Air zhudebnili legendární "Cestu na Měsíc", soundtrack vydají v únoru

23.11.2011 16:48 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Air - Le Voyage Dans La Lune
© facebook interpreta
Versailleská dvojka elektronikářů Nicolas Godin a Jean-Benoît Dunckel aka Air vydá ze startu února novou desku. Album bude inspirováno legendárním němým snímkem "Cesta na Měsíc / Le Voyage Dans La Lune", který v roce 1902 stvořil jeden z nejslavnějších průkopníků kinematografie Georges Méliès (který mimochodem "nehodou" objevil i stoptrik).

Nahrávka nese stejný titul jako zmíněný snímek v originálním jazyce, nabídne jedenáct skladeb a vyjde 7. února díky Astralwerks. Deska bude dohrou projektu, se kterým se dvojka letos zabavila: slavný sci-fi film byl zrestaurován a poté, 109 let od svého vzniku, uveden na letošním ročníku festivalu v Cannes. Air se postarali právě o hudbu nové verze snímku, dle hlavy Lobster Films Serge Bromberga tak "spojili někdejší i současné publikum, ale respektovali přitom nevinnost originálu".

Na desce se objeví texty i hlas Victorie Legrand (z Beach House) v písni "Seven Stars" a text napsaný dreampopovými Brooklyňany Au Revoir Simone v písni "Who Am I Know?". Album bude k dostání i jako limitka s diskem, který nabídne opravenou verzi "Cesty na Měsíc" s hudbou projektu.

Tracklist "Le Voyage Dans La Lune" vypadá takto: Astronomic Club, Seven Stars, Retour sur terre, Parade, Moon Fever, Sonic Armada, Who Am I Know?, Décollage, Cosmic Trip, Homme lune, Lava.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY