Poslechněte si "Crystalline" Björk

26.06.2011 19:08 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Björk - Crystalline
© facebook interpreta
Islandská bohyně alternativ Björk Guðmundsdóttir představila nový singl, přesně jak slíbila, a to i přes zvěsti, že je datum jeho vydání odloženo(?). Song srovnávaný se šlágry této výstřední divy jako "Pluto" nebo "Declare Independence" nabídne kromě elektronických beatů i speciální nástroj nazvaný gameleste (celesta, která je ovládaná iPadem)... Tajený song utekl na net v sobotu (25. 6.). Vyjít měl ve čtvrtek (30. 6.), díky leaku nakonec vyšel digitálně o dva dny dříve.

Nejspíše jste již zaslechli, že pětačtyřicetiletá inovátorka se chystá vydat svou sedmou studiovku titulovanou jako "Biophilia" jako sérii aplikací pro iPad, které budou vycházet v průběhu léta a budou obsahovat "několik módů, jak s nimi hrát a zvýšit jejich hudební limity".

Björk
© facebook.com/bjorkdotcom
O titulku singlu se postarali kreativci z M/M Paris a o fotografii Inez van Lamsweerde a Vinoodh Matadin. Videoklip k singlu "Crystalline" byl natočen 26. května pod vedením dlouholetého spolupracovníka Björk Michela Gondryho. Turné k multimediálnímu projektu "Biophilia" bude odpremiérováno na Manchester International Festivalu v pondělí 27. 6., muzikantka v rámci festivalu odehraje sedm koncertů. Deska "Biophilia" vyjde - údajně - 26. září.

Singl "Crystalline" si můžete poslechnout díky dobrákům z Disco Naïveté, níže pak najdete tři oficiální teasery, "Road To Crystalline", druhý na gameleste a třetí na remix singlu z dílny Omara Souleymana.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY