavírista Alexandre Tharaud. Najdete mezi nimi především hudbu k tamějším snímkům, ale také témata z filmů jako "E.T.", "Star Wars", "Kmotr", "Aféra Thomase Crowna" či "Hodiny". Naprostou většinu zvládl sólo, pouze v několika z nich jej doprovodili Vanessa Paradis, Camélia Jordana, Nemanja Radulovic, Michel Portal, Baptiste Dolt a Sabine Devieilhe. Ukázky jsou k dispozici v e-shopu Presto Classical.


Tropical Gothclub - Tropical Gothclub
žánr: independent rock

Tropical Gothclub - Tropical Gothclub
Ať už jsou to Queens Of The Stone Age, The Dead Weather nebo The Kills, kapely Deana Fertity potřebují rychlost a živost. Kytarista z Tenessee se zkušenostmi z natáčení s takovými veličinami jako Jack White, Karen O, Iggy Pop, Brendan Benson, Beck a další nyní představuje projekt s poněkud rozporuplným názvem Tropical Gothclub. Ač je eponymní album prvotinou pod tímto názvem, není to zdaleka první sólový výpad tohoto uctívaného hudebníka. Tentokrát dal Ferita dohromady dema a fragmenty mnoha hudebních nápadů, které za ta léta nashromáždil. S jejich finalizací mu pomáhal Dave Feeny, zkušený hudebník z Detroitu a majitel nahrávacích studií The Tempermill. Ukázky z této kolekce naleznete na YouTube.


Robert Křesťan & Druhá tráva - Díl druhý
žánr: folk

 Robert Křesťan & Druhá tráva - Díl druhý
Druhá tráva navazuje na loňské album "Díl první", které si vysloužilo cenu Anděl, nahrávkou "Díl druhý". Zatímco na jedničce převažovaly převzaté skladby, pokračování je postavené na autorských věcech. I v tomto případě skupina v čele s frontmanem Robertem Křesťanem přizvala producenta a manžela Jany Kirschner Eddieho Stevense, známého především spolupracemi s britskými tanečními muzikanty a muzikantkami jako Freak Power nebo Róisín Murphy. Jeho experimentální přístup posunul akustický zvuk Druhé trávy do jiných kontextů. V Birdland Studios na úpatí slovenských Súľovských vrchů do aranží zapojil klávesové nástroje, syntezátory, netradiční studiové efekty a nebál se kapelu posunout až za hranici její komfortní zóny. První ochutnávky najdete na YouTube.


The Lone Bellow - Love Songs For Losers
žánr: pop

 The Lone Bellow - Love Songs For Losers
Americké trio The Lone Bellow se po dvou letech hlásí se svojí pátou řadovkou, nazvanou "Love Songs For Losers". Zatímco předchozí nahrávky jim produkoval Aaron Dessner, v případě letošní kolekce jedenácti písniček padla volba na Jacoba Sootera, který je zavedeným producentem současné křesťanské hudby, zejména pak subžánru worship. Že je jeho vliv opravdu patrný, zjistíte na YouTube formace.


EP a minialba

  • Tom Skinner - Voices Of Bishara
    Anglický bubeník, perkusista a člen The Smile a Sons Of Kemet vydává svoji první nahrávku pod svým jménem. Zařadil na ni celkem šest skladeb ve fusion stylu a hrají v nich ještě saxofonista Shabaka Hutchings, flétnista Nubya Garcia, cellista Kareem Dayes a kontrabasista Tom Herbert. Uslyšíte je na YouTube.
  • Teddy Swims - Sleep Is Exhausting
    O americkém hudebníkovi z Georgie se v poslední době mluví čím dál více. Za posledních několik let spolupracoval se Zac Brown Bandem, Meghan Trainor, Thomasem Rhettem nebo One Ok Rock. Dosud vydal tři ípíčka a nyní přidává čtvrté. Jak zjistíte i na jeho YouTube, opět v nich míchá soul, r'n'b, country a pop.
  • Frank Bello - Then I’m Gone
    Baskytarista thrashmetalových Anthrax se rozhodl vydat na sólovou dráhu a jako první ochutnávku nabízí tři songy. Jak zjistíte na YouTube, jsou o něco měkčí než tvorba jeho domovské formace.
  • Suki Waterhouse - Milk Teeth
    Anglická herečka navazuje na svůj květnový pěvecký debut "I Can't Let Go" další šesticí skladeb. (YouTube)
  • Voivod - Ultraman
    Kanadští heavymetalisté a jejich pocta seriálu "Ultraman" v různých podobách. (YouTube)
  • Andy Bell - The Grounding Process
    Akustické ípíčko někdejšího člena Ride a Beady Eye. (bandcamp)


Switchfoot - This Is Our Christmas Album
žánr: vánoční hudba / indie rock

Switchfoot - This Is Our Christmas Album
Alicia Keys není jediná, kdo tento týden slaví Vánoce. Dalšími jsou její krajané Switchfoot s deskou "This Is Our Christmas Album". Ti dvanáct písniček rozdělili přesně na dvě poloviny - jednu si napsali sami a druhou si vypůjčili odjinud, ať už z hlubší historie jako v případě "Silent Night" nebo poměrně nedávné jako v případě "O Little Time Of Betlehem" či "The Christmas Song". Jak se dozvíte i na jejich YouTube, závěrečnou "Hometown Christmas" natočili společně s Judah a Needtobreathe.


Barbra Streisand - Live At The Bon Soir
žánr: muzikál / tradiční pop

 Barbra Streisand - Live At The Bon Soir
Barbra Streisand slaví letos neuvěřitelných šedesát let u společnosti Columbia Records a její zástupci se nyní rozhodli zveřejnit nahrávku, která za to svým způsobem může. Spolupráce americké zpěvačky a slavného vydavatelství začala na základě jejího debutu na Broadway. Její prvotinou měl být koncertní záznam tří večerů v newyorském klubu The Bon Soir Nightclub, kde zpívala přes dvacítku písniček převážně z muzikálů nebo Great American Songbooku. Tyto nahrávky nakonec putovaly do skladu a vznikly jejich studiové verze vydané o rok později jako "The Barbra Streisand Album", za nějž si interpretka o další rok později odnesla svoji první Grammy. U zmíněného výročí byly písně znovu oprášeny, pečlivě zremasterovány a vydány jako Barbřino desáté živé album. Že jde o velice bezprostřední dílo, zjistíte na jejím YouTube.


V krátkosti

  • First Aid Kit - Palomino
    Sestry Johanna a Klara Söderbergovy se čtyři roky po albu "Ruins" vracejí s jeho nástupcem. Od indie folku se na něm přiklánějí k popovějšímu soundu. (YouTube)

  • M. Pokora - Épicentre
    Jeden z nejslavnějších francouzských zpěváků, výherce první série francouzské StarDance i kouč The Voice, se aktuálně věnuje především vlastní hudbě. Po třech letech od "Pyramide" vydává svou devátou řadovku s patnáctkou songů. (YouTube)

  • Anna Of The North - Crazy Life
    Norská electropopová muzikantka Anna Lotterud servíruje svým posluchačům a posluchačkám svou třetí řadovku. (YouTube)

  • Last Dinosaurs - From Mexico With Love
    Australská indiepopová formace, která do své hudby mixuje i taneční hudbu, disco a synthpop, uvádí své čtvrté album. Přináší na něm deset skladeb. (YouTube)

  • Okay Kaya - Sap
    Norsko-americká hudebnice a herečka Kaya Wilkins je miláčkem kolegů z webu Pitchfork. Její třetí album vzniklo mimo jiné i pod vlivem ketaminové terapie. (YouTube)

  • Seth Avett - Seth Avett Sings Greg Brown
    Frontman The Avett Brothers se rozhodl vzdát poctu americkému folkovému písničkáři Gregu Brownovi a z jeho repertoáru vybral celkem deset kousků. (YouTube)

  • William Fitzsimmons - Covers, Vol. 1
    Vousatý folkař z Illinois si po svém upravil tucet songů od svých oblíbenců a oblíbenkyň. Troufl si třeba na Eltona Johna, Phoebe Bridgers nebo Joy Division. (YouTube)

  • Black Anvil - Regenesis
    Pátá studiovka blackmetalové sebranky z New Yorku. (YouTube)

  • Luke Evans - A Song For You
    Velšský herec, známý třeba s trilogie "Hobbit", má k hudbě poměrně blízko. Začínal totiž na muzikálových pódiích. Na své druhé studiovce přezpíval řadu známých songů. Ve dvou z nich jej doplnily Charlotte Church a Nicole Kidman. (YouTube)

  • Ezra Collective - Where I'm Meant To Be
    Britský jazzový kvintet pro své třetí album natočil celkem čtrnáct skladeb včetně několika, v nichž mu zahostovali Sampa The Great, Kojey Radical, Emeli Sandé a Nao. (YouTube)

  • Jason Collett - Head Full Of Wonder
    Někdejší člen Broken Social Scene už řadu let působí sólo. Nyní do své diskografie přidává další tucet songů. (bandcamp)

  • Boldy James - Mr. Ten08
    Americký rapper vydává letos již své třetí album a po spolupráci Real Bad Man a Nicholasem Cravenem mu byl tentokrát parťákem Futurewave. (YouTube)

  • Rayland Baxter - If I Were A Butterfly
    Máte-li rádi alternativní country, měla by vás zajímat pátá řadovka muzikanta z Nashvillu. (bandcamp)

  • Carla Dal Forno - Come Around
    Australská electropopová písničkářka a její třetí deska ve stylu post punku. (bandcamp)

  • La Femme - Teatro Lucido
    Francouzská psycho-indie-rocková kapela své nové studiové album nazpívala výhradně ve španělštině. (YouTube)

  • Big Joanie - Back Home
    Druhá řadovka londýnského punkového tria. (YouTube)


    Dále vychází

    Abel Selaocoe - Where Is Home (Hae Ke Kae)
    Berth Jansch - Bert At The BBC
    Black Mirrors - Tomorrow Will Be Without Us
    BRKN Love - Black Box
    Caleb Landry Jones - Gadzooks Vol. 2
    Cavetown - Worm Food
    Coco & Clair Clair - Sexy
    Coco Jones - What I Didn't Tell You
    Connie Constance - Miss Power
    Daniel Avery - Ultra Truth
    Dayseeker - Dark Sun
    Disillusion - Ayam
    Gold Dust - The Late Great Gold Dust
    Hilde Louise Asbjornsen, Anders Aarum - Movies & Stories Like This
    Ingested - Ashes Lie Still
    Jake Miller - Based On A True Story II
    Jenifer - N°9
    Joel Jerome - Super Flower Blood Moon (Expanded Edition)
    John Mellencamp - Scarecrow / 2022 Mix
    Joji - Smithereens
    Julien Chang - The Sale
    Magnolia Park - Baku’s Revenge
    Mitch James - Patience
    Monty Alexander - The Montreux Years
    MorMor - Semblance
    Mount Kimbie - Mk 3.5: Die Cuts | City Planning
    Necrodeath - Singin’ In The Pain
    Okay Kaya - Sap
    Old Fire - Voids [John Mark Lapham Project]
    Philippe Sarde - Anthologie De Musiques De Films. 50 Ans De Cinéma
    PJ Harvey - B-Sides, Demos & Rarities / Box Set
    Rroxymore - Perpetual Now
    Rush Davis + Kingdom - Xmsn Ds
    Scott Weiland - The Most Wonderful Time Of The Year (Deluxe Edition)
    Sigrid - How To Let Go (Sp?cial Edition)
    Sohn - Trust (Physical Release)
    Special Interest - Endure
    Spoon - Lucifer On The Moon [Dub Of Lucifer Of The Sofa]
    Tenci - A Swollen River, A Well Overflowing
    The Offering - Seeing The Elephant
    The Welcome Wagon - Esther
    Tigerstate - Tigerstate
    Tobias - Two Birds
    Turnover - Myself In The Way
    Yonatan Gat - American Quartet
    Youth Fountain - Keepsakes & Reminders (Deluxe Edition)

    Vychází na vinylu:
    Abel Selaocoe - Where Is Home (Hae Ke Kae)
    Alexandre Tharaud - Cinema
    Baby Keem - Melodic Blue
    Big Joanie - Back Home
    Billy Joel - Live At Yankee Stadium
    Billy Preston - You Can't Keep A Good Man Down
    Black Anvil - Regenesis
    Black Mirrors - Tomorrow Will Be Without Us
    Bobby Hutcherson - Stick Up!
    BRKN Love - Black Box
    Buddy Guy - Blues Don't Lie
    Busta Rhymes - When Disaster Strikes
    Caleb Landry Jones - Gadzooks Vol. 2
    Carla Bruni - Quelqu'un M'a Dit (20th Anniversary)
    Carla Dal Forno - Come Around
    Connie Constance - Miss Power
    Daniel Avery - Ultra Truth
    David Garrett - Iconic
    Dean Lewis - The Hardest Love
    Dermot Kennedy - Sonder
    Disillusion - Ayam
    E-40 - My Ghetto Report Card
    Ezra Collective - Where I'm Meant To Be
    Fairuz - Kifak Inta
    First Aid Kit - Palomino
    Harlej - Na Prodej / Remastered
    Hilde Louise Asbjornsen, Anders Aarum - Movies & Stories Like This
    Chicago - Born For This Moment
    IMT Smile - Život človeka v roku 2022
    Ingested - Ashes Lie Still
    Jamiroquai - A Funk Odyssey
    Jan Spálený - Asi v tom bude nějakej háček
    Jateční Ulice - Anarchy In Bohemia
    Jerusalem - V Kruhu / 30th Anniversary
    John Mellencamp - Scarecrow / 2022 Mix
    Julien Chang - The Sale
    K.Flay - Inside Voices / Outside Voices
    Kateřina García & Luboš Malina - Vprostřed noci
    Krucipüsk - 30+2 Roky v Pekle / Live In Karlín
    La Femme - Teatro Lucido
    Last Dinosaurs - From Mexico With Love
    Leslie Odom Jr. - Merry Merry
    Luke Combs - Growin' Up
    Magnolia Park - Baku’s Revenge
    Mase - Harlem World
    Matchbox Twenty - Exile On Mainstream
    Mňága a žďorp - Bajkonur / 25th Anniversary
    Monty Alexander - The Montreux Years
    Okay Kaya - Sap
    Old Fire - Voids [John Mark Lapham Project]
    Olympic - 60
    Ornette Coleman - Change Of The Century
    PJ Harvey - B-Sides, Demos & Rarities / Box Set
    Puff Daddy & The Family - No Way Out
    Rayland Baxter - If I Were A Butterfly
    Rob Thomas - Something About Christmas Time
    Rroxymore - Perpetual Now
    Různí - Stranger Things, Season 4
    Různí - Top Gun: Maverick
    Seal - Seal / Anniversary Edition / Deluxe
    Seth Avett - Seth Avett Sings Greg Brown
    Slade - Sladest
    Special Interest - Endure
    Spice Girls - Spiceworld
    Spite - Dedication To Flesh
    Spoon - Lucifer On The Moon [Dub Of Lucifer Of The Sofa]
    Steely Dan - Can't Buy A Thrill
    Suzi Quatro - Uncovered
    Škwor - Vyhlašuju Boj
    Tata Bojs - Kluci Kde Ste?
    The Lone Bellow - Love Songs For Losers
    The Offering - Seeing The Elephant
    The Police - Ghost In The Machine
    The Pretty Reckless - Other Worlds
    The Welcome Wagon - Esther
    Tinariwen - Aman Iman
    Tinariwen - Imidiwan Companions
    Tom Skinner - Voices Of Bishara
    Tři sestry - Lihová škola umění / Remastered
    Tři sestry - Na exx / Remastered
    Two Steps From Hell - Live
    Vance Joy - In Our Own Sweet Time
    Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart
    Vlasta Redl - Staré pecky / 30th Anniversary
    William Fitzsimmons - Covers, Vol. 1
    Within Temptation - Enter
    Yusuf / Cat Stevens - Catch Bull At Four (30th Anniversary)
    Zuzana Navarová - Caribe / 30th Anniversary

    EP:
    Bigfatbig - Rockin’
    Etta Marcus - Heart-Shaped Bruise
    Rahill - Sun Songs
    Ride - 4S (Reissue)
    The Menzingers - On The Possible Past

    Reedice:
    Artillery - By Inheritance
    Botch - We Are The Romans
    Carla Bruni - Quelqu'un M'a Dit (20th Anniversary)
    Harlej - Na prodej / Remastered
    Jam City - Classical Curves (Deluxe)
    Jan Spálený - Asi v tom bude nějakej háček
    Jennifer Lopez - This Is Me...then / 20th Anniversary
    Jerusalem - V kruhu / Tajná zahrada (Remastered)
    Matchbox Twenty - Exile On Mainstream
    Midnight Oil - Earth And Sun And Moon
    Primus - Antipop
    Ride - Going Blank Again
    Ride - Nowhere
    Robert Plant - Band Of Joy
    Slade - Sladest (Mediabook)
    Spice Girls - Spiceworld / 25th Anniversary / Deluxe
    Steely Dan - Can’t Buy A Thrill
    The Menzingers - On The Impossible Past
    Tinariwen - Kel Tinariwen
    Vlasta Redl - Staré Pecky / 30th Anniversary
    Yusuf / Cat Stevens - Catch Bull At Four (30th Anniversary)
    Zuzana Navarová - Caribe / 30th Anniversary

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
    - Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu