Nightwork jsou díky Andělům nejprodávanější

02.03.2011 21:07 - Jakub Malar | foto: facebook interpreta

Prodejní hitparády značně ovlivnilo předávání cen Anděl, a tak z obchodů mizely především desky vítězů. Méně zajímavá je situace v českých rádiích, kde se i nadále nic neděje a dramaturgové jako by záměrně nehráli současné světové hity. Je tady pravidelný komentář českých žebříčků.
Shakira - Loca
© facebook interpreta
RÁDIA - Začíná to být zase nuda. Už tří týdny po sobě skoro žádný pohyb. Vždyť to musí štvát i samotné dramaturgy hrát pořád to samé dokola a nedávat pořádně šanci novým hitům. Napadlo mě, jestli jich není většina schovaná někde v lesích bez rádia, televize, internetu s jednou čárkou signálu na mobilu a odtud to všechno ovládá.

Takže pokud si letmo prohlédnete desítku nejhranějších skladeb, tak uvidíte to samé, co jste viděli v posledních několika týdnech. Vládne nesesaditelná Shakira s Dizzeem a singlem "Loca". Neobejde se to bez "Barbry Stresiand" ani bez Duck Sauce na druhém místě. "Hello" na nás mává Martin Solveig a Dragonette z místa třetího a "Firework" má na místě čtvrtém Katy Perry. Tolik k úplnému vrcholu. O zbytku osazenstva jsem se notně zmiňoval v minulých týdnech a nemá cenu se opakovat.

A teď největší sranda. Hodně se minulý týden diskutovalo o Lady GaGa a o tom, jak její singl "Born This Way" válcuje všechny žebříčky, a u nás tomu bude kdovíkdy. Tak se všichni podívejte sem. Ať se vám tahle extravagantní zpěvačka líbí, nebo ne, patří momentálně k nejúspěšnějším umělcům současnosti a my jsme jediná země, kde se její singl nedostal do TOP 10. Nejvyšší umístění? Čtyřicáté třetí místo. Tento týden dokonce klesla na čtyřicáté čtvrté. To s tím opravdu nehodlá nikdo nic dělat? Máme rok 2011 a hudební průmysl se mění, proboha!

A teď k novinkám. Na sedmdesátém šestém místě je slovensko-česká kapela Popcorn Drama se singlem "Tak Fajn". Písničkářka Patricie a singl "Obama" jsou na dvaasedmdesátce. Nový singl Pink "Fuckin‘ Perfect" (který je mimochodem venku už skoro tři měsíce) startuje na místě osmdesátém prvním. Předpokládám, že jej časem uvidíme i na vrcholu. Poslední novinkou je pak nový britský objev Jessie J ve skladbě "Price Tag" s B.o.B. na osmdesátém pátém místě.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Shakira feat. Dizzee Rascal - Loca
  2. Duck Sauce - Barbra Streisand
  3. Martin Solveig feat. Dragonette - Hello
  4. Katy Perry - Firework
  5. Pink - Raise Your Glass
  6. Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written In The Stars
  7. ▲ Mohombi - Bumpy Ride
  8. Debbi - Touch The Sun
  9. Black Eyed Peas - Time (The Dirty Bit)
  10. B.o.B. feat. Hayley Williams - Airplanes

Top 100 RÁDIO 8/2011 - novinky:
76. Popcorn Drama - Tak Fajn
79. Patricie - Obama
81. P!nk - Fuckin‘ Perfect
85. Jessie J feat. B.o.B. - Price Tag

Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodeje minulý týden byly silně ovlivněny cenami Anděl (a údajnými slevami v Tescu). Není se proto čemu divit, že první místo mají tento týden Nightwork s deskou "Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa". Předávání cen pomohlo i Tomáši Klusovi (sice jenom uváděl, ale i tak prodeje jeho alb vzrostly), Davidu Kollerovi a Lucii. Druhé místo má pro tento týden Miro Žbirka s "Empatií" (nevím, na kolik mu pomohlo to, že byl jeden z předávajících). Třetí jsou Kabáti, kteří pomalu klesají z vrchních příček. Čtvrtá je Hana Hegerová, která sice na předávání nezískala žádnou cenu, ale i tak si polepšila o dvě místa. Pátí jsou pak Roxette s "Charm School", kteří byli minulý týden na vrcholu.

V hitparádě se objevilo i pár novinek. Desátý je Jiří Schelinger s novou kolekcí "Čas 51:71:81". Dvacátá osmá je hudba z muzikálu "Kat Mydlář". Třicátý druhý je výběr "Best Of Dance 1/2011". Poslední novinkou je nové remixové album Boney M. Ti se snaží využít úspěchu singlu "Barbra Streisnad" od Duck Sauce, kteří německý projekt vysamplovali. Remixové abum dostalo název "Barbra Streisand - Boney M. Goes Club" (jak originální) a je čtyřicáté šesté.

Top 10 - prodejnost:
  1. Nightwork - Tepláky aneb Kroky Františka Soukupa
  2. Miro Žbirka - Empatia
  3. Kabát - Banditi Di Praga
  4. Hana Hegerová - Mlýnské kolo v srdci mém
  5. Roxette - Charm School
  6. Petr Muk - Outro
  7. Karel Gott - Za lásku pálím svíci
  8. Hapka/Horáček - Benefice černých koní (Best Of 1987-2010)
  9. Xindl X - Praxe Relativity
  10. new Jiří Schelinger - Čas 51:71:81

TOP 50 Prodejní 8/2011 - novinky:
10. Jiří Schelinger - Čas 51:71:81
28. Různí - Kat Mydlář
32. Různí - Best Of Dance 1/2011
46. Boney M - Barbra Streisand - Boney M. Goes Club

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 8. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY