shop.musicserver.cz
Nové desky pro 50. týden

Nové desky pro 50. týden

Vydáno: 08.12.2013 16:25 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Jiří Kosnar/musicserver.cz

Příští týden v hudebních novinkách budou mít v područí dámy Filipové. Lenka Filipová vydává unikátní živák a dcera Lenny další EP. K nim se připojí s novou deskou R. Kelly, americký rapper Childish Gambino, sólově Martin Evžen Kyšperský, nebo remixované Yellow Sisters. Rockery tento týden potěší na scénu navrátivší Boston či Velvet Underground.

Pokud se v pondělí 29. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

R. Kelly - Black Panties (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b / hip hop

R. Kelly - Black Panties
Americký zpěvák, producent, skladatel a hudebník R. Kelly nijak neváhá a po roce a půl od alba "Write Me Black" vydává svoji jedenáctou desku s dráždivým názvem "Black Panties". Novinka se má odlišovat od předchozích dvou nahrávek a naopak se má přibližovat jeho sólovému debutu "12 Play" z roku 1993. Na albu s ním spolupracovalo několik jeho kolegů, ovšem jen některé najdete na standardní edici, kam zařadil celkem třináct skladeb. Patří mezi ně 2 Chainz, Kelly Rowland, Ludacris a Young Jeezy. Zbytek, kam patří Migos, Juicy J a Future, najdete pouze na deluxe edici bohatší o čtyři další písničky. První ochutnávky z desky můžete lovit na R. Kellyho VEVU.


Tip týdne

Lenka Filipová - Concertino Live (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: vážná hudba / pop

Lenka Filipová - Concertino Live
Zpěvačka, kytaristka a autorka Lenka Filipová koncem října odehrála za plného provozu v prostorách pražského Masarykova nádraží unikátní koncert pro téměř tisícovku diváků. Ti, kdo se na něj ten den nedostali, mají nyní příležitost si představení v kulisách stavby z první republiky vychutnat doma prostřednictvím záznamu, a to jak na DVD tak i na 2CD, které jsou součástí kompletu. Náplň tvoří jednak skladby vážné hudby autorů jako Vivaldi, Lobos, Bach, Guiliani z alb "Concertino", ale i ověřené popové hity jako "Mosty", "Věnování", nebo "Tisíc způsobů jak zabít lásku", či keltské balady. O doprovod Lenky Filipové se postaral smyčcový soubor Gymnázia a hudební školy hlavního města Prahy pod vedením Jindry Koníře a také hosté jako harfista Sean Barry, cellista Jakub Mayer i dcera Lenny. DVD je navíc rozšířené o několik bonusů včetně dokumentů ze zkoušek a samotné přípravy koncertu a o obrazový materiál, který štáb natáčel v průběhu letních koncertů. V něm byl i režisér David Beránek a zkušená producentská dvojice Milan Cimfe & Boris Weber.


Howard Shore - The Hobbit - The Desolation Of Smaug (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Howard Shore - The Hobbit - The Desolation Of Smaug (soundtrack)
Ve čtvrtek 12. prosince vstoupí do kin druhé pokračování filmového "Hobita" tentokrát s přízviskem "Šmakova dračí poušť". O pár dní ovšem předběhne film soundtrack s filmovou hudbou k němu. Stejně jako v případě prvního dílu i tentokrát dostal na starost hudební doprovod Howard Shore, jehož skladby zaplnily hned dva disky. Výjimkou je jediná písnička na albu "I See Fire", kterou napsal a nazpíval Ed Sheeran. Standardní edice přinese celkem dvacet osm kompozic, a tak by se mohlo zdát, že ve Special Edition nemá, co přibýt. Přesto ano. Pokud ji vyhledáte, dostanete jednu skladbu navíc a dalších dvanáct budete mít v prodloužené verzi. Jejich ukázky jsou již dnes k dispozici na stránkách WaterTower Music.


Boston - Life, Love & Hope (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Boston -  Life, Love & Hope
Kultovní formaci Boston ze země za velkou loží netřeba dlouho představovat. Tak tedy ve zkratce: Mají za sebou pět studiovek a na hudební scéně fungují od sedmdesátých let. Nyní jim do diskografie přibude novinka "Life, Love & Hope", která je jejich první nahrávkou po jedenácti letech a po smrti zpěváka Brada Delpa. Jeho hlas ale ještě uslyšíte v písních "Didn't Mean to Fall in Love", "Sail Away", "Someone" a "Te Quiero Mia", která je předělávkou "I Had a Good Time" z dílny Corporate America. Celkem třináct písní (včetně bonusů pro edici na LP) vás zabaví na necelých pětačtyřicet minut. kázky jedenácti z nich, jež budou součástí standardní edice, najdete k poslechu na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Lenny - Fighter (EP) (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Lenny - Fighter (EP)
Už v perexu jsme slibovali, že tentokrát to bude o rodině Filipových. Živák Lenky Filipové jsme si už představili a nyní přichází na řadu i její dcera Lenny, která díky svému hlasovému projevu patří mezi letošní největší objevy české hudební scény. Po letním debutovém EP "All My Love" se už netrpělivě čeká na plnohodnotné album, nicméně na to si ještě chvíli počkáme. Ale jako závdavek nám Lenny servíruje alespoň další EP s názvem "Fighter". Opět nabídne pět skladeb, z nichž dvě jsou dvě nové autorské písničky "My Bones" a "Fighter", dále živá verze "Letter To You" z již zmiňovaného "Concertino Live" a dvě coververze. Tou první je "I'm Ready" Bryana Adamse a tou druhou "Am I Wrong?", kterou v originále zpívá Keb'Mo'. Natáčení probíhalo během října a listopadu ve studiu Sono v koprodukci zkušené dvojice Milan Cimfe & Boris Weber. Výsledek můžete zhodnotit prostřednictvím ukázek v internetovém obchodě Supraphonline.cz.


Čechomor - Čechomor 25 - Český Krumlov live (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folkrock

Čechomor - 25 let Český Krumlov live
Populární tuzemská formace Čechomor funguje na domácí scéně už pětadvacet let, což je důvod k pořádným oslavám! Pokud jste si s kapelou nemohli oslav dosyta užít naživo, jistě oceníte záznam jednoho z letních koncertů, který proběhl v Českém Krumlově a kapela ho zaznamenala pro vydání na DVD. Na show nechyběla ani řada velkých hostů, jako třeba Lenka Dusilová, Američan Garry Leonard nebo Joji Hirota, v jehož rukou ožívá flétna zvaná šakuhači. Nesmíme zapomenout ani na doprovod Smíchovské komorní filharmonie.


Martin Evžen Kyšperský - Svetr (Polí 5)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní folk

Martin Evžen Kyšperský - Svetr
Druhé sólové album Martina Evžena Kyšperského má příhodně zimní název "Svetr". Album vznikalo několik let, kdy si leader kapely Květy doma i na cestách nahrával písničky, ale i různé zvuky například ruchy ulice a přírody. Po nějaké době bylo jasné, že vzniká nová deska a že ostatní nástroje si tentokrát nahraje sám. Sobě basákem, bubeníkem, perkusistou, vokalistou, kytaristou, krabičkářem, varhaníkem, synťákem, ukulelem, harmoniem, pianem, banjem, balafonem a podobně. Obrovské množství stop potom Ondřej Ježek v Jámoru smíchal a vzniklo album, které je postavené na experimentální poloze sólového debutu, ale nálada a poetika má blíže domovské kapele. Jediným hostem je ve skladbě "Ptáci" Lucie Krpalová, zatímco skladba "Podél kolejí" je velmi radikální cover od skupiny Listolet. Celý obal je dílem Janines Jansen a vedle CD vychází s několika bonusy raritně také na audiokazetě. Drobnou ochutnávku pak nabízí vydavatelství Polí 5.


Velvet Underground - White Light / White Heat (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: experimentální rock / art rock

Velvet Underground - White Light / White Heat
Pokud máte ještě v živé paměti, co dokázali Velvet Underground vyvolat na hudební scéně, jistě vzpomínáte i na jejich druhou deskou "White Light / White Heat". Nadcházející reedici si proto rozhodně nenechte ujít. Deska totiž slaví neuvěřitelných pětačtyřicet let od svého vydání a aby oslavy stály vskutku za to, objeví se nahrávka na pultech ve výživné tří-diskové edici. Remasterovaná verze přinese kromě přečištěného zvuku také bonusový materiál. Týká se to zejména alternativních verzí skladeb jako "Hey Mr. Rain" a nové mixy kousků "Beginning to See the Light" a "Guess I'm Falling in Love". Fajnšmekři navíc jistě ocení dříve nevydanou vokální a instrumentální verzi skladby "The Gift". Obsáhlou edici doplňují také živáky a další lahůdky.


Childish Gambino - Because The Internet (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hip hop

Childish Gambino - Because The Internet
Je to herec, jmenuje se Donald Glover, ale ve chvíli, kdy si stoupne za mikrofon a dělá hip hop, je z něj Childish Gambino. Po řadě mixtapeů vydal v roce 2011 konečně svůj debut, na nějž letos navazuje druhou deskou "Because The Internet". Zařadil na něj nezvykle vysoký počet skladeb, který se zastavil na čísle devatenáct, a pro spolupráci na nich si opět vybral švédského producenta Ludwiga Göranssona, a pro tentokrát přibral i Christiana Riche (Chris Brown, Lupe Fiasco, Earl Sweatshirt) a amerického baskytaristu, který si říká Thundercat, spolupracujícího v minulosti s Flying Lotus nebo Erykah Badu. Za mikrofonem ho pak navíc doplnili ještě Jhené Aiko, Azealia Banks, Andrew Aurnheimer a Chance The Rapper. První dvě ochutnávky z "Because The Internet" nahrál Childish Gambino na své soundcloud.com.


Zucchero - Una Rosa Blanca (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / blues rock

Zucchero - Una Rosa Blanca
Italský rockový zpěvák a hudebník Zucchero posílá rok po "La sesión cubana" na trh živák "Una Rosa Blanca" se záznamem vystoupení odehraném na Kubě. Fanoušci tohoto italského maestra se mohou těšit na dvojici disků, na kterých najdou celkem sedmadvacet kousků včetně singlu "Quale senso abbiamo noi". Tato skladba sice vznikla při přípravách předchozí desky, nicméně v době vydání nebyl příslušný text zcela hotový. Kromě záznamu z koncertu obsahuje balíček také exkluzivní dokument a dva nové videoklipy.


Eric Clapton - Give Me Strength (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: blues rock

Eric Clapton - Give Me Strength
Eric Clapton letos vydatně zásobuje své fanoušky novými tituly. V průběhu roku vydal novinku "Old Socks", pak reedici slavného "MTV Unplugged" a nyní se ohlédne hned do dvou letopočtů najednou. Jedná se o roky 1974 a 1975, kdy vydal postupně alba "461 Ocean Boulevard" a "There's One In Every Crowd". Obě spojil do jednoho s názvem "Give Me Strength". Kolekce vyjde jednak jako remasterované 2CD, kde jsou původní alba obohacená o písničky, které se na ně nevešly, včetně šesti dosud nikdy nevydaných. Ještě o jednu skladbu bohatší bude verze na třech vinylech a pro největší fanoušky je připravený Super Delux Edice, s pěti CD a jedním Blu-Ray. Obsah tohoto boxu hledejte na webu Where's Eric!


Yellow Sisters - 2013 Remixed (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika / vokální folk

Yellow Sisters - 2013 Remixed
Vokální skupina Yellow Sisters se rozhodla pro poněkud nečekaný pohled na svoji hudbu. Jak napovídá název "2013 Remixed", nechaly dámy některé své skladby zremixovat. Co už z názvu nevyčtěte je, že vše začalo v roce 2006 po vydání debutu, kdy Tomato22, Al-esh a Grove zremixovali "Vítr" a "Revolution", a o dva roky později vytvořil holandský pianista a producent Maarten Helsloot remix skladby "Singalana". Další remixy vznikaly v průběhu let 2011 a 2012, kdy Yellow Sisters zveřejnily výzvu se záměrem vydání celého alba. Remixů se nakonec sešlo tolik, že z nich poskládaly hned dvojalbum. První disk obsahuje spíše tanečnější verze písní a druhý pak směřuje spíše k písňové a ambientnější poloze skladeb. Mezi šestnácti remixéry naleznete jména jako například Roman Holý, Maarten Helsloot, al-esh, Jan Vrba, Hallucigen, Jakub Johánek, Vojtěch Dědina, Mishan, Gubarev, či Petr Wajsar. Ukázky vše remixů si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Dále vychází:

Entombed - Clandestine (Mystic Production)
Různí - Hity Milenia - 50 důvodů proč mít rád hity milenia (Universal)
Různí - Saving Mr. Banks (soundtrack) (Universal)

Vychází na vinylu:
Beatles - Live At The BBC (Universal)
Eminem - 8 Mile (Universal)
Eminem - Curtain Call (Universal)
Eminem - Eminem Presents The Re-Up (Universal)
Eminem - Encore (Universal)
Eminem - Marshall Mathers LP (Universal)
Eminem - Recovery (Universal)
Eminem - The Eminem Show (Universal)
Eminem - The Slim Shady LP (Universal)
Eric Clapton - Give Me Strength (Universal)
Velvet Underground - White Light/White Heat (Universal)

Reedice:
Eminem - Marshall Mathers LP (Universal)
Eminem - The Eminem Show (Universal)

NÁZORY
  • Jak druhé sólové? (KarlP, 08.12.2013 19:35) Reagovat

    Jak je to tedy s těmi sólo alby MEK. Mně tedy uteklo i to první, takže jsem zaskočil na wikipedii, kde se píše, že Svetr by mělo být už třetí. Tak jak to tedy vlastně je? A nevíte někdo, jestli se ta předchozí dají sehnat? Tedy jako na např. CD, nikoli stáhnout (=ukrást).

  • Návrat krále R´n´b - R. KELLY (El Raduso, 10.12.2013 14:17) Reagovat

    R. Kellymu teď v USA válí. Megaúspěšný duet s Lady Gaga - megahit, singl s 2Chainzem i geniální "klasická" sexi věc Genius.., debaty o velkém očekávání z desky (odkazy na 12 Play). V USA jsou ho plný média, aktuálně byl v Jimmy Kimmel show, jsem zvědav jak tahle deska, se kterou se má po lehkém žánrovem odskočení (Love letter, Write me back) vrátit sám k sobě a jak dopadne i ve vaší recenzi tady...předpkládám, teda, že určitě bude..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Unikátní projekt Universal Underground nabídne Velvety v symfonickém provedení (22.02.2024 12:12)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík Justin Bieber The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Paws Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu