shop.musicserver.cz
Nové desky 46/2022 - od Nickelback přes Disturbed po Tokio Hotel

Nové desky 46/2022 - od Nickelback přes Disturbed po Tokio Hotel

Vydáno: 23.11.2022 16:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: BMG

Novinky, z nichž většina vyšla po Mezinárodním dni studenstva, jsou hodně rockové. Vedou je kanadští Nickelback a v závěsu za nimi němečtí Tokio Hotel, američtí Disturbed a The Smashing Pumpkins či švédští Candlemass. Stylově vše zpestřují Weyes Blood, Röyksopp, Dermot Kennedy nebo loučící se Brockhampton.

V pátek 18. listopadu vyšly tyto nové tituly:

Nickelback - Get Rollin'
žánr: hard rock / country rock

Nickelback - Get Rollin'
Zatímco v případě předchozích alb stačily skupině Nickelback na přípravu tři roky, jubilejní desátý počin jí zabral o dvě léta více, což komentovali i samotní členové: prý se tentokrát nenechali honit termíny a skládali a nahrávali, jak zrovna cítili inspiraci. Jedenáct songů "Get Rollin'", jejichž autorem je převážně frontman Chad Kroeger, vzniklo kompletně v Kanadě, ve vancouverském Little Mountain View Studio, kde pochopitelně nechyběl dlouholetý spolupracovník bandu Chris Baseford. Titulním singlem se stala úvodní "San Quentin", a jak uslyšíte i na YouTube, tentokrát se Niklbekům do hard rocku vloudil i country rock.


The Smashing Pumpkins - Atum: Act 1
žánr: alternativní rock

The Smashing Pumpkins - Atum: Act 1
Američtí alternativní rockeři The Smashing Pumpkins v čele s frontmanem Billym Corganem se rozhodli stvořit dílo epického rozsahu. Jak název "Atum: A Rock Opera in Three Acts" prozrazuje, bude mít tři samostatné části, každá z nich přitom přinese jedenáct skladeb. První díl tedy vychází nyní, další jsou naplánovány na 31. ledna a 23. dubna příštího roku. Přichystán je i speciální box se všemi třemi akty plus dalšími deseti skladbami. Corgan popisuje děj jako pokračování předchozích koncepčních alb "Mellon Collie and the Infinite Sadness" a "Machina/The Machines of God". Setkáme se tedy opět s hrdinou jménem Shiny, který nese jeho autobiografické prvky. Odehrává se jednou nohou v přítomnosti a druhou ve smyšleném světě. Ukázky naleznete na YouTube profilu formace.


Disturbed - Divisive
žánr: heavy metal

Disturbed - Divisive
Od poslední desky americké heavymetalové formace Disturbed uplynuly čtyři roky a letos hudebníci přicházejí s očekávaným nástupcem. Deska nese titul "Divisive", pyšní se pořadovým číslem osm a čítá deset kousků. Možná jste již slyšeli úvodní "Hey You" nebo nekompromisní "Unstoppable" - obě najdete na YouTube kanálu kapely společně s další novinkovou "Feeding The Fire". Co na ně říkáte?


Tokio Hotel - 2001
žánr: rock / synth rock

 Tokio Hotel - 2001
Je to už více než dvacet let, co se na hudební scéně zjevili Tom a Bill Kaulitz s dalšími spoluhráči. Tehdy si říkali Devilish a slavní se stali až ve chvíli, kdy se přejmenovali na Tokio Hotel a vydali hity jako "Durch den Monsun", "Schrei" nebo "Rette mich". Nyní se do této doby rozhodli vrátit, minimálně názvem sedmého alba "2001", které otevírá právě zbrusu nová verze "Durch den Monsun". K ní kvartet přihodil patnáct novinek, jejichž produkci si vzal na starost hlavně Tom Kaulitz. Jeho pak doplnili například i Rock Mafia, Mark Becker nebo Vitali Zestovskih, známý ze spolupráce se Stevem Aokim nebo Helene Fischer. Jak zjistíte na jejich YouTube, pokračují muzikanti ve stylu posledních nahrávek postavených na elektronice a synth rocku. Coby hosti je doplnili Vvaves, Vize, Ásdís nebo Islanďan Daði Freyr, který vloni zaujal na Eurovizi.


Tip týdne

Weyes Blood - And In The Darkness, Hearts Aglow
žánr: barokní pop / komorní pop / psychedelický folk

 Weyes Blood - And In The Darkness, Hearts Aglow
Americká písničkářka Natalie Laura Mering, která si říká Weyes Blood, si za svoji poslední desku "Titanic Rising" vysloužila Libera Award udělovanou Americkou asociací nezávislé hudby. Následovníku "And In The Darkness, Hearts Aglow" je tedy věnovaná zcela jiná pozornost i díky tomu, že je to druhý díl trilogie, který předchůdce započal. Hudebnice na něm logicky pokračuje ve spolupráci s Jonathanem Rado z Foxygen, který produkoval alba The Killers či Father John Místy, ale aktuálně k němu přibrala ještě dvojici Ben Babbitt a Rodaidh McDonald, tedy muzikanty, kteří spolupracovali s Angel Olsen, The xx nebo Låpsley. Zjevně se jejich spolupráce vydařila, protože na metacritics dílo atakuje hodnocení devadesát procent. Zda nadchne i vás, zjistíte na YouTube.


Röyksopp - Profound Mysteries III
žánr: electronic / downtempo / synth-pop

Röyksopp - Profound Mysteries III
"Třetí částí 'Profound Mysteries' uzavíráme náš trojalbový počin. Pod jeho zlatým, třpytivým leskem se skrývají roviny dvojznačnosti a kontrastu; sladké i trýznivé, nádherné i špatné. Jsme lidé, sníme." Těmito slovy uvedli Svein Berge a Torbjørn Brundtland do světa svou třetí letošní desku. Jejich velkolepé dílo tak vrcholí - Röyksopp s pomocí řady audiovizuálních a hudebních spolupracovníků svým fanouškům během letošního roku dali 30 skladeb, 30 artefaktů, 30 vizualizací a 30 filmů. Vedle samostatné trojky si můžete pořídit i box šesti vinylových desek, kde najdete všechny části pěkně pohromadě doplněné o 32stránkový booklet z designérské dílny autora přebalů série Jonathana Zawady. Hromadou materiálu se můžete probírat na YouTube. A pokud stále nemáte dost, jistě už se těšíte na 22. únor, kdy se dvojice představí živě v pražském Foru Karlín.


Neil Young & Crazy Horse - World Record
žánr: blues / folk rock

Neil Young & Crazy Horse - World Record
Neúnavný Neil Young vydává své druhé studiové album za posledních dvanáct měsíců. Jeho již dvaačtyřicátý zářez nese název "World Record" a autor jej natočil se svou dlouholetou kapelou Crazy Horse ve složení Billy Talbot (basa), Ralph Molina (bicí), Nils Lofgren (kytara). Kolekce obsahuje deset nových skladeb plus jednu reprízu songu "This Old Planet". Nahrávka byla smíchána na analogové pásy ve studiích Shangri-la. Ta patří Ricku Rubinovi, který desku zároveň s Neilem spoluprodukoval. Aby vyniklo použití vybraných dobových nástrojů a zvukových aparátů, vychází titul na vinylu jako třístranné dvojalbum s leptem na čtvrté straně, v digitálu 2CD. Úvodní kousek z novinky "Love Earth" a další ukázky si můžete poslechnout na YouTube.


Dermot Kennedy - Sonder
žánr: pop / rock / folk

Dermot Kennedy - Sonder
Písničkář Dermot Kennedy se po hitu "Power Over Me" u nás uchytil prakticky stejně jako v domovském Irsku a jeho písničky atakují vrchol rádiové hitparády. Není tedy divu, že i tuzemští fanoušci netrpělivě očekávali nástupce debutu "Without Fear". Po několika odkladech je dílo tu. Jedenáct songů nese jméno "Sonder" a pod jejich produkcí je opět podepsané především duo Scott Harris - Jonah Shy, známé ze spolupráce se Shawnem Mendesem a Camilou Cabello. Podstatná část kolekce vznikala v New Yorku, kde se k autorovi připojili třeba Romans, Daniel Nigro, Amy Allen, Steve Mac, Cass Lowe, Daniel Smith z Bastille nebo David Hodges. Co to do jeho hudby přineslo, zjistíte na YouTube.


Autograph - Beyond
žánr: hard rock / AOR

Autograph - Beyond
Sladkobolnou příchuť dostalo vydání novinky kalifornské hardrockové bandy Autograph, která se do paměti posluchačů zaryla především hitem "Turn Up The Radio". "Beyond" je poslední album, na kterém hraje zakládající člen, basák Randy Rand, který zemřel doslova několik dní po finalizaci nahrávky. Když si před časem vyslechl několik šokujících lékařských zpráv, seznámil se svým zdravotním stavem své parťáky. Požádal je o natočení materiálu a předal pokyny k jeho vydání. To bylo v dubnu loňského roku a nyní nahrávka skutečně vychází. Jistě potěší všechny fanoušky moderního hard rocku s typickým kytarovým burácejícím zvukem AOR. Poslouchejte na YouTube.


EP a minialba

  • The Wombats - Is This What It Feels Like to Feel Like This?
    Angličtí indierockeři vydali letos v lednu po čtyřech letech nové album a zjevně jim několik dobrých písniček zbylo. Pro své nové ípíčko jich vybrali pět a nikoho asi nepřekvapí, že se jejich produkce opět ujal Mark Crew, jehož služeb využívají dále i Bastille nebo James Arthur. (YouTube)
  • Busta Rhymes - The Fuse Is Lit
    Americký rapper po čtvrt století své kariéry vydává své debutové EP s pěticí tracků. Nezůstal v nich sám - doprovodili ho Conway The Machine, Big Daddy Kane, Swizz Beatz, Skillibeng a Capella Grey. (YouTube)
  • Cautious Clay - Thin Ice on the Cake
    Šest songů svým fanouškům nachystal americký hudebník a producent, který spolupracoval s Taylor Swift, Johnem Legendem nebo LP. Pohybuje se s nimi na hranici popu, rocku, r'n'b, alternativy a soulu. (bandcamp)
  • Wolves At The Gate - Lowborn
    Podobně jako The Wombats i americká post křesťansko-metalcorová formace navazuje na své letošní album, které vyšlo v březnu. Mezi pěti kousky naleznete ovšem třeba i anglickou koledu "O Holy Night". (YouTube)
  • Eric Hilton - Present Past and Future
    Máte-li rádi žánry jako dub, electronica, downtempo nebo triphop, neměla by vám uniknout novinka poloviny Thievery Corporation. Podíleli se na ni i Brian Falkowski a Brian Jackson. (bandcamp)
  • Deadletter - Heat!
    Pět skladeb pro své nové EP připravili také londýnští postpunkeři. (bandcamp)
  • Yoasobi - E-Side 2
    Japonské popové superduo a jeho čtvrtá minikolekce. (YouTube)
  • Alisa Xayalith - Superpowers
    Debutové EP zpěvačky novozélandské indietronikové formace The Naked And Famous. (YouTube)


Brockhampton - The Family / TM
žánr: alternativní rap / alternativní r'n'b / pop rap / soul

Brockhampton - The Family
Dne 14. ledna oznámili Brockhampton, že tento rok končí. V půlce dubna odehráli svůj poslední koncert na festivalu Coachella, kde ale zároveň uvedli, že se dočkáme ještě posledního alba. Nakonec ale nebylo pouze jedno, ale hned dvě - 17. listopadu vyšlo "The Family" a o den později "TM". Formace, která měla na úplném konci třináct členů, tedy připravila celkem osmadvacet tracků. Jejich rozdělení má poměrně jednoznačný důvod. První CD, obsahující sedmnáct položek, se hodně inspiruje v soulu a Kevin Bastract & spol. v nich hodně využívali samply méně známých skladeb z různých období soulové hudby od šedesátých let až po devadesátky, reprezentované třeba Lisou Lopes. Druhá, celkově tedy osmá deska už je primárně alternativně hiphopová, bez výrazných kroků stranou. Loučit se můžete na YouTube skupiny.


Candlemass - Sweet Evil Sun
žánr: doom metal

Candlemass - Sweet Evil Sun
"Pokud nemáte rádi toto album, nemáte rádi ani Candlemass," prohlásili muzikanti o svém očekávaném počinu "Sweet Evil Sun". Z rádií už můžete znát pilotní ochutnávku "Scandinavian Gods", kterou sám frontman popsal jako střet Slayer s Queen a Judas Priest. Kromě této skladby, kterou si můžete vychutnat na YouTube, obsahuje deska dalších devět kousků. Jak se vám výsledek líbí, nám nezapomeňte napsat do komentářů pod článkem!


Jim Keltner, Mike watt & Mike Baggetta - Everywhen We Go
žánr: postrock / jazz rock / experimantal

Jim Keltner, Mike watt & Mike Baggetta - Everywhen We Go
Druhá řadovka tria Mike Baggetta (kytara) - Jim Keltner (bicí) - Mike Watt (baskytara) nese název "Everywhen We Go". Opakuje se na ní přitom zvláštní druhu experimentu: tři na sobě nezávislí muzikanti přinesli nějaký materiál do studia Big Ego v Long Beach a smíchali do sebe všechny nápady s improvizací, až vytvořili celé album. To produkoval Chris Schlarb, který spolupracoval i na prvotině "Wall Of Flowers" z roku 2019. Když si znovu poslechl nepoužitý materiál, který se na desku nevešel, podněcoval Baggettu, aby jej dopracoval a vydal. Ten však místo toho zvolil výše popsaný a osvědčený způsob. Jak se to jemu a jeho parťákům povedlo, si můžete poslechnout na jeho profilu na bandcampu.


Caitlin Rose - Cazimi
žánr: indie folk

 Caitlin Rose - Cazimi
Americká písničkářka a matka o něco slavnější Liz Rose Caitlin Rose nevydala nové album dlouhých devět let. I to je důvod, proč vydání její čtvrté řadovky "Cazimi" zmínila snad většina hudebních médií. Ve dvanácti písničkách přechází od country ještě více k indie folku. I po tolika letech pokračuje spolupráce s Jordanem Lehningem, do jehož portfolia spadají Little Big Town, Birdy, Kenny Rogers nebo Andrew Combs. Jak si ověříte na bandcampu, písničku "Getting It Right" si s ní zazpívala Courtney Marie Andrews.


V krátkosti

  • Amos Lee - My Ideal
    Americký písničkář se na svém druhém letošním albu rozhodl vzdát poctu cooljazzovému trumpetistovi Chetu Bakerovi a nahrál šestnáct skladeb z jeho repertoáru. (YouTube)

  • Poo Bear - Book Of Nabeel
    Dvorní spolupracovník Justina Biebera se podruhé pustil na sólovou dráhu. Parťáky ve dvanácti písničkách mu byli především Nabeel Zahid a Sasha Sirota. (YouTube)

  • Roddy Ricch - Feed Tha Streets III
    Americký rapper vydává svůj třetí mixtape a zároveň třetí díl stejnojmenné série. V patnáctce tracků mu zahostovali Lil Durk a Ty Dolla $ign. (YouTube)

  • Charles Lloyd - Trios: Sacred Thread
    Americký jazzový saxofonista vydává již třetí díl svých trií. Tentokrát jsou mu partnery perkusista Zakir Hussain a kytarista Julian Lage. (YouTube)

  • André Rieu - Silver Bells
    Co by to bylo za Vánoce bez holandského houslisty a jeho orchestru? Letos přichystal vysloveně sváteční album se šestnácti koledami z různých koutů světa. (Supraphonline)

  • Loreena McKennitt - Under A Winter’s Moon
    Záznam zimního koncertu oceňované kanadské písničkářky nabídne hned dva disky s celkem třiadvaceti písničkami a hosty jako Cedric Smith a Jeffrey George. (YouTube)

  • Ruthie Foster - Healing Time
    Po dvou letech vydává nové album americká bluesová hudebnice a držitelka několika Blues Music Awards, kterou jsme mohli vidět i na ostravských Colours. (YouTube)

  • Animal Collective - The Inspection (Soundtrack)
    Američtí experimentátoři se tentokrát pustili do tvorby hudby k filmu režiséra Elegance Brattona, který se dotýká tématu rasismu a homofobie. Ke spolupráci na soundtracku v jednom tracku skupině kývla na spolupráci Indigo De Souza. (YouTube)

  • Nadine Khouri - Another Life
    Folk-popovou písničkářku, narozenou v Libanonu, inspirovaly k napsání její nové studiovky protesty v její rodné zemi, které následovaly po ničivém výbuchu v metropoli Bejrútu v roce 2020. (YouTube)

  • Grace Kelly - All That I Need
    Po třech letech se vrací americká jazzová saxofonistka a zpěvačka s novým albem, které vedle jazzu směřuje hodně k popu, soulu a funku. (YouTube)

  • Billy Strings - Me/And/Dad
    Vycházející hvězda amerického bluegrassu, to je tento kytarista, který vloni získal Grammy a letos bral dvě nominace. Na svém čtvrtém albu si zahrál společně se svým nevlastním otcem Terrym Barberem. (YouTube)

  • Colin Stetson - The Menu (soundtrack)
    Minulý týden jsme vám představili novou desku hráče na dechové nástroje, který spolupracoval s Arcade Fire, Bon Iver a Ex Eye, a hned další týden nám servíruje soundtrack k filmu "The Menu". (YouTube).

  • Adrian Quesada - Jaguar Sound
    Držitel Grammy, několika Latin Grammy a frontman Black Pumas pro svoji novou sólovku nachystal dvanáct skladeb. Hostují Neal Francis a Ikebe Shakedown. (bandcamp)

  • Dezron Douglas - Atalaya
    Americký jazzový kontrabasista vydává novou studiovku založenou na fusion jazzu. Nahrávali s ním klavírista George Burton, bubeník Joe Dyson Jr. a saxofonista Emilio Modeste. (bandcamp).

  • isomonstrosity - isomonstrosity
    Hudební pandemické uskupení kombinující rap a avantgardní pop vydává své první dílo, na němž spolupracovali třeba i Kacy Hill, Empress Of, Bryce Dessner, Vic Mensa nebo Danny L Harle. (bandcamp).

  • Fousheé - softCORE
    Americká písničkářka, která v minulosti spolupracovala s interprety jako Lil Wayne, James Blake, Steve Lacy a Lil Yachty, vydává druhé album. (YouTube).

  • Threshold - Dividihg Lines
    Dvanáctá studiovka britské progresivní metalové skupiny. (YouTube)

  • Dave East, Buda & Grandz & DJ Drama - Book of David
    Třetí album amerického rappera, tentokrát založené na spolupráci s dalšími dvěma kolegy. (YouTube)

  • Richard Dawson - The Ruby Cord
    Anglický alternativně folkový písničkář a jeho sedm novinek se stopáží osmdesát minut. (bandcamp)

  • Soen - Atlantis
    Živák s orchestrálními aranžemi z dílny progresivně metalové formace ze Švédska. (YouTube)


    Dále vychází

    16 - Into Dust
    38 Spesh & Harry Fraud - Beyond Belief
    Acid Klaus - Step on My Travelator: The Imagined Career Trajectory of Superstar DJ & Dance Pop Producer Melvin Harris
    Alexandra Hamilton-Ayres - Play Echoes
    Apollo Brown & Philmore Greene - Cost of Living
    Arc Of Life - Don't Look Down
    Badge Époque Ensemble & Lammping - Clouds of Joy: Chance of Reign
    Badlands - Call to Love
    Betty Who - Big!
    Daniel Bachman - Almanac Behind
    David Bowie - Moonage Daydream (Physical Release)
    DJ Yoda - Prom Nite
    Dolly Parton - Diamonds & Rhinestones: The Greatest Hits Collection
    Eartheater - Trinity (Deluxe Edition)
    Echo & The Bunnymen - Evergreen - 25th Anniversary Edition
    Elvin Jones - Revival: Live At Pookie's Pub
    Enemy Eyes - History's Hand
    Enhypen - Sadame
    Enhypen - Sadame / Limited
    Enol - Ocho Estrellas
    Fletcher - Girl Of My Dreams (Deluxe Edition)
    Gatherers - ( mutilator. )
    Helen Ganya - Polish The Machine
    Honey Dijon - Black Girl Magic
    Ivan Mládek - Rarity
    Joan Armatrading - Joan Armatrading / Live At Asylum Chapel
    Kaash Paige - S2ML (Soundtrack 2 My Life)
    Kiss - Creatures of the Night (Super Deluxe Edition)
    Los Bitchos - Let The Festivities Begin! (Los Chrismos Edition)
    Lowlife - Payday
    Madness - The Get Up!
    Nicki Minaj - Queen Radio: Volume 1
    Nightwish - Human :II: Nature (Tour Edition) / Limited
    Ondřej Kandráč - Vianoce s Kandráčovcami
    Panda Bear & Sonic Boom - Reset (Expanded Edition)
    Peggy Lee - Norma Deloris Egstrom From Jamestown, North Dakota (50th Anniversary Edition)
    Phony PPL - Euphonyus
    Pole - Tempus
    Queen - Miracle / 2022 Edition / Super Deluxe / Box Set
    Rich Homie Quan - Family & Mula Reloaded
    Rising Steel - Beyond The Gates Of Hell
    Rozzi - Berry (Deluxe)
    Savage Republic - Africa Corps Live at the Whisky A Go Go 30th December 1981
    Scotty McCreery - Same Truck: The Double Album
    Soulside - A Brief Moment in the Sun
    Sunking - Smug
    The Jimi Hendrix Experience - Los Angeles Forum: April 26, 1969
    The Monkees - Headquarters (Super Deluxe Edition)
    The Prescriptions - Time Apart
    The Stone Foxes - On The Other Side
    True Body - Temple of Song
    U.D.O. - Legacy
    Vado - Long Run Vol. 3
    Veps - Oslo Park
    Vince Guaraldi - Jazz Impressions of Black Orpheus (Deluxe Edition)
    Willie Nelson - Live At Budokan

    Vychází na vinylu:
    16 - Into Dust
    Acid Klaus - Step on My Travelator: The Imagined Career Trajectory of Superstar DJ & Dance Pop Producer Melvin Harris
    Adrian Quesada - Jaguar Sound
    Alexandra Hamilton-Ayres - Play Echoes
    Amos Lee - My Ideal
    Atreyu - Suicide Notes and Butterfly Kisses
    Betty Who - Big!
    Black Sabbath - Mob Rules
    Caitlin Rose - Cazimi
    Candlemass - Sweet Evil Sun
    Dermot Kennedy - Sonder
    Dezron Douglas - Atalaya
    Disturbed - Divisive
    DJ Yoda - Prom Nite
    Dolly Parton - Diamonds & Rhinestones: The Greatest Hits Collection
    Elvin Jones - Revival: Live At Pookie's Pub
    Elvis Costello - Extreme Honey: The Very Best Of The Warner Records Years
    Enemy Eyes - History's Hand
    Future Sound Of London - Dead Cities
    Gong - Magick Brother
    Helen Ganya - Polish The Machine
    Honey Dijon - Black Girl Magic
    Charles Lloyd - Trios: Sacred Thread
    Ian Anderson - Ian Anderson Plays the Orchestral Jethro Tull
    Iron Maiden - The Number of the Beast (40th Anniversary)
    Jimi Hendrix - Experience - Los Angeles Forum
    Killing Joke - Hosannas From The Basement of Hell
    Kiss - Creatures of the Night / 40th Anniversary
    Krill - Alam No Hris
    Michael Jackson - Thriller / 40th Anniversary
    Necrophobic - Darkside
    Necrophobic - Third Antichrist
    Neil Young & Crazy Horse - World Record
    Nickelback - Get Rollin'
    Pole - Tempus
    Queen - Face It Alone / Single / Limited
    Richard Dawson - The Ruby Cord
    Royksopp - Profound Mysteries I
    Royksopp - Profound Mysteries II
    Royksopp - Profound Mysteries III.
    Různí - Slovo
    Sepultura - A-Lex
    Sepultura - Dante XXI
    Soen - Atlantis
    Soulside - A Brief Moment in the Sun
    Sunking - Smug
    The Prescriptions - Time Apart
    Weyes Blood - And In The Darkness, Hearts Aglow
    Whitney Houston - The Bodyguard: Original Soundtrack Album

    EP:
    BenBen - Algorithmia
    Born At Midnite - Alternity
    Lil Maru - From Me 2 You
    Malibu Babie - Malibu Babie SZN Vol 1
    Mandrake Handshake - The Triple Point of Water
    Maria BC - Hyaline Remixes
    Movulango - Mirror in Man
    Neal Francis - Sentimental Garbage
    Pendant - Caustic Pop Remixes
    Sneaks - The Eva
    Spinefarm - Extrovert
    The Laughing Chimes - Zoo Avenue
    Tula Vera - Shape Shifter
    Weeping Icon - Ocelli
    Yungmorpheus - Burnished Sums

    Reedice:
    Black Sabbath - Mob Rules
    Elvis Costello - Brutal Youth
    Erasure - Erasure / Expanded Edition
    Future Sound Of London - Dead Cities
    Gong - Magick Brother
    Killing Joke - Hosannas From The Basement of Hell
    Killing Joke - Hosannas From The Basement of Hell (Deluxe)
    Kiss - Creatures of the Night / 40th Anniversary / Deluxe
    Kiss - Creatures of the Night / 40th Anniversary / Super Deluxe (Box Set)
    Kiss - Creatures of the Night / 40th Anniversary
    Michael Jackson - Thriller / 40th Anniversary
    Miro Jaroš - Vaše najobľúbenejšie (nová verze+Bonusy)
    Necrophobic - Darkside
    Necrophobic - Third Antichrist
    Olivia Newton-John - Physical / Deluxe
    ONO - Kate Cincinnati
    Pearls Before Swine - Wizard If Is
    Sepultura - A-Lex
    Sepultura - Dante XXI
    Solomon Burke - Don’t Give Up On Me

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
    Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
    Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
    Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
    Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
    Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
    Jason Derulo - Nu King 3/10
    Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
    Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
    Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
    Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify (16.03.2024 20:39)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
    - Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
    - Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
    - Video: Weyes Blood se v pestrobarevném videoklipu "A Given Thing" noří do vzpomínek (26.01.2024 13:22)
    - Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

    ALBUM TÝDNE 12/2024

    Ariana Grande
    Eternal Sunshine

    Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Út 19.03.
    Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 22.03.
    Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
    Ne 24.03.
    Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
    Ne 24.03.
    Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
    Po 25.03.
    Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
    Čt 28.03.
    Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu