O punkáčích a dudech

20.05.2008 05:00 - Ondřej Michal | foto: facebook interpreta

Zatím se o nich příliš neví, nicméně po půl roce aktivního koncertování se pomalu začínají dostávat do povědomí klubového publika. Ke svému našlápnutému punkrocku si přibrali ne právě typický nástroj: skotské dudy. Řeč je o česko-britské partě Pipes And Pints.
7/10

Pipes And Pints - Demo

Skladby: When The Pipers Play, Don't Try, Answer To You, Different Way
Vydáno: 2008
Celkový čas: 13:16
Ačkoliv česko-britská parta Pipes And Pints existuje již zhruba dva roky, teprve v uplynulých šesti měsících o sobě dala vědět, a to především díky živým vystoupením. Těch má za sebou za relativně krátkou dobu již celou řadu. Své pomyslné pódiové stopy již stačila zanechat i na západ od našich hranic, konkrétně v sousedním Německu. Právě živé koncerty jsou hlavní zbraní Pipes And Pits. Vězte, že se jedná o opravdu těžký kalibr. O tom ostatně přesvědčili loni v prosinci, kde jinde než na strahovské Sedmičce, při svém vůbec prvním veřejném vystoupení.

Pipes And Pints vycházejí z modelu klasického punkrocku s patrnými vlivy rock 'n' rollu, ale také irského folku. Celé to ovšem opentlili jestli ne originálně, pak rozhodně zábavně, a to zvukem skotských dudů. Především na nich kapela staví a právě ony činí Pipes And Pints snadno rozpoznatelnými mezi mnoha jinými. Také díky Edovu chraplavému a stěží zaměnitelnému zpěvu se naskýtá pojítko s kapelami jako Flogging Molly, Dropkick Murphys nebo třeba s legendárními opilci The Pogues. Od nich ostatně mají ve svém repertoáru jednu převzatou skladbu.

K letošnímu čtyřskladbovému demu, které je kompletně ke stažení na stránkách kapely, nelze přistupovat jako k plnohodnotné nahrávce. Na tu dejme kapele ještě trochu času. Je to jenom jakási ochutnávka, příslib do budoucna. Stejně tak dobře jej můžeme chápat jako pozvánku na živé vystoupení jako jakési ujištění, že naživo kapela předvede strhující show překypující energií a průzračně čisté radosti z hraní. Právě té, které se mnohým zavedeným kapelám už nedostává, ať se snaží sebevíc.Tahle pětka jí totiž má na rozdávání.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY