shop.musicserver.cz
Nové desky 40/2020 - od Travis přes Vesnu po Carlu Bruni

Nové desky 40/2020 - od Travis přes Vesnu po Carlu Bruni

Vydáno: 13.10.2020 20:30 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Vesna

Na novinkových pultech bude mít silné zastoupení domácí scéna v podobě Vesny, Veroniky Vítové, Viléma Veverky, Richarda Müllera či partičky Sto zvířat. Doplní je Travis, Trey Songz, Carla Bruni, řízní Blue Öyster Cult, houslista David Garrett, zpěvačka Kiiara a také fůra výročních edicí - třeba od Black Sabbath, Linkin Park nebo The Doors.

V pátek 9. října vyšly tyto nové tituly:

Travis - 10 Songs (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: soft rock / post-britpop

Travis - 10 Songs
Skotská kapela Travis vydává po čtyřech letech od alba "Everything At Once" devátou desku, kterou nazvala velmi pragmaticky "10 Songs". Jak už název jednoznačně prozrazuje, během loňského roku muzikanti pro novinku natočili celkem deset písniček. Jejich výhradním autorem je poprvé od řadovky "12 Memories" z roku 2003 frontman Fran Healy. Podílel se i na produkci, při níž ho doplnil Robin Baynton, který byl do této doby známý spíše coby zvukový inženýr nahrávek Coldplay, Kings Of Leon, Laury Pausini či Mumford & Sons. Jak zjistíte i na bandcampu, do jedné z písniček si kvartet přizval hlavní postavu The Bangles Susannu Hoffs.


Carla Bruni - Carla Bruni (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: šanson / francouzský pop

Carla Bruni - Carla Bruni
Po tři roky staré kolekci coververzí "French Touch" se italsko-francouzská zpěvačka Carla Bruni vrací s původním materiálem. Jak manželka francouzského exprezidenta Nicolase Sarkozyho prozradila, o eponymní desce přemýšlela několik let, několik měsíců trvalo skládání jednotlivých skladeb a natáčení se pak uskutečnilo s partou bláznů během jednoho týdne. Výsledkem je třináct kousků pro standardní verzi a sedmnáct pro deluxe edici. Autorka se v nich vrací ke svému stylu na pomezí šansonu a francouzského popu. Jednu písničku si zazpívala také se svojí starší sestrou, herečkou Valerií Bruni Tedeschi. Jak se můžete přesvědčit na jejím YouTube kanálu, většina songů je ve francouzštině, jeden pak v angličtině.


David Garrett - Alive - My Soundtrack (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasický crossover / filmová hudba

David Garrett - Alive - My Soundtrack
Je to prakticky přesně rok, co u nás naposled koncertoval německý houslista David Garrett. Jestli se vám po něm stýská, jistě uvítáte jeho nové album "Alive - My Soundtrack". Jak název napovídá, zaměřil se společně s producentským duem Franck Van der Heijden - John Haywood na skladby a písně, které se vážou k filmům, seriálům a dalším představením. Vedle sebe tu tak najdete "Stayin' Alive" Bee Gees, "Happy" Pharrella Williamse, "Paint It Black" Rolling Stones, "The Circle Of Life" Eltona Johna, Jacksonův "Thriller", "Let It Go", ale i "Montagues And Capulets" aka "Dance Of The Knights" z baletu "Romeo a Julie" Sergeje Prokofjeva nebo Mozartův "Requiem". Na standardní verzi najdete celkem šestnáct položek, deluxe edice jich nabízí ještě o sedm více. Kompletní seznam včetně ukázek najdete na Supraphonline.cz.


Vesna - Anima (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop / dream pop

Vesna - Anima
Jedním z interpretů, kteří využili jarní karantény k přípravě nového alba, je i Patricie Fuxová, jež aktuálně velí dívčí skupině Vesna. Navázala tak na dva roky starý debut "Pátá bohyně", který kapele přinesl nejen nominaci na Anděla, ale především poměrně pevné místo na domácí hudební scéně. To si nyní může upevnit prostřednictvím druhé řadovky s názvem "Anima". V jedenácti písničkách se dámy zaměřily na archetypy zvířat a symboliku noční oblohy. Zvířata jsou pro ně symbolem přirozenosti, ale i dravosti. Hudebně se formace tentokrát pohybuje na pomezí popu, folku, dream popu a electropopu. Svůj podíl na tom bude mít i producentské trio, jehož členy byly Dalibor Cidlinský jr., Marcell a Igor Ochepovsky, na výsledném zvuku se podílel i kytarista Jakub Juránek. Podstatnou část "Animy" již kvintet sdílí na svém YouTube profilu.


Tip týdne

Kiiara - Lil Kiiwi (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / experimentální pop / alternativní r'n'b

Kiiara - Lil Kiiwi
Americká zpěvačka Kiara Saulters, která si od roku 2013 nechává říkat Kiiara, zaujala již před pěti lety singlem "Gold" a především pak spoluprací s Linkin Park na jejich singlu "Heavy". Před čtyřmi roky vydala první EP "Low Kii Savage", k němuž postupně přidávala jeden singl za druhým, ovšem na dlouhohrající debut jsme si museli počkat až do nynějška. Dostal název "Lil Kiiwi" a rodačka z Wilmingtonu v Illinois pro něj za pomoci armády producentů nachystala celkem třináct položek. Členy zmíněné armády byli například Arkadi, M-Phazes, Zach Skelton, King Henry, Sebastian Torres nebo Felix Snow. Poslední jmenovaný je na desce i slyšet, pozvání do studia dále přijali blackbear, DeathbyRomy a PVRIS. Nejen z tohoto výčtu spolupracovníků, ale i z návštěvy zpěvaččina YouTube je zřejmé, že ráda experimentuje s popem, elektronikou a r'n'b.


Ascension Of The Watchers - Apocrypha
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: atmosférický industriální ambient metal

Ascension Of The Watchers - Apocrypha
Gothicrocková formace Ascension Of The Watchers vydává očekávanou novinku s titulem "Apocrypha". Veškeré přípravy materiálu zabraly kapele zhruba jednu dekádu - včetně crowdfundingové kampaně. Hnacím motorem nahrávky je hlas Burtona C. Bella, který si můžete pamatovat z Fear Factory. Výsledkem je poutavé atmosférické dílo, zapadající do křehké škatulky ambientního metalu.


Trey Songz - Back Home (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: r'n'b

Trey Songz - Back Home
Americký zpěvák, skladatel a rapper Trey Songz se po třech letech pomyslně vrací domů a na svých následovatelích rozhodně nešetří. Kdo bude chtít sjet jeho osmé album "Back Home" celé, vyposlechne si hned dvaadvacet písniček. Rodák z Petersburgu ve Virginii je natočil především společně s producentem Troyem Taylorem. K němu se pak připojili například Cardiak, Hitmaka, Renzy808 či Chad Paul. Pokud by vám tato jména nic neříkala, pak v případě hostů budete jistě úspěšnější. Ve studiu se k němu totiž připojil třeba Summer Walker, Ty Dolla $ign, DaVido anebo Swae Lee. Vydáním nové desky pochopitelně žije zpěvákův YouTube kanál.


Richard Müller - Hodina medzi psom a vlkom (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Richard Müller - Hodina medzi psom a vlkom
"Mně pandemie velmi prospěla. Věnoval jsem se knihám, synovi, hudbě a vlastní tvorbě. Písničky vznikly právě během korony, tvořil jsem je velmi rychle a intenzivně. Dlouhá léta jsem nic nesložil sám, a tak jsem si řekl: Kdy jindy, když ne teď." Těmito slovy uvádí Richard Müller své nové album "Hodina medzi psom a vlkom". Jak je z citace patrné, většinu písní složil slovenský zpěvák sám, texty mu pak opět přichystal Peter Uličný. Jedinou výjimkou je první singl "Anomálie", který napsal Laco Rychtárik. Produkci Müller svěřil týmu Creative Music House (Emma Drobná, Tereza Mašková, Zuzana Smatanová) v čele se Peterem Grausem, který ke spolupráci přizval například i člena Freak Power Ashley Slater nebo mladou baskytaristku Lauru Jaškovou. Jak uslyšíte z prvních ukázek na hudebníkově YouTube profilu, namixovali do jeho signifikantního pop rocku i vlivy country, elektroniky nebo prvky hip hopu. Později album vyjde také na vinylu.


Ward Thomas - Invitation (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / pop

Ward Thomas - Invitation
Britské countryové duo Ward Thomas svými třemi alby už prorazilo také ve Spojených státech. Během loňské prestižní akce C2C:Country to Country zpěvák Cam předal jeho členkám cenu Asociace Country Music Jeffa Walkera pro mezinárodního umělce za přínos country hudbě. Není tedy divu, že je to povzbudilo do další tvorby, a sestry Catherine a Lizzy ani ne po dvou letech vydávají nové album "Invitation". Podstatnou část ze čtrnácti písniček produkoval Jonathan Quarmby, který se podílel už na nahrávkách Toma Walkera, Jamese Arthura, Miky nebo Lighthouse Family. K němu se pak přidali například i TMS, Ed Harcourt, Cheyenne Medders a další. Mezi vlastní písničky dámy zařadily také předělávku "Landslide" od Stevie Nicks a duety s Jamesem Bluntem a Jackem Savorettim, s nímž si ve Wembley zazpívaly "Human" od The Killers. První ochutnávky pak servírují prostřednictvím svého YouTube profilu.


Klasická hudba

  • Khatia Buniatishvili - Labyrinth (Sony Music)
    Gruzínská klavíristka Khatia Buniatishvili si pro svou letošní nahrávku "Labyrinth", která je po loňském počinu "Schubert" dalším sólovým klavírním albem, vybrala celkem osmnáct děl různých autorů od Liszta přes Chopina, Rachmaninova až po Scarlattiho a Ligetiho. Asi nejznámějšími kusy jsou Bachova "Air On The G String", úryvek z hudby k filmu "Hodiny" Phillipa Glasse a "Deborah's Theme" Ennia Morriconeho z kultovního snímku "Tenkrát na západě". Seznam a ukázky všech skladeb nabízí Supraphonline.
  • Vilém Veverka - Next Horizon (Supraphon)
    Český hobojista Vilém Veverka si novým albem "Next Horizon" plní další svůj sen a potřebu v překračování hranic. Mezi patnáctkou položek najdete klasiku od Johanna Sebastiana Bacha, Ástora Piazzolly, Josepha Haydna, modernu Ennia Morriconeho, Martina Hyblera, ale i speciálně zaranžované písničky Miroslava Žbirky, Led Zeppelin a Zdeňka Merty. Posledně jmenovaného na desce také uslyšíte, k němu přibyl ještě Pavel Šporcl a především Ultimate W Band, který ho doprovodil ve všech skladbách. Ukázky nabízejí stránky vydavatelství Supraphon.
  • Doležalovo kvarteto, Michaela Hrabánková - Mysliveček. Hobojové kvintety, Smyčcové kvartety (Supraphon)
    Jméno Josefa Myslivečka bývá nejčastěji spojováno s Mozartem, kterému byl určitý čas vzorem a inspirací, a s operou, avšak jeho unikátem byly hobojové kvintety, o nichž se dlouho nevědělo. Na objevu jednoho z nich se podílela hobojistka Michaela Hrabánková a primárius Doležalova kvarteta, kteří se nyní zasloužili i o jeho premiérovou nahrávku. Ukázky jsou na stránkách vydavatelství Supraphon.


Sto zvířat - 30 let testováno na lidech (100Promotion)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: ska

Sto zvířat - 30 Let Testováno Na Lidech
Skupina Sto zvířat slaví třicet let existence na tuzemské hudební scéně albem s názvem "30 let testováno na lidech". Posluchači na něm najdou dvanáct nových písní s texty Tomáše Belka. Hudebně jde o směs ska, rocksteady, swingu a dalších žánrů, za kterou jako skladatelé stojí Jan Kalina, Mikoláš Nop a Jan Šobr, textařův syn Matěj Belko a dvěma písněmi přispěl bývalý člen kapely, kytarista a zpěvák Petr Ostrouchov. Prvním singlem se stal kousek "Byl pozdní večer". Jak se můžete přesvědčit z ukázek na Supraphonline, nebude nouze o pulsní balkánskou melodiku a břitký humor v textech.


Dave Koz - A New Day (Just Koz Entertainment)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: smooth jazz / funk / soul / r'n'b

Dave Koz - A New Day
Americký smoothjazzový saxofonista Dave Koz letos slaví fůru kulatých výročí. Přesně před třiceti lety vydal svůj debut a především po deseti letech přináší na svém dvacátém albu "A New Day" originální materiál. K natočení tuctu skladeb, mezi něž vmáčknul i coververzi "Yesterday" The Beatles, přizval hromadu hostů. I přes to, že kolekce vznikala v době covidové karantény na dálku, mu na spolupráci kývli David Sanborn, Brian McKnight, perkusista Earth, Wind & Fire Ralph Johnson, Bob James, Marc Antoine, Meshell Ndegeocello, Paul Jackson, Jr., Jeff Lorber, David Mann, Antwaun Stanley z Vulfpeck, Philippe Saisse a Chris "Big Dog" Davis. Při poslechu ukázek na Kozově YouTube zjistíte, že nahrávka výrazně překračuje hranice smooth jazzu směrem k funku, soulu a r'n'b.


Veronika Vítová - Průhledný svět (Wise Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folklór / šanson / jazz

Veronika Vítová - Průhledný svět
Veroniku Vítovou budou znát především příznivci a cappella formace Skety, která si již proklestila cestu i do zahraničí. Nyní se ovšem zpěvačka rozhodla zkusit také čistě sólovou kariéru. Na albu "Průhledný svět" se představuje také jako skladatelka. Devět písní se poměrně široce rozkročilo mezi šansonem, popem, jazzem a folkem, ovšem je v nich cítit silný folklórní vliv, a to nejen ve dvou lidových písních. Potvrzuje to i sama Vítová volbou prvního singlu "Honila dívča kravy". "Úplně se vymyká tomu, co ode mě lidi asi čekají. Vybrala jsem si ji z lásky k české a slovenské lidové hudbě - mám silné kořeny na Slovensku. A když už žiju v Čechách, nechci chodit pro inspiraci daleko," prozradila. První ukázky z desky zavěsila na svůj YouTube kanál.


Kronos Quartet - Long Time Passing: Kronos Quartet & Friends Celebrate Pete Seeger
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: experimentální folk

Kronos Quartet - Long Time Passing: Kronos Quartet & Friends Celebrate Pete Seeger
Je to už více než šest let, co hudební svět v krásných čtyřiadevadesáti letech opustil americký písničkář a aktivista Pete Seeger. Nyní se jeho osobu a hudební odkaz rozhodl připomenout slavný Kronos Quartet. Jak je patrné z názvu kolekce "Long Time Passing: Kronos Quartet & Friends Celebrate Pete Seeger", přizval si k tomu i své hudební přátele. Nejslavnější Seegerovy písničky jako "If I Had A Hammer", "Where Have All The Flowers Gone?", "We Shall Over Come", "Turn, Turn, Turn" nebo "Which Side Are You On?" s kvartetem nahráli Sam Amidon, Maria Arnal, Brian Carpenter, Meklit, Lee Knight anebo Aoife O’Donovan a proložili je zkazkami o něm. Jak si můžete ověřit poslechem na bandcampu, zvolili k tomu velmi rozdílné přístupy od obyčejného folku přes dixieland až po očekávatelné hudební experimentování.


EP

  • Yo La Tengo - Sleepless Night
    Americká indierocková kapela Yo La Tengo na své další EP "Sleepless Night" zařadila šest skladeb, z nichž pouze "Bleeding" je původní. Ostatních pět písní si trio vypůjčilo od The Byrds, The Delmore Brothers, Boba Dylana, Ronnie Lane a The Flying Machine. Uslyšíte je na jejich YouTube profilu.
  • Joohoney - Psyche
    Jihokorejský rapper Joohoney se proslavil především jako člen boybandu Monsta X, avšak svůj um nyní rozjel i na sólovém mixtapeu "Psyche". V sedmi tracích přivítal coby hosty členku girlbandu Spica Kim Boa a ruské Tem. Výsledek je k poslechu na YouTube profilu labelu Starship Entertainment.
  • Patrick Droney - State Of The Heart
    Americký pop-rockový zpěvák Patrick Droney na sebe upozornil spoluprací s Paulem Van Dykem a Kygem. Něco málo taneční hudby se přeneslo i na jeho EP "State Of The Heart". Šestici písniček napsal společně s Zachem Skeltonem, Jonem Greenem a Benem Westem, tedy lidmi spolupracujícími s Jonas Brothers, Lady Antebellum, Jamesem Bayem, JR JR či Maren Morris. Nedivte se tedy, když při jejich poslechu na zpěvákově YouTube uslyšíte i fragmenty country.
  • Vérité - New Limbs: Volume 1
    Čtyři kousky si pro své nové ípíčko "New Limbs: Volume 1" připravila newyorská hudebnice Kelsey Regina Byrne, která si říká Vérité. Společně s ní se na nich podílel Aron Forbes (Halsey, Banks, Billie Eilish), členka brooklynského dua XNY Tomi a Zach Nicita (Anne-Marie). Výsledek můžete poslouchat na YouTube profilu autorky.
  • Kathleen - Kathleen II
    Producenti Ariel Rechtshaid (HAIM, Vampire Weekend) a Noah Conrad (Nail Horan, Lany, BTS) stojí za americkou písničkářkou, která si říká možná až příliš jednoduše Kathleen. Její electropop ovšem zase tak jednoduchý není, což si můžete ověřit i na jejím druhém letošním EP. Čtveřici písniček prezentuje na svém YouTube.


Future Islands - As Long As You Are (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: synth pop / střední proud

Future Islands - As Long As You Are
Americká synth-popová formace Future Islands je poměrně častým návštěvníkem tuzemských pódií a jistě by tu ráda představila i svoji šestou desku "As Long As You Are". Přichází s ní tři roky po albu "The Far Field" a její členové pro ni vlastními silami nahráli celkem jedenáct skladeb. Do světa je uvedl singl "For Sure" a následovaly ho další dva kousky. Jak znějí, zjistíte poslechem nahrávky na bandcampu kvartetu. Během toho můžete přemýšlet, zda se nevyplatí investovat například do vinylu.


DevilDriver - Dealing With Demons I (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: death metal

DevilDriver - Dealing With Demons I
Kalifornská formace Devildriver vydává album "Dealing With Demons I", které je prvním dílem z plánované monumentální dvojdílné ságy. Nástupce čtyři roky starého počinu "Trust No One" obsahuje deset kousků, se kterými kapele pomohl Steve Evetts. Desku propaguje oficiální lyric video ke skladbě "Keep Away From Me" a vy si ho můžete vychutnat na YouTube.


Touché Amoré - Lament
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post-hardcore

Touche Amore - Lament
Na své páté studiovce přichází post-hardcorová formace Touché Amoré s nejpoutavějším materiálem, jaký doposud posluchačům nabídla. Na albu "Lament" spolupracovala s uznávaným producentem Rossem Robinsonem (známým ze spolupráce s Korn nebo Limp Bizkit) a výsledkem je melodický hardcore, který si podle dosavadních ohlasů zaslouží jen samou chválu. Jestli mají nadšení posluchači pravdu, posuďte sami: na bandcampu je k poslechu kousek s názvem "Lament".


Brothers Osborne - Skeletons (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / country rock

Brothers Osborne - Skeletons
Bratrské country-rockové duo Brothers Osborne se vrací po dvou letech od vydání alba "Port Saint Joe" se třetí deskou "Skeletons". Vzhledem k tomu, že John a TJ Osbornovi skládají hudbu pro takové hvězdy jako Tim McGraw, Maren Morris, Little Big Town či Dierks Bentley, není divu, že dvanáct písniček si napsali především oni sami s občasnou výpomocí kolegů (Ian Fitchuk, Daniel Tashian, Craig Wiseman či Natalie Hemby z The Highwomen). Produkce se ujal jejich dlouholetý spolupracovník Jay Joyce, mezi jehož ovečky dále patří Eric Church, Carrie Underwood, Halestorm nebo Cage The Elephant. Kdo tvorbu této dvojice trošku zná, toho nepřekvapí, že v její country je slyšet silný vliv rocku, jižanského rocku a outlaw country. Přesvědčit se můžete na bandcampu .


Reedice a výběry

Tento týden přinesl hudební trh také hromadu reedic. Zde jsou nejvýznamější z nich:

Black Sabbath - Paranoid (50th Anniversary) (Warner Music)
Black Sabbath - Paranoid 50
Je to až neuvěřitelné, že tak ikonickým skladbám, jako jsou "War Pigs", "Paranoid", "Iron Man" či "Electric Funeral", je letos už padesát let. Legendární Black Sabbath si k výročí alba "Paranoid" z roku 1970 připravila pro své věrné fanoušky velmi tučnou reedici. Ta obsahuje box pěti vinylů, který vedle původní kolekce obsahuje živé nahrávky a speciální mix z roku 1974. Stejný obsah se zrcadlí i ve verzi se stříbrnými CD kotoučky. Vše doplňuje 60stránková kniha, plakát kapely a replika tour programu z roku 1970. Popis jednotlivých edicí najdete na webu Wicked World

The Doors - Morrison Hotel (50th Anniversary)
The Doors - Morrison Hotel  50
Půl století letos slaví také páté album The Doors "Morrison Hotel", na němž se vrátili ke svým kořenům a znovu se připomněli jako rocková kapela. Úspěšné dílo se zrodilo během několika týdnů a jeho výroční edice zahrnuje původní kolekci songů, nově remasterovaných dlouholetým zvukovým inženýrem The Doors Brucem Botnickem, plus bonusový disk s více než hodinou dosud nevydaných studiových nahrávek. Je jich celkem devatenáct a posluchače přenesou do studia. Nabízejí tak nebývalý pohled na vznik alba. Komplexní podobu vydání nabízí oficiální e-shop formace

Ultravox - Vienna (40th Anniversary) (Warner Music)
Ultravox - Vienna  40
Čtyřicet let od vydání zásadního díla britských Ultravox uplynulo jako voda. "Vienna" je jejich čtvrté album, které si však cestu k posluchačům hledalo jen velmi pozvolna. Až po vydání titulní skladby na singlu šly prodeje strmě nahoru. Kapela zde nalezla novou tvář - změnila tempo a ještě více zapojila syntezátory s mixem různých stylů. Reedice nabídne originální album v novém mixu ze studiových pásek, nový stereo mix Stevena Wilsona, b-strany singlů, 12palcové mixy, záznamy ze zkoušek, živák z roku 1980 ze St. Albans a na DVD prostorový mix a nahrávku ve vysoké kvalitě. K dispozici je také vinylová sada 2LP, obsahující americkou promo edici titulní skladby, která nikdy nebyla komerčně vydána.

Tears For Fears - The Seeds Of Love (Universal)
Tears For Fears - The Seeds Of Love (Universal)
Reedice s hromadou bonusů se po ltetech žadonění fanoušků dočkalo i třetí album "The Seeds of Love" anglického dua Tears For Fears. Vychází po jednatřiceti letech od vydání, a to na čtyřech CD v úhledném malovaném boxu. Každá pošetka má své logo: Srdce nabídne remasterovanou kolekci, Slunce B-strany singlů, Měsíc skladby sestříhané pro rádia a instrumentální verze, Vítr demoverze a Déšť - Blu-Ray disk s prostorovým mixem Stevena Wilsona.

Linkin Park - Hybrid Theory (20th Anniversary) (Warner Music))
Linkin Park - Hybrid Theory  20
Dvacet let uplynulo od vydaní debutu Linkin Park "Hybrid Theory", jenž definoval styl nu-metalu. Reedice bude k dostání ve čtyřech podobách od CD přes vinyly (včetně "Hybrid Theory EP" vydaného v této formě vůbec poprvé) po digitální verzi s pěti díly: "Hybrid Theory", "Reanimation", "B-Side Rarities", "LPU Rarities" a "Forgotten Demos". Pro skalní fandy je ovšem připravená limitovaná Super Deluxe Edice, která spojí vše dohromady a přidá ještě něco navíc. Co konkrétně, zjistíte na webu formace.

John Lennon - Gimme Some Truth (Universal)
John Lennon -
Na oslavu osmdesátého výročí narození Johna Lennona vybrala muzikantova rodina z jeho sólového katalogu šestatřicet skladeb a vydává je pod názvem "Gimme Some Truth - The Ultimate Mixes". Produkce se ujala Yoko Ono a její syn Sean a všechny nechala projít novým mixem z originálních pásů. Plný počet naleznete pouze na 2CD, základní verze na CD a dvou LP bude obsahovat vybraných devatenáct skladeb. Deluxe edice navíc nabídne Blu-ray se songy v hi-res kvalitě a s prostorovým mixem v Dolby 5.1 a taktéž v Dolby Atmos. Přehled o všech podobách nabízí Lennonův web.


Blue Öyster Cult - The Symbol Remains (Mystic Production)
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Blue Öyster Cult - The Symbol Remains
Blue Öyster Cult se vracejí s novým studiovým albem "The Symbol Remains" po téměř dvou desetiletích od vydání studiovky "Curse Of The Hidden Mirror". Jak říká staré rčení "Dobré věci přicházejí k těm, kteří čekaj'". Čtrnáct skladeb ztělesňuje právě toto čekání a touhu po novém materiálu. Fanoušci kapely budou potěšeni, neboť uslyší svoji kapelu, která se sice ohlíží za svým legendárním katalogem a dává jim trochu všeho, co na ní kdy milovali, ale zároveň se neustále vyvíjí. Hlásí se jako průkopník heavy metalu a současně poskytuje inspiraci psychedelickým uskupením i AOR rockerům. Přesvědčit se o tom můžete na YouTube.


Freetown Quartet - Christiania (Live At Børneteatret) (Animal Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / rap

Freetown Quartet - Christiania (Live At Børneteatret)
Český saxofonista a skladatel Luboš Soukup žije a pracuje v Kodani již deset let. Svobodné město Christiania je nejen zdejší oblíbenou turistickou atrakcí, ale též sídlem vynikajícího jazz klubu - Børneteatret. Právě sem Soukup v loňském roce pozval svého pražského kolegu, klavíristu Vojtěcha Procházku z projektu Vertigo, aby spolu s ním a jeho dánskými spoluhráči (kontrabasistou Emilem Brunem Madsenem, jenž je uměleckým šéfem jazzklubu, a bubeníkem Morten Hæsumem) odehráli dva koncerty. Toto album je jejich záznamem. S výjimkou "Time Square" Ornetta Colemana pánové čerpali ze své vlastní tvorby a výsledkem je sedm skladeb, z nichž, jak sami říkají, "čiší energická hra, svoboda projevu, imaginace bez hranic a neučesanost, kterých by se při studiovém nahrávání jen stěží dosáhlo". Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na Supraphonline.cz, kde nahrávku seženete i na vinylu.


V krátkosti

  • Andy Bell - The View From Halfway Down
    Velšský muzikant, kterého známe z Ride, Oasis nebo Beady Eye, se rozhodl vydat na sólovou dráhu. Jak zjistíte na jeho bandcampu, osm skladeb, které pro svůj debut nahrál, má blízko k shoegaze, indie rocku i psychedelickému dream popu.
  • Crippled Black Phoenix - Ellengæst
    Anglická post-rocková kapela se vrací po dvou letech s novou deskou, kterou Justin Greaves označuje jako začátek nové éry skupiny. Osm písní uslyšíte na YouTube kanálu labelu Season of Mist.
  • Jessie Wagner - Shoes Droppin’
    Zpěvačka, která koncertovala společně s Lennym Kravitzem, Chic, Kid Rockem či Duran Duran, vydává debutové album a na něm svůj znělý hlas propůjčuje mixu soulu, rocku, blues a gospelu s příměsí EDM a hip hopu. Seznámit se s ní můžete na jejím bandcampu .
  • Lindsay Schoolcraft - Worlds Away
    Kandskou zpěvačku a harfenistku budou znát především fanoušci metalových Cradle Of Filth, Antiqva a Belzebubs, ovšem od loňska se věnuje i sólové kariéře. Po debutu "Martyr" vydává druhé album. Jak si můžete ověřit na jejím bandcampu, jedenáct písní inklinuje spíše k folku, new age a klasické hudbě.
  • Loudon Wainwright III - I’d Rather Lead A Band
    Po dlouhých šesti letech se připomíná folkový zpěvák, jehož potomky jsou Rufus Wainwright a Martha Wainwright. Čtrnáctku skladeb si oblíbí především milovníci swingu, ragtimu a big bandu. O tom, že i retro může znít čerstvě, se můžete přesvědčit z ukázek na stránkách britského Amazonu.
  • Patty Smyth - It's About Time
    Americká písničkářka, někdejší členka Scandals a současná manželka tenisty Joea McEnroea se hlásí po pěti letech s kolekcí osmi songů, které natočila společně s dvojicí countryových producentů Ilyou Toshinskym a Davidem Huffem. Jak se přesvědčíte i na YouTube, country do jejího pop rocku prosákla dostatečně.
  • Machinedrum - A View Of U
    Americký housový producent a skladatel Travis Stewart se opět po roce hlásí s novým projektem. Pomáhali mu třeba Freddie Gibbs, Sub Focus, Father, Chrome Sparks, Tigran Hamasyan, Tanerélle nebo Rochelle Jordan. Album je k poslechu na bandcampu.
  • Mina Tindle - Sister
    Francouzská písničkářka a zároveň manželka Bryce Dessnera z The National se ke své vlastní kariéře vrátila po dlouhých šesti letech. Devět skladeb, jež na svoji třetí desku zařadila a které uslyšíte na jejím bandcampu, produkoval Doveman. V jednom kousku si zahostoval Sufjan Stevens.
  • Dinner Party - Dessert
    Před několika měsíci jsme vám představili debut jazzové superskupiny Dinner Party a nyní se jej Robert Glasper rozhodli vydat ještě jednou, ovšem s řadou hostů. Pozvání přijali Snoop Dogg, Herbie Hancock, Rapsody, Cordae, Bilal, Tank And The Bangas, Punch, Alex Isley, Reuben Vincent, Buddy a Malaya.
  • Youngblood Hawke - Edge Of The World
    Po debutu "Wake Up" se losangeleská indiepopová formace pravidelně připomínala pouze singly. Letos konečně sedm let staré prvotině přichystala následovníka. Devítka songů je k poslechu na YouTube.
  • Headie One - EDNA
    Šestadvacetiletému rapperovi z Tottehamu se na svůj debut podařilo přilákat poměrně pestrou skvadru hostů z obou břehů Atlantiku. Svůj rap či vokál mu dodali například Drake, Future, Stormzy, Skepta, AJ Tracey, Aitch, Haile, Mahalia nebo Kaash Paige. Nálož grimeu a anglického drillu si můžete dopřát na jeho YouTube kanálu
  • Mary Lattimore - Silver Ladders
    Americká harfenistka patří mezi nejvyhledávanější hudebnice ovládající tento nástroj - jejího umu využili například Kurt Ville, Jónsi, Sharon Van Etten či Kevin Morby. Pokud se tedy chcete ponořit do zvuků tohoto nástroje v sedmi skladbách jejího nového alba, stačí navštívit YouTube profil labelu Ghostly International


Dále vychází:

Alexander Zonjic - Playing It Forward
Alexia Avina - Unearth
Alka - Regarding The Auguries
Arcadian Child - Protopsycho
Bahamas - Sad Hunk
Bao - Perpetual Heartbreak
Bbno$ - Good Luck Have Fun
Bee Bee Sea - Day Ripper
Black Communion - Miasmic Monstrosity
Black Pumas - Black Pumas Deluxe (Physical Release)
Body Language - Travel Guide
Body Magic - Sequin Dream
Capolow - Kid Next Door
Carla Canales - Duende
Coastlands - Death
Curtis Waters - Pity Party
Cut Worms - Nobody Lives Here Anymore
D-Block Europe - The Blue Print: Us Vs. Them
Darlingside - Fish Pond Fish
Darrel William Herbert - An Unwelcome Moment Of Clarity
David Lord - Forest Standards Vol. 2
Dead Famous People - Harry
DFMK - DFMK
DGM - Tragic Seperation (Mystic Production)
Dire Straits - Studio Albums 1978 - 1991 (Universal)
Doghouse Reilly - Try Me Warm
Dogs At Large - Jeopardy
Drew Citron - Free Now
E.Z. Shakes - The Spirit
Ellen Siberian Tiger - Cinderblock Cindy
Elusive - Horizons
Emmy The Great - April / 月音
Empress - Premonition
Endzustand - Werk Des Krieges
Famous Dex - Diana
Five Finger Death Punch - A Decade Of Destruction, Vol. 2 (Mystic Production)
Florencia Di Concilio - Calamity: A Childhood Of Martha Jane Cannary (soundtrack)
Foals - Collected Reworks Vol. I, II, III (Warner Music)
Furnace - Dark Vistas
Garcia Peoples - Nightcap At Wits’ End
Gargoyl - Gargoyl
Giacomelli - Cosmic Order
Global Charming - Mediocre, Brutal
Gravité - Gravité
Great Peacock - Forever Worse Better
Grey Factor - The Perils Of Popularity
Hēran Soun - Undeaf
Hellripper - The Affair Of The Poisons
Hess - Lamplight Motel
Horrible Earth - Discography 2013
Hundredth - Somewhere Nowhere
Incinerate - Sacrilegivm
Infiltration - Point Black Transmission
Invernoir - The Void And The Unbearable Loss
Isenmor - Shieldbrother
Itsoktocry - Poshboy2
Izzy Heltai - Father
I’m Kingfisher - The Past Has Begun
J. Pavone String Ensemble - Lost And Found
Jaco - Dose
James Tillman - Modern Desires
Jeen - Jeen
Jim And Sam - Songs From After So Many Days
Johansson & Speckmann - The Germs Of Circumstance
Jon Snodgrass - Tace
Josh Johnson - Freedom Exercise
Karel Gott - Danke Karel! Folge 2 - Raritäten (Bertus)
Kodiak Island - The Amber Road
Kylie Auldist - This Is What Happiness Looks Like
La Fin - The Endless Inertia
Lama Lobsang Palden And Jim Becker - Compassion
Laraaji - Moon Piano
Lil Loaded - A Demon In 6Lue
Lil Poppa - Evergreen Wildchild 2 (Deluxe)
Linaire - Linaire
Lou Berry - Inner World
Lúčnica - Reprezentačný program tanečného súboru ()
Lupin (Jake Luppen Of Hippo Campus) - Lupin
Maeve Gilchrist - The Harpweaver
Mark Boals And Ring Of Fire - All The Best!
Marvin Sapp - Chosen Vessel (Sony Music)
Metz - Atlas Vending
Michael Bernard Fitzgerald - Love Valley
Mise En Scene - Winnipeg, California
Mooner - The Alternate Universe Of Love
Neànder - Eremit
Necrophobic - Dawn Of The Damned (Sony Music)
Nicolas Merz - God Won’t Save You, But I Will
North Americans - Roped In
Okan - Espiral
Omy De Oro - ERDP
Only Now X Orogen - Avuls
Papoose - Endangered Species
Paradise Cinema - Paradise Cinema
Peter Mulvey With Sistastrings - Live At The Cafe Carpe
Pine Barons - Mirage On The Meadow
Pride Of Lions - Lion Heart
R.I.P. - Dead End
Radiant Knife - The Ghost
Reason - New Beginnings
Renard - Waking Up In A Different World
Resonance - #theresistance
Rittz - Picture Perfect
Robert Wyatt - His Greatest Misses (Vinyl Reissue)
Ron Miles - Rainbow Sign
Rory Gallagher - The Best Of Rory Gallagher
Různí - Babylon Berlin - Vol.II (soundtrack) (Warner Music)
Salem’s Childe - The Sin That Saves You
Scaphoid - Absent Passages
Seized Up - Brace Yourself
Selena Rosanbalm - Selena Rosanbalm
Shhe - Re:
Sinner’s Blood - The Mirror Star
Skáld - Vikings Memories
Slow Pulp - Moveys
Smith & Myers - Smith & Myers Volume 1
Sorry Eric - It’s Okay
Speaker Face - Crescent
Spires That In The Sunset Rise - Psychic Oscillations
Spunsugar - Jawbreaker
Stardust - Highway To Heartbreak
Suede - Beautiful Ones-Best Of 1992-2018 (Bertus)
Suicide Of Society - War Investment
Sun Ra Arkestra - Swirling
Supercrush - Sodo Pop
Tawny Newsome And Bethany Thomas - Material Flats
Texture Droite - Vibrant Pixel
The Budos Band - Long In The Tooth
The Early Sixes - Chase The Sun
The Goodbye Party - Beautiful Motors
The Twilight Tone - The Clearing
The Unguided - Father Shadow
Univore - Sympathetic Vibrations
Various Artists - Jem Records Celebrates John Lennon
Venom Prison - Primeval
Vox Orchester - Händel: Alexander's Feast Or The Power Of Music (Sony Music)
Warlung - Optical Delusions
Wreck-Defy - Skin
Yatra - All Is Lost
Year Of October - Wastelands

Vychází na vinylu:
Alphaville - Forever Young (Remaster) (Bertus)
Andy Bell - The View From Halfway Down
Ascension Of The Watchers - Apocrypha
Bahamas - Sad Hunk
Bee Bee Sea - Day Ripper
Black Sabbath - Paranoid / 50th Anniversary (Warner Music)
Blue Oyster Cult - The Symbol Remains (Mystic Production)
Bonnie Tyler - Original Vinyl Classics: Bitterblue / Angel Heart (Sony Music)
Carla Bruni - Carla Bruni (Universal)
Crippled Black Phoenix - Ellengæst
Cut Worms - Nobody Lives Here Anymore
Cyndi Lauper - She's So Unusual (Sony Music)
Deacon Blue - Raintown (Sony Music)
Dead Famous People - Harry
Devildriver - Dealing With Demons,volume 1 (Mystic Production)
DGM - Tragic Seperation (Mystic Production)
Drew Citron - Free Now
Duran Duran - Duran Duran (Bertus)
Emmy The Great - April / 月音
Empress - Premonition
Engerling - Original Vinyl Classics: Blues / Tagtraum (Sony Music)
Europe - The Final Countdown (Sony Music)
Eurythmics - Be Yourself Tonight (Sony Music)
Faith No More - The Real Thing (Warner Music)
Faith No More - Who Cares A Lot? - The Greatest Hits (Warner Music)
Five Finger Death Punch - A Decade Of Destruction, Vol. 2 (Mystic Production)
Foals - Collected Reworks (Warner Music)
Foals - Collected Reworks Vol. I, II, III (Warner Music)
Furnace - Dark Vistas
Future Islands - As Long As You Are (Bertus)
Garcia Peoples - Nightcap At Wits’ End
Gary Moore - Live From London (Bertus)
Helloween - Original Vinyl Classics: 7 Sinners / Straight Out Of Hell (Sony Music)
Hellripper - The Affair Of The Poisons
I’m Kingfisher - The Past Has Begun
Iron Maiden - Iron Maiden (Bertus)
Joe Cocker - Original Vinyl Classics: Hard Knocks / Fire It Up (Sony Music)
John Coltrane - A Love Supreme
John Coltrane - Ballads
John Lennon - Gimme Some Truth (4LP) (Universal)
John Lennon - Gimme Some Truth (Universal)
John Prine - Diamonds In The Rough (Warner Music)
Khatia Buniatishvili - Labyrinth (Sony Music)
Killswitch Engage - Killswitch Engage
Kraftwerk - Autobahn (Warner Music)
Kraftwerk - Computer World (Warner Music)
Kraftwerk - Computerwelt (Warner Music)
Kraftwerk - Die Mensch-Maschine (Warner Music)
Kraftwerk - Radio-Activität (Warner Music)
Kraftwerk - Radio-Activity (Warner Music)
Kraftwerk - Techno Pop (Germany Version) (Warner Music)
Kraftwerk - Techno Pop (Warner Music)
Kraftwerk - The Man-Machine (Warner Music)
Kraftwerk - The Mix (German Version) (Warner Music)
Kraftwerk - The Mix (Warner Music)
Kraftwerk - Tour De France (Warner Music)
Kraftwerk - Trans Europe Express (German Version) (Warner Music)
Kraftwerk - Trans Europe Express (Warner Music)
Kronos Quartet - Long Time Passing: Kronos Quartet & Friends Celebrate Pete Seeger
Kylie Auldist - This Is What Happiness Looks Like
Lama Lobsang Palden And Jim Becker - Compassion
Linkin Park - Hybrid Theory (20th Anniversary Edition) (Warner Music)
Machinedrum - A View Of U
Mary Lattimore - Silver Ladders
Meat Loaf - Dead Ringer (Sony Music)
Metz - Atlas Vending
Milli Vanilli - Original Vinyl Classics: All Or Nothing / Girl You Know It's True (Sony Music)
Modern Talking - Let's Talk About Love (Bertus)
Modern Talking - Original Vinyl Classics: The 1st Album / Ready For Romance (Sony Music)
Münchener Freiheit - Original Vinyl Classics: Licht / Herzschlag Einer Stadt (Sony Music)
Necrophobic - Dawn Of The Damned (Sony Music)
New Kids On The Block - Hangin' Tough (Sony Music)
Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz (Sony Music)
Paradise Cinema - Paradise Cinema
Paul Simon - Graceland (Sony Music)
Paul Simon - One Trick Pony (Sony Music)
Pink Cream 69 - Original Vinyl Classics: Pink Cream 69 / One Size Fits All (Sony Music)
Prefab Sprout - Steve Mcqueen (Sony Music)
Renard - Waking Up In A Different World
Replacements - Pleased To Meet Me (Warner Music)
Richard Müller - Hodina medzi psom a vlkom (Universal)
Robert Wyatt - His Greatest Misses (Vinyl Reissue)
Rockhaus - Original Vinyl Classics: Bonbons Und Schokolade / I.l.d. (Sony Music)
Ron Miles - Rainbow Sign
Roxette - Look Sharp ! (Warner Music)
Různí - Babylon Berlin - Vol.II (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Footloose (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Outside Providence (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Rocky IV (soundtrack) (Sony Music)
Ruzní - Stone Free (##Jimi Hendrix#X# Tribute) (Warner Music)
Různí - Top Gun (soundtrack) (Sony Music)
Sade - This Far (Sony Music)
Sanctuary - Into The Mirror Black (Sony Music)
Seized Up - Brace Yourself
Skáld - Vikings Memories
Slow Pu- Moveys
Smokie - Original Vinyl Classics: Bright Lights & Back Alleys / The Montreux Album (Sony Music)
Stefan Diestelmann - Original Vinyl Classics: Folk Blues Band / Folk, Blues & Boogie (Sony Music)
Suede - Beautiful Ones-Best Of 1992-2018 (Bertus)
Sun Ra Arkestra - Swirling
Supercrush - Sodo Pop
Talking Heads - Fear Of Music (Warner Music)
Talking Heads - More Songs About Buildings And Food (Warner Music)
Talking Heads - Talking Heads 77 (Warner Music)
Tears For Fears - The Seeds Of Love (Universal)
The Budos Band - Long In The Tooth
The Stone Roses - Stone Roses (Sony Music)
The Wedding Present - Bizarro (Sony Music)
Touché Amoré - Lament
Travis - 10 Songs (Warner Music)
Ultravox - Vienna (40th Anniversary) (Warner Music)
Venom Prison - Primeval
Warlung - Optical Delusions

EP:
Almost Monday - Don’t Say You’re Ordinary
Aortarota - Toilet
Bloodbather - Silence
Bottler - Grow
Brit Drozda - Seashells & Stories
Cardioid - Fantasy Metal
Dominic Chin - License To Cry
Draag - Covers
Every Hour Kills - Re:awaken
Eye Of The Destroyer - The Wolf You Feed
Fluppe - Billstedt
Josef - Does It Make U Feel Good?
King Parrot - Holed Up In The Lair
Kliffs - Bully
Leila Sunier - Where Everything Is Perfect
Luke Krutzke And The High Tides - Tony, Tony
Margot - Make It Last
Mera Bhai - Futureproofing
Nu Disco Ensemble - Nu Deco Ensemble + Cimafunk: Live In Miami
Paper Tapes - Homecoming
Petey - Checkin’ Up On Buds
Pls Pls Me - Too Late
Rita Morar - Blossoms In Isolation
Rosaway - Dreamer
Rydyr - These Things Always Change
Suzi Ragsdale - Ghost Town
The Troops Of Doom - The Rise Of Heresy
Tom Joshua - Undergrowth
Woodluck - Collateral

Reedice:
Buffalo Tom - Birdbrain (30th Anniversary Edition)
Motionless In White - Creatures (10th Anniversary Reissue)
Sanctuary - Into The Mirror Black (Sony Music)
The Deathray Davies - The Kick And The Snare (Reissue)
Zao - All Else Failed: 25th Anniversary Edition
Zao - Preface: Early Recordings 1995-1996S

NÁZORY
  • noví Devildriver jsou skvělí...... (Fimi, 13.10.2020 20:58) Reagovat

    noví Devildriver jsou skvělí...

  • Travis - 10 Songs (Anonym, 15.10.2020 16:58) Reagovat

    Bude recenze? Předem děkuji za odpověď.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Recenze: Rozchodová deska podle Future Islands. "People Who Aren't There Anymore" je jejich nejlepší album (03.02.2024 13:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (10-6) (29.01.2024 19:00)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Kabát Taylor Swift Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu