shop.musicserver.cz
Nové desky pro 15. týden

Nové desky pro 15. týden

Vydáno: 10.04.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Patnáctý týden přinese na pulty obchodů nové Foo Fighters, sedmdesát let oslaví novinkou Paul Simon, Grammy se mohou třást před Alison Krauss, Česko se dočká očekávaného debutu Debbi a vedle TV On The Radio si představíme i dvě vycházející hvězdy současného jazzu - Tigrana Hamasyana a Ambrose Akinmusire - a novou metalovou formaci Amaranthe.

Pokud se v pondělí 11. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Paul Simon - So Beautiful Or So What (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / rock

Paul Simon - So Beautiful Or So What
Legendární americký zpěvák Paul Simon si k letošnímu významnému životnímu jubileu nadělí naprosto výjimečný dárek: krátce po 70. narozeninové oslavě vydá své dvanácté studiové album, jež nese název "So Beautiful Or So What". Deset autorských písní vznikalo více než rok, demoverze jednotlivých skladeb Paul Simon natáčel na své chatě ve státě Connecticut a následně si na finální nahrávání vzal několik svých přátel - kytaristu Vincenta Nguiniho, Stevea Shehana na bicí společně s dalším bubeníkem Christophere Bearem, který na desku natočil elektrické bubny a samply. Produkce se ujal jak sám Paul Simon, tak i jeho dlouholetý přítel - jihoafrický houslista, skladatel a především uznávaný producent Phil Ramone. Nová produkce dle slov samotného zpěváka připomíná svou syrovostí jeho bezejmenný debut z roku 1972, který v době vydání zaznamenal obrovský úspěch. Desku si již nyní můžete komplet poslechnout na speciálních stránkách.


Debbi - Touch The Sun (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Debbi - Touch The Sun
Zhruba před dvěma lety vypadla Deborah Kahlová v semifinále Česko Slovenské SuperStar a nyní nám už jako Debbi předkládá jedno z nejočekávanějších alb jara. Vše předznamenal první singl "Možná se mi zdáš"a především pak druhý "Touch The Sun", jenž dal název i celému albu. Za první tři měsíce roku se stal nejhranější písní na českých rádiích a především získal Anděla za nejlepší píseň roku. Debut pod dohledem producenta Martina Ledviny (Aneta Langerová, Marek Ztracený, Lenka Dusilová) vznikl ve studiu Reprague a ve výběru nakonec zůstalo jedenáct písní nazpívaných v angličtině, češtině a díky vtipnému bonusu i v němčině. Autorsky se na něm podíleli například Jana Kirschner, Honza Ponocný nebo Martin Ledvina. První singl si můžete poslechnout na zpěvaččině webu.


Foo Fighters - Wasting Light (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Foo Fighters - Wasting Light
Po čtyřleté pauze hlásí jedna z nejvýraznějších kapel současné rockové scény Foo Fighters návrat. Muzikanti a producent Butch Vig připravili společně nové album "Wasting Lights", na které umístili jedenáct kousků včetně pilotního singlu "Rope". Kromě toho připravili snímek pro skladbu "White Limo", kde si zahostoval Lemmy Kilmister, lídr Motörhead. Žánrově se má nahrávka pohybovat na poli alternativního rocku, nicméně sami fanoušci už mohli skladby lépe rozřadit díky náslechu, který se před pár dny objevil na internetu. Pokud jste na desce našli závan disco-popu, trefili jste se dobře. Sám Dave Grohl totiž nedávno dodal, že se nechal inspirovat kapelami jako Abba nebo Bee Gees.


Tip týdne

Alison Krauss & Union Station - Paper Airplane (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: bluegrass

Alison Krauss & Union Station - Paper Airplane
Grammy, třeste se, Alison Krauss vydává nové album. Americká zpěvačka a houslistka jich doposavad posbírala sedmadvacet a bylo by s podivem, kdyby nepřidala další. Po intermezzu s Robertem Plantem na desce "Rising Sand" se vrací opět ke své doprovodné kapele Union Station. "Paper Airplane" tak po sedmi letech navazuje na předchozí album "Lonely Runs Both Ways", za které si odnesla tři zlaté gramofónky, a my se díky tomu můžeme těšit na čistokrevné bluegrass. Novinka přinese celkem jedenáct skladeb, mezi nimiž nalezneme i dvě coververze: "My Opening Farewell" Jacksona Browna a "Dimming Of The Day" Richarda Thompsona. Desku reprezentuje titulní singl, který uslyšíte a videoklip uvidíte na webu Alison Krauss.



TV On The Radio - Nine Types Of Light (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

TV on the Radio - Nine Types of Light
I když TV On The Radio potkala nedávno tragická událost při zjištění, že baskytarista Gerard Smith trpí rakovinou plic, možná jim náladu vylepší vydání dlouho očekávané placky "Nine Types Of Light". Na desku upozornili již koncem února jedním z nových kousků "Will Do", ke kterému vznikl i videoklip. Jeho režii svěřili muzikanti do rukou Dugana O'Neala. V polovině března umístili na své stránky zdarma ke stažení skladbu "Caffeinated Consciousness". Osazenstvo TV On The Radio má v plánu také vyrazit na koncertní šňůru, kterou ovšem odehrají bez Gerarda. Ten bude v té době podstupovat léčebné procedury.


Ambrose Akinmusire - When The Heart Emerges Glistening (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Ambrose Akinmusire - When The Heart Emerges Glistening
Americký jazzový trumpetista a skladatel Ambrose Akinmusire je jednou z největších vycházejících hvězd současnosti žánru. Je držitelem dvou nejprestižnějších soutěží - Thelonious Monk International Jazz Competition a Carmine Caruso International Jazz Trumpet Solo Competition - a nedávno si jej vzal pod křídla i slavný label Blue Note. Prvním počinem pod tímto vydavatelstvím je jeho druhá deska "When The Heart Emerges Glistening", jejíž ukázky si můžete poslechnout na MySpace.com profilu Ambrose Akinmusire.


Robbie Robertson - How To Become Clairvoyant (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / poprock

Robbie Robertson - How To Become Clairvoyant
Uznávaný kanadský hudebník Robbie Robertson strávil hodně času spoluprací s Bobem Dylanem a až teď měl čas na svou novou sólovou desku. Nástupce třináct let starého díla "Contact From The Underworld Of Redboy" potěší posluchače dvanácti skladbami, ve kterých si zahostovala skutečně velká jména. Pro příklad jmenujme kytaristu Erica Claptona, Stevea Winwooda nebo dokonce Trenta Reznora z Nine Inch Nails a Toma Morella, kytaristu Rage Against The Machine nebo Audioslave. Sám autor charakterizuje novinku jako tu nejvíce osobní nahrávku, kterou kdy vydal. Pro ukázky všech písní navštivte internetový obchod Amazon.com, kde najdete také video upoutávku. Několik nových písní hraje také na MySpace.com Robbieho Robertsona.


Architecture In Helsinki - Moment Bends (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / electropop

Architecture In Helsinki - Moment Bends
Ač mají ve svém názvu finské hlavní město, pocházejí od protinožců. Řeč je pochopitelně o australské electropopové formaci Architecture In Helsinki, která vydává po čtyřech letech nové album "Moment Bends". Sama skupina o ní prohlašuje: "Tahle deska má blízko k tanečnímu parketu, aniž by se otrocky držela nějakého konkrétního rytmu. Představte si zvuk a la Itálie roku 1982, Kalifornie 1979 a Melbourne 2011 zabalený do notné dávky romantiky a dynamiky." "Moment Bends" uvedl singl "Contact High", který společně s dalším reprezentantem CD "That Beep" uslyšíte na MySpace.com kvintetu. Kdo si jejich modernistický rozverný pop plný nasládlých skladeb se zvonkohrou, klarinetem a trombónem oblíbil, má možnost Architecture In Helsinki vidět již zanedlouho i naživo na letošním Sperm Festivalu.


Nathaniel Rateliff - In Memory Of Loss (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / poprock

Nathaniel Rateliff - In Memory Of Loss
Americký písničkář Nathaniel Rateliff se rozhodl chronologicky shrnout svou životní pouť na desce "In Memory Of Loss". Nahrávalo se v Chicagu za dohledu producenta Briana Decka a vzniklo celkem čtrnáct kousků. Fanouškům mají přinést svěží klasiku rock'n'rollu s vlivy od Van Morrisona, Muddyho Waterse nebo The Beatles. Na své si na desce přijdou i fanoušci neo folku. Podle dosavadních názorů se Nathanielu Rateliffovi podařilo vytvořit mistrovské dílo a předvedl se jako výjimečný muzikant. Jestli je to pravda, posuďte sami prostřednictvím poslechu několika písní na jeho MySpace.com.


Tigran Hamasyan - A Fable (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: experimentální jazz

Tigran Hamasyan - A Fable
Snad ještě větší vycházející hvězdou jazzu než Ambrose Akinmusire je arménský klavírní zázrak Tigran Hamasyan. Ve svých čtyřiadvaceti letech již sesbíral řadu prestižních ocenění včetně Thelonious Monk Jazz Competition nebo toho udělovaného na festivalu v Montreux. Pianista, který své umění rozvíjí od svých dvou let, nyní vydává již své čtvrté album "A Fable". První ukázka z něj zní na jeho oficiálních stránkách.


Amaranthe - Amaranthe (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: melodický power metal

Amaranthe - Amaranthe
Na hudební scénu se chystá zaútočit nová metalová formace v čele se zpěvačkou s líbezným hlasem, kterou doplňuje drsnější vokál dalšího člena kapely. Jedná se o skupinu Amaranthe, která vydává stejnojmenný debut. Nahrávka je napěchovaná dvanácti skladbami, a jestli s nimi mají muzikanti šanci uspět před konkurencí zaběhnutých jmen jako Lacuna Coil nebo Epica, můžete posoudit sami. Navštivte proto jejich MySpace.com profil, kde najdete klip ke skladbě "Hunger" a další novinkové kousky k poslechu. Pokud se budete chtít přesvědčit naživo, navštivte 5. května klub Majestic na Slovensku, kde skupina vystoupí společně s další kapelou Evergrey jako předskokan metalové formace Kamelot.


Swordfishtrombones - Aftertaste (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop

Swordfishtrombones - Aftertaste
Nové album "Aftertaste" brněnských Swordfishtrombones se rodilo dlouho. Nahrávat se začalo hned po vydání předchůdce "Blood & Milk", tedy už v roce 2006, a singl "Dandy" jste mohli slýchat v éteru již před dvěma roky. Kapela změnila zvuk a výsledkem je poprockové album přijatelné pro celý svět. A to vše při zachování charakteristických znaků, jako je nakřápnutý vokál frontmana Miloše Rejska a propojení kytarového obsazení s neobvyklými aranžemi dechů. Změna zvuku přišla díky producentovi Dušanu Neuwerthovi, který výrazně zasahoval do výsledné podoby skladeb a jehož záměrem bylo, aby to album bylo "in" třeba i za pět deset let, v ideálním případě napořád, což je v dnešní době, kdy je někdo "in" a "trendy" zhruba 14 dnů, asi jen bláhové a pošetilé přání.... Jak toto všechno dopadlo, zjistíte poslechem "Aftertaste" na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Různí - Songs For Japan (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: charitativní kompilace

Různí - Songs for Japan
Již téměř měsíc svět sleduje, jak se Japonsko vypořádává s ničivým zemětřesením a následnou vlnou tsunami, a mnoho subjektů se snaží pomoci. Velká hudební vydavatelství (EMI, Sony, Warner a Universal) tak činí pomocí dvoudiskové kompilace "Songs For The Japan", jejíž veškerý výtěžek z prodeje připadne na konto japonského Červeného kříže. Vzhledem k tomu, že digitálně výběr vyšel již před pár týdny, vynesl již přes dva miliony dolarů. Na "Songs For Japan" naleznete třicet sedm velkých hitů a klasických skladeb od největších jmen populární hudby, Johnem Lennonem počínaje a Norah Jones konče. Kompletní seznam skladeb jsme vám představili před časem.


Michel Portal - Baïlador (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: modern jazz

Michel Portal - Baïlador
Francouzský saxofonista a klarinetista Michel Portal jistě potěší fanoušky moderního jazzu. Pro své nové album "Baïlador" tento hudebník hrající jak klasiku, tak free jazz, dal dohromady novou skupinu mixující nejen generace, ale i národnosti. Jejími členy jsou americký bubeník Jack DeJohnette, srbský pianista Bojan Z, beninský kytarista Lionel Loueke, o několik řádků výše zmíněný Ambrose Akinmusire a americký basista Scott Colley. Ukázky z "Baïlador" nabízí internetový obchod Amazon.com.


Dále vychází:

David Murray - Plays Nat King Cole (Universal)
Jehro - Cantina Paradise (Supraphon/Warner Music)
John Barry - Bees Knees 1957-1964 (EMI)
Kat & Roman Kostrzewski - Bialo-Czarna (Mystic Production)
Kristina - Life Is A Game (singl) (Universal)
Lady Gaga - Born This Way (singl-vinyl) (Universal)
Lešek Semelka - To nejlepší (Supraphon)
Mari Boine - An Introduction To - Best Of (Universal)
Nirvana - Hormoaning (vinyl) (Universal)
Rainbow - Down To Earth (Universal)
Rainbow - Rising (Universal)
Ray Lamontagne And The Pariah Dogs - Live - Fall 2010 (vinyl) (Sony Music)
Rev 16:8 - Ashlands (Mystic Production)
Romano Rosenberg &Stochelo - Tribulations (Universal)
Rush - Moving Pictures (Blu-Ray) (Universal)
Rush - Moving Pictures (DVD) (Universal)
Různí - Lemonade Mounth (soundtrack) (EMI)
Různí - Taneční liga 128 (Universal)
Různí - Winnie The Pooh (soundtrack) (EMI)
Salif Keita - Anthology - Best Of (Universal)
U.D.O. - Leatherhead (Mystic Production)
Woods Of Ypres - IV - The Green Album (Mystic Production)

NÁZORY
  • já to říkal! (miloš, 10.04.2011 17:02) Reagovat

    Já to všude říkal, Debbi - Touch the Sun = DESKA ROKU!!!

  • AMARANTHE (Johny, 13.05.2011 09:34) Reagovat

    Ty Amaranthe jsou LUXUSNÍ!!! 8-)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele AC/DC Queen U2 Themroc Sia Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu