shop.musicserver.cz
Nové desky 48/2021 - od Tomáše Kluse přes LP po Ewu Farnou

Nové desky 48/2021 - od Tomáše Kluse přes LP po Ewu Farnou

Vydáno: 08.12.2021 17:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: PIAS

Na začátku prosince jsme přivítali hned tři české desky - od Tomáše Kluse, Ewy Farne a UDG. K nim se přidali ještě LP, Kenny G, Khalid a navrátivší se JLS. Dominovat budou rockeři zastoupení vánočními New Found Glory, Volbeat, Of Mice & Men, Failure a Tomem Morellem s deskou plnou hostů.

V pátek 3. prosince vyšly tyto nové tituly:

Tomáš Klus - Cítím
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop folk

Tomáš Klus - Cítím
S odstupem tří let od vydání alba "Spolu" a po dvou speciálních minialbech - lockdownovém "Pět pohromadě" a politickém "ČauČesku" - přichází Tomáš Klus s plnohodnotnou nahrávkou "Cítím". Přichystal pro ni celkem šestnáct písní včetně bonusové "Vánoční čas" z projektu Městských divadel pražských a sám je označuje coby první popovou desku. Svůj vliv na tom může mít producent alba Jiří Burian, s nímž Klus spolupracoval na singlu "Lockdown", a vedle něj pochopitelně i členové jeho kapely Cílová skupina v čele s Jiřím Kučerovským. Ukázky všech skladeb nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


LP - Churches
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / alternative rock

LP - Churches
Tři roky si museli fanoušci charismatické rockerky LP počkat na její šestou řadovku. Odměnou za několikanásobný odklad vydání alba "Churches" jim je hned patnáctka písniček. Desku předznamenalo pět singlů - "The One That You Love", "How Low Can You Go", "One Last Time", "Goodbye", "Angels" - a do světa ji doprovodil šestý, nazvaný "Conversation". Dá se předpokládat, že většinu z nich muzikantka zahraje naživo během (rovněž překládaného) příštího ročníku festivalu Colours Of Ostrava, do té doby je můžete naposlouchávat na jejím YouTube.


Ewa Farna - Umami
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Ewa Farna - Umami
Možná to nikomu díky singlům ani tak nepřišlo, ale poslední deska úřadující Slavice Ewy Farne "Leporelo" před pár dny oslavila sedm let. Zpěvačka se mezitím stala matkou, odešla od Leška Wronky, vyzrála a vše toto se podepsalo i na jejím novém albu. Dostalo pro někoho možná zvláštní název "Umami", což je pátá chuť pocházející z japonské kuchyně, která zvýrazňuje všechny ostatní a díky níž jídlo chutná kompletně. Dvanáct songů tvořila společně s různorodým týmem autorů, jehož členy byli například Lukáš Chromek, Jan Vávra a Jana Infeldová z Jananas, Marcell, Jan Steinsdorfer, Tomáš Belko, Robin Král nebo debutující Annabelle. Nahrávka nejdříve vyšla ve fyzické podobě na CD, příznivci downloadů a streamů si musejí ještě týden vystačit s prvními singly na Ewině YouTube.


Tip týdne

Khalid - Scenic Drive (The Tape)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: urban music / r'n'b / pop

Khalid - Scenic Drive (The Tape)
Někam mezi minialbum a klasickou desku by se dal zařadit nový mixtape Khalida "Scenic Drive (The Tape)". Původně mělo jít o EP, ale nakonec nahrávka nabobtnala na devět skladeb přesahujících osmadvacet minut, v nichž rozhodně nezůstal sám. Vypomohli mu s nimi Alicia Keys, 6lack, Lucky Daye, Quin, JID, Kiana Ledé, Majid Jordan, Smimo a Ari Lennox. Proč je sám zpěvák označil jako velmi speciální pro něj samotného, můžete zjišťovat na jeho YouTube.


Tom Morello - The Atlas Underground Flood
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / pop rock / new wave / house

Tom Morello - The Atlas Underground Flood
Tom Morello známý z Rage Against The Machine, Audioslave nebo nejnověji Prophets Of Rage před třemi roky společně s řadou slavných hostů nahrál album "The Atlas Underground", na které letos navázal druhým dílem s přízviskem "Fire". A zřejmě měl dostatek materiálu, protože se hlásí ještě s jedním, které dostalo přídomek "Flood". Těšit se můžete na dvanáct skladeb různých stylů, které ovlivnili další spolupracující interpreti a muzikanti. Těmi jsou San Holo, Barns Courtney, Nathaniel Rateliff, Jim Jones, Chipotle Joe, X Ambassadors, Alex Lifeson z Rush, Kirk Hammett, Dr. Fresch, Manchester Orchestra, Andrew McMahon, BreakCode, Ben Harper, IDLES, Jim James z My Morning Jacket a duo Rodrigo y Gabriela. Kam se s nimi vydal, zjistíte na Morellově bandcampu.


Epica - Omega Alive
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Epica - Omega Alive
Události posledních let přiměly muzikanty hledat nové cesty, jak se spojit a po hudební stránce naživo uspokojit své fanoušky. Výjimkou není ani holandská symfo-metalová formace Epica, která loni v červnu prostřednictvím online přenosu naservírovala příznivcům své poslední dílo "Omega". Posluchači si lístky mohli zakoupit přes web kapely, kde na ně pak po dobu sedmdesáti dvou hodin čekal hudební zážitek. Záznam této online akce nyní míří i na pulty obchodů. Co od něj můžete čekat, naznačuje trailer na YouTube.


UDG - Přístav
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / filmová hudba

UDG - Přístav
"Život s kapelou je jako život námořníků, krásný, ale také destruktivní pro osobnost člověka nebo pro život ve vztahu. Přístav je symbolem domova, kam se člověk vrací, ale také místo, ze kterého zase mizí na širé moře, které ho osudově přitahuje," těmito slovy osvětluje bubeník UDG, kde se vzal název jejich nového alba "Přístav". Následovníka pět let starého "Emotikonu" naplnili dvanácti kousky, které vznikaly v Sun Studiu Michala Šenbauera z Českého srdce. Zda vás zaujmou, můžete zjišťovat na YouTube kapely.


EP

  • William Orbit - Starbeam
    Prakticky na sedm let se odmlčel strůjce velkého návratu Madonny s albem "Ray Of Light". Nyní to ovšem vypadá, že opět našel chuť tvořit a dělat elektronickou taneční hudbu, house a techno. Dokazuje to ve čtveřici skladeb, které sdílí prostřednictvím bandcampu. V jedné z nich si zahostovala Lido Pimienta.
  • Eyes Set To Kill - Damna
    Americká post metalcoreová formace v čele s Alexií Rodriguez navazuje na čtyři roky starou eponyní desku šesticí nových songů, které produkoval Hiram Hernandez. Ten ke spolupráci nalákal i dvojici hostů, kterými jsou Howard Jones z Killswitch Engage a Heidi Shepherd z Butcher Babies. Výsledek uslyšíte na bandcampu.
  • Aisha Badru - The Way Back Home
    Folk popová písničkářka z Orlanda, která na sebe upozornila před třemi lety debutem "Pendulum", na svém novém EP nabídne šesti skladeb, na nichž pokračuje ve spolupráce s producentem Chrisem Hutchisonem. Seznámit se s ní můžete na jejím bandcampu.

Dále stojí za pozornost:
Everglow - Return Of The Girl: třetí EP k-popového girlbanduYouTube
Beauty Pill - Instant Night: americká post-rocková kapela a jejich druhé EP v řaděbandcamp
ONF - Goosebumps: šesté minialbum k-popového boybanduYouTube
No Bragging Rights - No Bragging Rights: návrat melodických hardcoreové party z Kaliforniebandcamp


New Found Glory - December’s Here
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

New Found Glory - December’S Here
New Found Glory na letošek připravili vánoční album "December’s Here". Věří, že pomůžou fanouškům dostat se do sváteční nálady jedenácti originálními písněmi, včetně nového singlu a videoklipu "Somber Christmas", který je právě venku. "Rozhodli jsme se udělat vánoční album, protože členové NFG se vždy na každé Vánoce naladí, ale hlavně protože jsme tyto svátky chtěli trochu zpestřit našim příznivcům," říká kytarista Chad Gilbert. Jak se jim to povedlo, můžete posoudit na jejich YouTube.


Volbeat - Servant Of The Mind
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / punk 'n' roll

Volbeat - Servant Of The Mind
Dánští metalisté Volbeat, hrající od roku 2001, na své osmé řadovce "Servant of the Mind" posouvají svůj charakteristický heavy metal křížený psychobilly a punk 'n' rollem opět do popředí. Album obsahuje skladbu "Wait a Minute My Girl", která se umístila na devátém místě v Billboard Mainstream Rock žebříčku, také a nový singl "Shotgun Blues". Nahrávku bude možné taktéž opatřit v deluxe 2CD digipaku se čtyřmi bonusovými kousky a dvacetiosmistránkovým bookletem. Ochutnávat můžete už nyní na YouTube profilu formace.


Kenny G - New Standards
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: smooth jazz

Kenny G - New Standards
Nekorunovaný král smooth jazzu, americký saxofonista Kenneth Bruce Gorelick alias Kenny G se vrací po poměrně dlouhé šestileté odmlce a na předchozí album "Brazilian Nights" navazuje novinkou "New Standards". Jedenáct skladeb, které pro ni nahrál, složil společně se svým dlouholetým spolupracovníkem Walterem Afanasieffem (Céline Dion, Mariah Carey, Toni Braxton), Samem Hirshem, který se podílel i na předchůdci a spolupracovníkem Barbry Streisand, klavíristou Randy Waldmanem. V "Legacy" se k němu navíc posmrtně připojil další saxofonista Stan Getz. Příjemné zklidnění v době svátků vánočních můžete nalézt na hudebníkově YouTube.


Of Mice & Men - Echo
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Of Mice & Men - Echo
Kalifornská metalcorová sebranka Of Mice & Men nazvala svou sedmou studiovku "Echo". Desítka skladeb na ní reflektuje poslední rok a půl života kapely - natáčelo se během loňského roku kompletně na dálku přes Zoom, kde si muzikanti navzájem sdíleli soubory. Během příprav desky vznikala průběžně ípíčka - "Timeless", "Bloom" a finální "Ad Infinitum" - songy z nich najdete i na albu. Na YouTube si můžete poslechnout kousek "Fighting Gravity".


Výroční edice

    Eva Cassidy - Live At Blues Alley (25th Anniversary Edition)
    Eva Cassidy - Live At Blues Alley (25th Anniversary Edition)
    "Live At Blues Alley" je jediné sólové album vydané během krátkého života zpěvačky Evy Cassidy. Nyní vychází jako speciální edice remasterována samotným Robertem Vosgienem, který masteroval už původní desku. Nyní na ni použil nezpracované mixy první generace tak, aby plně předvedl fenomenální zvuk původních nahrávek. Kolekce ke dvacátému pátému výročí od vydání je k dispozici na CD, v digitálních formátech a vůbec poprvé i na vinylu. K mání bude ve verzi 2LP v 45 rpm. Více o ní najdete na YouTube.


    Travis - The Invisible Band (20th Anniversary)
    Travis - The Invisible Band (20th Anniversary)
    "The Invisible Band", multiplatinové album od skotské rockové kapely Travis, se po dvaceti letech dočkalo svého znovuvydání. Luxusní edice obsahuje původní album remasterované zvukovou inženýrkou a držitelkou Grammy Emily Lazar. Dále tu jsou všechny původní b-strany a výběr zcela nevydaných dem, živých vystoupení a alternativních verzí. Předpremiérou bylo vydání singlu "Swing", dříve neslyšené pracovní verze jejich britského top 3 singlu "Sing". Více nejen o něm, ale i o celé rozšířené výroční kolekci prozradila skupina na You Tube.


    U2 - Achtung Baby (30th Anniversary Edition)
    U2 - Achtung Baby (30th Anniversary Edition)
    Slavné album "Achtung Baby" od irských velikánů U2 slaví své třicátiny a nebyli by to Bono & spol., aby je nepřipomněli bombasticky. Celosvětově úspěšná nahrávka totiž vychází v mnoha verzích zahrnujících spoustu doprovodného materiálu. Tady je jen výčet toho nejdůležitějšího: "Achtung Baby" bude k dispozici na standardním černém vinylu a luxusním barevném vinylu, dále jako box s padesáti skladbami rozdělenými do Uber Remixes, Unter Remixes a taky B-Sides s dvaadvaceti songy, které nebyly dosud digitálně dostupné. Více o všech verzích naleznete na oficiálních stránkách kapely.


    The Doors - L.A. Woman (50th Anniversary Deluxe Edition)
    The Doors - L.A. Woman (50th Anniversary Deluxe Edition)
    Nejen fanoušky The Doors potěší rozšířená verze alba "L.A.Woman" vycházející k padesátému výročí od vydání. Sada tří CD a jednoho LP obsahuje původní kolekci nově remasterovanou dlouholetým inženýrem a mixerem skupiny Brucem Botnickem, dva bonusové disky obsahující více než dvě hodiny nevydaných session outtakes a stereo mix alba na vinylu. Zajímavostí je i vydání dema "Riders on the Storm", po desetiletí považovaného za ztracené a nedávno objeveného na neoznačené pásce v trezoru kapely. Detailněji o luxusním vydání a vyčištění nahrávek vypraví klip na You Tube.


JLS - 2.0
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / taneční pop

JLS - 2.0
Britský boyband JLS, který svou pouť započal v roce 2008 v páté sérii britského X Factoru, o pět let později, čtyřech albech a stejném počtu úspěšných turné ukončil svoji činnost. Před dvěma roky se ovšem objevily první zprávy o jejich návratu a i když covid vše trochu zbrzdil, čtveřice se před pár měsíci objevila zpět na koncertních pódiích a nyní jsou tu i s novým albem "2.0". Čtrnáct písniček produkovali především Kiris Houston (Kylie Minogue, Little Mix) a Will Simms ( Pussycat Dolls, Tomorrow X Together, The Vamps), které v jednotlivých písničkách vystřídali například Lostboy, TMS, Steve Mac či Dom Decoy. Výsledkem žije YouTube formace.


Failure - Wild Type Droid
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: space rock / independece rock

Failure - Wild Type Droid
Spacerockové trio Failure přichází po delší odmlce se svým šestým albem s názvem "Wild Type Droid". Hudebnící Ken Andrews (zpěv, kytara, basa, programování), Greg Edwards (zpěv, kytara, baskytara, klávesy) a Kellii Scott (bicí, perkuse) jím chtějí vyjádřit nejen svůj návrat na scénu, ale i slet z kosmických výšin zpět na Zemi, aby se vrátili zpět do svých fyzických těl, což skvěle dokresluje přebal této kolekce. Zaposlouchat se můžete na jejich YouTube profilu


Polo G - Hall Of Fame 2.0
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: trap / drill

Polo G - Hall Of Fame 2.0
V polovině června jsme vám představili novou desku Polo G "Hall Of Fame". Už tehdy měla dvacet tracků, které nyní americký rapper rozšířil o dalších čtrnáct stop, které otevírá vysamplovaný "Smooth Criminal" Michaela Jacksona. Dále pokračuje ve spolupráci s méně známými producenty jako Southside, 1040, King Wizard, Sevn Thomas, Smatt, Taz Taylor nebo Lowrenz a s hosty byl také zdrženlivější. Vypomohli mu pouze Lil Baby, Moneybagg Yo, YungLiV, NLE Choppa a Lil Tjay. Vydáním žije jeho YouTube kanál


V krátkosti

  • Arca - Kick II, Kick III, Kick IIII, Kick IIIII
    Na loňskou řadovku "Kick I" navázala elektronická čarodějka Arca dalšími čtyřmi částmi, které vydala během čtyř dní. Celkem 47 experimentálních tracků na ploše více než dvou hodin streamuje na svém YouTube.
  • The Mother Hips - Glowing Lantern
    Jedenáctá řadovka "Glowing Lantern" završuje významný rok, ve kterém sanfranciská rocková kapela oslavila třicáté výročí existence reedicí svých devíti předchozích studiových alb na vinylu. První singl z jedenáctiskladbové kolekce "Looking At Long Days" můžete zhlédnout na YouTube.
  • The Cutthroat Brothers And Mike Watt - Devil In Berlin
    The Cutthroat Brothers a Mike Watt jsou tu, aby vás okouzlili albem "Devil In Berlin". Novinka je onou pověstnou otevřenou Pandořinou skříňkou, ze které se sypou hudební lahůdky prazvláštně mixnutých stylů od blues přes boogie směrem až k punku. Dráždivý klip k titulce můžete zhlédnout na YouTube.
  • Mike Block - Planispheres
    Americký cellista a skladatel, který spolupracoval s esy jako Yo-Yo Ma, Bobby McFerrin, Lenny Kravitz, Shakira, The National, Joe Zawinul či Alison Krauss vydává konceptuální nahrávku založenou na astronomii. Ukázky z desky na pomezí word music, folku, moderní vážné hudby a improvizace, včetně povídání o ní, naleznete na jeho bandcampu.
  • Beans On Toast - Survival Of The Friendliest
    Anglický písničkář, který v minulosti nahrával s členy Mumford & Sons, Frankem Turnerem či Laurou Marling, jako již tradičně vydal 1. prosince nové album. Pro produkci letošní kolekce jedenácti písniček si vybral frontmana Mystery Jets Blainea Harrisona. Jak jejich spolupráce dopadla, zjistíte na hudebníkově bandcampu.
  • Crown Lands - Odyssey Vol. 1
    Kanadské prog rockové duo, které letos získalo Juno Awards za Objev roku, se rozhodlo, že nahraje devět svých skladeb živě. Jak to dopadlo, zjistíte na jejich YouTube.
  • Lecrae & 1K Phew - No Church In A While
    Jeden z předních představitelů křesťanského hip hopu se spojil s o něco méně známějším kolegou a společnými silami nahráli deset skladeb včetně jedné, s níž jim vypomohli dále Hulvey a Whatuprg. První ukázky sdílí na YouTube.
  • Jason Boland & The Stragglers - The Light Saw Me
    Představitele stylu red dirt, což je countryová odnož pocházející z Oklahomy, zde nemáme tak často. Pokud by vás tedy zajímalo, jak zní jedenáct songů jeho předních představitelů, které navíc produkoval Shooter Jennings, zjistíte to na YouTube.
  • Kenny Lattimore - Here To Stay
    Po čtyřech rocích se vrací americký r'n'b zpěvák s novou deskou, pro niž připravil celkem deset písniček. Chlubí se s nimi na svém YouTube.
  • The Browning - End Of Existence
    Metalová formace, která sama popisuje svůj zvuk jako electronicore, na pátou studiovku "End Of Existence" umístila dvanáct položek. Podle muzikantů jsou "tvrdší nad očekávaní" a díky vymazlené produkci si prý laťku nasadili pekelně vysoko. Ukázku najdete na YouTube.
  • Jesse Cook - Libre
    Kanadský kytarista, který svůj styl staví na novém flamenku, do nějž dále přimíchává prvky world music a ethno jazzu, navazuje na album "Beyond Borders" z roku 2017 a k nahrání desítky skladeb si přizval i Fethiho Nadjema. Seznámení s nimi podnikněte na YouTube.
  • Blue Rodeo - Many A Mile
    Pět let trvala příprava nové desky country rockové formaci z kanadského Ontaria. Na dvanácti písních se vedle jejích členů podílela i pětice jejich hudebních přátel jako Melissa Payne, Ian McKeown nebo James McKenty. Výsledek uslyšíte na jejich YouTube.


    Dále stojí za pozornost

    Nils Frahm - Old Friends New Friends:návrat ke klavírním kořenům německého muzikantaYouTube
    Marissa Paternoster - Peace Meter: členka punk rockových Screaming Females sólobandcamp
    Static Dress - Prologue… (soundtrack): angličtí hardcore punkeři a jejich soundtrack ke komiksubandcamp
    Rival Consoles - Overflow:působivý soundtrack k divadelní hře inspirované psychologickou knihou Byung-Chul HanaYouTube
    Andrew Gabbard - Homemade:sólovka člena blues rockových Buffalo Killersbandcamp
    Heiress - Distant Fires:čtvrté album americké heavy metalové formace bandcamp


    Dále vychází:

    Aaron Ray Vaughan - Sparks
    Abraham Fogg - Blåkulla
    Acid Tongue - Arboretum
    Ali Shaheed Muhammad And Adrian Younge - Remixes Jid010
    Anders Fridén (Of In Flames) - Offair: Lullabies For The Damned
    Aquilis - Bellum I
    Atræ Bilis - Apexapien
    Berner - Gotti
    Blake Shelton - Body Language (Deluxe)
    Bo Burnham - Inside (The Songs)(Physical Release)
    Can - Can Live In Brighton 1975
    Carleigh Aikins - Junk Jewelry
    Civic - Future Forecast
    Closet Disco Queen - Stadium Rock For Punk Bums
    Cold Collective - Weathervane
    Deep Throat Choir - In Order To Know You
    Depeche Mode - 101 (Live)
    Depeche Mode - 101 - Deluxe (2Cd+2Dvd+Blr)
    Doodswens - Lichtvrees
    Dormant Ordeal - The Grand Scheme Of Things
    Dream Theater - Lost Not Forgotten Archives : When Dream And Day Reunite
    Dusty Locane - Untamed
    Eera - Speak
    Elujay - Crkmvnt
    Erdling - Helheim
    Ernte - Geist Und Hexeri
    Feiertag - Living In Slow
    Firehouse - The Story Of Italian A.o.r. Band 1987/1994
    Fruit Juice - Mirke Vs. The Dreamy Llc
    Gas - Der Lange Marsch
    Geese - Projector (Physical Release)
    Genocide Pact - Genocide Pact
    Godford - I You She
    Gomorran - Excerpts From The Dark Age
    Green Carnation - The Acoustic Verses (15th Anniversary Edition)
    Husqwarnah - Front Toward Enemy
    Hypno5E - A Distant Dark Source Experience
    Ichiko Aoba - Windswept Adan
    Iscuron - The Pursuit Of Unhappiness
    Jaah SLT - One Year Later
    Jena - Graboid
    Kathryn Williams & Carol Ann Duffy - Midnight Chorus
    King Buffalo - Acheron
    Kirinji - Crepuscular
    Late Night Thoughts - Bridges & Tunnels
    Leisure - Sunsetter
    Love Object - New Flesh
    Luttrell - Music For My Memories
    Madeintyo And Unotheactivist - Yokohama
    Manimal - Armageddon
    Mario Batkovic - Introspectio
    Mary Wilson - The Motown Anthology
    Michal David - Moje zapomenuté ploužáky 2
    Milan Ring - I’m Feeling Hopeful
    Nekromant - Temple Of Haal
    No Rome - It’s All Smiles
    Noir Disco - Now! 2073
    Ofermod - Mysterium Iniquitatis
    Pearly Gate Music - Mainly Gestalt Pornography
    Psy:code - Psvcode
    Raibard - Dark Realm Of The Daylight
    Ram Dass - And Now He Has Wings
    Rebreather - The Line, Its Width, And The War Drone
    Redemptor - Agonia
    Rejekts - Adamo
    Rostam - Changephobia Remixes: Part Ii
    Různí - Almost Christmas
    Různí - Junior Eurovision Song Contest: Paris 2021
    Senior Citizen X Tim Walker - What Was That
    Skat Injector - Bled Under A Burning Sky
    Skid Row - Skid Row: The Atlantic Years 1989-1996
    Sky H1 - Azure
    So Hideous - None But A Pure Heart Can Sing
    Sons Of The Sun - Sons Of The Sun
    Sugarplum Fairies - Altar Songs (1998-2021)
    The Communards - Communards (35th Anniversary Edition)
    The Moody Blues - Collected
    The Ritualists - Baroque & Bleeding
    The Shape - In The Age Of Doom And Fear
    The Sun And The Mirror And Pseudodoxia - The Eerie And Radiant Doorless Rooms Of Pain
    The Swaggerlies - The Last Of The One And Onlys
    The Two Man Travelling Medicine Show - Going Nowhere Fast
    The Waterboys - The Magnificent Seven The Waterboys Fisherman's Blues - Room To Roam Band, 1989-90 (5CD,1DVD Box)
    Tom Jones - Surrounded By Time (The Hourglass Edition) / Deluxe
    Touched By Ghoul - Cancel The World
    Treetop Flyers - Old Habits
    Trini Lopez - The Rare Reprise Singles
    Unanimated - Victory In Blood
    Víz - Veils
    Weedpecker - Iv: The Stream Of Forgotten Thoughts
    Wolftooth - Blood & Iron
    Wreckage Manner (Styles P And Havoc) - Wreckage Manner
    Youth Lagoon - The Year Of Hibernation Deluxe Edition

    Vychází na vinylu:
    Andrew Gabbard - Homemade
    Beans On Toast - Survival Of The Friendliest
    Civic - Future Forecast
    Deep Throat Choir - In Order To Know You
    Dr. Lonnie Smith - Breath
    Elán - Ôsmy svetadiel (4th Anniversary Edition)
    Epica - Omega Live (Lp+Dvd+Brd)
    Epica - Omega Live
    Gwen Stefani - You Make It Feel Like Christmas / Deluxe
    Harlej - Hodný holky zlý kluky chtěj
    Heiress - Distant Fires
    Hiromi - Silver Lining Suite
    Horkýže Slíže - Festival Chorobná
    Hrdinové nové fronty - Když se bombardéry vracejí
    Hudba Praha Band - Barevný sny
    Ichiko Aoba - Windswept Adan
    Jena - Graboid
    Joe Strummer - Johnny Appleseed (12'' Maxi Single RSD BF 2021 Exclusive)
    Johnny Cash - Bear's Sonic Journals - Johnny Cash At The Carousel Ballroom - April 24 1968
    K.d. Lang - All You Can Eat
    Kehlani - While We Wait
    King Buffalo - Acheron
    LP - Churches
    Manimal - Armageddon
    Marissa Paternoster (Of Screaming Females) - Peace Meter
    Marvin Gaye - What’s Going On (50th Anniversary Vinyl Edition)
    Milan Ring - I’M Feeling Hopeful
    Modern Nature (Feat. Jack Cooper Of Ultimate Painting) - Island Of Noise
    Natalie Hemby - Pins And Needles
    Nekromant - Temple Of Haal
    Peter Nagy - Aj tak sme frajeri
    Prokop, Andršt, Hrubý - Unplugged Live
    Rival Consoles - Overflow
    Různí - The Matrix (Soundtrack)
    Různí - Vanilla Sky (Soundtrack)
    Sixx A.M. - Hits
    Sly And The Family Stone - There’s A Riot Goin On’
    Sons Of The Sun - Sons Of The Sun
    Sturgill Simpson - The Ballad Of Dood And Juanita
    The Cutthroat Brothers And Mike Watt - Devil In Berlin
    The Doors - L.a. Woman
    The Mother Hips - Glowing Lantern
    The World Is A Beautiful Place & I Am No Longer Afraid To Die - Illusory Walls
    Tom Morello - The Atlas Underground Flood
    Tragically Hip - Road Apples
    Travis - The Invisible Band (20th Anniversary) (2LP+2CD) / Limited
    Unanimated - Victory In Blood
    Volbeat - Servant Of The Mind
    Weedpecker - Iv: The Stream Of Forgotten Thoughts
    Wolftooth - Blood & Iron

    EP:
    All Bite - Get Well Soon
    Cayn Borthwick - Big City Remixes
    Cian Ducrot - Make Believe
    Dead War - Grandfather Of War
    Dylan Cox - A Place To Meet
    Emilia Anastazja - Flower House
    Enst - Vier Gesichter
    Feral Vices - With Offerings
    Fft - Disturb Roqe
    Full Bush - Movie Night
    Gabe Coulter - I Heard A Whispe
    Gabriels - Bloodline
    G’Emma - Types Of Water
    Chrome Sparks & Reo Cragun - Void
    Kings Elliot - Chaos In My Court
    Lou Ridley - Angel/outlaw
    Malacoda - The Year Walk
    Massage - Lane Lines
    Morgen - Unaccompanied Minor
    Nick Dorian - Rooster
    Nisa - Time To Plant Tears
    Pepper Lewis - She Told Me To Sing My Heart Out
    Pick A Piper - Sea Steps
    Salt House - Working For Zeus
    Sanctuary - Sanctuary Vol. 1 & Vol. 2
    Stuck - Remixes That Make You Feel Good
    Texas King - Changes
    The Coyote - Bad Killer
    Winter Grain - Hollywood & Hard
    Woolfy - Shooting Stars

    Reedice:
    Calvin Keys - Proceed With Caution
    Doug Carn - Adam’s Apple
    Eddie Hazel - Game, Dames And Guitar Thangs
    Lisa Stansfield - Affection
    Nina Simone - Nina Simone And Her Friends
    Suma - Ashes
    Suma - The Order Of Things
    The Black Keys - El Camino
    The Stranglers - 10

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
    Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
    Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
    We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
    Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
    Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
    Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
    The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
    Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
    Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
    Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
    Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Naživo: Ewa Farna si podmanila O2 arenu i napodruhé (23.03.2024 08:48)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Naživo: LP si zaplněné O2 universum naprosto podmanila (02.03.2024 12:15)
    - Fotogalerie: Atmosféra plná emocí a lásky: LP uchvátila O2 universum (02.03.2024 10:59)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
    - Video: Tomáš Klus v klipu "Chci si tě vzít" rozdává lásku a něhu (18.02.2024 11:47)

    ALBUM TÝDNE 13/2024

    Moimir Papalescu & The Nihilists
    Mystery Women In The Acid Pools

    Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 29.03.
    Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
    Út 09.04.
    The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
    Út 16.04.
    Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
    Út 16.04.
    Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
    St 17.04.
    Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
    Čt 18.04.
    Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu