shop.musicserver.cz
Pohled do amerických žebříčků Billboard - 8. září 2015

USA ovládli Justin Bieber a The Weeknd

Vydáno: 08.09.2015 20:00 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

The Weeknd měl s deskou "Beauty Behind The Madness" letošní druhý nejlepší start a zvítězil, jeho singly se umístily na druhém a třetím místě. Porazil jej totiž Justin Bieber, když s "What Do You Mean?" po VMAs a premiéře klipu zaznamenal 337 tisíc downloadů a také překonal Spotify rekord.

Justin Bieber - What Do You Mean?
© facebook interpreta
SINGLY - Všimli jste si, jak se postupně mění postoj k Justinovi Bieberovi? Jeho aktivity v posledních týdnech byly v převážné míře pozitivně hodnoceny, hateři ubyli, naopak nový singl se zalíbil na první dobrou. Ano, "What Do You Mean?" se nese na vlně zvuku ala Kygo či "Cheerleader", ale hitem je zaslouženě.

A stal se teprve 23. songem historie, který instantně debutoval na zlatě, přesně rok od "Shake It Off" Taylor Swift. A pro Biebera to je vůbec první vítězství, když doposud byl maximálně stříbrný s "Boyfriend" a v Hot 100 už měl 45 dalších singlů! Novinka v úvodním týdnu dosáhla 337 tisíc downloadů, čímž osvěžila žebříček Digital Songs, který týdny zkomíral okolo jednoho sta tisíc stažení.

"What Do You Mean?" navíc zaznamenalo 23,2 milionů streamů, které si cirka napůl rozdělily YouTube a Spotify. V audio službě navíc vytvořil nový globální rekord, v úvodním týdnu dosáhl na 21 milionů přehrání. Mimochodem, celkově v singlech vyhrál i například v Británii a Austrálii. Ještě zbývá dodat, že v amerických rádiích odstartoval s 42 miliony impresí.

Čemu všemu kromě sebe může Justin děkovat? Vystoupení na MTV VMAs, vydání klipu, účasti v show Jimmyho Fallona a dalších a také setu na Billboard Hot 100 Music Festivalu. Díky tomu se také "Where Are Ü Now" se Skrillexem a Diplem vrátilo do první desítky.

The Weeknd tedy nemohl s vydáním desky získat double, na druhou stranu, na pódiu se mu seřadily "Can't Feel My Face" a "The Hills", oba s nárůsty ve streamech a downloadech. A opět zmíníme Taylor, ta byla totiž zase poslední, kdo měl dva hity na stupních vítězů, před necelým rokem s "Shake It Off" a "Blank Space". Neuvěřitelné je, že album cuts z Weekndovy řadovky zajistily ještě 8 dalších debutů, zpěvák tak obsadil 11 pozic z Hot 100!

Na čtyřku spadl Silentó, dále ale vede ve streamech, ze stříbra až na pětku spadl OMI, a songy na šestce a devítce shodně ztratily po místu. OMIho a Majora Lazera si ještě probereme ve zvláštním článku o nejúspěšnějších skladbách léta.

Komu ještě pomohly VMAs? Demi Lovato je konečně na hraně Top 10, "Cool For The Summer" skončilo jedenácté. Macklemore & Ryan Lewis s "Downtown" po debutu na 94. příčce vyskočili na osmnáctku a "Wildest Dreams" Taylor Swift se objevilo na patnáctce, logicky díky vysokém počtu streamů a slušnému počtu downloadů.

Zajímavostí je, že "Shut Up And Dance" Walk The Moon se stal nejúspěšnějším rockovým singlem historie. Vzdáleně rocková skladba totiž je ve vedení Hot Rocks Songs již 24. týdnem, čímž překonala "Take Me To Church" Hoziera a "Radioactive" Imagine Dragons. Letos ale v podstatě nic rockovějšího neuspělo, takže je to takový rekordní výsledek uprostřed mizérie.

    Top 10 - singly:
  1.  N Justin Bieber - What Do You Mean?
  2. The Weeknd - Can't Feel My Face
  3. The Weeknd - The Hills
  4. OMI - Cheerleader
  5. Silentó - Watch Me (Whip/Nae Nae)
  6. Major Lazer & DJ Snake feat. - Lean On
  7. Selena Gomez feat. A$AP Rocky - Good For You
  8. Fetty Wap feat. Remy Boyz - 679
  9. R. City feat. Adam Levine - Locked Away
  10. Skrillex & Diplo feat. Justin Bieber - Where Are U Now

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


The Weeknd - Beauty Behind The Madness
© facebook interpreta
DESKY - Po bramborové medaili kompilace "Trilogy" a stříbru regulérního major debutu "Kiss Land" The Weeknd získává zlato s druhou řadovkou "Beauty Behind The Madness". Snad ho nemrzí, že kvůli Bieberovi z toho nebyl ten double. 412 tisíc jednotek i 326 tisíc v čistém prodeji jsou totiž letos druhými nejlepšími výsledky, více měl už pouze Drake s "If You're Reading This It's Too Late" (535/495).

Výsledku samozřejmě pomohl ceremoniál MTV VMAs, umístění všech tří singlů v Top 3 a v neposlední řadě také reklama na Apple Music či pravidelné koncertování na velkých akcích, například prvním ročníku Billboard Hot 100 Music Festivalu.

Shodou náhod interpretka, kterou si pozval na jeho podzimní turné, debutuje hned za ním. Dvacetiletý altpopový objev Halsey se stala jako několik dalších zástupců tohoto žánru slavnou přes webové platformy. Je příjemné vidět, že opravdový talent a internetový fame se v ideálním případě opravdu převede v komerční úspěch. Zpěvačka prodala téměř sto tisíc kusů debutu "Badlands" a s váženým připočítáním streamů a nákupů skladeb to dalo 115 tisíc jednotek.

Posledně zvítězivší Disturbed spadli až na desítku, Luke Bryan byl bronzový, Taylor Swift si po VMAs polepšila na čtyřku a v Top 10 se udržel ještě Dr. Dre a Ed Sheeran.

Na sedmičce až devítce totiž máme další novinky v intervalu 28 až 26 tisíc jednotek. "Start Here" je debutové album ženského country dua Maddie & Tae, "Depression Cherry" je pátý počin dreampopové dvojice Beach House a "Brand New" je šestá řadovka poprockera Bena Rectora.

Níže pak debutovali dvě rockové skupiny, i když žánrově hodně odlišné. 35. místo patřilo Motörhead s 22. řadovkou "Bad Magic" a na 58. příčce debutovali Foals s čtvrtým počinem "What Went Down".

    Top 10 - alba:
  1.  N The Weeknd - Beauty Behind the Madness (412 tisíc jednotek)
  2.  N Halsey - Badlands (115)
  3. Luke Bryan - Kill The Lights (50, -25 %)
  4. Taylor Swift - 1989 (44, +50 %)
  5. Dr. Dre - Compton (32, -47 %)
  6. Ed Sheeran - x (28, -10 %)
  7.  N Maddie & Tae - Start Here (28)
  8.  N Beach House - Depression Cherry (27)
  9.  N Ben Rector - Brand New (26)
  10. Disturbed - Immortalized (26, -73 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES

Poznámka: kvůli státnímu svátku budou nové žebříčky v celé podobě publikovány až o den později, tedy ve středu.

NÁZORY
  • Můj postoj Bieberovi se tedy vůbec nezměnil (Karen, 08.09.2015 21:07) Reagovat

    a pokud ano, tak spíš k horšímu. Hlásek má pořád dětský, vlasy ještě přiteplenější než dřív a s tím nově feťáckým pohledem v tom svém boybandovém ksichtíku, působí vysloveně nesympaticky. Vůbec celý jeho nový zjev mě silně odrazuje. Jinak ten song je naprosto tuctový a nevýrazný, ale tyhle žebříčky koneckonců nikdy nebyly ani tak o hudbě (čest výjimkám) jako o popularitě, čili celebritách, takže je jedno, co tyhle největší hvězdy vydají, místo v nich mají jisté už z principu. A bodejď by hošík neměl tolik shlédnutí a poslechů, když si ho ty nezletilé holčičky pouštějí stále dokola.

    • Re: Můj postoj Bieberovi se tedy vůbec nezměnil (john, 10.09.2015 17:15) Reagovat

      Karen, vystihla si to úplne presne.

      • Re: Můj postoj Bieberovi se tedy vůbec nezměnil (Johnathan, 12.09.2015 23:38) Reagovat

        U nas v Humennom toto neocuvame. Iba Jozka Raza

  • Proč se mi na billboardu stále nezobrazují nov (KlaudieS, 09.09.2015 10:00) Reagovat

    Proč se mi na billboardu stále nezobrazují nové výsledky?

    • Re: Proč se mi na billboardu stále nezobrazují nov (Doupik, 09.09.2015 10:15) Reagovat

      Protože jste si nepřečetla poslední řádek článku :)
      Běžně to je v úterý okolo poledne našeho času (do půlky července bývávalo ve čtvrtek), tentokrát tedy o den později.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- The Weeknd pokořil další rekord: jeho "Blinding Lights" je první skladbou, která na Spotify dosáhla čtyř miliard přehrání (16.01.2024 11:46)
- Naživo: Jak se Tata Bojs loučili s Divadlem Archa (10.12.2023 12:45)
- "Idol" The Weeknda se druhé série nedočká (31.08.2023 16:13)
- Post Malone stanul na čele rádiového žebříčku, The Weeknd po koncertě v Praze uspěl v albech (17.08.2023 16:22)
- Naživo: The Weeknd v Praze odehrál chladný koncert (07.08.2023 13:08)
- Fotogalerie: The Weeknd rozjel v promáčených Letňanech velkou show (07.08.2023 10:23)
- Hudba v TV: Seriál "Idol" s The Weekndem si kritiku nezaslouží. Je krutý a nestydatě sexy, ale tne do živého (05.08.2023 09:00)
- Naživo: Tata Bojs na hlučínské Štěrkovně možná naposledy zahráli kompletní "Nanoalbum" (30.07.2023 13:31)
- Tata Bojs zahrají na Štěrkovně Open Music v Hlučíně kompletní "Nanoalbum" (25.07.2023 09:43)
- Video: Tata Bojs předělali patnáct let starého "Spáče" (13.06.2023 17:13)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Karel Gott Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu