shop.musicserver.cz
Pohled do hitparád IFPI - 8. týden

Nightwork jsou díky Andělům nejprodávanější

Vydáno: 02.03.2011 21:07 v sekci České hitparády - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Prodejní hitparády značně ovlivnilo předávání cen Anděl, a tak z obchodů mizely především desky vítězů. Méně zajímavá je situace v českých rádiích, kde se i nadále nic neděje a dramaturgové jako by záměrně nehráli současné světové hity. Je tady pravidelný komentář českých žebříčků.

Shakira - Loca
© facebook interpreta
RÁDIA - Začíná to být zase nuda. Už tří týdny po sobě skoro žádný pohyb. Vždyť to musí štvát i samotné dramaturgy hrát pořád to samé dokola a nedávat pořádně šanci novým hitům. Napadlo mě, jestli jich není většina schovaná někde v lesích bez rádia, televize, internetu s jednou čárkou signálu na mobilu a odtud to všechno ovládá.

Takže pokud si letmo prohlédnete desítku nejhranějších skladeb, tak uvidíte to samé, co jste viděli v posledních několika týdnech. Vládne nesesaditelná Shakira s Dizzeem a singlem "Loca". Neobejde se to bez "Barbry Stresiand" ani bez Duck Sauce na druhém místě. "Hello" na nás mává Martin Solveig a Dragonette z místa třetího a "Firework" má na místě čtvrtém Katy Perry. Tolik k úplnému vrcholu. O zbytku osazenstva jsem se notně zmiňoval v minulých týdnech a nemá cenu se opakovat.

A teď největší sranda. Hodně se minulý týden diskutovalo o Lady GaGa a o tom, jak její singl "Born This Way" válcuje všechny žebříčky, a u nás tomu bude kdovíkdy. Tak se všichni podívejte sem. Ať se vám tahle extravagantní zpěvačka líbí, nebo ne, patří momentálně k nejúspěšnějším umělcům současnosti a my jsme jediná země, kde se její singl nedostal do TOP 10. Nejvyšší umístění? Čtyřicáté třetí místo. Tento týden dokonce klesla na čtyřicáté čtvrté. To s tím opravdu nehodlá nikdo nic dělat? Máme rok 2011 a hudební průmysl se mění, proboha!

A teď k novinkám. Na sedmdesátém šestém místě je slovensko-česká kapela Popcorn Drama se singlem "Tak Fajn". Písničkářka Patricie a singl "Obama" jsou na dvaasedmdesátce. Nový singl Pink "Fuckin‘ Perfect" (který je mimochodem venku už skoro tři měsíce) startuje na místě osmdesátém prvním. Předpokládám, že jej časem uvidíme i na vrcholu. Poslední novinkou je pak nový britský objev Jessie J ve skladbě "Price Tag" s B.o.B. na osmdesátém pátém místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shakira feat. Dizzee Rascal - Loca
  2. Duck Sauce - Barbra Streisand
  3. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  4. Katy Perry - Firework
  5. Pink - Raise Your Glass
  6. Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written In The Stars
  7. ▲ Mohombi - Bumpy Ride
  8. Debbi - Touch The Sun
  9. Black Eyed Peas - Time (The Dirty Bit)
  10. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes

Top 100 RÁDIO 8/2011 - novinky:
76. Popcorn Drama - Tak Fajn
79. Patricie - Obama
81. P!nk - Fuckin‘ Perfect
85. Jessie J feat. B.o.B. - Price Tag

Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodeje minulý týden byly silně ovlivněny cenami Anděl (a údajnými slevami v Tescu). Není se proto čemu divit, že první místo mají tento týden Nightwork s deskou "Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa". Předávání cen pomohlo i Tomáši Klusovi (sice jenom uváděl, ale i tak prodeje jeho alb vzrostly), Davidu Kollerovi a Lucii. Druhé místo má pro tento týden Miro Žbirka s "Empatií" (nevím, na kolik mu pomohlo to, že byl jeden z předávajících). Třetí jsou Kabáti, kteří pomalu klesají z vrchních příček. Čtvrtá je Hana Hegerová, která sice na předávání nezískala žádnou cenu, ale i tak si polepšila o dvě místa. Pátí jsou pak Roxette s "Charm School", kteří byli minulý týden na vrcholu.

V hitparádě se objevilo i pár novinek. Desátý je Jiří Schelinger s novou kolekcí "Čas 51:71:81". Dvacátá osmá je hudba z muzikálu "Kat Mydlář". Třicátý druhý je výběr "Best Of Dance 1/2011". Poslední novinkou je nové remixové album Boney M. Ti se snaží využít úspěchu singlu "Barbra Streisnad" od Duck Sauce, kteří německý projekt vysamplovali. Remixové abum dostalo název "Barbra Streisand - Boney M. Goes Club" (jak originální) a je čtyřicáté šesté.

Top 10 - prodejnost:
  1. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  2. Miro Žbirka - Empatia
  3. Kabát - Banditi Di Praga
  4. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  5. Roxette - Charm School
  6. Petr Muk - Outro
  7. Karel Gott - Za lásku pálím svíci
  8. Hapka/Horáček - Benefice černých koní (Best Of 1987-2010)
  9. Xindl X - Praxe Relativity
  10. new Jiří Schelinger - Čas 51:71:81

TOP 50 Prodejní 8/2011 - novinky:
10. Jiří Schelinger - Čas 51:71:81
28. Různí - Kat Mydlář
32. Různí - Best Of Dance 1/2011
46. Boney M - Barbra Streisand - Boney M. Goes Club

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.

  • Lady Gaga (Kostič, 02.03.2011 23:09) Reagovat

    Musim jen souhlasit! Naše radia bych radši ani nekomentoval. Gaga si rozhodně zaslouží větší prostor v radiích. A neni to o tom jí lidi nechtěj hrát, to rádia to odmítají:) E2 třeba naprosto ignoruje přání svých posluchačů....

    • Re: Lady Gaga (mekele, 03.03.2011 07:52) Reagovat

      Gaga si rozhodne zaslouzi zejmena vetsi vypolstrovanou cimru, fyi.

      • Re: Lady Gaga (Jirka, 03.03.2011 15:47) Reagovat

        Hezká a výstižná poznámka... Jinak k rádiím bych poznamenal, že dělají z lidí absolutní hudební nevzdělance. Bohužel...

  • Lalala (Mrwka, 03.03.2011 10:58) Reagovat

    Je jasné že BTW není žádný převratný song, ikdyž z něj američané dělají nejlepší track světa nebo co.. Ale je celkem smutné, že i slováci jej mají na šestém místě a my jsme tak pozadu.. Smutné.

    • Re: Lalala (exxxo, 04.03.2011 18:56) Reagovat

      Žiaľ Gaga nie je zďaleka jediný prípad. Českým rádiám trvalo 2 mesiace kým vymenili "Waka Waka" za "Loca". A najbližší mesiac to nevyzerá ani na výmenu "Fuckin Perfect" za "Raise Your Glass". A to už nehovorím o potenciálnej výmene singlov "E.T." a "Firework".
      Ale aj kebyže tieto prešľapy prehliadneme - Gaga bude mať turné a keď jej produkčný tím bude robiť zastávky v Európe, pozrie sa na rebríčky a dobre zváži, či namiesto Prahy, nezvolia radšej koncert v Bratislave... Gaga je rovnako žiadaná v oboch krajinách, hraná ale len v jednej, čo pre ČR určite veľká škoda.
      Škoda je, že sa to dá aplikovať na úplne každého západného interpreta a Gaga je len do očí bijúci príklad. :-(

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Open'er festival, Den třetí, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 5.7.2024
Naživo: Skoro nahá Doja Cat ve třetím dni Open'eru vyzývala Poláky k souloži, Sam Smith letošní turné zmírnili Vysoké umění, ale i cílení na nejnižší pudy. Na polském Open'eru si každý najde to své. Především na něm ale narazíte na jména, na něž si spousta českých festivalů netroufne. Některá v Americe bourají žebříčky, jiná se... čtěte zde
Vydáno: 16.07.2024 19:00 v sekci Naživo
Kygo - Kygo 6/10
Recenze: Kygo se na své eponymní desce ohlíží za desetiletou kariérou Za jednu dekádu si Kygo vydobyl slušnou pozici na elektronické taneční scéně. Jeho ve frázování zasekávané hitovky nejdříve působily svěže, pak ale začal znásilňovat staré fláky - někdy úspěšně, jindy ne. Bezejmenné album... čtěte zde
Vydáno: 16.07.2024 08:30 v sekci Recenze
Open'er festival, Den druhý, Letiště Gdynia-Kosakowo, Polsko, 4.7.2024
Naživo: Dua Lipa na Open'eru napodruhé poroučela už i počasí. Ve druhém dni zazářila také Tinashe, zklamali Disclosure Polský monstrfestival Open'er pokračoval i ve svém druhém dni se samými velkými jmény. Po dvou letech se na stejné místo vrátila Dua Lipa a i tentokrát hrozila evakuace. Jenže letos nad festivalem drželi ochranou ruku snad i andělé.... čtěte zde
Vydáno: 15.07.2024 18:00 v sekci Naživo
Katy Perry - Woman's World 3/10
Video: Velkolepý comeback se nekoná. Katy Perry je v novince "Woman's World" naprosto mimo Ještě před měsícem se člověk mohl těšit, co asi tak Katy Perry hudebně chystá. Čtyřletá odmlka od posledního alba "Smile" zkrátka zvědavost navýší, navnadit mohl i lehce futuristický cover novinkového singlu. Nyní nás... čtěte zde
Vydáno: 15.07.2024 13:30 v sekci Audio / Video | Video
Washed Out - Notes From a Quiet Life 8/10
Recenze: Washed Out nabízí na "Notes From a Quiet Life" svou vyzrálejší podobu Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co... čtěte zde
Vydáno: 15.07.2024 00:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Lady Gaga vyslala do světa koncertní film a nahrává další desku (28.05.2024 09:33)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya No Lloran" si drží solidní laťku (26.03.2024 15:00)
- Video: Shakira, Cardi B a polonazí kentauři, to je klip k roztančené novince "Puntería" (25.03.2024 08:12)
- Video: The Rolling Stones s Lady Gaga zahráli "Sweet Sounds Of Heaven" naživo. A je to strhující paráda (27.10.2023 14:00)
- Audio: Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven" (29.09.2023 07:38)
- Video: Shakira je v klipu k songu "Copa Vacía" za mořskou pannu. Hudební nápad ale novinka s Manuelem Turizem nepřináší (04.07.2023 14:38)
- Video: Podívejte se, jak Lady Gaga a Rihanna zaválely na Oscarech (20.03.2023 15:41)
- Recenze: "GRRR Live" konzervuje živou energii The Rolling Stones na věčné časy. Znovu, ale stále skvěle (25.02.2023 10:30)
- Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů (01.12.2022 17:26)

ALBUM TÝDNE 29/2024

Washed Out
Notes From a Quiet Life

Pátá řadovka projektu Washed Out "Notes From a Quiet Life" svým pojetím nabádá k hledání vlastní rovnováhy a vnitřního klidu, zároveň nese i nostalgické prvky. Ernest Greene vsadil na minimalističtější pojetí a zacílil na to, co mu jde nejlépe. Ve výsledku tedy nabízí snové sekvence a důraz na vyprávění.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Čt 18.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
Pá 19.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 20.07.
Colours of Ostrava 2024 (Dolní Vítkovice, Ostrava)
So 27.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Ne 28.07.
Ed Sheeran (UK) (Park 360, Hradec Králové)
Po 29.07.
Scorpions (DE) (enteria Arena, Pardubice)
Čt 01.08.
Let It Roll (Letiště, Milovice)
St 07.08.
Mr. Big (US) (Roxy, Praha)
Pá 09.08.
Krásný ztráty 2024 (Všetice, Netvořice)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber Lucie Vondráčková mp3.com Miley Cyrus Adele Queen Taylor Swift Mirai Imagine Dragons Kabát Dua Lipa Judy Garland Madonna The Beatles Beyoncé 2H+ Tom Morello
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2024 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe