shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 26. týden 2014

Překvapení v českých žebříčcích: zlato berou Chinaski a Bartošová

Vydáno: 01.07.2014 15:00 v sekci České hitparády - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Aby byli lídry obou hitparád čeští interpreti - to už se nestalo dávno. Hodně dávno. V podstatě ani nemá smysl to dohledávat, neboť by to zabralo tolik času, že by se už psal možná i další týden hitparád. Věnujme se tedy raději aktuálnímu týdnu a také tomu, jak si Lana Del Rey zařídila moc fajn promo.

Chinaski - 20 let v síti
© facebook interpreta
RÁDIA - Kapela Chinaski se tak nějak pořád vznášela v nižších pozicích rádiové desítky, a až nyní se jim povedl husarský kousek. S něžnou baladou "Hlavolam" berou v šestadvacátém týdnu prvenství a strčili tak do kapsy i ty nejprovařenější zahraniční interprety. Minulý i předminulý vítěz Mr Probz se musí spokojit se čtyřkou a Pharrell Williams se vrátí do výšin žebříčku možná až někdy na podzim, kdy přijede do Prahy a strhne se kolem něho tradiční pokoncertní humbuk.

Jeden z největších favoritů prestižní ankety BBC's Sound Of... George Ezra se svým líbivým folkem vysedává hned pod Chinaski, a song "Budapest" rozhodně není tou jedinou perlou, kterou nabízí jeho velmi zajímavá debutová deska "Wanted On Voyage". Na oficiálních stránkách tohoto sympatického mladíka s kytarou naleznete také docela poutavou audiostory o jeho cestě z rodného Bristolu do Budapeště, maďarského hlavního města.

Rádiovou desítku uzavírá pak bootlegový, tedy původně neoficiální remix na "Bound 2" Kanyeho Westa nazvaný "Nobody To Love". Oficiálně je pod skladbou podepsané britské producentské duo Sigma a nejpatrnější změnou oproti originálu je absence vokálu Charlieho Wilsona. Místo něho zpívá v "Nobody To Love" jakýsi Trevor Francis. Nestává se vždy, aby remix předčil originál, ale v tomto případě tomu tak je. Alespoň co se umístění v hitparádách týče. Z hlediska klipu vítězí pochopitelné Kanye West a jeho sexy jízda na motorce.

Na novinky je singlový žebříček dosti chudý, zmiňme se snad jen o dívce jménem Mamba Dasha, kterou jsme poznali díky X Factoru a která už se svou první písní "Good Bye Boy" ukazuje, že to s ní není vůbec marné.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Chinaski - Hlavolam
  2. George Ezra - Budapest
  3. Klingande - Jubel
  4. Mr Probz - Waves
  5. Xindl X - V blbým věku
  6. Avicii - Addicted To You
  7. Nico & Vinz - Am I Wrong
  8. Pharrell Williams - Happy
  9. Duke Dumont feat. Jax Jones - I Got U
  10. Sigma - Nobody To Love

> Top 100 RÁDIO 26/2014 - novinky:
71. Doctor P.P. - Nebe, peklo, ráj
74. Mamba Dasha - Good Bye Boy
99. Atmo Music - Polety

Iveta Bartošová - Naposledy
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Věčný vítěz Tomáš Klus uzmul v čtyřiadvacátém týdnu vítěznou trofej od Coldplay, ale o sedm dní později později mu plány zhatili Linkin Park s jejich novinkou "The Hunting Party". Ani pro tento týden novodobý český bard neokusí chuť vítězství, neboť se naplno projevil onen neslavný efekt zesnulého hudebníka.

Tak jako když navždy odešli Michael Jackson, Amy Winehouse či Whitney Houston, prodejnost jejich i tak dobře prodávané diskografie se natolik zvýšila, že kdyby jim vydělané peníze přicházely i na onen svět, měli by zdi vytapetované diamanty. Podobné se teď stalo i v Česku. Jakkoli je smrt Ivety Bartošové v dubnu letošního roku tragická a bulvárem pošpiněná, lidé na ni nechtějí zapomenout a tak se její první posmrtná deska "Naposledy" vyhoupla až na první místo prodejů. A to je co říct: porazit Kluse, Coldplay nebo minulé vítěze Linkin Park - to už je opravdu úspěch.

Minulé jedničky Linkin Park se sesunuli až na pátou příčku a obkroužili je samá esa. Na šestém místě trůní rovněž bývalí lídři Colplday a na sice nepopulární, ale přesto milé bramborové místo se posunula Lana Del Rey s "Ultraviolence". Ta mimochodem přesně ví, jak dělat své desce skvělé promo. Pravda, je to sice trochu morbidní promo, ale zato přesně ve stylu této bohyně melancholie. Vydání desky totiž provázel výrok Lany o tom, že si "přeje, aby už byla mrtvá". Pak řekla, že to neřekla, a obvinila novináře "The Guardian" z toho, že píše nepravdu. Onen novinář se však vytasil se záznamem rozhovoru, kde je velmi dobře slyšet, že to Del Rey říká, a tak měla zpěvačka z ostudy kabát, ale za tu reklamu to rozhodně stálo. To nic nemění na tom, že natočila kvalitní desku, která se určitě zapíše do nejlepších počinů letoška.

Za zmínku pak nepochybně stojí i další z kompilací Abby, švédské legendy a oblíbené hudební skupiny Miloše Zemana. Tentokrát nese bestofka podtitul "40th Anniversary Edition", čímž jasně naznačuje, jak dlouho nás hudba této skandinávské čtveřice těší.

Top 10 - prodejnost:
  1. Iveta Bartošová - Naposledy
  2. Tomáš Klus - Proměnamě
  3. new Hradišťan & Jiří Pavlica - Vteřiny křehké
  4. Lana Del Rey - Ultraviolence
  5. Linkin Park - The Hunting Party
  6. Coldplay - Ghost Stories
  7. Ondřej Brzobohatý - Identity
  8. Led Zeppelin - Good Times Bad Times
  9. Hana Zagorová - Vyznání
  10. Kryštof - Inzerát

TOP 50 Prodejní 26/2014 - novinky:
3. Hradišťan & Jiří Pavlica - Vteřiny křehké
20. Ed Sheeran - X
25. Nazareth - Rock'n'Roll Telephone
26. Arch Enemy - War Eternal
31. Mastodon - Once More 'Round The Sun
32. Jiří Korn - Co mám v očích/Největší hity
54. ZZ Top - The Very Baddest of ZZ Top
66. ČF/Bělohlávek - Dvořák - symfonie - komplet
95. ABBA - Gold - 40th Anniversary Edition

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 26. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • Iveta - Naposledy (Dušan, 01.07.2014 19:08) Reagovat

    Myslenie ľudí je veľmi smutné, keby Iveta vydala túto desku ešte počas života, tak by o ňu nikto ani len nezakopol... Určite by ju takáto dobrá predajnosť potešila viac počas života ako teraz... Ale to je vlastne už jedno...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2)
Rozhovory: Marcell & fiedlerski - Táta mě inspiroval, nastavoval hranice (2/2) Když fiedlerskému zemřel otec, vydal se s Marcellem do Alp a tam společně pracovali na desce, která je jiná. Těžká. Bolavá. Obtížně šlo přistoupit i k rozhovoru - jak se chcete s cizím člověkem bavit o něčem tak osobním? Jak se... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 10:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové (15.04.2024 15:00)
- Mezi rappery se do české albové top desítky vetřela countryová Beyoncé (11.04.2024 08:00)
- Po seriálu se Iveta Bartošová dočká také třídílného dokumentu. Ten slibuje nebulvární pohled (07.04.2024 13:41)
- Nejdřív Benson Boone, teď Artemas. Český digitální žebříček ukazuje, že pop se vrací do hry (04.04.2024 08:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Video: Chinaski i po třiceti letech hraní hlásají: "Mám chuť zlobit." A tak zlobí. V klipu jedou i BDSM (28.03.2024 08:55)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Chinaski se vrátili z nahrávání v Rockfieldu a přidávají druhou O2 arenu, kde oslaví 30 let třiceti největšími hity (01.03.2024 14:22)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Lucerna Music Bar, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Queen Adele AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu