Světoznámý houslista a dirigent André Rieu přijede už brzy do Prahy

24.04.2014 15:48 - Marta Šindlauerová | foto: facebook interpreta

Andrému Rieu, přezdívanému "Král valčíků", se v dnešní době daří něco nebývalého: dokáže klasickou hudbu podat a upravit tak, že se mezi jeho posluchači stále více a více objevují zarytí metalisté a popaři. V jeho povětšinou převzatém repertoáru naleznete vše od valčíků až po operety a muzikály. Můžete se také těšit na hudebníkovy vtipné vložky, kterými je vyloženě pověstný. Navíc s sebou vozí i několik kamionů dekorací - v minulosti mohli návštěvníci na scéně spatřit celá nádvoří, fontány a domy.

Rieu se na scéně pohybuje již třicet let a stejné číslo vystihuje i počet jeho prodaných nosičů, tedy třicet milionů.

Nizozemského dirigenta doprovází v současnosti padesátičlenný doprovodný orchestr Johan Strauss Orchestra, který sám umělec označuje za svoji rodinu a jednu z hlavních příčin jeho úspěchu. Tím nejdůležitějším stavebním kamenem jeho kariéry je ale pochopitelně nesporné hudební nadání. Na housle hraje od pěti let a hudebnímu vzdělání věnoval skoro celý svůj život.

Do pražské O2 areny dorazí 7. května 2014 a program, rozdělený na tři části, by měl trvat zhruba dvě a půl hodiny. Cena lístků se pohybuje v rozmezí od 1490 do 3990 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY