shop.musicserver.cz
Měsíc v hip hopu - leden 2012

Měsíc v hip hopu - leden 2012

Vydáno: 15.02.2012 09:00 v sekci Publicistika - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Pravidelné ohlížení za děním v hip hopu je zpět. Restartovaný Měsíc v hip hopu Petra Doupala přináší informace o všem podstatném, co se stalo v černé hudbě. V lednu se podíváme na napojení rapperů na Megaupload, nové desky a mixtapy, klipy MCho Geye, Majka Spirita nebo Busta Rhymese a rekapitulace loňského roku.

Vítejte

Vítejte u nového Měsíce v hip hopu. V obnoveném měsíčníku se budete dozvídat vše zajímavé a důležité o českém, slovenském i americkém hip hopu a r'n'b v podobě článků, novinek, profilů nebo hudebních videoklipů. Úvodní lednové číslo vychází opožděně kvůli finalizaci nového změněného konceptu a podoby rubriky a kvůli pracím na rekapitulačním článku minulého roku. Únorová a další vydání budou vycházet vždy v prvních dnech následujícího měsíce a přinesou i více rubrik, které se už do startovního čísla nevešly. Přeji příjemné čtení a budu rád za odezvu v diskuzi, včetně případných návrhů na zlepšení do budoucna. A protože rubrika "Vítejte" je záležitostí pouze úvodního čísla, dovolil jsem si poprvé a naposled použít striktní gangsta barvu - růžovou. Nicki Minaj schvaluje.


Téma měsíce

Hiphopové napojení na Megaupload

Swizz Beatz
© facebook interpreta
Pokud čtete tento článek, považuji vás za internetově gramotné a pravděpodobně jste tak určitě četli o tématu měsíce ledna, kontroverzním zákonům na ochranu duševního vlastnictví a kauze uzavření serveru Megaupload. O problematice ACTA/PIPA/SOPA zde psát nebudu, je však zřejmé, že tyto protipirátské zákony jdou docela jednostranně na ruku majitelům práv a nyní, po propuknutí masových protestů po celém světě, jim snad bude vystavena stopka. Server Megaupload nám to však už nevrátí a zde na povrch vyplula zajímavá informace.

Kasseem Dean, tedy producent a rapper Swizz Beatz, měl být údajným ředitelem Megauploadu. Po žalobě na server a následném zatýkání (taky byste byli rádi, kdyby vás ve vilce na Hanspaulce sbalili čeští policisté, pověření cizí prokuraturou na základě pofidérního zákonu jiné země, ve které leží váš server?) se sice ukázalo, že žádný podíl ve firmě neměl a ani informace o ředitelování serveru nebyla definitivně potvrzena, určitou roli však určitě hrál. A rozhodně měl na starosti tvorbu promoskladby "Megaupload Mega Song", která k pádu serveru mohla klidně přispět.

Do ní Swizz Beatz domluvil hlášky od will.i.ama, P. Diddyho, Kanye Westa, Chrise Browna, Gamea a dalších, Macy Gray zapěla refrén a zakladatel serveru Kim Dotcom si do něj zarapoval. Klip pověsili na YouTube.com, ale záhy byl stažen na základě porušení práv Universal Music Group. Což však byla lež, celá skladba je originálem a všichni interpreti (někteří z nich jsou i pod UMG) s participací souhlasili. Samotný fakt, že hudební distributor si dělá nároky na něco, co mu nepatří, je důvod, proč jsou navrhované zákony svým fungováním zcestné, když bohužel nejde věřit ani největší nahrávací společnosti, nehledě na organizace jako RIAA. Navíc se později ukázalo, že YouTube.com skladbu odebral, aniž by UMG muselo udat důvod.

Kim Dotcom
© facebook interpreta
YouTube.com nakonec dal za pravdu Megauploadu a video se na web vrátilo. Poté uběhly dva týdny a začaly masové protesty proti SOPA/PIPA včetně blackoutů stránek 18. ledna, hned den poté byl Megaupload uzavřen a následně jeho majitelé pozavíráni. Napsáno takhle to zní jako skvělá odplata UMG. Milovníci spiknutí si pak budou libovat v informaci, že Megaupload chystal revoluční podobu stahování hudby, kde by interpreti dostávali až 90 % ze zisku a zpeněžili by dokonce i bezplatné downloady. A to se přece hudebním společnostem, které interpretům nechávají pár procent z výdělků, nemůže líbit.

Moudro na závěr - vydělávat na poskytování nelegálního obsahu není správné a Megaupload nehájím, většina uživatelů počítačů však bude jako ty zlé vidět právě nahrávací společnosti, od kterých krademe. Krádež je však krádež, pirát dělá pouze kopii. A v žalobě na Megaupload uvedená ztráta až půl miliardy dolarů je tak naprosto zcestná, protože "vyčíslovat škody za upirátěný obsah je podobné jako vyčíslit, o kolik dětí přicházíme masturbací".

P.S.: Dotcomovi (je na fotce výše) má vyjít celé album.
P.P.S.: Jeden společník Megauploadu stále uniká americké spravedlnosti. Je to slovenský grafický designér.


Nové desky

Rick Ross - Rich Forever Mixtape
Rick Ross - Rich Forever Mixtape (6. leden 2012)
Na jaře Rick Ross vydá pátou řadovku "God Forgives, I Don't", čekání si ale můžete zkrátit už teď novým mixtapem "Rich Forever". Na něm si poslechnete i Nase, Johna Legenda, Pharrella Williamse, Kelly Rowland a Drakea, který hostuje na videosinglu "Stay Schemin". Zfilmování se dočkal i track "Yella Diamonds". Úroveň odpovídá důležitosti mixtapu, takže žádný velký masakr.


Yo Gotti - Live From The Kitchen
Yo Gotti - Live From The Kitchen (10. leden 2012)
Rapperovi Yo Gottimu vyšlo v lednu první album pod velkým vydavatelem "Live From The Kitchen", přitom od posledního čtvrtého alba na malém labelu uběhlo už šest let. Jedenáct stop jižanského hip hopu nejsou kritiky příliš oceněny, ale třeba vás tvorba třicetiletého rodáka z Memphisu zaujme ze tří klipů "Harder" (s Rickem Rossem), "Single" a "We Can Get It On". Ve stejný den mu pak vyšel i "January 10th: The Mixtape".


Trae Tha Truth - King Of The Streets: Freestyles Mixtape
Trae Tha Truth - King Of The Streets: Freestyles Mixtape (17. leden 2012)
Houston jede! Trae Tha Truth dělá Texasu výbornou vizitku a po loňském albu "Street King" pro fanoušky přichystal mixtape "King Of The Streets: Freestyles". Z něj si rozhodně poslechněte pecku "All That I Know" s Mystikalem a Tech N9nem ve videu níže. Šílená nálož. V lednu pak ze zmiňovaného alba vyšel nově klip ke skladbě "I'm On", kde mu hostují MDMA, Lupe Fiasco, Big Boi, Wale a Wiz Khalifa. A venku je už i pokračování "I'm On 2.0", kde uslyšíte hned devět dalších rapperů.


Soulja Boy - 50/13 Mixtape
Soulja Boy - 50/13 Mixtape + Mario & Domo Vs. The World Mixtape (9./24. leden 2012)
Soulja Boy loni vydal hned devět mixtapů a tempo asi chce udržet i v roce 2012, jen v lednu totiž vydal další dva. Z prvního "50/13" vyšel klip k titulnímu tracku, druhý mixtape pak dal dokupy s Young Lem, pojmenoval jej "Mario & Domo Vs. The World Mixtape" a k dispozici je video k tracku "Triple Chain Gang". Nějak mě to nebere, jak vás?


Gangrene - Vodka & Ayahuaska
Gangrene - Vodka & Ayahuaska (24. leden 2012)
Gangrene je pěkně odporný název pro skupinu, ale neštiťte se jí, duo rapperů a producentů The Alchemist a Oh No stojí za to. "Vodka & Ayahuasca" je jejich druhé LP, od začátku spolupráce v roce 2010 ještě kromě debutu "Gutter Water" vydali dvě EPčka. Novinka vyšla pod labelem Decon, takže mezi hosty najdete kolegy Roca Marciana nebo Evidence. Níže se můžete podívat na velmi povedené video k titulní skladbě.


40 Glocc - Big Bad 4-0: New World Agenda
40 Glocc - Big Bad 4-0: New World Agenda (31. leden 2012)
S naprosto minimálním zájmem se setkalo vydání druhé desky 40 Glocca "New World Agenda". Ta byla hotová už v roce 2010, nějak nám ale vyšla až nyní. Dvacet west coast tracků od G-Unit vojáka nemusí být špatných, soudě aspoň podle videosinglu "Welcome To California", na jehož remix verzi vystupuje i E-40, Snoop Dogg nebo Xzibit a v klipu se mihne i mnoho dalších známých tváří. O den později vyšel mixtape i bývalému kolegovi z G-Unit Young Buckovi, "Live Loyal Die Rich" připravil DJ Crisis a Drumma Boy.


Lil B - White Flame Mixtape
Lil B - White Flame Mixtape (31. leden 2012)
Dvaadvacetiletý kalifornský rapper Lil B patří mezi nejaktivnější ve hře, tracky, klipy i desky vydává jak na běžícím pásu. Nejnovějším počinem je mixtape "White Flame" a na mnoho z celkově dvaceti jedné skladeb natočil i video, viz jeho obsáhlý YouTube kanál. Mimochodem, jeho poslední studiové LP "I'm Gay" se stalo předmětem velké kontroverze. Asi není nutné vysvětlovat proč. Lil B však potvrdil, že je heterosexuál a název poté radši upravil na "I'm Gay (I'm Happy)".


V lednu vyšlo ještě Necrovi EPčko "The Murder Murder Kill Kill", které jsme si přiblížili videem, a anglickému grime rapperovi Wileymu devátá řadovka "Evolve Or Be Extinct", jehož videosingl u nás příliš neuspěl. Poslední odkaz se bude týkat clevelandského Chip Tha Rippera, na mixtapu "Tell Ya Friends" najdete samozřejmě i jeho častého spolupracovníka Kida Cudiho. V lednových recenzích jsme si ale připomněli ještě pozdněsrpnová alba "Tha Carter IV" Lil Waynea a "The R.E.D. Album" Gamea.


Novinky

The Weeknd - House Of Balloons
Rekapitulace roku 2011
V lednu se rekapitulovalo. Musicserver přinesl výběr nejlepších zahraničních i domácích desek, přičemž v zahraničních naši redaktoři zákeřně přehlídli všechny hiphopové skvosty až na The Weeknda, do českého výběru se zas proti názoru hiphopové sekce dostali Prago Union, naštěstí se Bonus umístil vysoko. Černí redaktoři musicserveru si pak udělali vlastní anketu, kde v zahraniční verzi dominoval Jay-Z + Kanye West, The Weeknd a Game a v té české Hugo Toxxx a MC Gey. Celou českou a slovenskou hiphopovou scénu pak ve svých ohlédnutích zhodnotily servery boombap.cz a hip-hop.sk. Nad to vše pak vyšel můj článek "Stav české hiphopové scény v roce 2011", který samozřejmě doporučují 11 z 10 DJů Wichů. Ze zahraničních anket bych odkázal na celé téma "Best Of 2011" na XXL a na výběr 25 nejlepších alb podle HipHopDX.


Kanye West s foťákem
Kanye West dělá do filmu
V lednu se objevilo hned několik zpráv o spojení Kanye Westa a filmového průmyslu. Údajně má ve Spojených arabských emirátech a Kataru připravovat krátký film, jehož detaily jsou zatím zcela neznámé, vypadá to však, že Kanye bude velmi dbát na přesné zobrazení arabské kultury. Za další umělecké dílo jako "Runaway" bychom určitě byli rádi. Dále se diskutovalo o možném zapojení Westa jako kreativního ředitele při tvorbě celovečerního filmu "The Jetsons", což je animovaný sci-fi seriál, futuristický protipól "The Flintstones". A nakonec se velmi rozjel na Twitteru, kde oznámil založení společnosti DONDA, která bude mít hned 22 divizí a bude nabízet ty nejlepší produkty a služby. Kanye sdělil, že má v plánu zaměstnat režiséry, hudebníky, producenty, učitele, bakéře, právníky, herní vývojáře, architekty, grafické designéry, módní návrháře, DJe, ajťáky, vědce... Kanye je prostě blázen.


Lebron, Lovine, Dre
© facebook interpreta
Beats by Dre už nebude vyrábět Monster
Ani zakladatelé Beats Electronic, producent Dr. Dre a prezident Interscope-Geffen-A&M Jimmy Lovine (na fotce s basketbalistou Lebronem Jamesem), asi v roce 2008 netušili, jaký úspěch se jim se značkou Beats by Dre povede. Pod tímto brandem začali se společností Monster Cable vyrábět kvalitní sluchátka, které se brzy staly hitem. Aby také ne, když na to šli chytře - drahé výrobky rozdávali hvězdám a dostávali je do klipů, což dnes došlo až do takové úrovně, že jiná sluchátka v hudebních videích snad ani nenajdete (minimálně na ně teda není vyhrazen speciální záběr). Beats by Dre nyní už nabízí i řadu pecek, přenosných repráčků a integrovaného audia v noteboocích i autech. V létě 2011 pak byla jejich práce nadmíru dobře oceněna, když výrobce chytrých mobilů HTC získal 51 % ve společnosti za dechberoucích 300 milionů dolarů určených jako investice do dalšího vývoje. Mimojiné tak tato společnost uvede Beast by Dre mobily. Ale konec neplacené reklamy, zpátky k nadpisu: Monster Cable je ze hry venku. Na prodloužení pětiletého kontraktu se nedomluvili, a tak produkty v hodnotě milionů dolarů bude vyrábět někdo jiný. A co vy, zdají se vám jejich produkty kvalitní, nebo se jedná jen o image značky a nutnost je mít?

Jinak 50 Cent konečně zfinalizoval přípravy vlastních sluchátek a SMS Audio produkty s přídomkem "by 50" už jsou v prodeji.


Cory Gunz
Vězeňská vývěska
Neoddělitelnou a zcela esenciální součásti Měsíců v hip hopu byla vždy oznámení o dovolených rapperů v base. Nejinak tomu bude i teď, za leden tu máme hned tři návštěvy lochu. Největší problém má Young Money rapper Cory Gunz. Hm, jak usvědčující jméno, když ho zabásli za držení neregistrované nabité devítimilimetrové pistole. Policisté rappera dopadli, když dostali oznámení o bitce v Bronxu, kromě pistole našli i krycí masku. Sám rapper odmítá, že by měl v plánu konat něco nelegálního. I když je nyní na svobodě po zaplacení kauce, problémem je, že tento přečin je v americkém zákoně trestán minimálním odnětím svobody na 3,5 roku. Naštěstí pro něj lze se soudem vyjednat dohodu a trest může být mnohem nižší.

Tyga
Do o poznání menších problémů se dostal Tyga, jehož "Rack City" je nyní v první desítce singlové hitparády. Byl zadržen v Las Vegas při silniční kontrole a zjistilo se, že je na něj vydán zatykač kvůli předchozím dopravním prohřeškům. Další den ho pustili, čeká ho ještě ale nějaké vysvětlování. Krátce za mřížemi si pak pobyl i Machine Gun Kelly za výtržnictví po koncertě na Floridě. Minulé léto ho zaktli za to samé, když v jednom obchoďáku bez povolení zorganizoval flash mob.


La Resistance - Restart Mixtape
La Resistance změnili sestavu, vydávají mixtape a frontman sólovku
Pokud jsem v minulosti mohl být nařčen z toho, že nadržuju mým spolurodákům z Opavy, nyní La Resistance vyrostli do takové hudební úrovně, kdy už nelze namítnout, že bych informoval o nekvalitní hiphopu. Trojice nyní pokračuje v sestavě producent Stray Side a rappeři Magixon a nově Johny HoneyCake, který nahradil Donyho. Na Nový rok jim vyšel mixtape "Restart", který si můžete stáhnout zde. Předtím můžete zkontrolovat ukázky tady nebo koukněte na promo videa "Nikdy" a "Vstávej a žij!". Magixon pak připravuje sólovku pod pseudonymem Mike Angelow, ze které vypustil slibné tracky "Vždycky víc" a "Vlastní proud", na které zaujme i šílená rychlost rapu hosta Kubbiho.


Krátké zprávy z Česka a Slovenska
  • MVP, tedy Sax a Regie, vypustili klip ke skladbě "Music", které dominuje kočka v kabrioletu.
  • Slovenský Kaidžas letos vydá album "K.aj O.", v lednu na něj upozornil videosinglem "Šampión". Skladba od producenta Styma je poctou slovenského boxerovi Tomimu Kidovi Kovácsovi.
  • Ústecká formace UL Farma přišla na konci roku s povedeným represent trackem "Ústecká lokálka".
  • Skladba "Flowtci" vyšla jako novoroční dárek od Ty Nikdy, na beatu DJe Fattea se představili Rest a Gaul alias Paulie Garand. Kolega z Liberce Beef zase překvapil písní "Čas se krátí"
  • Logic aka Hráč Roku vydal "Czech Made Man" mixtape, který stojí za checknutí. Zahostovali mu i Marat, Papa Fini a Marpo.


Rychlé shrnutí samostatných novinek
Několikrát jsme o černé hudbě napsali i sólo zprávičku, z české scény nejvíce zaujalo společné turné PSH a Monkey Business, vydání živáku WWW, ze Slovenska se ozval Vec s oznámením nové desky, z Anglie poslal Dizzee Rascal nový mixtape a z USA jsme si probrali novou desku Santigold, nový singl Rihanny a oznámení spolupráce Ruska a Cypress Hill.


Videoklipy

VIDEOKLIP MĚSÍCE: MC Gey a DJ Fatte feat. Radimo - Imaginarium
MCho Geye jsme začali sledovat už v roce 2009, když začal vydávat pod labelem Everydays a informovali jsme o něj v Měsíci v hip hopu i později. Nyní už patří pod stáj Ty Nikdy a s DJem Fattem vydal desku "Imaginarium naprosto běžných podivností", o které jsem se zmiňoval výše v souvislosti s naším oceněním. A MC Gey nás opět příjemně překvapil, protože videoklip k titulní skladbě je úžasný. Lesní mužíček je top styl a podtrhuje jedinečnost této osoby na české scéně. Těšíme se na další tvorbu.


Busta Rhymes feat. Chris Brown - Why Stop Now
To je zase kadence! Busta Rhymes střílí slova a Chris Brown ovládá refrén v novém singlu z připravovaného alba "E.L.E. 2: End Of The World". Se skladbou byla spojená YouTube soutěž, kde jste měli možnost nahrát sebe, jak ji rapujete. Temné video odpovídající agresivní atmosféře tracku režíroval Hype Williams.


Too $hort feat. E-40 - Money On The Floor
Too $hort letos oslaví 46. narozeniny a na konci února mu vyjde už devatenáctá řadovka "No Trespassing". Na povedený singl si pozval E-40tyho, který o měsíc později přijde dokonce s trojalbem "The Block Brochure: Welcome To The Soil".


B.o.B - Strange Clouds Remix feat. T.I. & Young Jeezy
V prosinci jsme tu měli venkovský klip ke "Strange Clouds" a v lednu se B.o.B rozhodl nahrát remix s T.I.em a Young Jeezym a to i s novým videem. Lil Waynea tam už nenajdete. Celá stejnojmenná deska byla bohužel přesunuta až na květen.


Majk Spirit - Sen feat. Nironic
Výborné album "Nový človek" Majka Spirita po "Good Vibration" a "Hip-Hop" přináší další videosingl, tentokrát se jedná o Emeresovu věc "Sen", ve které exceluje Nironic v refrénu. Fanoušky zaujme i další video k "Hip-Hop" složené ze záběrů z koncertů.


Smack & Marat - Grizzle
Marat si v lednu zajel do Mexika za kaktusy, předtím ale se Smackem a YouDunnKnowTV natočili klip na "Grizzle" na dubstepové album anglického producenta Flashe Gho. A jestli vás tidle dva neštvou, přiložte si ještě tento freestyle.


ASAP Rocky - Wassup
Na speciálním Noisey kanále magazínu VICE proběhla premiéra videoklipu ASAP Rocky "Wassup" z mixtapu "LiveLoveA$AP". Newyorský rapper byl nominován na BBC Sound Of 2012 a určitě jej budeme dále sledovat.


Z lednových klipů jsme na sólo článek vybrali hned tucet hiphopových a r'n'b skladeb, vypíchl bych hlavně pěkně zpracované "Mirror" Lil Waynea a Bruna Marse, opět šílené "I Fink U Freeky" Die Antwoord, ulítlé "Stupid Hoe" Nicki Minaj a chytlavé "Bright Lights" Tinchyho Strydera a Pixie Lott. Z českých pak stojí za zmínku street video "1-2-3 Hugo nespí" Huga Toxxxe, živá podoba "Procházky parkem" Prago Union a "Ležím v tvé blízkosti" Lipa a Debbi aneb pokus o české "Love The Way You Lie" nebo "Airplanes" či pokus o konkurenci Reagovi či vlastně pouze pokračování tvorby BPM.


Bonusy

BONUS MĚSÍCE: Kontrafaktí Murdardo Mulano Tour na YouTube
Rytmus dal na svůj YouTube profil odběratelům ke vstupu do roku 2012 pěkný dárek - uploadnul celé dvouhodinové DVD z turné z roku 2005. Považte, že Ego-Rytmus-Aneš měli koncertní dokument už před šesti lety. Je to jen další důkaz, že Kontrafakt to prostě dotáhli komerčně nejdál. Na film si určitě najděte čas, je samozřejmě zajímavý, ale také zábavný. Na konci měsíce pak vypustili YT kanál RukaHoreTV, kde najdete plno KF videí, nových i starých, viděných i neviděných, a to včetně předvedení Rytmusového skvělého řidičského umu. Sranda musí být.


Baby Jay-Z + Peanut Eminem - Glory Part 2
Beyoncé porodila Jay-Zmu holčičku a on na její počest nahrál skladbu, ve které mimo jiné potvrdil předchozí potrat. V sekci bonusů však na vážné věci nenarazíte. Naopak přináším parodii a to rovnou od těch nejpovolanějších. Doporučuju si celý kanál The Key Of Awesome projet, záchvaty smíchu jsou garantovány.


Wichův iPhone tě zve na koncert
Král videopozvánek DJ Wich opět předvedl svůj vtip i režisérsko-kameramanský um v pozvánce na koncert do Hlučína. Koukněte na ni. A poté zahlasujte v anketě o jeho nejlepší produkci v uplynulém roce. Jinou originální pozvánku nahrál i Řáhol z Dew Town Dogz.


Preview

Na únor vám slíbíme zrecenzování MCho Geye, novinky Die Antwoord a na základě četných proseb také Majka Spirita. Z únorových desek jsem nejvíce zvědavý na "WZRD" Kida Cudiho a Dot Da Geniuse, dále vychází i Chiddy Bang, Estelle nebo Ja Rule. A co se týče Měsíce v hip hopu, oproti startovnímu číslu dojde i na tři nové rubriky.

NÁZORY
  • aa (Martyk, 15.02.2012 21:40) Reagovat

    Suprovej clanek, jen tak dal :)

  • Wrap You EP (fauss, 22.02.2012 15:01) Reagovat

    Proč tady na tom webu neni vůbec zmínka o EP Smacka a Margera - Wrap You z Listopadu 2011? Řek bych že spolupráce českýho MCho z jednim z nejlepších Grime newcomers stojí za zmínku. Na britskejch webech sem napočítal minimálně 5 článku a v čr ani jeden. :/

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu (17.03.2024 10:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Ozzy Osbourne na konto Kanyeho Westa: "S tímhle člověkem nechci mít nic společného!" (11.02.2024 09:11)
- Nové desky 47/2023 - od Take That přes Nikol Bókovou po Guided By Voices (29.11.2023 19:00)
- Naživo: 50 Cent, Busta Rhymes a Jeremih v O2 areně doslova kouzlili (29.10.2023 14:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu