Norah Jones a Billy Joe Armstrong natočili společné album "Foreverly"

29.10.2013 11:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Billy Joe Armstrong a Norah Jones
© Parlophone.cz
Frontman slavných punkerů Green Day a jazz-popová písničkářka Norah Jones, to je poměrně nečekané spojení, které vyústilo ve společné album. To pod názvem "Foreverly" vyjde již 25. listopadu. Jako inspirace jim posloužila prastará nahrávka The Everly Brothers "Songs Our Daddy Taught Us", kterou formace natočila před pětapadesáti lety.

"Vždycky jsem byl velkým příznivcem The Everly Brothers," tvrdí frontman punk-rockových Green Day Billy Joe Armstrong. Ten dokonce přišel s nápadem natočit tuto desku a předělat staré písně. "Před několika lety jsem objevil jejich album 'Songs Our Daddy Taught Us' a zamiloval jsem se do něj." Sám Armstrong přiznal, že si album přehrával pořád dokola a napadlo ho přizvat si k natáčení ženskou vokalistku. Přišel na Norah Jones. "Dokáže zazpívat všechno od rocku k jazzu a blues, má úžasný cit pro melodii," zdůvodňuje výběr Armstrong. "S ní mají písně úplně jiné vyznění."

Album "Foreverly" bylo natočeno za pouhých devět dní a kromě ústřední dvojky se na něm podíleli i muzikanti Tim Luntzel (baskytara), Dan Rieser (bicí), Charlie Burnham (housle) a Johny Lam (steel kytara).

Oba dva interpreti dohromady vlastní sbírku mnoha Grammy. Jones jen za album "Come Away With Me" jich získala osm a Green Day jich mají pět. Prodali hodně sto milionů desek a jejich spojení vzbuzuje velká očekávání. Ukázku z alba, píseň "Long Time Gone", si můžete poslechnout zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY