shop.musicserver.cz
Nové desky pro 11. týden

Nové desky pro 11. týden

Vydáno: 13.03.2011 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Velká jména jsou tentokrát schovaná především v sólovém albu bubeníka Blink-182 Travise Barkera a posledním koncertu na Shea Stadium Billyho Joela. Ty pak doplní M. Pokora, živák frontmana Deep Purple Glenna Hughese, nováčci The Naked & Famous a The Vaccines a rockoví Rise Against. Překvapivě s hudbou pro balet přijdou Pet Shop Boys.

Pokud se v pondělí 14. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Travis Barker - Give The Drummer Some (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rap rock / hip hop

Travis Barker - Give The Drummer Some
Pětatřicetiletý bubeník Blink-182 Travis Barker se v roce 2008 pustil do nahrávání sólové desky a výsledek servíruje nyní pod názvem "Give The Drummer Some". Barker na něm spojil své dva oblíbené žánry, a sice rock a hip hop, a rozhodl se jej natočit ve velkém stylu - soudě alespoň podle armády zvučných jmen spolupracovníků, která by mohla klidně sloužit jako rejstřík encyklopedie Kdo je kdo současné hudební scény. Z jeho domovského žánru mu vypomohli Slash, Tom Morello z Rage Against The Machine a frontman Slipknot a Stone Sour Corey Taylor a z hip hopu pak Kid Cudi, Lil Wayne, Rick Ross, Game, RZA, Raekwon, Snoop Dogg, Twista, The Neptunes, Ludacris, Lil Jon, Busta Rhymes, Cypress Hill a řada dalších. Podobně hvězdná je i sestava producentů, kde se to blýská jmény jako Kanye West, Danja, Swizz Beatz, Stargate, will.i.am, Danger Mouse, Dr. Luke, Max Martin či Ryan Tedder. Jak dopadla fúze takového množství hvězd, zjistíte na Barkerově MySpace.com.


Billy Joel - Live At Shea Stadium (DVD) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Billy Joel - Live At Shea Stadium
V roce 1965 otevírali The Beatles slavný newyorský Shea Stadium a tím, kdo ho velkolepým koncertem v roce 2008 před demolicí zavíral, byl Billy Joel. Záznam tohoto představení vychází nyní v kompletní podobě jako "Live At Shea Stadium" a zahrnuje více než dvě hodiny hitů, historie a vzpomínek, sto deset tisíc fanoušků a několik hvězdných hostů. S Billym Joelem ten večer totiž vystoupili i Paul McCartney, Garth Brooks, John Mayer, Steven Tyler, John Mellencamp a legenda Tony Bennett. Záznam vychází jednak v kombinaci na 2CD s DVD a pochopitelně i samostatně na Blu-ray disku. Všeříkající trailer a několik písniček z koncertu najdete na YouTube kanálu Billyho Joela.


Glenn Hughes - Live In Wolverhampton (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: hard rock

Glenn Hughes - Live In Wolverhampton
Britského hudebníka Glenna Hughese si fanoušci budou nejlépe pamatovat jako bývalého frontmana Deep Purple. Kytarista a zpěvák si ale vydobyl renomé i jako sólový umělec a pod vlastním jménem vydává nový živák "Live In Wolverhampton". DVD si zakládá na dvou koncertech odehraných 6. a 7. června v roce 2009. Během prvního večera, zaznamenaného na disku s titulem "Glenn Hughes With His Full Band", odehrál set s kapelou a zazněly skladby z jeho éry v Deep Purple. Následující koncert pojmenovaný "You Are The Music: An Evening Of Trapeze" se Glenn představil jako sólový performer. Zavzpomínal také na svého kamaráda a kytaristu Mela Galleyho, který zemřel předchozí rok. Z bonusů najdete v balíčku například rozhovor.


Tip týdne

The Naked & Famous - Passive Me, Aggressive You (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop / electropop

The Naked & Famous - Passive Me, Aggressive You
Pětičlenná novozélandská skupina The Naked & Famous se stala doma díky singlu "Young Blood" senzací roku 2010. Především protože vyhrála tamní singlovou hitparádu, což se tři roky před ní žádné domácí skupině nepovedlo. To jí proklestilo cestu nejen do Velké Británie, ale i k nominaci v anketě BBC Sound Of 2011. Ústředními členy kapely a tvůrci písní jsou Thom Powers a zpěvačka Alisha Xayalith. Třináct písní jejich debutu "Passive Me, Aggressive You" přináší moderní, rozmanitý pop mnoha odstínů, ovlivněný rockem, elektronickou hudbou nebo avantgardním folkem. Slušnou ochutnávku toho všeho servíruje skupina na svém MySpace.com



Rise Against - Endgame (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / punk rock

Rise Against - Endgame
Američtí Rise Against se po tříleté pauze vracejí na hudební scénu s další deskou. Nástupce "Appeal To Reason" přinese ve standardní edici třináct kousků, ze kterých fanoušci znají už dvě skladby coby singly - "Architects" a "Help Is On The Way". Produkci nového materiálu obstaral Bill Stevenson, jehož um si vyžádali také The Lemonheads nebo NOFX. Obě dvě ochutnávky najdete k poslechu na MySpace.com kapely. Kromě producenta si Rise Against zavolali také speciálního hosta - Matta Skiba, frontmana kapely Alkaline Trio.


M. Pokora - Updated (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

M. Pokora - Updated
Francouzský muzikant s polskými kořeny Matthieu Tota aka Matt Pokora je i českému publiku znám díky skladbě "Dangerous" v produkci Timbalanda, s kterou se prohnal i českým éterem na jaře roku 2008. Loni v létě vydal ve frankofonních zemích album "Mise à Jour", které nyní vychází i v anglicky zpívané verzi jako "Updated". Ta se oproti té původní s patnácti skladbami smrskla na jedenáct včetně jednoho evropského bonusu "Oblivion", který byl nasazen i do českých rádií. Co ovšem přetrvalo, jsou dva hosté - holandská zpěvačka Eva Simons a rapper Asto. Letmý pohled na "Updated" nabízejí krátké ukázky v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines? (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

The Vaccines - What Did You Expect From The Vaccines?
The Vaccines s debutovou deskou neotáleli. Rok po svém založení jdou na trh s prvotinou "What Did You Expect From The Vaccines?". Její termín vydání posunuli ještě o týden dříve, než bylo původně plánováno. Prý z toho důvodu, aby nahrávka nevyšla v ten samý den jako novinka The Strokes. Muzikanti vyslali k fanouškům už dva singly a ve stejný den jako deska se do éteru dostane další ochutnávka "If You Wanna". Deska přinese celkem dvanáct kousků včetně schované "Somebody Else's Child". Na produkci se podílel Dan Grech a výsledek spolupráce můžete ohodnotit poslechem vybraných vlaštovek na MySpace.com The Vaccines, kde najdete i videoklip k "Wreckin' Bar (Ra Ra Ra)".


Pet Shop Boys - Most Incredible Thing (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Pet Shop Boys - Most Incredible Thing
Britské duo Pet Shop Boys si vedle svých nahrávek občas odskočí k jiným žánrům, či dokonce do jiných uměleckých sfér. Nyní se pánové pustili do hudební složky baletní adaptace románu Hanse Christiana Andersena "The Most Incredible Thing". S tímto nápadem přišel první tanečník Královského baletu Ivan Putrov, který musel po zranění v roce 2006 skončit s aktivní kariérou. Choreografii dostal na starost Javier De Frutos a samotné ztvárnění přední britský taneční divadelní sbor Sadler's Wells. První představení je naplánováno na 17. března, nicméně tři dny předtím se již představí stejnojmenné dvojalbum s hudbou z pera Pet Shop Boys, nahranou polským Wrocław Score Orchestra pod vedením Dominica Wheelera.


The View - Bread And Circuses (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

The View - Bread And Circuses
Indie palbu doplní tento týden ještě skotští The View. Vydání jejich desky ale nešlo zdaleka tak rychle jako u The Vaccines. Muzikanti slíbili razantní změnu zvuku a pro nové písně dlouho hledali vhodný název. Místo prvního titulu "The Best Lasts Forever" nakonec vybrali "Bread And Circuses". Nahrávku naplnili třinácti písněmi. Mezi nimi je i kousek "Grace", na kterém se Pete Reilly nechal inspirovat svými sousedy. Neustále si totiž na něj stěžovali kvůli hluku. Jestli to stálo jako inspirace za to, posuďte sami - na oficiálních stránkách kapely najdete příslušný snímek.


The Dodos - No Color (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie folk

The Dodos - No Color
Sanfranciská folková trojice The Dodos, kterou jste mohli před zhruba dvěma roky vidět i na koncertě v Praze, uvádí na trh své čtvrté album "No Color". Označení - trojice - je ovšem poněkud zavádějící - vibrafonista Keaton Snyder si totiž na tomto albu nezahrál. Místo něj se tu ale objevuje americká písničkářka Neko Case. The Dodos se navíc opět vrátili k producentovi prvních dvou alb Johnu Askewovi. Všechny tyto změny i první ochutnávka na webu kapely v podobě singlu "Black Night" naznačují, že jejich nový zvuk je daleko dynamičtější a méně akustický.


Koňaboj - Zdálo sa ně, zdálo (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: lidová hudba / folk

Koňaboj - Zdálo sa ně, zdálo
Skupina Koňaboj vydává své třetí řadové album, které nese název po titulní skladbě "Zdálo sa ně, zdálo". Kapela se i na novém albu drží osvědčeného přístupu z předchozích dvou kolekcí, tedy lidových písní z různých regionů Moravy a Slovenska, a její rozmanitost naleznete jak v regionech, ze kterých byly písničky vybrány, tak v jejich zpracování. Příznivci se mohou těšit na zcela nový zvuk, jenž je založený především na jednoduchých a velmi vzdušných aranžích. To vše je i důsledek personálních změn, ke kterým od posledního alba "Omalovánky" došlo. Z původního obsazení zůstali jen Jiřina Šánová, Milan Šána a David Řehák. Na albu nechybějí ani hosté, z nichž za nejvýznamnějšího lze považovat východoslovenskou zpěvačku lidových a duchovních písní Annu Servickou, která je rovněž autorkou některých písní z tohoto CD.


Trey Songz - Passion, Pain & Pleasure (Supraphon/Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b

Trey Songz - Passion, Pain & Pleasure
Americký zpěvák, skladatel, producent a také herec Trey Songz stále šplhá na žebříčku popularity. S předcházejícími třemi alby se došplhal nejvýše na třetí místo amerického albového žebříčku a sledoval, jak si ostatní odnášejí ocenění. Minulý rok, kdy v USA vyšel čtvrtý počin "Passion, Pain & Pleasure", sice ještě nedosáhl na úplný vrchol Billboardu, ale povedlo se mu to alespoň v tom žánrovém a odnesl si cenu BET v kategorii nejlepší mužský umělec. Album čítající sedmnáct položek se nese především na vlně r'n'b a Songz se na něm, co se týče zpěvu, spolehl především sám na sebe. Jedinými hosty byli Drake a Nicki Minaj. Mezi producenty se pak objevují méně známá jména, ovšem nechybějí jeho dvorní spolupracovník Troy Taylor, či Polow da Don, Mario Winans a všudypřítomný Swizz Beatz. MySpace.com zpěváka nabízí některé písničky k poslechu.

V krátkosti

  • Poprvé samostatně si mohou fanoušci Tří sester koupit album "Z garáže", jež obsahuje osm dosud nevydaných skladeb nahraných v undergroundovém duchu osmdesátých let. Dostane se na hity jako "Nádraží" a supergarážovou "Fenky na Klamovce" a na živou verzi "Modlitby pro partu" s kytarou Tomáše Rosického. Jako bonus zde naleznete dvě nové skladby Fanánka a synů výčepu včetně posledního textu Františka Sahuly "Nouzovej východ", který byl zhudebněn až po autorově tragické smrti, a Sahulovu směsku největších hitů.
  • Horkýže Slíže se rozhodli rekapitulovat a vydávají album největších hitů s názvem "V dobrej viere (2001-2011)". To obsahuje sedmnáct písní, které jsou nejžádanějšími na slížích koncertech. Výběr doplňují dvě nové skladby - "Mám v p… na lehátku" a velmi svérázný megamix největších hitů.

Dále vychází:

Burzum - Fallen (Mystic Production)
Celtic Thunder - It's Entertainment! (Universal)
Celtic Thunder - The Show (Universal)
Fritz Wunderlich - Festival Of Germany (EMI)
Lady Gaga - Born This Way (singl) (Universal)
Mozart - Requiem/Neumann (EMI)
Pierre Boulez - Preludium/Pelleas B Melis. (Universal)
Simon Rattle - A Portrait (EMI)
Sylosis - Edge Of The Earth (M.A.B.Records)
Yaotl Mictlan - Dentro Del Manto Gris De Chaac (Mystic Production)

NÁZORY
  • nové CDs (bugaboo, 13.03.2011 08:23) Reagovat

    Travis Barker udělal výborné CD!! Sice asi podle soundu skladem na něm Stargate, will.i.am, Yeezy, Dr.Luke nespolupracovali, protože se jedná o rázné melodie většinou protkane hutnou kytarovou linkou, ale výsledek je super, doporučuji! Pro fanoušky r'n'b zase výborné CD od Trey Songze, který podle mě předčil s tímto CD poslední CD Ushera a "evropský J.Timberlake" M.Pokora si drží dobrý standart a aspoň ta francouzská verze přináší špičkový pop a r'n'b...škoda jen, že ta CD přichází do ČR až se zhruba půlročním zpožděním..

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: "Dancing Star" Pet Shop Boys je poctou všem talentovaným a odvážným (07.04.2024 15:15)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Pet Shop Boys se v novém singlu vrhnou do víru tance (22.03.2024 12:41)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Audio: Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free" (08.03.2024 13:13)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia U2 AC/DC Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu