shop.musicserver.cz
Nové desky 20/2022 - od Harryho Stylese přes Lykke Li po Melody Gardot

Nové desky 20/2022 - od Harryho Stylese přes Lykke Li po Melody Gardot

Vydáno: 25.05.2022 16:05 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Columbia

Druhou polovinu května odstartují novinky Harryho Stylese, Lykke Li, Melody Gardot, která se spojila Philippem Powellem, posmrtné album Miro Žbirky, rockoví Evergrey a Everything Everything či debut Aviho Kaplana. Českou scénu zastoupí Andy Čermák a Alkehol. Oslavíme tři dekády Hanson a zavzpomínáme na koncert Kennyho Rogerse.

V pátek 20. května vyšly tyto nové tituly:

Harry Styles - Harry's House
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock / pop-funk / synth pop / r'n'b

Harry Styles - Harry's House
Tři roky po albové dvojce "Fine Line" se o slovo opět hlásí Harry Styles. Následovník dostal název "Harry's House" a někdejší člen One Direction pro něj nachystal celkem třináct písniček, které natáčel především s dvojicí Kid Harpoon - Tyler Johson, kteří se už podíleli na předchůdcích. V kalifornských a také anglických studiích tuto trojici navíc doplnila řada známých hudebníků jako třeba Ben Harper, John Mayer, cellista Dev Hynes, Pino Palladino, Sarah Jones nebo Rob Harris z Jamiroquai. Je tedy zřejmé, proč se zpěvákovi na desce smíchal pop, funk, rock a synth pop. Vydáním nahrávky žije jeho YouTube a něco z ní jistě zahraje i během svého červencového pražského koncertu. Pokud byste chtěli mít jeho novou či starší desky na CD či vinylu, koupit je můžete v shopu musicserveru.


Everything Everything - Raw Data Feel
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: art pop rock

Everything Everything - Raw Data Feel
"Raw Data Feel" je nejnovější studiové album anglické art pop/rockové kapely Everything Everything. Ačkoli skupina důsledně přijala o něco elektroničtější zvuk než její souputnice (zejména v nedávných vydáních), na novince se vydala svou dosud nejvíce taneční cestou. Vedle frontmana Jonathana Higgse je coby spoluautor některých songů podepsán jeho vlastní program umělé inteligence. AI vytvářela hudební základy a informace, na kterých pak Higgs založil melodie a texty. Pilotním singlem se stala skladba "Bad Friday", již doprovází monochromatický klip s prvky obrazů generovaných opět umělou inteligencí. Ke zhlédnutí je na YouTube profilu bandu.


Lykke Li - Eyeye
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / dream pop / art pop

Lykke Li - EYEYE
Švédská hudebnice Lykke Li se při přípravě své páté řadovky opět spojila s producentem Björnem Yttlingem, který s ní pracoval na jejích prvních třech deskách. Režisér Theo Lindquist pak nahrávku opatřil videem, a dal tak vzniknout, jak sám říká, "pohlcujícímu audiovizuálnímu albu". Jeho vydání předcházely singly "No Hotel" a "Highway to Your Heart". Na klipy k nim se můžete podívat na YouTube a poté se můžete zamyslet nad tím, zda souhlasíte s recenzemi, které osmipoložkovou kolekci "Eyeye" popisují jako "intimní, lo-fi pokojíčkový pop pro milovníky smutných songů".


Melody Gardot & Philippe Powell - Entre Eux Deux
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Melody Gardot & Philippe Powell - Entre Eux Deux
"Kdybych měla tuto nahrávku charakterizovat několika slovy, řekla bych, že je to deska dvou lidí, kteří milují a oceňují stejné věci: hlubokou poezii a solidní melodie." Těmito slovy představuje americká zpěvačka Melody Gardot společné album s klavíristou Philippem Powellem. Jeho směřování naznačuje i to, že deset songů nahrávali v Paříži v prosinci loňského roku, a i když je většina z nich původních, koncipovali je jako poctu Great American Songbooku, avšak pojatých spíše jako Great French Songbook. Jednou ze dvou přejatých skladeb je "Samba En Preludio (Un Jour Sans Toi)" Powellova otce, slavného brazilského kytaristy Badena Powella. Velmi intimní dílo představují na YouTube profilu muzikantky. Pokud byste je však chtěli slyšet naživo v rámci letošního evropského turné, které vrcholí třemi koncerty v pařížské Olympii, musíte zamířit do některé ze sousedních zemí.


Miro Žbirka - Posledné veci
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Miro Žbirka - Posledné veci
Když před půlrokem zemřel Miro Žbirka, byl to pro česko-slovenskou hudební scénu šok. Zpěvák nicméně ještě před svými zdravotními potížemi připravoval nové album, které nyní vychází pod názvem "Posledné veci". Najdeme na něm celkem dvanáct písní, jejichž produkci svěřil svému synovi Davidu Žbirkovi, který do celé sbírky vnesl moderní zvuk a pojetí a také si zazpíval v prvním singlu "Nejsi sám". Ukázky z nahrávky, která později vyjde také na vinylu, nabízí například Supraphonline.cz, CD si můžete koupit v našem shopu. Mnohé kusy jistě zaznějí i živě na třech speciálních vzpomínkových koncertech v Bratislavě, Praze a Londýně.


Tip týdne

Flume - Palaces
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: electronic / experimental / hyperpop

Flume - Palaces
Harley Edward Streten vydal coby Flume svůj debut před deseti lety. Od té doby se vypracoval nejen v uznávaného muzikanta, ale také ve vyhledávaného remixéra (remixoval songy třeba od Arcade Fire nebo Disclosure). "Palaces" je jeho třetí řadovkou. Inspirací k jejímu vzniku bylo zejména autorovo přesídlení do Nového Jižního Walesu, oblasti plné "fauny a flóry všude kolem". Třináct elektronických skladeb tak zvukově charakterizuje mimo jiné i používání terénních nahrávek, které Streten pořídil na procházkách po okolí. Dalším poznávacím znamením je hromada hostů, mezi nimiž jsou například Kučka, Laurel, Virgen María, Emma Louise, Caroline Polachek nebo Damon Albarn. Poutavé videoklipy sledujte na YouTube.


Hanson - Red Blue Green
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock / folk

Hanson - Red Blue Green
Ačkoli, jsme Hanson zaregistrovali až v roce 1997 díky megahitu "MMMBop", bratrská trojice s Tulsy odstartovala svoji kariéru už o pět let dříve. Letos tedy slaví třicet let na hudební scéně. Vedle oslavného světového turné vydává i poměrně speciální album "Red Blue Green". Jsou to vlastně tři minialba. Každé z nich má na svědomí jeden z bratrů - Červené Taylor, Modré Isaac a Zelené Zach. Každý z nich napsal, nazpíval i spoluprodukoval pět skladeb. O jednotný zvuk se navíc starala dvojice věhlasných producentů oceněných Grammy. První z nich, David Garza, ji obdržel za spolupráci s Fionou Apple, ten druhý, Jim Scott, jich má v poličce hned sedm díky spolupráci s Dixie Chicks, Santanou, Foo Fighters, Tomem Pettym & Wildflowers a Tedeschi Trucks Band. Co společně dali dohromady, zjistíte na YouTube tria.


Alkehol - Haleluja
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Alkehol - Haleluja
Nové album tuzemské rockové formace Alkehol vychází po čtyřech letech od předchozího studiového počinu "Sudová přitažlivost", oceněného zlatou deskou. Na "Haleluja" muzikanti neuhnuli ani kousek ze svého stylu a tematiky. V jedenácti skladbách oslavují všechny dobroty v tekutém stavu. Malou ochutnávku najdete na YouTube profilu této vykutálené partičky. Jak se vám líbí? Pokud ano, na shopu musicserveru si můžete koupit CD.


John Williams, Yo-Yo Ma, The New York Philharmonic - A Gathering Of Friends
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

John Williams, Yo-Yo Ma, The New York Philharmonic - A Gathering Of Friends
Slavný skladatel filmové hudby John Williams a neméně známý cellista Yo-Yo Ma se rozhodli oslavit své několik dekád trvající přátelství společným albem "A Gathering Of Friends". Deset kompozic tvoří dvě části - tou první je speciální koncert pro violoncello a v té druhé znějí tři skladby z "Schindlerova seznamu" a po jedné ze snímků "Lincoln" a "Mnichov". Na nahrávání se dále podíleli také newyorští filharmonici a coby speciální hosté španělský kytarista Pablo Sáinz-Villegas a harfenistka Jessica Zhou. Ukázky z kolekce nabízí například e-shop Presto Classical.


Evergrey - A Heartless Portrait (Orphéan Testament)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

A Heartless Portrait (Orphéan Testament)
S novou, v pořadí třináctou studiovou deskou vstupuje severská formace Evergrey do nové éry. Kapela z Göteborgu přináší na "A Heartless Portrait (The Orphean Testament)" deset nových kousků, jež fanoušky potěší přesně tím, co mají na její tvorbě nejraději: výrazným vokálem Toma S. Englunda, tvrdými riffy a silnými melodiemi. Dosavadní recenze mluví o nadmíru povedeném díle. Ukázku najdete na oficiálním webu kapely.


Cave In - Heavy Pendulum
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock / metalcore / posthardcore

Cave In - Heavy Pendulum
Je tomu dvacet čtyři let, co Cave In vydali svou vlivnou metalcorovou monstrózní prvotinu "Until Your Heart Stops". Ač prošli mnoha proměnami i dobou relativního klidu, nikdy zcela nezmizeli. Nyní se znovu připomínají. Kolekce "Heavy Pendulum" je první od úmrtí baskytaristy Caleba Scofielda. Toho nahradil Nat Newton ze spřízněných Converge. Novinka je rozsáhlá a ambiciózní. Čtrnáct skladeb obsahuje mix hřmících hardcorových bouří, doommetalových meditací i poloakustických žalozpěvů. Vše včetně pilotních singlů je k poslechu na YouTube.


Různí - Kenny Rogers: All In For The Gambler All-Star Concert Celebration (Live)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / rock / pop

 Různí - Kenny Rogers: All In For The Gambler All-Star Concert Celebration (Live)
Americký countryový zpěvák Kenny Rogers byl velmi populární i v někdejším Československu a nejinak tomu bylo pochopitelně i v jeho domovině. V roce 2017, tří roky před jeho smrtí, mu jeho kolegové a následovníci uspořádali speciální koncert v nashvillské Bridgestone Areně, kde jeho songy postupně zazpívali a zahráli Alison Krauss, Chris Stapleton, Don Henley, Elle King, Idina Menzel, Jamey Johnson, Lady A, Lionel Richie, Little Big Town, Kris Kristofferson, Reba McEntire, The Flaming Lips, The Judds, Wynonna a pochopitelně i Dolly Parton. Ta si samozřejmě střihla i slavnou "Islands In The Stream", kde se k ní připojil i Rogers. Záznam tohoto koncertu vychází jak na CD, tak i DVD. Upoutávku naleznete na speciálních stránkách.


EP a minialba

  • The Toxic Avenger - Carbone Toxique
    Francouzský DJ, producent a skladatel elektronické hudby Simon Delacroix vydává již druhou letošní nahrávku. Po minialbu věnovaném robotům je tu pětice skladeb, které jsou soundtrackem ke komiksu "Carbone et Silicium", jehož autorem je Mathieu Bablet. Uslyšíte je na YouTube.
  • Faouzia - Citizens
    Kanadsko-marocká zpěvačka vstoupila na hudební scénu v roce 2015 a postupně si buduje kariéru takovým stylem, že ji ke spolupráci přizvali již David Guetta, Kelly Clarkson, Galantis nebo John Legend. Právě duet s ním nalezete i na jejím druhém EP, které prezentuje na svém YouTube.
  • Bryan Ferry - Love Letters
    Šestasedmdesátiletý frontman Roxy Music na jednu stranu plánuje reunion své kapely a na druhou stranu přiživuje také svoji sólovou kariéru. Čtyři písničky, zamilované dopisy, sdílí prostřednictvím svého YouTube.
  • Rachel Chinouriri - Better Off Without
    Třetí EP anglické zpěvačky, která se pohybuje na hraně alt popu a indie. (YouTube.
  • Hodgy - Entitled
    Pětice tracků zakládajícího člena rapové formace Odd Future. (YouTube).
  • The Lickerish Quartet - Threesome Vol. 3
    Třetí ípíčko rockové kapely, v níž najdete hned tři členy powerpopových Jellyfish. (YouTube)
  • Booze & Glory - Raising The Roof
    Polsko-britská streetpunková formace a její čtyři nové zářezy. (YouTube)


Andy Čermák - Secret December (Supraphon)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop

 Andy Čermák - Secret December
Zpěvák a klavírista Sunflower Caravan, aktuální člen koncertní sestavy Framus 5 a také skladatel Andy Čermák se rozhodl vstoupit na čistě sólovou dráhu. Na svou prvotinu "Secret December" připravil písně ve stylu alternativního klavírního popu s osobnějšími anglickými texty. Jak sám říká, začal psát přímočařejší popové skladby, které vždy považoval za královskou disciplínou, ale podvědomě z nich měl obavu a zároveň i hledal cesty, jak se k nim dostat. Všech devět kousků nahrál, nazpíval a produkoval a jako hosty si do několika vybral kytaristu Tata Bojs Vladimíra Bára, v "Golden Trigger" pak zpívá Ema Brabcová. Stejně jako již dříve vydané singly celý komplet mixoval a masteroval berlínský producent Niko Stoessl. Ukázky nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.


Avi Kaplan - Floating On A Dream
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / folk

Avi Kaplan - Floating On A Dream
Avi Kaplan, někdejší člen Pentatonix, vydal po svém odchodu v roce 2017 celkem tři EP a několik singlů a nyní konečně nazrál čas také pro sólový debut "Floating On A Dream". Jedenáct songů našlo útočiště u stále oblíbenějšího producenta Shootera Jenningse, do jehož stáje dále patří například Brandi Carlile, Marilyn Manson, Hellbound Glory nebo Tanya Tucker. Nikoho tedy nepřekvapí, že jsou laděné do mixu americany a folku. Na jejich autorství se navíc podíleli i Kaleb Jones (Sara Bareilles) a indierockový hudebník Daniel Ellsworth. Jak zjistíte na Kaplanově YouTube, v jedné písničce ho doplnila i čtyřnásobná držitelka Grammy Joy Williams.


Dave Stewart - Ebony Mcqueen
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Dave Stewart - Ebony Mcqueen
Slavný anglický hudebník, kytarista, producent a člen Eurythmics se rozhodl natočit album, které charakterizuje jako "soundtrack svého dospívání". Nazval jej "Ebony Mcqueen" a složil pro něj celkem šestadvacet skladeb, v nichž se míchají inspirace elpíčky jeho otce, blues Roberta Johnsona a pochopitelně i desky The Beatles, Boba Dylana a The Rolling Stones. Nahrával je se spoustou hudebníků, vokalistů a se šedesátičlenným orchestrem v slavném nashvillském studiu Blackbird a také u sebe doma v Karibiku. Výsledek sdílí Dave Stewart na svém YouTube kanálu.


Mavis Staples, Levon Helm - Carry Me Home
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: soul / rhythm and blues / gospel

Mavis Staples, Levon Helm - Carry Me Home
Americká zpěvačka Mavis Staples, která obývá jak Rokenrolovou síň slávy, tak i tu Bluesovou, za pár dnů oslaví třiaosmdesát let, a přesto je nesmírně aktivní. V posledních letech vystoupila třeba s Norah Jones, Bobem Dylanem, byla hvězdou Glastonbury a před dvěma roky si střihla i hostovačku na desce Run The Jewels. Na desce "Carry Me Home" se ale vrátí o zhruba deset let zpět, do roku 2011, kdy si těsně před jeho smrtí střihla společně vystoupení s bubeníkem The Band Levonem Helmem v jeho studiu Midnight Ramble, což je de facto velká stodola, kde se natáčí před publikem. Atmosféru nahrávky nastíní ukázky na YouTube profilu zpěvačky.


Symphonity - Marco Polo: The Metal Soundtrack
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: symfonický metal

Symphonity - Marco Polo: The Metal Soundtrack
Kapela Symphonity potěší svou novinkou "Marco Polo: The Metal Soundtrack" především fanoušky symfonického power metalu. Původem brněnská, avšak sestavou mezinárodní formace pojala svou třetí řadovku jako výpravný metalový soundtrack k životním příběhům proslulého cestovatele a objevitele Marca Pola. Muzikanti slibují své doposud nejtvrdší a současně velice vyvážené dílo. Přesvědčte se sami a poslechněte si ukázku na YouTube.


Train - Am Gold
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop-rock

Train - Am Gold
Americká pop-rocková formace Train se vrací s nahrávkou "Am Gold". Od debutu "Drops of Jupiter" uplynulo dlouhých dvacet let a právě předkládaná novinka má být návratem ke kořenům skupiny a zároveň k 60. a 70. letům rádiového rocku s novými moderními hudebními vlivy. Tematicky se točí kolem rozčarování ze skutečného života, které je způsobeno neustálým pobytem na sociálních platformách. Muzikanti tvrdí, že sociální média v některých ohledech zbláznila život a současné děti jsou jejím videosvětem příliš unášeni do světa klamů. Ukázky z alba včetně titulní skladby si můžete poslechnout na YouTube.


V krátkosti

  • Jiří Pavlica & Hradišťan & Hana a Petr Ulrychovi & Javory Beat - Společný koncert
    Dvojcédéčkový projekt stálic moravského folkloru s neobvyklým zapojením Jiřího Pavlici a jeho Hradišťanu nabízí nové a občas i nečekané verze písní, které přinášejí radost posluchačům už desítky let. (YouTube)

  • Gavin DeGraw - Face The River
    Americký pop-soulový zpěvák se vrací po poměrně dlouhých šesti letech. Deset songů produkoval Dave Cobb známý ze spolupráce s Chrisem Stapletonem, Brandi Carlile, Jasonem Isbellem, The Highwomen a Rival Sons. (YouTube)

  • Jack Savoretti - Europiana Encoregraph
    Anglický hudebník se rozhodl rozšířit loňské album o další CD se šesticí doplňujících skladeb. (YouTube)

  • Ravyn Lenae - Hypnos
    Americká neosoulová zpěvačka po třech ípíčkách vydává své debutové album. Produkčně i coby hosté se na něm podíleli například Luke Titus, Steve Lacy, IAMNOBODI, Sango, Phoelix, Teo Halm, Monte Booker, Kaytranada a Fousheé. (YouTube).

  • Porridge Radio - Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky
    Anglická indierocková partička byla za svou předloňskou studiovku nominovaná na Mercury Prize. Jakpak se jí asi povede s letošní kolekcí jedenácti písniček? (bandcamp)

  • Seth Walker - I Hope I Know
    Americký kytarista a zpěvák, který své electro-blues koření americanou a jazzem, připravil na letošek deset skladeb vyskládaných z původních songů a několika předělávek písní Boba Dylana, Vana Morrisona a Bobbyho Charlese. (bandcamp)

  • Delta Spirit - One Is One
    Indierockové formaci z kalifornského San Diega stačily necelé roky, aby navázala na předchozí album "What Is There". Fanoušci se mohou těšit na desítku nových písniček. (bandcamp)

  • Lil Gnar - Die Bout It
    Debutující atlantský rapper působí na hudební scéně od roku 2018. Osmnáct tracků ozvláštňují hosté jako Tory Lanez, Yung, Bans, Lil Keed, Yak Gotti, Trippie Redd, Germ, D.Savage nebo Lil Skies. (YouTube)

  • Seth MacFarlane - Blue Skies
    Swingující herec, scenárista, producent a režisér se po albu s Liz Gillies vrací se čtrnáctkou písní z Great American Songbooku. (YouTube).

  • Mary Lattimore & Paul Sukeena - West Kensington
    Pokračování hudebních experimentů známé harfenistky a kytaristy z Filadelfie. (bandcamp)

  • Zach Bryan - American Heartbreak
    Někde na pomezí alternativní country a folk rocku se pohybuje americký zpěvák se svojí třetí řadovkou. Naplnil ji neskutečnými čtyřiatřiceti skladbami. Produkce se ujal Eddie Spear (Rival Sons, Blackberry Smoke, Brandi Carlile). (YouTube)

  • Courtney Jaye - Hymns And Hallelucinations
    Americká indiefolková písničkářka a jejích deset čerstvých kousků. (bandcamp).

  • Rebelution - Live In St. Augustine
    Živák reggae-rockové formace ze Santa Barbary. (bandcamp)

  • Simon Joyner - Songs From A Stolen Guitar
    Americký písničkář mixující folk a americanu. (bandcamp)

  • Eliza & The Delusionals - Now And Then
    Debutující australská indiepop-rocková partička. (YouTube)

  • Boldy James X Real Bad Man - Killing Nothing
    Společná nahrávka rappera z Detroitu a amerického producenta a s nimi například i Stove God Cooks, Rome Streetz, Crimeapple a Knowledge The Pirate. (YouTube).

  • The Unlikely Candidates - Panther Island
    Debut indiepop-rockové formace z Texasu. (YouTube)

  • James LaBrie - Beautiful Shade Of Grey
    Frontman kultovní formace Dream Theater vydává svou čtvrtou sólovou nahrávku. Jedenáct skladeb potěší zejména příznivce progresivního metalu. (YouTube)

  • Matmos - Regards Bogusław Schaeffer / Ukłony Dla Bogusław Schaeffer
    Pocta avantgardnímu polskému umělci v podání amerického experimentálně-elektronického dua. (YouTube)

  • Uffie - Sunshine Factory
    Americko-francouzská hudebnice, DJka a módní návrhářka vydává po dvanácti letech od debutu svou druhou řadovku. Překvapí změnou zvuku. (YouTube)

  • Cola - Depp In View
    Debutové album bývalých členů Ought Tima Darcyho (zpěv, kytara) a Bena Stidworthyho (baskytara) spolu s Evanem Cartwrightem (bicí). (YouTube)

  • Craig Finn - A Legacy Of Rentals
    Šestá sólovka zpěváka skupiny Hold Steady, která byla produkována Joshem Kaufmanem a nahrána D. Jamesem Goodwinem ve studiu The Clubhouse. (YouTube)

  • Grant-Lee Phillips - All That You Can Dream
    Další sbírka písní nesoucí znaky plodné tvorby, melodické zdatnosti zkušeného zpěváka a skladatele je bouřlivým a vysoce hudebním přemítáním nad podivnými křehkostmi života. (YouTube)

  • Robert Pollard - Our Gaze
    Frontman z Guided by Voices přepracoval a spojil svá dvě nevydaná alba z roku 2007 ("Standard Gargoyle Decisions" a "Coast to Coast Carpet of Love") do nového vydání. To přináší patnáct songů. (YouTube)

  • Banditos - Right On
    Třetí album nashvillských hudebně zvukových chameleonů přinášející desítku skladeb, které mají být jejich dosud nejpůsobivější kolekcí písní. (YouTube)

  • Blake Morgan - Violent Delights
    Novinka od představitele poprockové newyorkské scény. (YouTube)

  • Yotam Ben Horin - Young Forever
    Originální počin punk-rockové legendy s desítkou nových skladeb. (YouTube)


    Dále vychází:

    Alex Izenberg - I’m Not Here
    Andrew Bernstein - A Presentation
    Annie Hamilton - The Future Is Here But It Feels Kinda Like The Past
    Anvil - Impact Is Imminent
    Arca - Kick Box Set
    Art Blakey And The Jazz Messengers With Thelonious Monk - Art Blakey’s Jazz Messengers With Thelonious Monk (Deluxe Edition)
    Av Dummy - Pornoviolence
    Ben Salisbury And Geoff Barrow - Men (soundtrack)
    Ben Talmi - Berkshires
    Bess Of Bedlam - Dance Until The Crimes End
    Bigbabygucci - Soda & Syrup
    Blut Aus Nord - Disharmonium (Undreamable Abysses)
    Bob Marley & The Wailers - Bob Marley With The Chineke! Orchestra
    Bob Marley & The Wailers - Bob Marley With The Chineke! Orchestra / Deluxe
    Bog Body - Cryonic Crevasse Cult
    Brandon Coleman - Interstellar Black Space
    Bright Dog Red - Under The Porch
    Bryon White - Solo Album?
    Cauchemar - Rosa Mystica
    Come To Grief - When The World Dies
    Coreleoni - III
    Dätcha Mandala - The Last Drop
    Dean Spunt And John Wiese - The Echoing Shell
    Drift Into Black - Earthtorn
    Elephant Stone - Hollow (Deluxe Version)
    Em Spell - The Carillon Towers
    Ericdoa - Things With Wings
    Fanclubwallet - You Have Got To Be Kidding Me
    Flostate - Moments Of Feeling
    Gareth.t - To Be Honest
    Glassio - See You Shine
    Gronibard - Regarde Les Hommes Sucer
    Hate Moss - Nan
    Charlie Hickey - Nervous At Night
    Jeremy & The Harlequins - Abra Cadabra
    Jess Jocoy - Let There Be No Despair
    Jo Schornikow - Altar
    Joe Rainey - Niineta
    John Coltrane - My Favorite Things / 60th Anniversary
    John Rocca (Of Freeez) - Once Upon A Time In N.Y.C.
    Jordana - Face The Wall
    José Medele - Railroad Cadences & Melancholic Anthems
    Laddio Bolocko - ’97-’99
    LaMacchia - Thunderheads
    Lampland - Dry Heat
    Liz Lamere - Keep It Alive
    Luminous Vault - Animate The Emptiness
    Malevolence - Malicious Intent
    Marina Herlop - Pripyat
    Matt Koziol - Wildhorse
    Mnrva - Hollow
    Mol$ - Starstruck °?
    Movement - Transformation
    Mxmtoon - Rising
    Nate Bergman - Metaphysical Change
    Ophe - Somnium Nocte Mendaciis
    Oslo - Great Places
    Pete Muller - Spaces
    Peter Coccoma (From Pavo Pavo) - A Place To Begin
    Plum-Blossom - To Be Honest With You
    Pond - 9 (Deluxe Edition)
    Prateek Kuhad - The Way That Lovers Do
    Quinquis - Seim
    Reo Cragun - Diary Of A Loner
    Runkus X Toddla T - Out:side
    Různí - Ultimate 90s Anthems
    Různí - Ultimate Reggae & Ska Classics
    Různí - Zzk Sound Vol. 4
    Sadist - Firescorched
    Sandee Chan - Discipline
    Search & Seizure - Nothing Natural
    Semantics - Paint Me Blue
    Septicflesh - Modern Primitive / Limited
    Serpentent - Mother Of Light
    Sheridan Riley - Participant
    Soak - If I Never Know You Like This Again
    Space Of Variations - Imago
    Spice - Viv
    Subjective - Start Of No Regret Legend Of 1900
    Sylvia Rose Novak - A Miss / A Masterpiece
    Tess Parks - And Those Who Were Seen Dancing
    Texas Murder Crew - Wrapped In Their Blood
    The Alchemy - Idle Ghosts
    The Clash - Combat Rock / The People’s Hall
    The Dead Licks - In Disguise
    The Loyal Seas - Strange Mornings In The Garden
    The Police - Around The World (BluRay)
    The Police - Around The World (DVD)
    The Volebeats - Lonesome Galaxy
    Thomas Dollbaum - Wellswood
    Thy Kingdom Will Burn - The Void And The Vengeance
    Tourist - Inside Out
    Volturian - Red Dragon
    Warred - The Siren
    Weird Nightmare - Weird Nightmare [Solo Project Of Metz's Alex Edkins]
    Will Joseph Cook - Every Single Thing
    Xpropaganda - The Heart Is Strange
    Zinny Zan - Lullabies For The Masses

    Vychází na vinylu:
    Anvil - Impact Is Imminent
    Alex Izenberg - I’m Not Here
    Annie Hamilton - The Future Is Here But It Feels Kinda Like The Past
    Anvil - Impact Is Imminent
    Aretha Franklin - Yeah!!!
    Armin Van Buuren - Shivers
    Avi Kaplan - Floating On A Dream
    Bernie Worrell - All The Woo In The World
    Blut Aus Nord - Disharmonium (Undreamable Abysses)
    Bob Marley & The Wailers - Bob Marley With The Chineke! Orchestra
    Bog Body - Cryonic Crevasse Cult
    Clash - Combat Rock - The People's Hall (Special Edition)
    Clash - Rock The Casbah / Red Angel Dragnet
    Come To Grief - When The World Dies
    Coreleoni - Iii
    Darkthrone - The Underground Resistance
    Dean Spunt And John Wiese - The Echoing Shell
    Eliza & The Delusionals - Now And Then
    Ennio Morricone - Legend Of 1900
    Evergrey - A Heartless Portrait (Orphean Testament)
    Everything Everything - Raw Data Feel
    Flume - Palaces
    František Sahula - V továrně je dobře (Remastered 2022)
    Gare Du Nord - In Search Of Excellounge
    Gentle Giant - Civilian
    Grant-Lee Phillips - All That You Can Dream
    Gronibard - Regarde Les Hommes Sucer
    Harry Styles - Harry's House
    Charlie Hickey - Nervous At Night
    Immolation - Acts Of God
    Jack Mcduff - Moon Rappin'
    Jack Savoretti - Europiana Encore
    James Labrie - Beautiful Shade Of Grey
    Jazmine Sullivan - Heaux Tales
    Jo Schornikow - Altar
    Joe Rainey - Niineta
    John Coltrane - My Favorite Things / 60th Anniversary
    John Mellencamp - Strictly A One-Eyed Jack
    John Rocca (Of Freeez) - Once Upon A Time In N.Y.C.
    Lenka Nová - Dopisy
    Leo Nocentelli (Of The Meters) - Another Side
    Liz Lamere - Keep It Alive
    Lou Fanánek Hagen - Hagen Baden (Remastered 2022)
    Lucy Liyou - Welfare / Practice
    Ludwig Goransson - Venom
    Luminous Vault - Animate The Emptiness
    Lykke Li - Eyeye
    Machine Gun Kelly - Mainstream Sellout
    Malevolence - Malicious Intent
    Mars Volta - Noctourniquet
    Matmos - Regards Bogusław Schaeffer / Ukłony Dla Bogusław Schaeffer
    Mavis Staples And Levon Helm - Carry Me Home
    Melody Gardot & Philippe Powell - Entre Eux Deux
    Nancy Sinatra And Lee Hazlewood - Nancy & Lee
    Nate Bergman - Metaphysical Change
    Ozzy Osbourne - Black Rain
    Porridge Radio - Waterslide, Diving Board, Ladder To The Sky
    Quinquis - Seim
    Robert Pollard (Of Guided By Voices) - Our Gaze
    Ronnie Foster - Two-Headed Freap
    Sadist - Firescorched
    Sasha - Xpander
    Semantics - Paint Me Blue
    Septicflesh - Modern Primitive
    Seth MacFarlane - Blue Skies
    Seth Walker - I Hope I Know
    Silvertones - Silver Bullets
    Simon Joyner - Songs From A Stolen Guitar
    Soak - If I Never Know You Like This Again
    Spice - Viv
    Team - Prichytený pri živote
    Tess Parks - And Those Who Were Seen Dancing
    The Beatles - The Last Radio Show 1965
    The Loyal Seas - Strange Mornings In The Garden
    The Police - Around The World
    Tony Allen - Secret Agent
    Tourist - Inside Out
    Uffie - Sunshine Factory
    Volturian - Red Dragon
    Weird Nightmare - Weird Nightmare [Solo Project Of Metz's Alex Edkins]
    Will Joseph Cook - Every Single Thing
    Xpropaganda - The Heart Is Strange
    Zinny Zan - Lullabies For The Masses

    EP:
    Cat Burns - Emotionally Unavailable
    Dengue Dengue Dengue And Prisma - Pliegues
    For Breakfast - Trapped In The Big Room
    Gglum - Weak Teeth
    Life On Planets - Dreamcatcher
    Lou Tides - Infinite Loop
    Mychelle - Someone Who Knows
    Neighborhood Libraries - Postcards For The Backyard
    Not The Main Characters - Bad Things Come In 3’S
    Omni Of Halos - Care Free
    Peter Mcpoland - Slow Down

    Reedice:
    František Sahula - V továrně je dobře (Remastered 2022)
    Gentle Giant - Civilian
    Lou Fanánek Hagen - Hagen Baden (Remastered 2022)
    Lucy Liyou - Welfare / Practice
    Nancy Sinatra And Lee Hazlewood - Nancy & Lee
    Team - Prichytený pri živote

  • NÁZORY

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY
    Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
    Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
    Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
    Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
    Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
    Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
    Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
    Livin Free - Lost in the City 8/10
    Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
    Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
    Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
    - Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
    - Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
    - Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
    - Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
    - Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
    - Hudba Mira Žbirky zazní v prosinci na Symphonic Night v O2 universu a už nyní na vinylech s alby z let 1992–2022 (20.03.2024 08:01)
    - Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
    - Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
    - Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
    - Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)

    ALBUM TÝDNE 16/2024

    The Libertines
    All Quiet On The Eastern Esplanade

    Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

    8/10

    NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

    FILMSERVER.CZ PÍŠE

    FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

    SPARK PÍŠE

    CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

    Pá 19.04.
    Queenie (O2 universum, Praha)
    Ne 21.04.
    Fletcher (SaSaZu, Praha)
    Út 23.04.
    Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
    St 08.05.
    Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
    So 11.05.
    Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
    Ne 12.05.
    Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
    St 15.05.
    30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
    St 15.05.
    Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
    Čt 16.05.
    The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
    Čt 16.05.
    Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

    » zobrazit všechny akce «

    OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

    Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
    filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
    musicserver.cz - hudba od začátku do konce
    ©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
    Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
    Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
    Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
    smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
    Zavřít reklamu