shop.musicserver.cz
Nové desky pro 45. týden

Nové desky pro 45. týden

Vydáno: 02.11.2008 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Nejzajímavější záležitosti v hudebních novinkách se tento týden odehrávají v country, kde proti sobě jdou Kenny Chesney a Brad Paisley. Svojí troškou do mlýna ale přidají i rockoví Lordi, spojení Tata Bojs a Ahn Tria, tři města představí Erik Truffaz a na Vánoce vás bude ladit Sarah Brightman.

Pokud se v pondělí 3. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Brad Paisley - Play (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / jižanský rock

Brad Paisley - Play
Jak to tak vypadá, už i do country vstoupila móda featuringů. I když v případě "Play" Brada Paisleyho je to v trošinku jiné rovině, než jak jsme zvyklý z hip hopu. Paisley se sice na desce může pyšnit takovými jmény, jako B.B. King, Keith Urban, Vince Gill, Steve Wariner, ale zároveň "Play" nese podtitul "The Guitar Album" a je tedy hlavně o kytarách. Všichni pánové totiž nejsou pouze vynikajícími zpěváky, ale také neméně dobrými kytaristy, kteří obvykle zvládají i další strunné nástroje, dobrem počínaje a mandolínou konče. Velká část desky je instrumentální, není striktně countryová a najdete tu countryovou kytaru po boku jazzové, bluesové i rockové. Již z ukázek, které naleznete na webu Brada Paisleyho, lze soudit, že se bude jednat o mimořádně muzikantsky zajímavý počin, jenž si můžete zařadit mezi kandidáty na Grammy.


Tata Bojs & Ahn Trio - smetana (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Tata Bojs a Ahn Trio - smetana
O "novém" albu Tata Bojs jdou zprávy již nějaký ten čas. Proč je ovšem slovíčko nové v uvozovkách? Novinka "smetana" je totiž vlastně pouze výběrem jejich hitů, ale nebyli by to Tata Bojs, kdyby i tuto záležitost nepojali po svém. Hity jako "Tanečnice" či "Pěšáci" nahráli zcela nově a ve společnosti tří dam se smyčcovými nástroji, Ahn Triem, se kterými vystoupili i na předávání hudebních cen Anděl. Podrobně jsme se této desce věnovali již v rubrice Čerstvě (ne)staženo. Jak vlastně celá spolupráce obou těles dopadla, můžete zjistit na zpravodajském portále iDnes.cz, kde jsou všechny písničky v krátkých ukázkách.


Erik Truffaz - Rendez-vous (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: fusion jazz

Erik Truffaz - Rendez-vous
Erik Truffaz je bezesporu největší hvězdou současného fusion jazzu. Nedávno tento trumpetista svým hudebním uměním oblažil Brno a Prahu, ale to ještě není zcela všechno, čím potěšil nejen tuzemské příznivce. Nyní vydává nové album "Rendez-vous" skládající se ze tří disků, které k sobě vzdáleně nepatří. Po minulé desce "Archangelsk" se Truffazovi zalíbilo nalézat inspiraci v různých světových městech, a tak tři disky novinky mají svůj původ v Paříži, Mexiku a v Benares. Jeho pojetí jazzu se tu tak potkává s pařížským beatboxerem Slyem Johnsonem, mexickým elektronickým umělcem Murcofem a indickým duem Indrani & Apurba Mukherjee. Všechna tři CD lze sehnat i odděleně a něco z nich alba uslyšíte i v přehrávači na webu Erika Truffaze.


Kenny Chesney - Lucky Old Sun (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country

Kenny Chesney - Lucky Old Sun
I druhá country deska tohoto týdne podporuje domněnku o módě spoluprací i v country. Kenny Chesney si na "Lucky Old Sun" pozval hosty hned čtyři a ještě o něco slavnější než jeho kolega. Na Chesneyho dvanáctém studiovém albu si zazpívali Dave Mathews, někdejší doprovodná kapela Boba Marleyho The Wailers, Mac McAnally a Willie Nelson. Během krátké doby se název titulu "Lucky Old Sun" pocházející z klasiky konce čtyřicátých let objevuje již podruhé. Stejně nazval své poslední album i Brian Wilson. Sázka na tento název vyšla ale lépe Chesneymu, který dotlačil v zámoří desku až na vrchol žebříčku, čemuž se Wilson ani zdaleka nepřiblížil. Zpěvákovo MySpace.com nabízí k poslechu z tohoto alba šest písniček.


Moby - Last Night Remixed (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: elektronika

Moby - Last Night Remixed
Je to poměrně krátká doba (zhruba třicet týdnů), co jsme v této rubrice psali o novince Mobyho "Last Night", a nyní se k němu opět vracíme. Už název jeho novinky "Last Night Remixed" jasně říká, že tentokrát nepůjde o další řadovku, ale "pouze" o zremixované poslední album. K tomuto účelu si Moby pozval řadu předních světových producentů dance music v čele s Chrisem Menacem, D.Ramirezem, Tocadiscem nebo The Shapeshifters. Album obsahující čtrnáct skladeb pak namixoval Moby sám a to naživo. Internetovému portálu Last.fm poskytl exkluzivně album k možnosti poslechu.


Imodium - Akustika (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Imodium - Akustika
Tuzemská kapela Imodium vypouští na trh akustické album "Akustika". Záznam, který nyní servírují na pulty obchodů, pořídili na dubnovém koncertě v Městském divadle v Broumově. CD přinese kromě vystoupení řadu bonusů - například videa nebo remixy. Muzikanti už stihli desku i pokřtít 30. října v pražském klubu Rock Café. Jako speciální vánoční dárek členové kapely nachystali na polovinu prosince již tradiční třídenní Bytové turné. Zastaví se v bytech fanoušků, kteří si je přes internetové stránky pozvali, a zdarma jim zahrají.


Zeurítia - Zeurítia (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz / bossa nova

Zeurítia - Zeurítia
Česko nemá moc dobrých jazzových zpěvaček a těch, které by byly schopné prorazit do širšího podvědomí, aby lupou pohledal. Mladá jazzová zpěvačka Zeurítia (vlastním jménem Vendula Šmoldasová) tento potenciál má, avšak nezvolila si cestu právě nejjednodušší. Její eponymní album je složené z brazilských písní v rytmu bossa novy a samby v moderním jazzovém pojetí a z jazzových skladeb inspirovaných brazilskou hudbou - vše v pestrém a propracovaném aranžmá, na kterém se podílel i manžel zpěvačky Libor Šmoldas, člen Ondřej Pivec Organic Quartet. Skladby pocházejí z pera takových klasiků brazilské hudby, jako jsou například Antonio Carlos Jobim, Dorival Caymmi, Newton Mendonca, Carlos Lyra či Pedro Caetano. Jak si ve finále stojí Zeurítia zpívající portugalsky, zjistíte na jejím MySpace.com.


Lacuna Coil - Visual Karma (Body, Mind And Soul) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Lacuna Coil - Visual Karma (Body, Mind And Soul)
Italská formace Lacuna Coil vydává své vůbec první DVD "Visual Karma (Body, Mind And Soul)", které muzikanti pojali jako velmi odvážný projekt. Na disku nabízí retrospektivní pohled na události v kapele od vydání "Karmacode", která se do obchodů dostala před dvěma lety. DVD obsahuje záznamy koncertů pořízených na německém festivalu Wacken a v Japonsku na Loudpark Festival v roce 2007. Kromě toho přináší promo videa a materiál ze zákulisí. Do obchodů se dostane mimo klasické verze i limitovaná edice. Na trailer k DVD se můžete podívat na MySpace.com kapely.


Okrej - Je to důvod (Indies Scope)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

OKREJ - Je to důvod
Jmenuje se Okrej a vydává to Indies, což svádí k myšlence, že by mohlo jít o nějakou novou folkovou skupinu. Pravda je ale ta, že za tímto názvem se ukrývá Olda Krejčoves, který posbíral věci nehodící se do repertoáru jeho domovských Monkey Bussines a vydal je na sólovém albu "Je to důvod". Díky jeho dlouholetému působení na hudební scéně zpívají na desce Dan Bárta, Matěj Ruppert, Karolína Ruppert, Viktor Dyk či Tonya Graves. I další hosté na albu jsou zárukou mimořádných hudebních zážitků, na perkuse hraje Imran Musa Zangi, na basu Jan Jakubec, René Pyszko, na trombon Martin Mach, objevují se i bubeníci Emil Valach, Roman Vícha, Marek Žežulka a další. Krejčoves dal za období několika let dohromady třináct skladeb, převážně s českými texty, které jsou ukázkou inteligentního a zároveň melodického rocku. Ukázky všech píasní se dají nalézt jako obvykle na stránkách vydavatelství Indies.


Lordi - Deadache (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Lordi - Deadache
Finské příšerky Lordi vydávají své čtvrté řadové album "Deadache". Deska čítá třináct nových skladeb a jako první singl muzikanti vypustili do rádií píseň "Bite It Like A Bulldog". Tu si můžete poslechnout na jejich MySpace.com, kam muzikanti umístili i videoklip. Lordi připravili pět odlišných verzích desky. Čtyři z nich se budou lišit v bonusových skladbách, klasická (pátá edice) bude bez bonusů. Po hudební stránce se fanoušci mohou těšit na drobné změny, které však klasický styl skupiny nijak nenaruší.


Zdeněk Vřešťál - Číslované album (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk

Zdeněk Vřešťál - Číslované album
Lídr skupin Nerez a Neřež Zdeněk Vřešťál přichází s unikátním sólovým albem, na které přenesl ledacos ze stylu svých skupin. Nejde jen o repertoár, který z části pochází z Neřež, ale i v tom, jak bojovat proti vypalování CD. "Číslované album" vychází nákladem pouhých tisíc kusů, každé je signované autorem a opatřené originálním číslem. Kupující tak získá zcela originální obal desky, který nebude mít nikdo jiný. Zajímavé je, že ačkoli je album deklarované jako sólové, část písniček z něj interpretují Neřež (jako třeba retro píseň "Červená Aerovka"), několik skladeb je pouze s klavírním doprovodem, něco jen klasicky s akustickou kytarou, ale pár písní bude i s velkou kapelou, kterou dal Vřešťál dohromady za účelem natáčení této desky. Album, jehož ukázky umístil na web své domovské kapely, obsahuje i novinkový erotický duet s Marií Rottrovou "Na koni".


Turisas - A Finnish Summer With Turisas (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: viking metal

Turisas - A Finnish Summer With Turisas
Finští vikingové Turisas se rozhodli zdokumentovat své bohaté koncertní turné, které letos podnikli. V rodném Finsku totiž odehráli víc vystoupení, než kdykoliv předtím. Kromě záznamu show se fanoušci mohou těšit na krátkou exkurzi do tamějších zvyků a tradicí. Posluchači mohou zvolit z několika edicí, které se do obchodů dostanou. Limitovaná verze DVD bude navíc obsahovat audio záznam z "Battle Metal 2008". Na trailer k DVD "A Finnish Summer With Turisas" se můžete podívat na YouTube.com.


Arctic Monkeys - At The Apollo DVD (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie rock

Arctic Monkeys - At The Apollo
Britská skupina Arctic Monkeys má za sebou dvě alba a s vervou se právě pouští do třetího. Předtím ovšem ještě stihne vydat svoje první DVD "At The Apollo", které zachycuje závěr jejich loňského turné v Manchesteru. Nebude to ovšem zcela klasický záznam koncertu, ale spíše film, který režíroval Richard Ayoade, kterého můžete znát ze seriálu "Ajťáci" ("I.T. Crowd"). Trailer a více informací o tomto DVD vám poskytnou ministránky tohoto titulu.


Sarah Brightman - A Winter Symphony (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: vánoční

Sarah Brightman - A Winter Symphony
Ani anglická sopranistka Sarah Brightman nenechává své fanoušky moc dlouho vydechnout. Nicméně, i když se název její novinky "A Winter Symphony" také odkazuje na její poslední desku, jež vyšla začátkem tohoto roku, jedná se o zcela novou záležitost. Titul již tak trochu předesílá, jaké téma si Sarah Brightman tentokrát, poprvé vybrala - zimu a tedy i Vánoce. Z těch nejznámějších písní na albu zazní například coververze "Arrival" od Abby, "Amazing Grace", "Ave Maria" a samozřejmě i naprostá klasika "Silent Night". Jak je již zvykem, zpěvačka je velmi štědrá i ke svým nejvěrnějším fanouškům. Deluxe edice určená hlavně pro ně nabízí o tři písničky více včetně "Carpe Diem" nebo Lennonovy "Happy Christmas (War Is Over)" a také dokumentární DVD s bohatou porcí informací o vzniku "A Winter Symphony". Pětiminutový sampler a několik ukázek můžete vyslechnout na oficiálních stránkách Sarah Brightman.


Elton John - Red Piano (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Elton John - Red Piano
O tom, jaké jsou koncerty Eltona Johna a že tenhle chlápek rozhodně nepatří do starého železa, jsme se mohli relativně nedávno přesvědčit i my v Česku. Jeho nové DVD "Red Piano" ovšem nezachycuje obyčejný koncert, nýbrž stejnojmennou show v Las Vegas v Caesar’s Palace, tedy v tom samém sále, kde vystupovala i Celine Dion. A stejně jako u ní, je i show Eltona Johna pojata opravdu velkolepě, včetně obří LED obrazovky za pódiem, orchestru či sboru. Již kvůli bohaté zvukové a bonusové výbavě, zahrnující například pohled režiséra David LaChapella na podstatnou část show ze zákulisí, seženete video podobu "Red Piano" na dvou DVD nebo jednom Blu-Ray. Dále je k dispozici i audio podoba na dvou CD a exkluzivně i třech LP. Krátký trailer internetového obchodu BestBuy.com, jenž vydání zaštiťuje, nastiňuje, na co se fanoušci Sira Eltona Johna mohou těšit.


Dále vychází:

Andrew Lloyd Webber - 60 (Universal)
Bob Dylan - Tell Tale Signs: The Bootleg Series Vol. 8 (Limited Edition) (Sony BMG)
Bohuš Matuš - Smíření (EMI)
Bosso/Grotto - Lati Moods (EMI)
Chinaski - Autopohádky 1+2 (Universal)
Cliff Richard - 50th Anniversary Album (EMI)
Doro - Celebrate (The Night Of The Warlock) (Mystic Production)
Ernest Hemingway - Stařec a moře (Panther)
Ferry Corsten - Twice In A Blue Moon 08 (EMI)
Goldfrapp - Seventh Tree/Tour Edition (EMI)
Harry Connick Jr. - What A Night! A Christmas Album (Sony BMG)
Hilary Duff - Best Of Hilary Duff (EMI)
Jarret - Sobě (EMI)
Laid Back - Good Vibes (EMI)
Little Jackie - The Stoop (EMI)
Magdalena Reifová - Majda a kamarádi nejen ze školky (Panther)
Manu Chao - Proxima Estacion: Esperanza (Warner Music)
Manu Chao - Babylonia En Guagua (Warner Music)
Martin Reiner - Plachý milionář přichází (Panther)
Miro Zbirka - Vies Byt Zla/Ep (Universal)
Pain - Cynic Paradise (M.A.B.Records)
Paolo Conte - Tutto Conte (Warner Music)
Pat Metheny - Question And Answer (Warner Music)
Pat Metheny - Upojenie (Warner Music)
Patrola/Šlapeto - Ta naše písnička česká (Universal)
Paul Weller - At The BBC (Universal)
Roald Dahl - Velká rošáda (Panther)
Různí - 20ers (EMI)
Různí - Bravo Hits 2008/3 (Universal)
Různí - Camp Rock Special Edition (soundtrack) (EMI)
Různí - Carmen (EMI)
Různí - Ever Better (EMI)
Různí - Music From The Original Motion Picture Soundtrack Twilight (International Version) (Warner Music)
Různí - Toulky českou minulostí 51-100 (Panther)
Rytmus - Si zabil (EMI)
Sara Bareilles - Between The Lines: Sara Bareilles Live At The Fillmore (CD+DVD) (Sony BMG)
Simply Red - Blue (Incl. Bonus Tracks) (Warner Music)
Simply Red - Life (Warner Music)
Simply Red - Men And Women (Incl. Bonus Tracks) (Warner Music)
Tenacious D - The Complete Master Works 2 (Sony BMG)
The Band - The Last Waltz (Warner Music)
Verona - Best Of (Sony BMG)
Vojtěch Steklač - Boříkovy lapálie (Panther)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci (26.03.2024 09:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Bono Sia Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu