Dan Šustr a 2Wings vydávají živák

14.10.2010 12:48 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

2Wings - Blues Alive 2009
© facebook interpreta
Oblíbené kytarové indie rockové trio 2Wings uvede na trh 1. listopadu nové živé album. Balíček přinese záznam vystoupení kapely na loňském festivalu Blues Alive. Na letošním ročníku festu, jenž se koná od 18. do 20. listopadu v Šumperku, proběhne slavnostní křest.

Na nahrávce se (stejně jako na koncertě) objevují tři exkluzivní hosté. Jsou mezi nimi kytarista Honza Ponocný, známý ze seskupení Circus Ponorka, a Ondřej Konrád se svou foukací harmonikou. 2Wings s oběma hudebníky předvedli akustické verze vybraných písní jako "Offerings To The God Of Speed", "Face Next Door" nebo "Information Overdose". Posledním hostujícím umělcem je zpěvačka Blanka Šrůmová, čímž se na polovině záznamu objevuje v podstatě celá Tichá dohoda. Z arzenálu kultovní formace také zaznělo pár skladeb - "Come 2gether" a blues "Čas všechno zahojí".

Nezkrácený čtyřicetiminutový záznam doplňují bonusové skladby přesně tak, jak se nacházejí na albech. Posluchači tak mohou lépe porovnat mezi elektrickými a akustickými verzemi. Celé CD má hodinovou stopáž. Patronem nahrávky je dramaturg festivalu Blues Alive a novinář Ondřej Bezr.

Pokud se chystáte na festival Blues Alive, můžete se těšit na pestrý program. "Patnáctka na Blues Alive bude ve znamení nejpočetnější a nejkvalitnější zahraniční účasti za celou historii," prozradil ředitel Vladimír Rybička. Ještě dodal: "Zároveň se ve větší míře než obvykle na festival vrátí hudebníci, kteří v minulosti na Blues Alive v roli hlavních hvězd již vystoupili. Diváci je ale budou moci slyšet v nových sestavách." Podrobnější informace k festivalu najdete na stránkách bluesalive.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY