shop.musicserver.cz
Česko Slovenská SuperStar II, 1. semifinále - chlapci, 20.3.2011

Dvě tváře kluků v SuperStar

Vydáno: 21.03.2011 00:11 v sekci Naživo - Tomáš Parkan a Honza Průša | foto: facebook interpreta

Po včerejším představení holek si své první kolo v Česko Slovenské SuperStar střihli i pánové. Na rozdíl od děvčat nezpívali s piánem, ale s trojčlennou kapelou. Vše začalo rozpačitě, ale nakonec přišla řada velmi dobrých vystoupení, které signalizují, že kluci svedou s něžným pohlavím přinejmenším vyrovnaný boj.

Live: Česko Slovenská SuperStar II

kolo: 1. semifinále - chlapci
datum: 20. března 2011
Předchozí kolo

Česko Slovenská SuperStar
© superstar.tv
Pánskou část SuperStarovského semifinále odpíchl Lukáš Adamec v uvolněném, takřka letním duchu s "I'm Yours" Jasona Mraze. Ukázal všechny své přednosti - dobrý timing, výborné frázování a především barvu hlasu. U jeho hodnocení mě pobavil Rytmus, kdy kritizoval jeho pohyb. Škoda, že neporotoval už minulou sérii. Docela by mě zajímalo, co by řekl pozdějšímu vítězi...

Benjamínek soutěže Martin Harich se snažil znásilnit "21 Guns" Green Day. Jinak se jeho snaha nazvat nedá, maximálně jako taková slušná besídka základní školy. Nemá špatný hlas, ale potřeboval by se méně věnovat děvčatům a rozdávání úsměvů na všechny strany a víc se věnovat zpěvu. Takovou menší katastrofou byly jeho výšky, které jednoduše nedal.

Nijak extra dobře z toho nevyšel ani jeho věkový protějšek Tomáš Jurenka. "Everything" patří v tvorbě Michaela Bublého k těm nejpopovějším věcem a jemu se povedlo ji ještě více zpopovatět, čímž v ní totálně zabil i to minimum swingového, co do ní Bublé dává. V tu chvíli se z jeho vystoupení stala hodně nudná záležitost.

Obrovské oživení přinesl s reggae do soutěže Michal Šeps. Stal se zajímavou alternativou ke všem těm rockerům a popařům a zvolil i výbornou "I Shot The Sheriff". Přesto všechno ale být já Bob Marley, tak se v hrobě netočím, ale rotuju. Nemůžu si pomoct, ale kromě show nepředvedl vůbec nic. Na to, aby si jen hrál s lidmi, ještě neukázal nic seriózního. Spíš než reggae mi to připomínalo parodii na tenhle styl.

Za ta léta, co sleduju SuperStar, jsem přišel na to, že ačkoli písničky slovenských No Name nejsou nějak extra složité, přesto se děsně obtížně přezpívávají. Lukáš Ondruš s "Večností" to jen a jen potvrdil. Nepotkal se ani s rytmem, ani s melodií. A nebo neumí zpívat. Gábina ho vystihla naprosto dokonale - pionýrský vedoucí před stanem.

Noah Ellenwood mi svým vystoupením připomněl včerejší Celeste Buckingham. Jeho beatlesovská "Come Together" určitě nebyla dokonalá, asi nejvíce ztratila tím, že se ji snažil zpívat, protože její kouzlo hodně stojí i v tom sekavém frázování. Přesto se dá říct - Na tom klukovi něco je.

Jan Ráček sice dostal od poroty pěknou čočku za svůj přednes "Whataya Want From Me" Adama Lamberta, ale upřímně řečeno, dokázali mu vytknout jen jeho prkenný projev. Vše ostatní bylo totiž skvělé. Konečně někdo, kdo si řekl výrazně o finále. Jan Ráček byl, co se týče zpěvu, patrně nejlepší kluk tohoto semifinále s různými polohami hlasů, rozsahem a hlavně jeho velkou originalitou.

O to tragičtěji vyznělo to, co předvedl Marcel Dragúň. Výběrem "She's So High" si podřízl pod sebou větev. Kurt Nilsen totiž nenosí titul World Idol omylem, ale zaslouženě a tahle písnička je hodně těžká. Chyběla mu soudnost, a tak i on se zařadil do té skupiny falešně zpívajících a společně s Ondrušem jsou adepty na vyhazov.

Do zcela odlišné skupiny po bok Jana Ráčka se naopak vecpal s elektrickou kytarou Jerguš Oravec. Soulovou "Ain't No Sunshine" hodil mírně do blues a vystřihl ji naprosto s přehledem. Dokonce si s ní i pohrál. Jestliže Ráček zaujal zpěvem, pak Oravec byl asi nejkomplexnějším hudebníkem a předvedl nejlepší výkon kola.

Za Petrem Ševčíkem stojí příběh, který znají snad všichni, kdo sledovali první sérii. Nicméně Aerosmith a jejich "Cryin'" nebyl úplně nejlepší volbou. Ty elektrické kytary tam zkrátka chyběly a především chraptivý rock nebude jeho krevní skupina, ačkoli je to asi jeho oblíbená písnička. Přesto ale pevně doufám, že v soutěži nějaký čas vydrží, protože ukázal, že má vynikající countryový hlas, který je srovnatelný v našich končinách i s Alanem Mikuškem.

Žádné pochyby naopak nepřipustil Matej Piňák. Vybral si nepříliš profláklou Lemarovu "If There's Any Justice" a vysekl ji tak přirozeně, že když jej posléze porota zařadila do Top 3 kola, nikdo nemohl nic namítat. Osobně mě na něm zaujalo i to spojení jeho chlapáckého hlasu s původně r'n'b písničkou, kterou tím dotlačil do nové polohy.

Martin Kurc už pak pouze dokreslil celkový obraz tohoto semifinále, které se z horší poloviny přehouplo do velmi povedených výkonů. V jeho případě to bylo ovšem překvapení - soudě podle zevnějšku bych nikdy nečekal, že "Heaven" Bryana Adamse vysekne s takovým vkusem a ještě představí svůj hlas v tak příjemně nakřáplé rovině. Nemyslím si ale, že by to byl pouze "český Bryan Adams".

V případě kluků mám zcela jasné kandidáty na vyhazov a je jich po dnešku dokonce více, než by bylo třeba. Druhý ročník soutěže se jistě obejde bez Marcela Dragúně, Martina Haricha a především Lukáše Ondruše. Přes veškerou žánrovou pestrost se časem přejí i rastaman Michal Šeps.

Jak to viděl Honza Průša

Zatímco holky včera předvedly v podstatě rozumné výkony s většinou příšerně nudnými skladbami, kluci si vybírali podstatně lépe, ale své písně často pohřbili. Začal to Lukáš Adamec. Ten mě nebavil a nudil a měl jsem pocit, že na pódiu každou chvíli umře. Podobně na tom byl Martin Harich. Chvílemi to vypadalo, jako by ožralí bratři Gallagherovi blbě zpívali Green Day a chvíli jako pouťová verze písničky, která, na rozdíl od originálu, přišla o všechnu energii, co v ní má být ukrytá. Tomáš Jurenka nudil tak, že nemá smysl se jím vůbec zabývat.

Pak přišel Michal Šeps a strčil všechny, co zpívali před ním, a většinu těch, co po něm, do kapsy. On totiž do SuperStar přináší svěží vítr normálnosti. Nenudí, zpívá, jak mu huba narostla. Je to jedna z nejzábavnějších osob soutěže. Všechno, co napsal Tomáš o Lukášovi Ondrušovi, platí. Dodal bych, že ve sloce byl tak nízko, že ho to trochu dusilo, neintonoval, ale byla tam energie a mně se to v rámci možností, nevím proč, snad i líbilo. Zato Noah Ellenwood mě nebavil. I když zpívá dobře, té fantastické písničce hrozně moc vzal. Neumí zařvat a přitlačit a "Come Together" nepochopil. Kdo má rád Justina Biebera, asi byl spokojený. My ostatní v SuperStar oceňujeme jiné zpěváky.

A tím nemyslím Honzu Ráčka. Má hodně zvláštní barvu hlasu a já celou dobu přemýšlel, jestli mi vadí, nebo ne. Nakonec jsem dospěl k tomu, že ano. Marcel Dragúň se nemohl líbit nikomu, s Tomášem se opět shodujeme, stejně i u jasného favorita Jerguše Oravce. On je výborný muzikant. Vyzpívaný, charismatický a SuperStar právem vyhraje. Věřte mi. To z Petra Ševčíka ale už tolik jako Tomáš nadšený nejsem. Neodzpíval to špatně, bylo tam dost mnohem větších zoufalců, ale nemůžu si pomoci, když jsem viděl jeho vystoupení, bylo mi trapně. Divné divadlo, násilné pohyby a Aerosmith mu podle mě vůbec nesedli. To Matěj Piňák si vybral dobře, písnička mu sedla a on si s ní výborně rozuměl. A závěrečný Martin Kurc? I když patřil mezi ty lepší zpěváky, nesdílím všeobecné nadšení nad jeho výkonem. Sice dobře zpívá, ale Bryana Adamse se snažil tolik napodobovat, že to působilo až komicky.

Příště bych už nechtěl slyšet dvojku Marcel Dragúň a Honza Ráček, těšit se naopak budu na Jerguše Oravce a Michala Šepse.

Jak to nakonec vše dopadne, zjistíme již v dnešním Rozhodnutí, kdy vypadnou hned čtyři soutěžící - jeden Čech, jeden Slovák, jedna Češka a jedna Slovenka.

NÁZORY
  • favorite a kdo je zraly na odstřel: (Lukáš Frank, 21.03.2011 00:34) Reagovat

    Tak jsem si to tak projizdel a moc se mi libil Michal Šeps, Noah Ellenwood, Petr Ševčík a Martin Kurc. Zato kandidáty na zítřejší vyhazov jsou Jan Ráček a Marcel Dragun. :)

  • zeby? (asdf, 21.03.2011 00:36) Reagovat

    sam sa cudujem ze som docital clanok o superstar ale na konci som sa celkom zasmial na vete vypadne jedna "Slovenska" :D :D :D slovenka alebo slováčka páni

    • Re: zeby? (Tomáš Parkan - autor, 21.03.2011 06:36) Reagovat

      Aaah "s" jedno proradný....děkuji za upozornění, již jsem opravil.

  • prosím????? (Martin, 21.03.2011 01:24) Reagovat

    nechápu, jak autor může vychvalovat Jana Ráčka, to se s prominutím nedalo vůbec poslouchat!!!!! řikal jsem si, kdyby to slyšela Pink tak by snad i porodila:-))) jeho hlas doslova "Vadí"!!! největší kandidát na výkop:-) a jak by řekl Pan Rytmus: Takhle SuperStar nevypadá!!:)

    • Re: prosím????? (Blabla, 21.03.2011 08:09) Reagovat

      A ty jeho arogantní gesta! Humus!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent
Nové desky 17/2024 - od Pet Shop Boys přes Justice po St. Vincent Ačkoli novinkám tohoto týdne vévodí hlavně Pet Shop Boys, St. Vincent, Jess Glynne či Justice, poměrně silné zastoupení nabízí i domácí scéna s oceňovanými Manon Meurt, Hlaskontrabas Oktet, Livin Free, Karlem Markytánem či... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 12:00 v sekci Novinky | Nové desky
David Guetta feat. OneRepublic - I Don’t Wanna Wait 6/10
Video: David Guetta oprášil hit moldavských O-Zone. Do "I Don't Wanna Wait" si pozval OneRepublic Francouzský DJ a producent David Guetta si v poslední době celkem libuje v předělávání devadesátkových hitů do nového kabátu. Vcelku slušně se popral s remixem starého hitu La Bouche "Be My Lover", minulý rok všechny pobláznil... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 08:40 v sekci Audio / Video | Video
Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins
Nejvíc nej: Šestice nejpamátnějších klipů ze začátků Smashing Pumpkins Kultovní Smashing Pumpkins se na svém turné "The World Is A Vampire" zastaví také v české metropoli. Před jejich koncertem, který se uskuteční 4. července v O2 universu, si připomeňme zásadní videoklipy z počátků kariéry této... čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Nejvíc nej
Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí
Rozhovory: Jugi (UDG) - Nejvíc mě naplňuje, že jsem muž mnoha profesí S bubeníkem Jugim jsme si povídali nejen o tom, co je nového u jeho domovské kapely UDG. Pohovořil také o svých dalších aktivitách, včetně chodu bookingové agentury RedHead Music, která zastupuje významné umělce. Zamyslel se také... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 14:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Manon Meurt - Unravel 9/10
Recenze: Fascinující "Unravel" zrcadlí niterný svět Manon Meurt Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal... čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Přípravy na souboj Hlasu a X Factoru vrcholí (08.01.2014 09:50)
- SuperStar Sabina Křováková poskládala kapelu a tvoří vlastní písně (05.07.2013 09:31)
- Sabina Křováková i Štefan Pčelár vydali svá debutová alba (11.06.2013 16:48)
- Naživo: Třetí ex-federální SuperStar se stala Sabina Křováková (03.06.2013 00:15)
- Naživo: V GrandFinále si to rozdá Sabina se Štefanem (27.05.2013 00:11)
- Nové desky pro 22. týden (26.05.2013 05:00)
- Naživo: Diváci volili, volili až odvolili Šafu (20.05.2013 00:21)
- Naživo: Mírně fousaté devadesátky v SuperStar (13.05.2013 00:43)
- Naživo: Konec lásky v SuperStar (06.05.2013 00:17)
- Naživo: Před prahem nejlepší šestky zůstala Kristína Debnárová i s věnováním (29.04.2013 00:53)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Taylor Swift Kabát Queen Adele Sia Bono Rush Beyoncé Mirai Dua Lipa Lady Gaga AC/DC U2 Liam Gallagher Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu