shop.musicserver.cz
Nové desky 43/2020 - od Ariany Grande přes Keitha Jarretta po B-Side Band

Nové desky 43/2020 - od Ariany Grande přes Keitha Jarretta po B-Side Band

Vydáno: 04.11.2020 07:32 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Facebook Ariany Grande

Vedle nálože vánočních alb od Meghan Trainor nebo Goo Goo Dolls hudebním novinkám dominují Ariana Grande, Sam Smith, Elvis Costello, Midnight Oil, Puscifer, Busta Rhymes, Keith Jarrett a Amy Macdonald. K nim se navíc připojí i domácí Olympic, SuperStar Barbora Piešová, Marian Friedl a se speciálními projekty B-Side Band a Miroslav Paleček.

V pátek 30. října vyšly tyto nové tituly:

Ariana Grande - Positions (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b / trap-pop

Ariana Grande - Positions
Ariana Grande se zřejmě rozhodla, že svým fanouškům bude přinášet nové album každý rok, protože na to loňské a předloňské letos navazuje svou šestou deskou a rozhodně nic nešidí. Na "Positions" připravila s celou armádou spoluautorů a producentů celkem čtrnáct písní. Podstatnou část jich s ní napsala její kamarádka a zpěvačka Victoria Monét, pak se k nim přidali například Nija, Ryan Tedder, Mr. Franks, TBHits, Peter Lee Johnson a Travis Sayles. Poslední čtyři tvořili i základ producentského týmu, který pak doplnili například Murda Beatz, Shea Taylor, The Rascals, Scott Storch a London on da Track. Přímo s americkou zpěvačkou si pak zazpívali Doja Cat, The Weeknd a Ty Dolla $ign. Jak si můžete ověřit i na jejím YouTube profilu, výsledkem je mix r'n'b, popu a trapu, který hudební publicisté přijímají vesměs pozitivně.


Keith Jarrett - Budapest Concert (ECM Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Keith Jarrett - Budapest Concert
Keith Jarrett letos v květnu oslavil pětasedmdesát let. Před nedávnem svět obletěla zpráva, že kvůli částečné paralýze legendárního jazzového klavíristu a spolupracovníka těch největších jazzmanů minulého století (včetně Milese Davise) už bohužel nikdy neuvidíme hrát naživo. O to cennější nyní bude záznam jeho budapešťského koncertu, který se uskutečnil v národní koncertní síni Bely Bartóka v průběhu evropského turné v roce 2016 (z něj pochází i čtyři roky starý záznam mnichovského vystoupení). Nyní se fanoušci jeho improvizací mohou těšit hned na dvě CD a celkem dvanáct částí, k nimž přidal i dvě převzaté skladby - "It’s A Lonesome Old Town" a "Answer Me". Ukázky z alba uslyšíte na stránkách vydavatelství ECM a během jejich poslechu můžete přemýšlet, zda rovnou neshánět album na vinylu.


Sam Smith - Love Goes (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / tropical house / r'n'b

Sam Smith - Love Goes
Anglický zpěvák a hudebník Sam Smith začal připravovat své třetí album již v roce 2018 a původně mělo vyjít na jaře pod názvem "To Die For", ovšem z úcty k obětem koronaviru se rozhodl jej přejmenovat na "Love Goes" a navíc přidal i několik písniček. Nakonec jich na desku zařadil celkem sedmnáct a vedle něj samotného se na nich podílela řada slavných autorů, producentů a zpívajících hostů. Těmi jsou Burna Boy, Labrinth, Normani, Demi Lovato, Calvin Harris a Jessie Reyez. Mezi autory a producenty pak najdeme taková jména jako Steve Mac, Oscar Görres, Shellback, Lotus IV, Two Inch Punch, Guy Lawrence z Disclosure, Ilya, StarGate, Ryan Tedder, Savan Kotecha, Max Martin, Andrew Watt nebo Louis Bell. Vydáním "Love Goes" pochopitelně žije Smithův YouTube kanál.


B-Side Band - Folk Swings (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: swing / folk

B-Side Band - Folk Swings
Brněnský B-Side Band se rozhodl pro poměrně odvážný kousek převést folkové a trampské písničky do swingové podoby. Ve většině případů si pro jejich nazpívání přizval jejich autory a původní zpěváky. A tak tu uslyšíme Vlastu Redla, Slávka Janouška, Jaromíra Nohavicu, Jaroslava Samsona Lenka, Pokáče a Radka Pastrňáka. V případě, že už původní autoři nežijí, což byl případ Karla Kryla, Zuzany Navarové a Wabiho Ryvoly, se těchto písní ujali Vojtěch Dyk, Ewa Farna, někdejší finalistka Hlasu Česko Slovenska a členka Městského divadla Brno Kristýna Daňhelová a také perkusista B-Side Bandu Petr "Rybíz" Toman. Specialitou na závěr je legendární "Podvod" Honzy Nedvěda v instrumentální úpravě. Jak se povedlo spojit tyto dva světy, zjistíte poslechem ukázek na Supraphonline.cz a my pouze dodáme, že album bude k dispozici také na vinylu.


Black Foxxes - Black Foxxes
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock'n'roll

Black Foxxes - Black Foxxes
Během natáčení posledních dvou desek, "I'm Not Well" a "Reidi", si kapela Black Foxxes v čele s Markem Holleym vybudovala výrazně kreativní image. Ryze rock'n'rollová formace nyní pčichází se svým doposud nejambicióznějším projektem: devítiskladbovým stejnojmenným albem, dostupným na CD i s digitální verzí a také ve dvou vinylových variantách. Ukázky najdete tady a o svůj názor se s námi podělte v komentářích!


Puscifer - Existential Reckoning
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Puscifer - Existential Reckoning
"Je to fantastická deska, v podstatě nejlepší, jakou Puscifer vydali. Jsou prostě ve své nejlepší formě," tvrdí nadšení fanoušci v ohlasech na aktuálně vydanou nahrávku "Existential Reckoning" z dílny moderní rockové formace. Trojice hudebníků, kterou tvoří Maynard James Keenan známý z Tool, zpěvačka a klávesistka Carina Round a multiinstrumentalista Mat Mitchell, vytvořila dvanáct nových kousků. Jestli se nahrávka skutečně povedla, ohodnoťte sami - vychutnejte si třeba kousek "Theorem", ke kterému vznikl i videoklip.


Amy Macdonald - The Human Demands (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Amy Macdonald - The Human Demands
Amy Macdonald se vrací po třech letech. Pro natočení své páté řadovky "The Human Demands" sestavila zcela nový tým. Jeho členy jsou Matt Jones, který do této doby působil především jako zvukový inženýr na filmových nahrávkách, ale i na deskách Eda Sheerana či Sama Smitha, a dále Thom Kirkpatrick, James Sims a Gordon Turner a především producent Jim Abbiss, jehož můžeme znát ze spolupráce s Arctic Monkeys, Kasabian nebo Birdy. "Toto album je o životě, vrcholech a pádech, které s ním přicházejí. Nikdy to pro nikoho není snadné a myslím si, že si někdy nedodáváme dostatek důvěry," představila nahrávku sama zpěvačka. Vybrané kousky můžete sledovat na jejím YouTube profilu. Album bude k dostání také na vinylu.


Midnight Oil - The Makarrata Project (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Midnight Oil - The Makarrata Project
Australští Midnight Oil přicházejí se svým dvanáctým studiovým počinem. Sedmiskladbové minialbum "The Makarrata Project" je jejich prvním novým materiálem od nahrávky "Capricornie" z roku 2002. Kapela se v něm zabývá myšlenkou prvních obyvatel Austrálie a snaží se o to, aby společná sdílená historie byla urovnána. Na důkaz toho dostávají v každé písni na desce prostor hudebníci, kteří mají kořeny v těchto prvních národech. Díky tomu si s Peterem Garrettem zazpívali či zarapovali i Jessica Mauboy, Tasman Keith, Dan Sultan, Joel Davison, Kaleena Briggs, Bunna Lawrie, Gurrumul Yunupingu, Alice Skye, Frank Yamma, Kev Carmody, Sammy Butcher, Pat Anderson, Stan Grant, Adam Goodes, Ursula Yovich či Troy Cassar-Daley. Poslouchat můžete na YouTube profilu formace.


Vánoční alba

Tento týden se urodilo tolik svátečních nahrávek, že jsme jim vyčlenili samostatnou sekci.

Meghan Trainor - A Very Trainor Christmas
Meghan Trainor - A Very Trainor Christmas (Sony Music)
Vánoční procházku započneme v rytmu doo wopu a ve stylu Meghan Trainor. Americká zpěvačka pro své album "A Very Trainor Christmas" nahrála celkem osmnáct písniček, které sestavila z americké klasiky, moderních skladeb od Wham! a Britney Spears a svých vlastních písní. K jejich nahrání si přizvala skupinu Earth, Wind & Fire, Setha MacFarlanea, dále k ní zavítali Jayden, dvojka Jenna & Marcus Toneyovi a také její otec Gary Trainor. Pokud máte rádi Vánoce v moderním duchu, stačí navštívit zpěvaččin YouTube profil.

Goo Goo Dolls - It’s Christmas All Over
Goo Goo Dolls - It’s Christmas All Over (Warner Music)
O něco rockovější svátky nabídnou na svém prvním vánočním albu "It’s Christmas All Over" Goo Goo Dolls. Duo z Buffala vsadilo především na převzaté kousky, k sedmi coverům přidali tři vlastní písně. Na desce naleznete i vánoční verzi singlu "Better Days" z alba "Let Love In", kterou nazpívala dcera jejich spolupracovníka Jima McGormana Sydney. Jak zní nejen tento song, ale třeba i spolupráce s The Union Square 5, můžete poslouchat prostřednictvím YouTube profilu dua.

JoJo - December Baby
JoJo - December Baby (Warner Music)
Doo wop ani rock nevyhovuje? Pak tu máme r'n'b a soul v podání JoJo. Její "December Baby" uvádí spolupráce s Jacobem Collierem. K ní americká zpěvačka přihodila dalších dvanáct písniček rovnoměrně vyskládaných z převzatých skladeb, tradicionálů a vlastní tvorby. O jejich produkci se postarali Blvk a Jordan XL, v jedné pak hostuje ještě PJ Morton. Jaké songy vám budou sedět lépe, zkoumejte na YouTube JoJo.

Tori Kelly - A Tori Kelly Christmas
Tori Kelly - A Tori Kelly Christmas
V podobném, jen o něco tradičnějším a více gospelovém duchu se nesou Vánoce v podání Tori Kelly. Pod produkčním vedením a s hlasovým přispěním Babyface nahrála celkem třináct songů, mezi něž vmáčkla dvě vlastní písničky, Cohenovu "Hallelujah" a řadu coververzí a tradicionálů. "A Tori Kelly Christmas" můžete rozbalovat na jejím YouTube.

Rebekka Bakken - Winter Nights
Rebekka Bakken - Winter Nights (Sony Music)
Našemu pojetí Vánoc bude mít nejblíž norská jazzová zpěvačka a klavíristka Rebekka Bakken. Album "Winter Nights" poskládala především ze svých vlastních skladeb, k nim přidala intimní verze "Last Christmas" Wham!, "Calling All Angels" Jane Siberry, "Fairytale Of New York" The Pogues a dvě koledy. Ukázky z desky nabízí například německý Amazon.

for King & Country - A Drummer Boy Christmas
for King & Country - A Drummer Boy Christmas (Curb)
Pokud by vás zajímalo, jak vánoční svátky slaví stále populárnější představitelé současné křesťanské hudby for King & Country, pak neváhejte a poslechněte si desku "A Drummer Boy Christmas". Skupina si na ni přizvala Gabby Barrett a Needtobreathe. Vydáním alba žije jejich YouTube profil.


Elvis Costello - Hey Clockface (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / alternativa

Elvis Costello - Hey Clockface
"Hey Clockface" je nové, v pořadí třiatřicáté album Elvise Costella. Jak to u tohoto nevšedního umělce bývá zvykem, přináší na něm neotřelý pohled na svět, který jde ruku v ruce se žánrovou pestrostí. Muzikant jej nahrával ve Finsku, v Paříži a New Yorku, výsledek smíchal Sebastian Krys v Los Angeles. Přes půl světa tedy putuje novinka k posluchačům, aby jim nabídla čtrnáct písní nejen intimních, ale i řádně dravých, hlasitých a kousavých. Na svém YouTube profilu nabízí Costello nejen titulní skladbu, ale i další kousky a vy můžete přemýšlet, zda neshánět titul na vinylu.


Hypnos - The Blackcrow (Mystic Production)
web / facebook.com / YouTube.com / psali jsme
žánr: black metal

Hypnos - The Blackcrow
Deathmetalová formace Hypnos přichází se šestou studiovou deskou. Pohrobek domácích žánrových legend Krabathor dal novince název "The Blackcrow", a jak napovídá, jedná se o pokračování před třemi lety vydaného a kritikou i fanoušky pozitivně přijatého alba "The Whitecrow". Oproti předchozí desce je novinka tematicky situovaná spíš na odvrácené stránky lidské duše. Hlavním hrdinou je temné alter ego hrdiny toho předchozího, bytost skrytá v černém hávu a masce morového doktora. Jak příhodné. Muzikanti natočili k titulní skladbě alba i videoklip, ke zhlédnutí je tady.


Olympic - Kaťata (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Olympic - Kaťata
Nové album, nový klávesák, nová energie, nová témata. To jsou motta, která doprovázejí novou řadovku skupiny Olympic s netradičně lechtivým názvem (a s ještě lechtivější obalem) "Kaťata". Byť Petr Janda & spol. v jedenácti písničkách zabrousili do tvrdších a energických vod, je to stále ten známý Olympic. Ukázky všech skladeb a kupu dalších informací najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Evildead - United $Tate$ Of Anarchy
Twitter / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Evildead - United $Tate$ Of Anarchy
V loňském roce se kapele Evildead podařilo zajistit si lukrativní smlouvu s vydavatelstvím SPV/Steamhammer, a letos tak ve spolupráci s ním vydává album "United $Tate$ Of Anarchy". Deska přináší posluchačům devět kousků a metalově upravenou předělávku skladby "Planet Claire" původně od The B-52s. Dosavadní recenze hodnotí dílo vysoce naprůměrně. Jestli právem, posuďte sami: poslechněte si na YouTube lyric video ke kousku "The Descending".


Cam - The Otherside (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country pop

Cam - The Otherside
Camaron Ochs, která si říká jednoduše Cam, se na hudební scéně zapsala jako autorka na albech Sama Smitha, Dipla nebo Miley Cyrus. Před pěti roky navíc prorazila i se svojí druhou deskou "Untamed" - bodovala s ní nejen v Severní Americe, ale také v Austrálii. Nyní se vrací s jejím následovníkem "The Otherside". Jedenáct písniček nahrála s poměrně početným, ale kompaktním týmem. Jeho základem jsou stejně jako v případě předchůdce Tyler Johnson a Jeff Bhasker, jehož vídáme spíše na rapových nahrávkách. K této dvojici pak přibyli ještě Hillary Lindsey, Liz Rose, Lori McKenna, Jack Antonoff, Natalie Hemby. Jako hosté jsou zde Avicii, Harry Styles, Kid Harpoon a spolupráci jí oplatil již zmíněný Sam Smith. S výsledkem se můžete seznámit na zpěvaččině YouTube kanálu.


Like Moths To Flames - No Eternity In Gold
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Like Moths To Flames - No Eternity In Gold
S pátou studiovou nahrávkou přichází americká metalcorová formace Like Moths To Flames. Její produkci obstarali Carson Sloval a Grant McFarland a společně s kapelou na "No Eternity In Gold" umístili jedenáct kousků. Podle dosavadních ohlasů se muzikanti vskutku překonali: vybrali jen to nejlepší a v každé písni dávají jasně najevo, jak hudebně porostli. My vám nyní servírujeme klip ke skladbě "Selective Sacrifice", koukat můžete na YouTube.


Busta Rhymes - Extinction Level Event 2: The Wrath Of God (Empire)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Busta Rhymes - Extinction Level Event 2: The Wrath Of God
Americký rapper Busta Rhymes se odmlčel na poměrně dlouhou dobu. Své vlastní sólové studiové album vydal naposledy před osmi lety a poté už následovala pouze společná nahrávka s Q-Tipem "The Abstract And The Dragon". Jak už název letošní novinky "Extinction Level Event 2: The Wrath Of God" napovídá, dvaadvacet skladeb navazuje na Bustovo třetí album z roku 1998. Na pomoc si vzal řadu hostů i prominentních producentů. K těm prvním patří Kendrick Lamar, Mariah Carey, Anderson .Paak, Q-Tip, Rick Ross, Mary J. Blige, Rapsody, Ol' Dirty Bastard, Rakim, Pete Rock, Vybz Kartel, Bell Biv DeVoe, M.O.P., Nikki Grier, Chris Rock a Louis Farrakhan, producentskou část reprezentují 9th Wonder, DJ Premier, Swizz Beatz, J Dilla, DJ Scratch, Terrace Martin, Rockwilder nebo Focus. Jak se mu návrat po letech vyvedl, zjišťujte na jeho YouTube profilu.


Pavol Hammel - Srdce bez anjela (Pavian Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Pavol Hammel - Srdce Bez Anjela
Pavol Hammel se znovu hlásí o slovo s novým, v pořadí již pětadvacátým autorským albem. Nahrávka s názvem "Srdce bez anjela" obsahuje celkem deset písní. Autorem hudby je výlučně zpěvák, texty přispěli Kamil Peteraj, Boris Filan, Vlado Švestka a Marián Zima. Kolekci Hammel natáčel se svými skalními a osvědčenými spolupracovníky Jurajem Burianem a Petrem Preložníkem. Vrátil se tak k unplugged pojetí svých písní. Na novince však kromě nich lze slyšet i Fera Grigláka, Vítka Pospíšila, Igora Saba, Michala Pajdiaka či Sisu Michalidesovou. Ukázky všech skladeb nabízí například Supraphonline.cz.


The Flower Kings - Islands (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní rock

The Flower Kings - Islands
Čerstvé dvojalbum "Islands" současných gigantů progresivního rocku The Flower Kings zdobí na obalu umělecký obraz z dílny Rogera Deana. Hlavní mozek kapely Roine Stolt pro něj připravil více než devadesát minut hudby. Kvůli pandemii covidu-19 vyšla nahrávka o něco dříve, než bylo původně plánováno, dá se říci, že téměř souběžně se Stoltovým sólovým albem "Manifesto Of An Alchemist". Posluchači i díky prvnímu singlu "Morning News" mohou porovnat, které z děl je jim bližší. Album vyjde také na vinylu.


Tip týdne

Miroslav Paleček - Písně domova (Pocta Jaroslavu Seifertovi) (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Miroslav Paleček - Písně domova
K listopadovým pětasedmdesátinám nachystal písničkář Miroslav Paleček, známý především ze spolupráce s Michalem Janíkem, speciální dárek v podobě desky "Písně domova (Pocta Jaroslavu Seifertovi)". Několik let práce nakonec přineslo souhlas dědiců nositele Nobelovy ceny za literaturu se zhudebněním sedmnácti básní a nalezení nejvhodnějších melodií. Ke své akustické kytaře přizval Paleček další hudební nástroje, jako jsou klávesy, harmonika, housle, trubka, flétna a smyčcové kvarteto. Aranžmá si vzal na starost Pavel Fořt, kytarista Flamenga, Labyrintu či kapely Karla Gotta. O tom, že tato nahrávka by neměla uniknout vaší pozornosti, se můžete přesvědčit na stránkách vydavatelství Supraphon.


CamelPhat - Dark Matter
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: house / progresivní house

CamelPhat - Dark Matter
Anglické duo CamelPhat se na hudební scéně pohybuje již více než patnáct let, remixovalo skladby takových interpretů, jako jsou Depeche Mode, Daft Punk, Clean Bandit nebo Avicii, vydalo několik desítek singlů, ovšem do této doby jim chybělo jejich vlastní album. To konečně nyní napravují deskou "Dark Matter". Zařadili na ni i některé starší singly od roku 2017, většinou v novém střihu. Mezi jednadvacítkou tracků tak naleznete i hit "Cola" či o něco méně úspěšný "Panic Room" a pochopitelně i řadu hostů. Mezi ty nejvýraznější patří Noel Gallagher, Jake Bugg, Rhodes, zpěvák Foals Yannis Philippakis, Ali Love, Elderbrook, Au/Ra, Max Milner, Lowes, Eli & Fur či Maverick Sabre. Na YouTube profilu dua najdete nemalou část alba ve vizuální podobě.


Léon - Apart (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / folk pop

Léon - Apart
Je to zhruba rok a půl, co jsme vám poprvé představili švédskou zpěvačku Lottu Lindgren aka Léon. Nyní na svůj eponymní debut teď navazuje albovou dvojkou "Apart", pro niž připravila celkem jedenáct písniček. Nahrála je společně se svým krajanem Martinem Stillingem, který má jinak prsty v deskách Sigrid, , Charli XCX a Santigold. Jak se můžete přesvědčit i na YouTube profilu zpěvačky, tentokrát se více orientovala na indie pop s mírnými vlivy folku.


Barbora Piešová - Som flegmatik, ale optimista (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Barbora Piešová - Som flegmatik, ale optimista
Vítězka značně zkráceného ročníku Česko Slovenské SuperStar Barbora Piešová se po kolekci písní ze soutěže propracovala k právoplatnému debutu. Album "Som flegmatik, ale optimista" natáčela v průběhu léta s partou hudebníků a spoluautorů ze sereďského studia Randal Group Production - Zolim Tóthem, Ľubomírem Mazákem a Jimim Cimbalou. Na většině písní se zpěvačka podílela autorsky, a to jak po stránce hudební, tak textové. Vedle prvního singlu "Dážď" a dalších songů na desku zařadila i coververzi "Milovanie v daždi" od Richarda Müllera, kterou si zazpívala s Mariánem Čekovským, a pro žánrovou pestrost si ke spolupráci přizvala i českého zpěváka Michala Šafratu a slovenské rapové duo Moja Reč. Jednu ze skladeb nazpívala také se svojí sestrou Lenkou. Počin, který můžete poznávat na jejím YouTube kanálu, uzavírá bonus v podobě anglicky zpívaného songu, jehož text pro Barboru napsal Ivan Bič.


Radůza & SOČR - Kupředu plout (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / pop

Radůza & SOČR - Kupředu plout
"Kupředu plout" je dílo napsané speciálně na objednávku Symfonického orchestru Českého rozhlasu, které se ve společném koncertním provedení Radůzy, její doprovodné kapely a SOČRu pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery uskutečnilo 3. prosince 2018 ve Foru Karlín v Praze. Netradiční formou zpracovává u nás málo známý osud Anity Garibaldi. Příběh sleduje její pouť z rodné Brazílie až do Itálie, kde se se svým mužem zapojila do hnutí italského Risorgimenta a spolu s ním usilovala o sjednocení Itálie. Koncertní záznam obsahuje původní a dříve nevydané písničky, z nichž některé zaznějí samostatně, další s kapelou, kterou tvořili kytarista Josef Štěpánek a bubeník Miloš Dvořáček, a jiné s doprovodem SOČRu. Celý projekt provází hlas Miloše Stránského. Album, které vychází ve spolupráci s Českým rozhlasem, můžete poznávat na stránkách vydavatelství Supraphon.


EP

  • Bring Me The Horizon - Post Human: Survival Horror (Sony Music)
    Někam mezi EP a klasické album lze zařadit nahrávku "Post Human: Survival Horror" metalcorových Bring Me The Horizon. Anglický kvintet na ní nabízí hned devět skladeb o celkové stopáži překračující třicet minut a několik hostů. Těmi jsou Yungblud, stále populárnější japonské uskupení Babymetal, anglické rockové duo Nova Twins a zpěvačka Evanescence Amy Lee. O tom, že by vám toto dílo nemělo uniknout, se můžete přesvědčit na YouTube formace.
  • Upsahl - Young Life Crisis (Sony Music)
    O tom, že existuje něco jako krize mladého věku, se nás bude snažit přesvědčit americká indie-popová senzace Upsahl, která spolupracovala i na poslední desce Duy Lipy. Zkusí to prostřednictvím pětice písniček, které umístila i na svůj YouTube profil. V jedné si zahostoval Absofacto.
  • Wynonna Judd - Recollections (Anti)
    Americká countryová legenda Wynonna Judd se po smrti Johna Prinea rozhodla, že přezpívá "Angel From Montgomery", ovšem při jejím natáčení se s kapelou pustila i do "I Hear You Knocking" Fatse Domina, "King Bee" Slima Harpa, "Feeling Good" Niny Simone a "Ramble On Rose" Grateful Dead. Jak zjistíte na YouTube kanálu labelu Anti, pojala je ve velmi hutném bluesovém duchu.
  • Oz - Jupiter (Truth Records)
    Za přezdívkou Oz se skrývá už několikátý umělec. Po finské a japonské kapele a švýcarském producentovi je to i písničkářka Olivia Sebastianelli, která v minulosti skládala hudbu pro Gabrielle Aplin, Jakea Goslinga nebo Sama Feldta. Na EP "Jupiter" v pěti písních představuje sebe i vlastní tvorbu. První čtveřici sdílí na svém YouTube.
  • Jim-E Stack - Ephemera (Awal)
    Po dlouhých šesti letech se rozhodl vydat svoji vlastní desku také americký producent a muzikant Jim-E Stack. K nazpívání osmi písniček pro EP "Ephemera" si přizval interprety, jejichž počiny v minulých letech produkoval. Na spolupráci mu kývli Empress Of, Bon Iver, Dijon, Octavian, Bearface, Ant Clemons a Kacy Hill. Všechny uslyšíte na jeho YouTube.


Wesley Schultz - Vignettes (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Wesley Schultz - Vignettes
Po Neyle Pekarek se rozhodl vydat na sólovou dráhu další člen The Lumineers, ovšem v případě frontmana Wesleyho Schultze je to výsledek jarní covidové karantény a neznamená to, že by skupinu opouštěl. Na jeho sólovém debutu "Vignettes" najdete písničky, které původně nazpívali a převážně i napsali Bruce Springsteen, Tom Waits, Coldplay, Eric Clapton, Sheryl Crow, Counting Crows, Derek & The Dominos, Jim Croce, Bob Dylan, The Felice Brothers a Warren Zevon. Hudebník je natáčel je v newyorských Sun Mountain Studios společně s dvojicí producentů Simonem Felicem a Davidem Baronem, který si na desce zahrál i na klavír. K nim se pak přidali další hosté jako Cindy Mizelle, James Felice, Webb Sisters a Diana DeMuth, z nichž většina spolupracovala i s některým z původních interpretů. Výsledkem jsou poměrně křehké folkové verze známých skladeb. První dvě sdílí Schultz na svém YouTube.


Black Stone Cherry - Human Condition (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Black Stone Cherry - Human Condition
Black Stone Cherry znovu nabrousili struny svých kytar a svoji sílu a údernost přetavili v album s názvem "The Human Condition". Novinka přináší moderní rockovou dravost, jež cílí ve třinácti položkách na první signální. Jednou ze zajímavostí je i cover od skupiny ELO "Don't Bring Me Down". Kolekce bude k dispozici v limitované edici na červeném průhledném vinylu a taktéž digitálně na CD. Úvodní otvírák lze použít i jako návnadu k dalšímu poslechu, najdete jej na YouTube profilu formace .


Cliff Richard - Music... The Air That I Breath (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Cliff Richard - Music... The Air That I Breath
Cliff Richard, evergreen popová hvězda, vydává ku příležitosti svých osmdesátých narozenin album "Music... The Air That I Breathe". To je oslavou jeho neuvěřitelné šedesátileté hudební kariéry. Dvanáctipísňová kolekce představuje zpěvákovu záviděníhodnou všestrannost. Najdete na ní dvě nové skladby - "Falling For You" a "PS Please" -, dále několik coverů od některých jeho oblíbených umělců, včetně The Beatles "Here Comes The Sun" či "Too Much Heaven" od Bee Gees a také pět duetů s ikonami jako Bonnie Tyler, The Bellamy Brothers, Sheila Walsh, The Piano Guys nebo Albert Hammond. Ukázky visí na Richardově YouTube profilu.


Trippie Redd - Pegasus
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / r'n'b / trap

Trippie Redd - Pegasus
Ani tento rok Trippie Redd neochudí své fanoušky o novou desku. Svůj třetí počin pojmenoval "Pegasus" a rozhodně na něm netrpí nedostatkem invence. Základní verze obsahuje hned šestadvacet skladeb, k dispozici je i rozšířená varianta s celkem osmapadesáti položkami, z nichž ovšem nemalou část tvoří také videoklipy, obvykle v lyric verzi. Pochopitelně nechybí ani slušná řádka hostů, mezi něž se zařadili PartyNextDoor, Chris Brown, Rich The Kid, Young Thug, Future, Quavo, Lil Mosey, Busta Rhymes, Sean Kingston, Doe Boy, Lil Wayne, Swae Lee, Myiah Lynnae, Yung LB či HoodyBaby. Produkci alba, které hodně osciluje mezi r'n'b, trapem a emo rapem, dostali na starost především Oz, Hammad Beats a ChopSquad DJ. K nim se připojili Scott Storch, Wheezy nebo Nick Mira. K propagaci novinky si americký rapper připravil speciální 3D verzi svého webu.


Reedice

Tento týden přinesl na hudební trh také hromadu reedic. Zde jsou nejvýznamnější z nich:

Grateful Dead - American Beauty (50th Anniversary)
Grateful Dead - American Beauty (50th Anniversary) (Warner Music)
Grateful Dead a jejich fanoušci letos slaví půl století od vydání "American Beauty". Letošní výroční edice nabídne nově zremasterovanou podobu alba a přidá dosud nevydaný záznam koncertu, který skupina odehrála 18. února 1971 v Capitol Theatre v Port Chesteru. Kompletní soupis vydání jak na CD, tak na vinylu, naleznete na webu formace.

Gwar - Scumdogs Of The Universe (30th Anniversary Edition)
Gwar - Scumdogs Of The Universe (30th Anniversary)
Je to už třicet let od doby, kdy Gwar, známí pro své kontroverzní kostýmy a show, vydali to, co mnozí považují za "album, které určuje kariéru". Není tedy divu, že se k desce "Scumdogs Of The Universe" vracejí v podobě bohaté výroční verze. Bude k dispozici na CD, dvojvinylu, kazetách a jako digitální download. Limitovaný box je téměř vyprodaný - několik posledních kusů je k dispozici výhradně na stránkách kapely.

Motörhead - Ace Of Spades (Deluxe Edition)
Motörhead - Ace Of Spades (40th Anniversary) (Warner Music)
Titulní skladba z kultovního alba Motörhead z roku 1980 je nejen jedním z největších hardrockových čísel v historii, ale také hymnou generací rockových dětí, metalistů, pankáčů, motorkářů, sportovců, rebelů a vyhnanců po celém světě. K jejím čtyřicátým narozeninám vychází nadupaná reedice desky. Základní verze na CD a LP obsahuje remaster alba z původních pásů a dosud nevydaný záznam koncertu z turné "Ace Up Your Sleeve". Pro skalní fanoušky jsou dále nachystané Deluxe edice a Super Deluxe Box Set. Co vše v nich najdete, můžete zjišťovat v e-shopu kapely.

U2 - All That You Can't Leave Behind (20th Anniversary)
U2 - All That You Can't Leave Behind (20th Anniversary) (Universal)
Dvě dekády slaví desáté studiové album "All You You Can't Leave Behind" irských U2. Pro reedici jsou dvěma hlavními formáty sada pěti CD, která obsahují původní album, b-strany singlů, dema, živák "Elevation: Live In Boston" a remixy (včetně čtyři nevydaných) a k tomu i knihu "Walk On: Travelogue" od Antona Corbijna, velkoformátovou brožuru a plakát. Pro opravdové fajnšmekry je určená vinylová super deluxe edice s jedenácti LP.

Pantera - Reinventing the Steel (20th Anniversary Edition)
Pantera - Reinventing The Steel (20th Anniversary)
Dvacetileté výročí oslavuje i težkotonážní Pantera se svým průlomovým albem "Reinventing The Steel". Pro své fanoušky banda přichystala kovový box, který obsahuje tři CD. Najdete na nich remasterovanou verzi původní nahrávky, nový mix od Terry Date a instrumentální hrubé mixy každé písně plus covery od Black Sabbath a Teda Nugenta. Vinylové vydání uskupení plánuje na začátek ledna.

Marian Friedl - 11 podob lásky (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alterantivní folk / folklor / jazz / world music

Marian Friedl - 11 podob lásky
"11 podob lásky" nahrála kapela Odysea Mariana Friedla a obsahuje sedm lidových a devět autorských písní zakořeněných v tradiční hudbě Západních Karpat, jejichž spojnicí je láska. Stylově je deska rozkročená mezi folkem, folklórem, jazzem a world music a je věnována památce loni nečekaně zemřelé Jitky Šuranské, která stála u jejího zrodu. Vedle samotného Friedla skupina dále zahrnuje zpěvačku Sabrinu Pasičnykovou, houslistku a zpěvačku Petru Jelénkovou a dále jazzové jádro Beránci a vlci tvořené saxofonistou Štěpánem Flagarem, kytaristou Rostislavem Husem, kontrabasistou Martinem Kociánem a bubeníkem Michalem Wierzgońem. Tuto základní sestavu doplnili tito hosté: zpěvačka Míša Vítová, houslista Pavel Motyka, bajanista Vojtěch Drnek, kontráši Eliška Smetková a Petr Domčík, perkusista Marek Hlosta, gajdoš Vlasťa Bjaček, zpěváci Dušan Strakoš, Martin Skotnica, Lukáš Mrkva a Ženský sbor Kudlanky z Kudlovic. Celkem se na natáčení podílelo třicet zpěváků a instrumentalistů. Výsledek uslyšíte v krátkých ukázkách na stránkách vydavatelství Indies Scope.


Stevie Nicks - Live In Concert - The 24 Karat Gold Tour (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock / folk rock

Stevie Nicks - Live In Concert - The 24 Karat Gold Tour
Americká písničkářka a někdejší členka Fleetwood Mac Stevie Nicks se před čtyřmi roky vydala na dlouho očekávané turné "The 24 Karat Gold Tour", v rámci kterého navštívila Severní Ameriku, Velkou Británii a Austrálii. Před pár dny světovými kiny proběhl záznam z tohoto turné a my, bohužel, musíme vzít za vděk alespoň audio verzí. Ta přináší celkem sedmnáct písniček, včetně hitů "Stand Back", "Gypsy", "Edge Of Seventeen", "Landslide" nebo třeba úplně první živé vydání "Crying In The Night". Co od titulu očekávat, zjistíte na zpěvaččině YouTube profilu a my pouze dodáme, že živák bude k sehnání i na vinylu.


Yes - The Royal Affair Tour: Live In Las Vegas (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní/art rock

Yes - The Royal Affair Tour: Live in Las Vegas
Legenda progresivního rocku a art rocku Yes vydává nové koncertní album "The Royal Affair Tour: Live In Las Vegas". Deset skladeb, které namíchal basista souboru Billy Sherwood, mapuje živé vystoupení v lasvegaském Hard Rock hotelu 26. července 2019 a obsahuje kusy ze starších desek, mezi něž kapela zařadila i zřídka uváděný cover "America" od Simona & Garfunkela a "Imagine" od Johna Lennona s hostujícím Johnem Lodgeem z Moody Blues. Novinku lze pořídit na CD s dvanáctistránkovým bookletem nebo jako dvojvinyl a nalákat vás mohou ukázky skladeb na YouTube profilu formace.


V krátkosti

  • Netsky - Second Nature (Hospital Records)
    Belgický drum'n'bassový DJ a producent se vrátil od číselných názvů zpět k těm slovním a pro své čtvrté album nahrál celkem hned osmnáct skladeb, na nichž spolupracoval například s Becky Hill, Rudimental, Sub Focus, Hybrid Minds, Darrenem Stylesem, Elias nebo Daddy Waku. Uslyšíte je i na jeho bandcampu.
  • Till Brönner & Bob James - On Vacation (Sony Music)
    Společnou desku se rozhodli nahrát německý trumpetista Till Brönner a legendární americký klavírista Bob James. Při výběru čtrnácti skladeb čerpali jak z vlastních repertoárů, tak i z díla Gilberta Bécauda, Spencera Williamse a dalších. Ukázky jejich mixu smooth jazzu a bossa novy uslyšíte na Brönnerově YouTube.
  • Stephan Thelen - World Dialogue (RareNoiseRecords)
    Americký hudební skladatel a kytarista žijící ve Švýcarsku na svoji novou nahrávku, kterou uslyšíte na jeho bandcampu, zařadil čtyři skladby, z nichž jednu nahrál Kronos Quartet a zbylé tři včetně jedné věnované Slezsku Al Pari Quartet.
  • Oneohtrix Point Never - Magic Oneohtrix Point Never (Warp)
    Máte-li rádi elektroniku, ambient v kombinaci se slušnou dávkou experimentů, neměla by vám uniknout devátá deska amerického hudebníka Daniela Lopatina. Dalším lákadlem by mohla být i čtveřice hostů, kterými jsou Caroline Polachek, The Weeknd, Arca a Nolanberollin. Uslyšíte je i na hudebníkově bandcampu.
  • GhostE - Ghoste (Rounder)
    Americká písničkářka a skladatelka filmové hudby Jenny Bruce se ve svých padesáti letech rozhodla nasednout na aktuální electropopovou vlnu a pod pseudonymem GhostE vydává album, které produkoval Matt Anthony (Grace, Halestorm). První singly sdílí na svém YouTube.
  • Tobacco - Hot, Wet & Sassy (Ghostly Int.)
    Americký muzikant Thomas Fec kombinuje analogové syntetizátory, psychedelii, lo-fi, indietroniku a řadu další odnoží. Na své páté album zařadil čtrnáct skladeb včetně jedné, v níž si zahostoval Trent Reznor. Sdílí je na svém bandcampu.
  • I Prevail - Post Traumatic (Concord)
    Americká post-hardcorová kapela za své poslední album obdržela nominaci na Grammy, a tak není divu, že nyní přichází se živákem z turné k této desce. Nabídne hned sedmnáct songů pořízených na různých místech planety a mezi nimi třeba i verze ze zvukové zkoušky. Okusit je můžete na jejich YouTube.
  • Kate Miller-Heidke - Child In Reverse (Universal)
    Australskou zpěvačku jsme mohli poznat coby účastnici loňské Eurovize. Její páté album přichází po šesti letech od předchůdce a ona sama jedenáct písniček představuje jako ty nejpopovější, jaké kdy natočila. V jedné z nich se spojila s krajankou Mallrat. Méně obvyklý mix dream popu, operních trilků a dalších vlivů můžete poznávat na jejím YouTube profilu.
  • Andrew Bird - Hark! (Concord)
    Za své poslední album byl americký muzikant podruhé nominovaný na Grammy, a o tom, zda se o další cenu utká v roce 2022 i s novou nahrávkou, můžete přemýšlet při poslechu jeho YouTube. Mezi třinácti skladbami nechybějí ani vánoční koledy.
  • ARO - Vacare Adamare (Make Records)
    Kapela nejmladší dcery Ozzyho a Sharon Osborne Aimée Osborne vydává své debutové album, ovšem pokud byste čekali heavy metal, mýlili byste se. Jak uslyšíte na VEVU formace, zamířila se svou skupinou na rozmezí synth-popu a trip hopu.
  • Front Country - Impossible World (AntiFragile)
    Americká kapela kombinující folk pop, americanu a progresivní bluegrass vydává po třech letech své třetí album a lze očekávat, že s jedenáctkou skladeb opět zamíří na nejvyšší místa nejen bluegrassového žebříčku. Jestli se v odhadu nemýlíme, zjistíte z prvních singlů na jejich YouTube.

Letem světem
Společnou desku "I Can Still Hear You" založenou na folkových písních a tradicionálech vydává i kanadská písničkářka Suzzy Roche se svojí dcerou Lucy Wainwright Roche. Také album "May Our Chambers Be Full" svedlo dohromady dva interprety - post-rockovou písničkářku Emmu Ruth Rundle a sludgemetalové Thou. Ze zcela jiného těsta, a sice toho jazzového, je mladý zpěvák a klavírista Jarrod Lawson, jenž vydává svoji druhou desku "Be The Change". Poněkud experimentálnějšího ražení je album "After A Thousand Years" Jneira Jarela, který v minulosti spolupracoval s Damonem Albarnem, Massive Attack, TV On The Radio a Kimbrou, a bez povšimnutí by neměla zůstat ani nahrávka "Parachute" francouzského DJe Petit Biscuit, jenž si ke spolupráci přizval Dipla a Shallou.


Dále vychází:

$Not - Beautiful Havoc
Adam Hender - Sick
Afrobeta - Illusion Motel
Albert Guinovart - El Lament De La Terra (Sony Music)
Always Never - Shadows In My Home
Andrew Siegel - Reston Town Center Blues
Ane Brun - After The Great Storm
Atmosphere - The Day Before Halloween
Auðn - Vökudraumsins Fangi
Austin Lucas - Alive In The Hot Zone!
Badi & Boddhi Satva - Trouble Fête
Baldi/Gerycz Duo (Members Of Cloud Nothings) - After Commodore Perry Service Plaza
Ba’al - Ellipsism
Beth Hirsch - Love Is For Every
Bike Thiefs - Leaking
Black To Comm - Ooctye Oil & Stolen Androgens
Bleeding Out - Lifelone Death Fantasy
Boss Moxi - Egotoxin
Botanist - Photosynthesis
Bridget Chappell - Undertow
Briga - Territoire
Bryant Myers - Bendecido
Ceo Trayle - Happy Halloween 3
Circle Jerks - Group Sex (40th Anniversary Reissue)
Convulse - Deathstar
Corey Henry - Something To Say
Coreysan - Deeper Than Skin
Corners Of Sanctuary - Heroes Never Die
Creature Comfort - Home Team
David Bowie - Ouvrez Le Chien (Live Dallas 95)
Dead Head - Kill Division (Mystic Production)
Dead Sleep - Naked Tyrant (Mystic Production)
Deep River Acolyte - Alchemia Aeterna
Deleo - Going Home
Dempsey Hope - The Dempsey Hope Project
Depeche Mode - Songs Of Faith And Devotion | The 12-Inch Singles
Dethrxner - Overthrxwn
Devin B. Thompson - Tales Of The Soul
Disgusting Perversion - Eternity Of Death
DJ Rise - Lightspeed
Dope Body - Crack A Light!
Draconian - Under A Godless Veil (Mystic Production)
Education Box - Sing Your Times Tables (Sony Music)
Education Box - Sing Your Times Tables With Fizz, Buzz And Whizz Remastered (Sony Music)
Education Box - Sing Your Times Tables: Rockin' The Times Tables (Sony Music)
Education Box - Sing Your Times Tables: Times Tables Rock (Sony Music)
LP Eels - Earth To Dora
Emily Kuhn - Sky Stories
Emma Ruth Rundle & Thou - May Our Chambers Be Full
Eric Bellinger - Eric B For President: Term 3
Evildead - United $Tate$ Of Anarchy
Fearsore - Wetworks
Fenisia - The Spectator
Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters (Sony Music)
Firekind - What I Have Found Is Already Lost (Deluxe Edition)
Galen Tipton - Ungoliant
Ghostlawns - Motorik
Glitoris - The Slut Power Sessions
Go Analog - Moonlight Gram
Grafvitnir - Death’S Wings Widespread
Grasser - Get Real, Quick!
Grouptherapy. - There Goes The Neighborhood
Happy. - Imposter Syndrome
Harry Shearer - The Many Moods Of Donald Trump
Hava - Weiss (Sony Music)
Hell Is Here - Hell Is Here
Holy Sons - Raw And Disfigured
Hoodrich Pablo Juan - Master Sensei 2
Howlin Rain - Under The Wheels: Live From The Coasts, Vol. 2
Hydrogyn - The Boiling Point
Chamomile And Whiskey - Red Clay Heart
Chant - Hydra
Chucky73 - De Chiquito Siempre Cabezu
Itsoktocry - Poshboy2 (Deluxe)
Jahbulong - Eclectic Poison Tones
Jarrod Lawson - Be The Change
Jimmie Vaughan - The Pleasure’s All Mine: The Complete Blues, Ballads And Favorites Collection
Jneiro Jarel - After A Thousand Years
Johanna Burnheart - Burnheart
John Lindahl - A John Lindahl Holiday
John Petrucci - Terminal Velocity (Bertus)
Johnathan Wilson - Dixie Blur: Digital Deluxe Edition
Johnny Lloyd (Tribes) - Cheap Medication
Jonny Apple’s Seed - To Be A Ghost
Judith Hamann - Shaking Studies
Junior Bruce - Pray For Death
Kamixlo - Cicatriz
Kat Dahlia - Seven
Kat Hamilton - Recovery Songs
Keedron Bryant - The Best Time Of Year
Khamia - Owing To The Influence
King Khan - The Infinite Ones
King Von - Welcome To O-Block
Kiova - Empty Fields And Smoke-Filled Skies
Knox Fortune - Stock Child Wonder
Kratzer - …alles Liegt In Scherben
Kruder & Dorfmeister - 1995
Lady A - On This Winter’S Night Deluxe
Leyden Jars - Gone
Like A Motorcycle - Dead Broke
Lil Keed - Trapped On Cleveland 3 (Deluxe)
Loaver - Fern
Lou Phelps - Extra Extra!
Lunch Money Life - Immersion Chamber
Lunchbox - After School Special
M Huncho & Nafe Smallz - DNA
Madeintyo - Never Forgotten
Matija - Byebyeskiesofyesterday (Clouds Hill)
Melissa Naschenweng - Lederhosenrock (Sony Music)
Mourn - Self Worth
Mr. Bungle - The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo
My Dear Mycroft - Heaven’S Entertainment
Mylittlebrother - Howl
Nahemia - Ar-Caosaji
Neffex - New Beginnings (Warner Music)
Negative Øhio - Never Mind The Gap
Nero Kane - Lord Won’t Come
Nonlocal Forecast - Holographic Universe(S?)!
Nothing - The Great Dismal
Nuclear Power Trio - A Clear And Present Rager
Odd Palace - One Step Closer
Okkervil River - A Dream In The Dark: Two Decades Of Okkervil River (Physical Release)
Ola Runt - Harder 2 Kill
Omarion - The Kinection
Petit Biscuit - Parachute
Phil Cooper - These Revelation Games
LP Population Ii - À la Ô Terre
Porcelan - Mood Ring
Prep - Prep
Puscifer - Existential Reckoning
Queen Frequency & The Twats - Observations Of A Lonely Planet, Part I
Queen Naija - Missunderstood
Remy Van Kesteren - The Red Turtle
Rich Jones & Montana Macks - How Do You Sleep At Night?
Ruff Majik - The Devil’s Cattle
Různí - A Compilation In Solidarity With Black Lives Matter
Různí - Best Of Black Sabbath
Různí - Daughters Of Darkness
Různí - Nejkrásnější písničky z pohádek (Universal)
Různí - Tributo Sabina Latam (Sony Music)
Salem - Fires In Heaven
Sam Burton - I Can Go With You
Sam Morrow - Gettin’ By On Gettin’ Down
Sarah And The Safe Word - Good Gracious! Bad People.
Sarcator - Sarcator
Secret Treehouse - Overrated
Serengeti - With Greg From Deerhoof
Sick Society - Urno1
Small Bills - Don’t Play It Straight
Smokescreens - A Strange Dream
Sofiane Pamart - Planet Gold
St. Lorelai - Beast
Stälker - Black Majik Terror
Strung Like A Horse - Whoa!
Style Council - Long Hot Summers (The Story Of The Style Council) (Universal)
Sunbirds - Cool To Be Kind
Sunset Rollercoaster - Soft Storm
Svabhavat - Black Mirror Reflection
Technoir - Never Trust The Algorithm
Teodor Currentzis - Beethoven: Symphony No. 7 In A Major, Op. 92 (Sony Music)
The Egress - Retrospectiva!
The Great Leslie - Out Of My Hands
The OBGMs - The Ends
The Pogues - The BBC Sessions 1984-1986
The Spits - VI
The Usaisamonster - Amikwag
Them - Return To Hemmersmoor
Tia Gostelow - Chrysalis
Triple One - Panic Force
Trustfall - Trustfall
Ugbad Musti - Qoyskayga
Ultraflex - Visions Of Ultraflex
Undertakers - Dictatorial Democracy
Uriah Heep - 50 Years In Rock (23Cd+Lp) (Warner Music)
Vanwyck - God Is In The Detour
Visions Of Atlantis - Symphonic Journey To Remember (CD+DVD+BRD) (Mystic Production)
Vulgarian - Human Scum
Wade MacNeil (Of Alexisonfire) And Andrew “Ango” MacPherson) - Random Acts Of Violence (Original Score)
War On Women - Wonderful Hell
Wino-Strut & Friends - Bloodsicle
World Goes Round - World Goes Round
Wytch Hazel - Wytch Hazel III: Pentecost
Xyla - Ways
Yaotl Mictlan - Sagrada Tierra Del Jaguar
Yasmine Kyd - Night Sailin’
Yawning Man - Live At Giant Rock
Zebra Katz - Less Is Moor (Remixed)

Vychází na vinylu:
Abba - Super Trouper (Universal)
Agnetha Fältskog - Sjung denna sång (Bertus)
Alice Cooper - Live From The Apollo Theatre (RSD 2020) (Warner Music)
Amy MacDonald - The Human Demands (Universal)
Andrew Bird - Hark!
Art Blakey & His Jazz Messengers - Roots And Herbs (Warner Music)
Austin Lucas - Alive In The Hot Zone!
Black Foxxes - Black Foxxes
Black Stone Cherry - Human Condition (Bertus)
Bleeding Out - Lifelone Death Fantasy
Bobby Hutcherson - Oblique (Universal)
Botanist - Photosynthesis
B-Side Band - Folk Swings (Universal)
Butler Geezer - Black Science (Warner Music)
Butler Geezer - Ohmwork (Warner Music)
Butler Geezer - Plastic Planet (Warner Music)
Cam - The Otherside (Sony Music)
Carcass - Despicable (EP) ()
Code Orange - Underneath (Warner Music)
Dead Head - Kill Division (Mystic Production)
Dead Sleep - Naked Tyrant (Mystic Production)
Dexter Gordon - The Squirrel (RSD 2020) (Warner Music)
Dope Body - Crack A Light!
Draconian - Under A Godless Veil (Mystic Production)
Duke Pearson - The Phantom (Universal)
Eels - Earth To Dora
Elton John - Elton John (RSD 2020) (Universal)
Elvis Costello - Hey Clockface (Universal)
Ennio Morricone - Giallo - Themes (Music On Vinyl)
Grateful Dead - American Beauty (50th Anniversary / Picture) (Warner Music)
Grateful Dead - American Beauty (Warner Music)
Grateful Dead - Buffalo 5/9/77 (RSD 2020) (Warner Music)
Harry Shearer - The Many Moods Of Donald Trump
Holy Sons - Raw And Disfigured
Howlin Rain - Under The Wheels: Live From The Coasts, Vol. 2
I Prevail - Post Traumatic
Itsoktocry - Poshboy2 (Deluxe)
Jarrod Lawson - Be The Change
Jneiro Jarel - After A Thousand Years
John Legend - Bigger Love (Sony Music)
John Petrucci - Terminal Velocity (Bertus)
Joni Mitchell - Early Joni - 1963 (Bertus)
Joni Mitchell - Joni Mitchell Archives Vol.1 (Bertus)
Joni Mitchell - Live At Canterbury House 1967 (Bertus)
Judith Hamann - Shaking Studies
Keith Jarrett - Budapest Concert
King Khan - The Infinite Ones
Kruder & Dorfmeister - 1995
Léon - Apart (Warner Music)
Loaver - Fern
Lou Reed - Songs For Drella (RSD 2020) (Warner Music)
Lunch Money Life - Immersion Chamber
Mark Forster - Liebe S/w (Sony Music)
Matija - Byebyeskiesofyesterday (Clouds Hill)
Meghan Trainor - A Very Trainor Christmas (Sony Music)
Midnight Oil - The Makarrata Project (Sony Music)
Motörhead - Ace Of Spades (Warner Music)
Mr. Bungle - The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo
Neil Young & Crazy Horse - Return To Greendale (Warner Music)
Netsky - Second Nature
Nonlocal Forecast - Holographic Universe(S?)!
Oceán - Dávná Zem (Warner Music)
Oceán - Pyramida Snů (Warner Music)
Olympic - Kaťata (Supraphon)
Pavol Hammel - Srdce Bez Anjela (Pavian Records)
Petit Biscuit - Parachute
Population Ii - À la Ô Terre
Prep - Prep
Randy Newman - Avalon (OST) (RSD 2020) (Warner Music)

NÁZORY
  • olol (jarecek, 04.11.2020 07:58) Reagovat

    novej salem, jo? no diky, tak to by mi asi fakt uteklo :)

  • achjo. Ta Ariana už taky začíná připomínat n... (Anonym, 04.11.2020 13:49) Reagovat

    achjo. Ta Ariana už taky začíná připomínat nafukovací pannu.

  • To nový album Ariany je dost velká slabota a to ... (Anonym, 04.11.2020 14:21) Reagovat

    To nový album Ariany je dost velká slabota a to ještě nepočítám ty otřesný texty jako například 34+35: F*ck me till the daylight.

    • Re: To nový album Ariany je dost velká slabota a to ... (Swiftie, 04.11.2020 16:13) Reagovat

      To album je super, zábavné, sexy, osobní a úplně jiné než co kdy udělala. Má ode mně velkou pochvalu, na první poslech jsem si myslel že je to její nejhorší album, na druhý poslech se mi začalo hodně líbit a na třetí poslech to byla pecka. JEDNA Z NEJLEPŠÍCH DESEK ROKU.

      • Re: To nový album Ariany je dost velká slabota a to ... (Anonym, 04.11.2020 17:55) Reagovat

        tak to ani náhodou. Ale chápu, zarytí fanoušci Ariany asi nedokážou hodnotit věci objektivně.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením (18.03.2024 00:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Video: Ariana Grande je v novince "we can't be friends (wait for your love)" nešťastně zamilovaná (13.03.2024 18:50)
- Video: Olympic láká na box "Trilogie" parádní novou verzí baladické "Kartotéky" (11.03.2024 08:11)
- Ženy B-Side Bandu natočily videoklip k písni "Polštáře". Je to milá oslava rodinné harmonie (08.03.2024 10:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Rozhovory: B-Side Band - Všechno je teď tak, jak má být. Uvidíte nás častěji sami za sebe (06.03.2024 08:00)
- Ariana Grade představila tracklist desky "Eternal Sunshine". I s překvapivým hostem (29.02.2024 14:33)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Olympic vydává luxusní box "Trilogie" a pojede k němu rozsáhlé turné (26.02.2024 12:21)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu