Wyclef Jean byl postřelen

20.03.2011 22:30 - Adam Eff | foto: facebook interpreta

Wyclef Jean
© myspace.com/wyclefjean
Jednačtyřicetiletý muzikant, producent a politik Wyclef Jean byl v sobotu 19. března na Haiti postřelen do ruky. Auto, ve kterém jel spolu se dvěma pasažéry, bylo napadeno poblíž hlavního města Port-au-Prince.

Jean, který žije od svých devíti let ve Spojených státech a proslavil se jako součást legendárních Fugees, přijel do domoviny začátkem tohoto týdne. Cílem jeho cesty bylo podpořit prezidentského kandidáta Michela Martellyho, který se nyní připravuje na závěrečné kolo voleb. Ve voze, na který zaútočil neznámý útočník včera večer, s ním jeli i rapper Busta Rhymes a hudební producent Jimmy Rosemond. Při nehodě byl zraněn pouze Wyclef. Byl zasažen do ruky a po vyhledání lékařské pomoci v tamější nemocnici byl hned v neděli ráno propuštěn. "Mluvili jsme s ním, je v pořádku. Děkujeme za modlitby a za to, že na něj myslíte," napsali jeho zástupci na Twitter.

Wyclef Jean chtěl vloni kandidovat na haitského prezidenta, z voleb byl však vyloučen, protože nesplnil jednu z podmínek kandidatury - na Haiti nežil posledních pět let před vznesením nominace.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY