Image, kérky a nic víc

03.12.2010 13:00 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Dospívající "punkáči" by si měli začít na zdech svých pokojíčků dělat místo pro nové plakáty. Joel a Benji Maddenové aka Good Charlotte jsou totiž zpátky! Ti ostatní ale mohou zůstat úplně v klidu, protože "Cardiology" je stejná nuda jako všechny jejich předchozí desky.
3/10

Good Charlotte - Cardiology

Skladby: Introduction To Cardiology, Let The Music Play, Counting The Days, Silver Screen Romance, Like It's Her Birthday, Last Night, Sex On The Radio, Alive, Standing Ovation, Harlow's Song (Can't Dream Without You), Interlude - The Fifth Chamber, 1979, There She Goes, Right Where I Belong, Cardiology
Vydáno: 29.10.2010
Celkový čas: 46:52
Vydavatel: Parlophone
Když před lety Good Charlotte natočili skladbu "Lifestyles Of The Rich And Famous," těžko říct, do jaké míry si uvědomovali, jako moc střílejí do vlastních řad. Ačkoliv má seskupení kolem Joela a Benjiho Maddenových image nejdrsnějších hardcoristů, ničeho lepšího než několika snůšek unylých popěvků jsme se od nich nikdy nedočkali. Víc než na hudbu samotnou vždycky kladli důraz na vlastní image nebo randění s hollywoodskými celebritami. Na aktuálním počinu s názvem "Cardiology" v započatém trendu v zásadě pokračují. Ostatně kdo by čekal něco jiného?

Jedno se však téhle partě upřít nedá. Ve srovnání se stylově blízkými Green Day si Good Charlotte nikdy nehráli na spasitele světa, natož pak na levicové revolucionáře. Ostatně revoluce z polstrovaných sedaček soukromých tryskáčů by se dělala jenom těžko. Žádným převratným tématům se tihle milovníci kérek v textech nevěnují. Buď se jedná o plytké komentáře světa kolem, nebo to jsou zpívánky o holkách a mejdanech. V případě letošní novinky spíš to druhé.

Jestli se ptáte, v čem se "Cardiology" liší od předchozích desek, odpověď je prostá a nejspíš nikoho nepřekvapí. V ničem! Zase to jsou bezzubé kytarové riffy utopené pod nánosy elektronické vaty. Žánrově se stále s hodně velkou nadsázkou pohybují kdesi v oblasti pop punku. Ovšem je nutné dodat, že slovo pop je podstatné a jde o něj především. Označení punk je pak pouhý chyták pro pubescenty kolem patnácti, kterým se Avril Lavigne už přejedla a ke "skutečné" hudbě ještě nedorostli.

Je třeba říct, že zvukoví inženýři v obřích nahrávacích studiích na "Cardiology" odvedli pořádný kus práce. Desku vypilovali a zbavili všeho, co by jen nepatrně přebývalo nebo vyčnívalo. Album je produkčně vyčištěné a vysterilizované tak, že by se na něm dalo operovat. Nebo tetovat. Což by asi nejvíc ocenili sami muzikanti. Zkrátka a dobře, dveře do mainstreamových ždímaček na peníze jsou opět otevřené dokořán.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY