Klasické album Rush vyjde v nové edici s lepším zvukem

09.02.2011 14:20 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Rush - Moving Pictures
© facebook interpreta
Ačkoliv se kanadští Rush řadí k legendám, z pohledu mladé generace patří k těm nejvíce opomíjeným kapelám. Aby se na ně nezapomínalo, co nevidět se připomenou remasterovanou plackou "Moving Pictures" z roku 1981. Nahrávka se totiž řadí k nejúspěšnějším deskám rockového tria a co do prodeje se stala čtyřikrát platinovou.

Na vylepšené edici kultovní nahrávky pracoval producent a zvukový inženýr Richard Chycki, známý také ze spolupráce s Aerosmith nebo Our Lady Peace. Při práci ve studiu mu během posledního měsíce vydatně vypomohl Nich Rackulinecz, jenž se podílel také na poslední desce Rush z roku 2007 "Snakes & Arrows". Výsledkem má být zvuk ve formátu 5.1 SS a podle zpráv na blogu producenta je rozdíl více než markantní. "Zážitek z poslechu se drasticky změnil. Je na čase, aby tvorba Rush začala být znova objevována," napsal.

"Cílem bylo ctít styl produkce té doby, kdy deska vznikla. Stálo nás to hodně času a velmi náročné bylo najít vhodné efekty, které odpovídají originálu a současně by sedly k novému zvuku. S výsledky jsem spokojený a Alex Lifeson (kytarista Rush) byl v sedmém nebi, když jsme mu pustili hotové dílo," dodal Richard Chycki.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY