2Wings vydávají Písničky z druhé kapsy

08.03.2010 14:08 - Honza Průša | foto: facebook interpreta

2Wings - Songs from another Pocket
© facebook interpreta
2Wings se chystají konečně vydat dlouho dokončované album, které začali natáčet v březnu 2009 v téměř domovském studiu 3bees. V loňském roce stačili vydat v květnu pilotní promo singl "No B-side" se skladbami "Offerings To The God Of Speed" a "Rockabilly Queen". Obě písničky zreprízovali i na EP "The Ghost Train“, které vyšlo v září a společně s klipem k titulní písni bylo pokřtěno v pražském klubu Vagon.

Celé nové album vyjde 15. března, bude se jmenovat "Songs From Another Pocket“ a bude obsahovat celkem jedenáct skladeb. Parafráze čapkovských povídek není náhodná. "Jedná se o příběhovější album, než bylo "Overseas Pilots". Každá píseň je de facto samostatný útvar jako povídka, proto ta paralela se známou knihou,“ říká Dan Šustr, tentokrát výhradní skladatel a autor textů celého alba. Výjimku tvoří akustická coververze s violoncellem slavné skladby skupiny Morphine "Have A Lucky Day“.

"Že práce na albu trvala poměrně dlouho, nám nevadí,“ pokračuje Šustr. ""3bees Session vznikly" za 26 hodin a tahle deska skoro za rok. Skladby navíc zrály i ohráváním na živých vystoupeních. A protože se snažíme být stylově "out of time“, aspoň si ověřujeme, že cesta, kterou jsme se vydali, není náchylná k rychlému stárnutí jako módní trendy. A mimochodem třeba Pink Floyd si taky se svými opusy rádi dávali na čas.“

2Wings bude možné vidět i na koncertních pódiích. "Koncerty a festivaly v roce 2010 budou, ale zatím ladíme místa a termíny. Jsme v tomhle trochu lenoši. Navíc máme málo času a nemáme vlastně žádný management. Každý dělá ještě spoustu jiných věcí. Rádi bychom zopakovali akce s Circusem Ponorka a Ondřejem Konrádem, byl na to hezký ohlas," dodává zpěvák a kytarista Dan Šustr.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY