shop.musicserver.cz
Nové desky pro 29. týden

Nové desky pro 29. týden

Vydáno: 17.07.2011 07:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli se naplno rozjela okurková sezóna, přece jen se nějaké novinky objeví. V první řadě je to vždy optimistická Colbie Caillat, pak také debutující rapper Big Sean či američtí rockeři 3 Doors Down a Portugal. The Man. S druhou deskou konečně dorazila Keri Hilson a představíme alternativní Alice Gold a výstřední Jedward.

Pokud se v pondělí 18. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Colbie Caillat - All Of You (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: surf-pop / reggae

Colbie Caillat - All Of You
Už to tak vypadá, že se Colbie Caillat rozhodla, že její normou bude jedno album za dva roky. Přesně po takové době totiž vyšlo nejen předchozí "Breakthrough", ale i novinka "All Of You". A co na ní přináší americká písničkářka nového? Především to je několik velkých jmen v autorském a producentském týmu, ve kterém se vedle zaběhlých lidí jako Rick Nowels, Jason Reeves, Kara DioGuardi či Ken Caillat objevili i Ryan Tedder a Toby Gad, tedy pánové, kteří stojí za nahrávkami Kelly Clarkson, Jordin Sparks, The Veronicas, Beyoncé a řady dalších. I díky jejich vlivu by měly být nové písničky energičtější, ve větším tempu a žánrově rozmanitější. Colbie Caillat jich v této společnosti napsala a nahrála celkem dvanáct a o pravdivosti předchozích slov může i napovědět, že v jedné z nich jí vypomohl rapper Common. Jestli je to ovšem pravda o celém albu, to můžete zkoumat na MySpace.com zpěvačky, kde je celé ke slyšení.


Big Sean - Finally Famous (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Big Sean - Finally Famous
Ačkoli americký rapper Big Sean technicky vzato debutuje, není jeho jméno vůbec neznámé. Pokud nepočítáme tři mixtapey, zářilo už na řadě desek o něco slavnějších kolegů. Jeho hlasu využili například Kelly Rowland, Mario, Mike Posner, Wiz Khalifa a s velkou oblibou dvojice Chris Brown a Kanye West, do jehož stáje ostatně Big Sean patří. Není divu, že se většina ze jmenovaných vyjma prvních dvou objevuje i na "Finally Famous". K nim pak přibyli ještě Lupe Fiasco, Pharrell Williams, John Legend, The-Dream a další. Hlavní producentské slovo měl pochopitelně Kanye West a pak také No I.D. Album v kompletní podobě nabízí Big Sean v příslušné sekci svého webu.


Portugal. The Man - In The Mountain, In The Cloud (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Portugal. The Man - In The Mountain, In The Cloud
Muzikanti z americké rockové formace Portugal. The Man rozhodně netrpí tvůrčí krizí. V rozmezí pěti let vydávají už šestou studiovou desku "In The Mountain, In The Cloud", která se pohybuje na pomezí psychedelického rocku, art rocku a glam rocku. Produkci dostali na starost rovnou tři odborníci - Casey Bates, John Hill a John Gourley. Společně se čtveřicí muzikantů dali dohromady jedenáct songů, které můžete otestovat na oficiálních stránkách kapely. Pokud si album budete chtít koupit, máte na výběr z několika verzí - klasické, download edice, deluxe verze nebo vinylu.


Tip týdne

Alice Gold - Seven Rainbows (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / indie rock / psychedelický rock

Alice Gold - Seven Rainbows
V říjnu loňského roku nominoval časopis Q na cenu objev roku zpěvačku Alice Gold. Za tímto jménem se skrývá osmadvacetiletá rocková písničkářka, jejíž debutové album u nás nyní, s mírným zpožděním po její rodné Británii, vychází. Jmenuje se "Seven Rainbows" a produkoval jej Dan Carey, který spolupracoval například s Lily Allen, Franz Ferdinand nebo Hot Chip. Poslechem několika písniček na MySpace.com Alice Gold zjistíte, že se nachází na poměrně alternativní straně rockové muziky, a možná zaslechnete i inspirace PJ Harvey, Björk a psychedelickým rockem.



3 Doors Down - Time Of My Life (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / post-grunge

3 Doors Down - Time Of My Life
Americká rocková kapela 3 Doors Down se po třech letech hlásí s novým albem. Po eponymním předchůdci pro svůj aktuální počin zvolila název "Time Of My Life" a také nového producenta. Na svém pátém studiovém albu se kvintet rozhodl spolupracovat s Howardem Bensonem, který byl za svoji předchozí práci již dvakrát nominovaný na Grammy a můžete ho znát například z alb P.O.D., Apocalypticy, Daughtry nebo Kelly Clarkson. Společně připravili celkem dvanáct písniček, z nichž část poskytují 3 Doors Down ke slyšení na svém webu.


Is Tropical - Native To (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electropop

Is Tropical - Native To
"Native To" od britských Is Tropical osloví hlavně fanoušky popové hudby se zálibou ve skladbách La Roux nebo Scissor Sisters. Sami svou tvorbu charakterizují jako "bass heavy, beat driven lo-fi dance music". Samotná nahrávka přináší dvanáct songů včetně dvou vybraných singlů "South Pacific" a "The Greeks". Druhou ze zmíněných písní si můžete poslechnout na stránkách YouTube.com. Abyste se podívali na klip k pilotnímu singlu, navštivte jejich oficiální kanál.


Keri Hilson - No Boys Allowed (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Keri Hilson - No Boys Allowed
S opravdu mimořádným zpožděním se k nám dostává nové album Keri Hilson trošku feministicky nazvané "No Boys Allowed". Zatímco jinde ve světě vyšla tato deska již v půlce prosince minulého roku, k nám se dostává až nyní. Budiž drobnou omluvou to, že se jedná o novou verzi, která tu původní rozšiřuje o dalších šest skladeb na celkový počet osmnáct. Zpěvačka na desce pracovala s přestávkami téměř dva roky a ke zrodu si pozvala mnohočlenný tým, jehož členové se podíleli i na debutu "In A Perfect World". V něm najdete lidi jako Timbaland, Danja, Stargate, Polow da Don, či Ne-Yo. Vedle zpěvačky samotné pak na desce uslyšíme ještě Ricka Rosse, Chrise Browna, Kanye Westa, Nellyho, J.Colea nebo již zmiňovaného Timbalanda. Vzhledem k tomu, jak dlouho je již tato nahrávka "venku", není divu, že jsme o ní již psali v Podpultovkách. Náš názor můžete konfrontovat s poslechem alba na zpěvaččině MySpace.com.


Jedward - Planet Jedward (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Jedward - Planet Jedward
Bláznivá irská dvojčata John a Edward Grimsovi, přezdívaná souhrnně Jedward, dobývají svět. Nejprve o sobě kluci dali vědět v britském X Factoru, kde se umístili na šestém místě, a poté reprezentovali Irsko na ceně Eurovize. Sice to nakonec stačilo jen na osmé místo, ale singl "Lipstick", jehož videoklip uvidíte na jejich kanále YouTube.com, se okamžitě vyhoupl na přední příčky v hitparádách v Německu, Rakousku a Švédsku. Nyní tedy přicházejí i s debutem "Planet Jedward". Na rozdíl od původní britské verze z loňského roku, kde byly pouze coververze, jimiž se duo prezentovalo v X Factoru, se k nám dostane již nová verze, kam Jedward zařadili i několik původních věcí. Ukázky nabízí internetový obchod Amazon.de.


Suicide Silence - Black Crown (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: deathcore

Suicide Silence - Black Crown
Tento týden nepřijdou zkrátka ani fanoušci extrémního metalu. Potěší je kapela Suicide Silence s novinkovým albem "Black Crown", které je v pořadí třetí plnohodnotnou nahrávkou formace. Přináší jedenáct kousků a ve dvou z nich si zahostovaly významné hvězdy metalové scény. Tak tedy ve skladbě "Witness The Addiction" uslyšíte Jonathana Davise z Korn a v kousku "Smashed" Franka Mullena, známého ze Suffocation. Jak se pánům ve studiu dařilo, můžete hodnotit už teď poslechem téměř všech nových songů na jejich MySpace.com.


Dále vychází:

Decapitated - Carnival Is Forever (M.A.B.Records)
Iron Maiden - From Fear To Eternity:1990-2010 (vinyl) (EMI)
J.Harvest Barclay - BBC In Concert/1972 (EMI)
Paul McCartney - Driving Rain (reedice) (Universal)
Paul McCartney - Chaos And Creation In The Backyard (reedice) (Universal)
Paul McCartney - Run Devil Run (reedice) (Universal)
Placido Domingo - Tenor Festival (EMI)
Různí - Captain America (EMI)
Různí - Holiday Classics (EMI)
Různí - Just Sing - Karaoke (Universal)
Různí - Just Sing - Karaoke (DVD) (Universal)
Různí - R&B The Collection Summer (Universal)
Sleeping Giant - Kingdom Days In An Evil (EMI)
The Damned - Smash It Up-The Anthology (Universal)
Tinie Tempah - Disc-Overy/New Version/ (EMI)
Vivaldi - Con.For Guitar,Flaute&Mandolin (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu