V New Yorku zemřel herec Heath Ledger

22.01.2008 23:42 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Heath Ledger
© Archiv
Dnes odpoledne (22. ledna) byl v newyorském bytě nalezen mrtvý herec Heath Ledger (28). Bezvládné tělo objevila masérka, která za ním přišla na smluvenou schůzku. Podle policie, kterou citoval deník The New York Times, se na umělcově smrti pravděpodobně nikdo nepodílel - na posteli, na níž Ledger ležel, bylo údajně mnoho prášků. Mohlo tedy jít o sebevraždu, čemuž by odpovídaly i některé jeho depresivní výroky v médiích.

Heath Ledger, původem Australan, na sebe v Hollywoodu nejprve upozornil díky své tváři - pohledný blonďák si rychle získal srdce fanynek. Postupně si ovšem budoval i renomé postavené na hereckých kvalitách. Velký talent ukázal jednak v jižanském dramatu "Ples příšer", jednak v homosexuální kovbojské romanci "Zkrocená hora"; za tu byl dokonce nominován na Oscara. V letošním roce bychom jej měli ještě vidět v roli Jokera ve snímku "The Dark Knight", tedy v novém Batmanovi.

Herec se věnoval ale také hudbě, byl dobrým kamarádem písničkáře Bena Harpera, s nímž založil hudební vydavatelství Masses Music (jejich první vlašťovkou měla být australská teen hvězdička Grace Woodroffe). Harperovi také režíroval videoklip k písni "Morning Yearning". Kromě toho spolupracoval s australským hiphoperem Nfa.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY