shop.musicserver.cz
Nové desky pro 29. týden

Nové desky pro 29. týden

Vydáno: 13.07.2014 10:58 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Prázdniny běží, ale do hudebních obchodů ještě nedorazily. I tento týden je tu dost novinek, kterým vévodí pardálové Judast Priest, Jason Mraz a další projekt Norah Jones Puss n Boots. Doplňuje je Morrissey, nováček Josh Record, indie popové duo Slow Club, slovenský Robert Burian, rockeři Rise Against nebo John Hiatt.

Pokud se v pondělí 14. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Judas Priest - Redeemer Of Souls (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Judas Priest - Redeemer Of Souls
Již se sedmnáctou studiovou deskou se hlásí o slovo slavní metalové velikáni Judas Priest. Nástupce čtyři roky starého koncepčního díla "Nostradamus" je výsledkem spolupráce s producentem Mikem Exeterem a také současně první deskou, na které se nepodílel kytarista K.K. Downing. Ten z kapely odešel v roce 2011 a nahradil ho služebně mladší Ricie Faulkner, který ve svých čtyřiatřiceti zvládl spolupracovat už i s hercem Christopherem Lee na jeho metalové desce "Charlemagne: The Omens of Death". Co se týče nové desky, podle slov druhého kytaristy Glenna Tiptona (jenž se podílel také na produkci) se fanoušci nemusejí obávat příliš velkých experimentů. "V minulosti nás občas napadlo poslechnout vnitřní hlas dát se po hudební stránce na nějaké to dobrodružství. A taky jsme tak udělali. Teď si ale můžete výt jisti, že "Redeemer Of Souls" je od začátku až do konce esencí čistého metalů," prozradil muzikant. Jestli má pravdu, posuďte sami po zhlédnutí a poslechu stejnojmenného pilotního singlu.


Tip týdne

Puss n Boots - No Fools, No Fun (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock / country rock/ alternativní country

Puss n Boots - No Fools, No Fun
Norah Jones se jednak dlouhodobě odklání od jazzu, kterým se před lety proslavila, a také vyhledává spolupráce s různými dalšími muzikanty. Po Billie Joe Armstrongovi, či skupině The Little Willies tu je další její projekt s názvem Puss n Boots nebo-li Kočky v botách. Fakticky existuje už od roku 2008 a vedle Norah Jones jsou jeho součástí další jazzová skladatelka a bubenice Sasha Dobson a baskytaristka Catherine Popper, která byla v minulosti členkou The Cardinals Ryana Adamse. Nyní se konečně dámy propracovaly ke svému debutovému albu "No Fools, No Fun" a představují na něm svoji představu country, ovšem poměrně alternativní představu, často s příměsí jazz-rocku a blues. Deska je poskládaná z pěti původních skladeb a sedmi coververzí písniček Johnnyho Cashe, Toma Paxtona, The Band, Wilco nebo George Jonese. Navíc tři písničky na desce jsou rovnou v živé verzi, jak se můžete přesvědčit u prvního singlu "Down By The River". Další dvě ukázky najdete na VEVU tria a zbytek na Supraphonline.cz.


Jason Mraz - Yes ! (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: surf pop / folk

Jason Mraz - Yes!
Ani to moc dlouho netrvalo a dva roky od uvedení své čtvrté desky "Love Is A Four Letter Word" přichází americký zpěvák a muzikant Jason Mraz s novou deskou. Nazval ji o něco jednodušeji "Yes !" a přinese na ní celkem čtrnáct skladeb, jejichž zvuk by měl být čistě akustický a intimní. Desku nahrával ve svém domovském Oceanside v Kalifornii a také v Omaze za podpory producenta Mika Mogise, který v minulosti spolupracoval například s Rilo Kiley, Bright Eyes nebo Rachael Yamagata. Jason Mraz už od května zveřejňoval každé pondělí jeden song z desky, a tak není divu, že už dost písniček najdete na jeho profilu na YouTube.com. "Yes !" bude k sehnání i na vinylu.


Marillion - A Sunday Night Above The Rain (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock

Marillion - A Sunday Night Above The Rain
Kromě Judas Priest si s novou deskou počkali na letní měsíce také progresivní Marillion. U této formace v čele se zpěvákem Stevem Hogarthem se jedná ale o živák. Použitý záznam byl pořízen 10. března, kdy kapela vystoupila v nizozemském Center Parcs v Port Zelande. Koncert měl bohatou návštěvnost a fanoušky Marillion asi moc nepřekvapí, že se sem sjeli příznivci z celého světa. Muzikanti zde vůbec poprvé odehráli všechny písně ze svého asi nejslavnějšího alba "Sounds That Can't Be Made" a také další oblíbené písně. Set je k dostání na 2CD, 2DVD a Blu-ray. Na YouTube.com najdete trailer.


John Hiatt - Terms Of My Surrender (Warner Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: americana / folk rock

John Hiatt - Terms Of My Surrender
Je to prakticky přesně dva roky, co v Praze před prořídlým publikem hrál americký písničkář John Hiatt. Tehdy přijel představit nejen svoje hity, ale také desku "Mystic Pinball", které připravil nyní následovníka s názvem "Terms Of My Surrender". Pro jeho nahrávání si k sobě přibral člena své koncertní kapely Douga Lancia, který produkoval alba i Patty Griffin nebo Jacka Ingrama. Ačkoli Hiatt zprvu sahal po elektrické kytaře, Lancio ho přemluvil, aby desku nahrál s akustickou kytarou a dokonce jí doplnil i foukací harmonikou. Pro finální nahrávání se pochopitelně přidali i ostatní členové jeho kapely a výsledkem je celkem jedenáct písní, jejichž zvuk je lehce dřevní a akustický. První ochutnávku servíruje John Hiatt na svém soundcloud.com


Morrissey - World Peace Is None Of Your Business (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: prog rock / pop

Morrissey - World Peace Is None Of Your Business
S jubilejní desátou studiovkou přichází na trh britský zpěvák Morrissey. Album "World Peace Is None Of Your Business" přináší posluchačům dvanáct kousků a luxusní edici dokonce osmnáct. Všechny písní pomáhal produkovat Joe Chiccarelli, známý ze spolupráce mimo jiné s Eltonem Johnem, U2 nebo Tori Amos. Z rádií již můžete znát stejnojmennou ochutnávku, ke které vznikl videoklip, ve kterém se jako host objevila Nany Sinatra. Druhou ochutnávkou se stala líbivá "Istanbul", třetí "Earth Is The Loneliest Planet" s klipem a malou rolí pro Pamelu Anderson a poslední vlaštovkou byla vybrána "The Bullfighter Dies". Většinu z uvedených písní v čele s pilotním singlem si můžete poslechnout na YouTube.com


Josh Record - Pillars (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk

Josh Record - Pillars
Ti, kteří mají rádi nováčky, by měli nyní zbystřit, protože se nám naplno představí Josh Record. Jedná se o šestadvacetiletého britského písničkáře, který bývá svým stylem přirovnávaný k Bon Iver. Jeho debut dostal název "Pillars" a Josh Record pro něj nahrál tucet skladeb někde na pomezí folku a akustického popu. Jeho styl koneckonců můžete prozkoumat na jeho soundcloud.com, kde má uloženou podstatnou část svého portfolia. My jen doplníme, že "Pillars" s ním společně produkoval i David Kosten z Bat For Lashes.


Rise Against - The Black Market (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: punk rock

Rise Against - The Black Market
Američtí punkeři Rise Against o sobě nedali tři roky vědět a nyní posílají k posluchačům své sedmé studiové album "The Black Market". Už nějakou dobu masírují posluchače prvním vybraným singlem "I Don't Want To Be Here Anymore", který dokonale uvozuje celou náladu desky a byl opatřen i videoklipem Není divu, že v dosavadních recenzích získala deska velmi pozitivní ohodnocení. Vedle hudební stránky jsou u Rise Against velmi důležité také texty. I když je můžete interpretovat mnoha způsoby, pokaždé v dané myšlence cítíte velmi silné poselství a emoce. Zpěvák Tim McIlrath k tomu dodává: "Rise Against byli vždy politickou kapelou, o tom není pochyb. Pro nás je to ale také velmi osobní záležitost, a proto můžete naše skladby napasovat do obou rovin."


Slow Club - Complete Surrender (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: indie pop

Slow Club - Complete Surrender
Charles Watson a Rebecca Taylor, kteří si už od roku 2006 říkají Slow Club, přestali napínat své fanoušky a po třech letech vydávají své třetí album "Complete Surrender". Duo, které bývá označováno anglickými White Stripes, svůj indie pop tentokrát pojalo více odvážně a melodramaticky. Nechalo se ovlivnit zvukem šedesátých a sedmdesátých let a můžete na něm slyšet i vlivy Frankieho Valli a Marvina Gaye. Svůj podíl na tom bude mít i spolupracovník Richarda Hawleyho Colin Elliot, který desku produkoval. Jak vás noví Slow Club zaujmou, můžete posoudit již nyní. Všech jedenáct písniček je totiž ke slyšení na stránkách Guardianu.


Suicide Silence - You Can't Stop Me (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: death core

Suicide Silence - You Can't Stop Me
Kromě pravověrných metalistů si tento týden přijdou na své i fanoušci tvrdšího deathcoreového žánru. S novinkou jdou totiž na trh také Suicide Silence, kteří na očekávané desce představují nového zpěváka Hernana Hermida. Ten nahradil Mitche Luckera, který před dvěma lety zemřel. Stihl po sobě zanechat ale několik fragmentů, jež najdete i na novince. Jako producenta si muzikanti vybrali Stevea Evettse, známého ze spolupráce se Spulturou nebo The Dillinger Escape Plan". Na YouTube.com si můžete poslechnout jeden z nových kousků "You Only Live Once".


Robert Burian - 2014 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: trance / techno / house

Robert Burian - 2014
Slovenský producent taneční hudby Robert Burian se rozhodl po čtyřech letech navázat na svůj debut "Sound Park" a vydává novinku nazvanou jednoduše "2014". Na něm opět míchá elektronickou taneční hudbu s dalšími dance styly jako house, trance, progressive, nebo techno. V tomto mixu nahrál celkem čtrnáct skladeb, kde si zahostovali interpreti jako Dara Rolins, Igor Kmeťo, Agnes s Máriou Čírovou, Michael Burian, Adrian Janeček a také hvězda maďarského X Factoru Nikolas Takács. Jednou z položek je i clubmix hitu slovenských HEX "Keď sme sami". Preview celého alba a několik celých skladeb najdete již dnes na YouTube.com kanálu Roberta Buriana.


Různí - Million Dollar Arm (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Různí - Million Dollar Arm (soundtrack)
Filmové studio Disney přináší do kin svůj nový snímek "Million Dollar Arm", jehož hlavní hrdinou je sportovní baseballový agent vytlačený konkurencí mimo byznys. Rozhodne se tedy, že najde nové talenty úplně v jiném sportu - kriketu. Vydá se hledat do Indie a přiveze si odtud dvojici nadhazovačů, kterou musí připravit na novou hru i nelehký život ve Spojených Státech. Vzhledem k prolínání kultur nikoho nepřekvapí, že hudbu k tomuto filmu dostal na starosti A.R. Rahman a že jeho kompozice najdeme i na stejnojmenném soundtracku. K nahrávání šestnácti skladeb si pozval i několik hostů jako je KT Tunstall, Iggy Azalea nebo Wale. Ukázky z soundtracku najdete na Supraphonline.cz


Suvereno - Jednoducho (Championship Records)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop / rap

Suvereno - Jednoducho
Slovenský rapper Suvereno se opět po dvou letech hlásí s novým albem "Jednoducho", na kterém tentokrát nenajdete tolik hvězdných hostů jako na předchůdci "Alchymista". V celkem osmnácti skladbách se to tentokrát hemží o něco méně známými jmény jako Kali, Revolta, Plexo, Šipo, Rakby, Layla, Samuel, či Paul Project. O produkci se postarali Oliver Fillner, Emeres, Maměn, Marek Šurin, nebo DJ Feri. Ukázky většiny tracků nahrál Suvereno na svůj kanál YouTube.com


Dále vychází:

21 Octayne - Into The Open (Mystic Production)
Abaddon Incarnate - Pessimist (Mystic Production)
Amity Affliction - Let The Ocean Take Me (Warner Music)
Corrosion Of Conformity - XI (Mystic Production)
Ginger Baker - A Drummer's Tale (H'art)
Kobra And The Lotus - High Priestess (Universal)
Motörhead - Aftershock (Tour Edition) (Warner Music)
Různí - Taneční Liga 161 (Universal)
Tarja - Left In The Dark (EP) (Mystic Production)
Trey Songz - Trigga (Deluxe Edition) (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Jason Mraz - Yes ! (Warner Music)
John Lennon - Shaved Fish (Universal)
Judas Priest - Redeemer Of Souls (Sony Music)
Rise Against - The Black Market (Universal)
Slow Club - Complete Surrender (Universal)
Suicide Silence - You Can't Stop Me (Mystic Production)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Biografie legendárního kytaristy K.K. Downinga z Judas Priest v češtině konečně vyšla (12.03.2024 12:05)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu