Video Jukebox 28/2008

05.09.2008 05:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Fenomén YouTube.com - video zdarma a pro všechny. Ale kdo se má v té hromadě vyznat? Pomůžeme vám v našem pravidelném Video Jukeboxu.

Lykke Li
Lykke Li - Breaking It Up
žánr: pop / electro
info: oficiální web, MySpace.com

Pokud sledujete aktuální trendy v popové hudbě, tak asi máte ponětí o jménu Robyn. Stejně jako ona je i Lykke Li ze Švédska a obě kromě přátelství spojuje také vazba na již možná přesluhující popovou královnu - Robyn Madonně momentálně předskakuje na její velkolepé světové šňůře a Lykke Li svého času v Portugalsku vlastnila jediné CD, výběrovku "The Immaculate Collection" hádejte koho. V červnu vyšel Lykke Li debut "Youth Novels", na kterém dokazuje, že Madonna už může jít... A je jedno, jestli se bavíme o hudbě nebo o sex-appealu.


of Montreal
of Montreal - Gronlandic Edit
žánr: alternative / pop / post-punk
info: oficiální web, MySpace.com

O partě of Montreal psal tento týden již Karel Veselý v MP3 Jukeboxu, kde nabídl hned dvě empétrojky z jejich na říjen chystané novinky "Skeletal Lamping". Já ve Video Jukeboxu přihazuji navíc videoklip k hodně povedené písni "Gronlandic Edit", která vyšla již loni jako singl z osmé studiové desky "Hissing Fauna, Are You The Destroyer?" a ukazuje partu of Montreal i v trochu poklidnější formě, než ho popsal v MP3 Jukeboxu Karel... o) Řekněme výjimka potvrzující pravidlo.


We Are Scientists
We Are Scientists - Impatience
žánr: pop / rock
info: oficiální web, MySpace.com

We Are Scientists po slušném debutu "With Love And Squalor" svou druhou deskou zcela zklamali - "Brain Thrust Mastery" je naprosto tuctovou popovou plackou, která nabízí jen dva, tři slušné hity a zbytek ani nestojí za řeč. Singl "Impatience" je sice jednou z těch solidnějších nabídek alba, ale hlavně má vcelku povedený videoklip, který do mě pumpuje neuvěřitelně pozitivní energii. A to je na klip, ve kterém hraje hlavní roli úplněk a vlkodlak, vcelku netradiční...


Johnny Foreigner
Johnny Foreigner - Salt, Peppa And Spinderella
žánr: indie / rock
info: oficiální web, MySpace.com

O birminghamském triu Johnny Foreigner se toho moc v minulosti nenamluvilo, ale o to příjemnějším překvapením jeho debutová deska "Waited Up ’Til It Was Light" je. My jsme tuhle partu okolo Alexeie Berrowa ve Video Jukeboxu již měli s písničkou "Eyes Wide Terrified", ale nutno podotknout, že i pátý singl z téhle desky si zaslouží plnou pozornost a tenhle odstavec. Ben Patashnik z NME placku "Waited Up ’Til It Was Light" označil za pramen věčného mládí, což je naprosto trefné přirovnání. Takže poslouchejte, koukejte a užijte si tu svou vlastní maturitní party...


Travis
Travis - Lovely Rita
žánr: pop / rock
info: oficiální web, MySpace.com

Před rokem oslavilo jedno z nejslavnějších alb historie populární hudby čtyřicet let. Britské rádio BBC Radio 2 dalo na poctu seržanta Peppera dohromady dokument, který zachycuje jedny z největších kapel současné scény, kterak nahrávají coververze jednotlivých písniček z něj; na původní čtyřstopé záznamové zařízení... Skotská skupina Travis, která na závěr září přichystala již svou šestou studiovou desku - "Ode to J. Smith" -, dostala za úkol předělávku písničky "Lovely Rita". Berte to jako jakousi návnadu na chystanou albovou novinku Travis.


Je libo přídavek?
Does It Offend You, Yeah? - Dawn Of The Dead (žánr: electro / punk / indie)
Laurel Collective - International Love Affair (žánr: indie pop / rock)
Deadstring Brothers - Meet Me Down at Heavy Load (žánr: rock / blues)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY