shop.musicserver.cz
Nové desky pro 48. týden

Nové desky pro 48. týden

Vydáno: 25.11.2007 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Karel Veselý | foto: facebook interpreta

V hudebních novinkách se to hemží živými alby a DVD. Svými kousky přispěli Bon Jovi, Kylie Minogue, Justin Timberlake, Mariah Carey, Genesis, Nine Inch Nails, Babyface, Billy Talent, Gloria Estefan, Jordin Sparks, Josh Groban, Mudvayne, Rob Zombie, Shayne Ward, Grimaso, Jaromír 99 & The Bombers či Sporto.

Pokud se v pondělí 26. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kylie Minogue - X (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Kylie Minogue - X
Jistě nemalé zděšení způsobila zpráva příznivcům Kylie Minogue, že onemocněla rakovinou prsu, a tak nová deska "X" pro ně musí být řádnou satisfakcí. Kylie je zpět ve velmi pestrém stylu, který zanedlouho jistě zaplní diskotéky, kluby a CD přehrávače. Na desce se podílela řada autorů v čele se samotnou Kylie, většina z nich pak měla na starost i produkci desky. Z těch nejznámějších jmen lze zmínit například Guye Chamberse, Cathy Dennis či Calvina Harrise. Na MySpace.com Kylie Minogue naleznete nejen první singl z desky "2 Hearts", ale i sampler celého alba. Deska nevychází pouze v klasické podobě, ale i na luxusním USB klíči.
Babyface - Playlist (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Babyface - Playlist
Ačkoliv jméno Babyface, někdy také Kenneth "Babyface" Edmonts, můžete číst takřka pod vším zásadním, co vzniklo v Americe během devadesátých let, od Boyz II Men přes TLC až po Whitney Houston, svými sólovými projekty nikdy podobných úspěchů nedosáhl. To mu ale nebrání v tom, aby po roce vydal novinku s názvem "Playlist", kde nechal v poklidu svůj skladatelský talent a většinu nahrávky poskládal z coververzí, které pojal v jakémsi kytarovém r'n'b. S výjimkou Claptonovy "Wonderful Tonight" a Dylanovy "Knockin' On Heaven's Door" se ovšem vesměs jedná o ne moc známé skladby. Dvě ukázky z "Playlist" najdete na jeho MySpace.com.
Justin Timberlake - FutureSex / Love Show From Madison Square Garden DVD (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Justin Timberlake - Future Sex / Love Show From Madison Square Garden
Turné Justina Timberlakea "FutureSex/LoveShow" bude patřit mezi nejúspěšnější v letošním roce. Dvoudiskové DVD zachycuje jeho srpnový koncert ze slavné newyorské arény Madison Square Garden. Kostrou tracklistu jsou samozřejmě skladby z poslední desky "FutureSex/LoveSounds", která zazněla celá. K dobru ještě přidal několik hitů z prvního alba. Druhý disk obsahuje několik krátkých filmů o přípravě show a videoklip "LoveStoned".
Genesis - Live Over Europe (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

Genesis - Live Over Europe 2007
V době přející reunionům se vrátili i Genesis a s velkým úspěchem objeli celý svět. Při všech evropských zastávkách poctivě nahrávali a nyní sesypali vše na dvě CD pod název "Live Over Europe" s dvaadvaceti živými kousky z různých koutů Evropy. Své místo na desce našla i Praha, která je zastoupená díky "Ripples". Pro fanoušky je určená limitovaná edice této desky zabalená v digipacku a s bohatším bookletem. V audio sekci webu Genesis naleznete z "Live Over Europe" tři ochutnávky.
Mariah Carey - The Adventures Of Mimi DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Mariah Carey - The Adventures Of Mimi DVD
Předloňské album "The Emancipation Of Mimi" znamenalo pro Mariah Carey velký návrat. K úspěchům si kromě několika milionů prodaných desek mohla zpěvačka připočíst i úspěšné letní turné, které rekapituluje aktuální DVD, které je první od roku 2000. Dva disky zaznamenávají koncert v Anaheimu z října 2006, hodinový dokument, několik rozhovorů a krátký film "Lovers And Haters" od slavného režiséra Spika Leeho. Mezi hosty najdete třeba Boyz II Men nebo Trey Lorenza.
Gloria Estefan - 90 Millas (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Gloria Estefan - 90 Millas
O poslední desce Glorie Estefan "90 Millas" už téměř nelze hovořit ani jako o novince. Jinde ve světě vyšla už 17. respektive 18. září a k nám se tedy dostává se zpožděním normálním snad jen u country nahrávek. Album čítající v mezinárodní verzi čtrnáct skladeb je plné nejen latinsko-amerických rytmů a stylů, ale i hostů. Z těch nejznámějších jmenujme například Sheilu E., Andy Gaciu a Carlose Santanu. První singl "No Llores" je ke slyšení na jejím MySpace.com.
Nine Inch Nails - Y34RZ3R0R3MIX3D (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Nine Inch Nails - Y34Rz3R0R3Mix3D
Remixová podoba poslední desky Nine Inch Nails s názvem "Y34RZ3R0R3MIX3D" vychází ve třech formátech. Ten digitální se Česku pravděpodobně vyhne, verze se třemi vinyly a CD+DVD-ROM Combo s programem na remixování by ale k dostání být měla. Pokud si neuděláte vlastní remixy, spokojit se můžete s těmi, které pro Trenta Reznora vytvořili Saul Williams, Bill Laswell, Fennesz, Kronos Quartet nebo Ladytron.
Bon Jovi - Lost Highway: The Concert DVD (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Bon Jovi - Lost Highway: The Concert
Bon Jovi před časem vydali novou desku "Lost Highway", která je do jisté míry orientovaná na country a už nyní o ní lze hovořit jako o nejúspěšnější nahrávce od alba "Crush" z roku 2000. Nedlouho poté, co s ní v Americe dobyli čelo albového žebříčku, připravili pro své fanoušky exkluzivní koncert, kde zahráli všechny novinky a některé ze svých hitů. Toto vystoupení nyní mohou vidět i všichni ostatní díky titulu "Lost Highway: The Concert". Krátký trailer je k vidění na německém internetovém obchodu Amazon.de.
Grimaso - Kto dá viac (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme

DJ Grimaso - Kdo dá viac
DJ Grimaso z bratislavské hiphopové skupiny H16 sestavil své první autorské album. Je to mimochodem vůbec první producentská deska na Slovensku. Samozřejmě nechybí rapoví hosté, mezi nimiž je i Američan Tash z The Alkaholiks, slovenské hvězdy Kontrafakt, H16, Moja Reč nebo 2H. Z Čech a Moravy přispěchali na pomoc PSH, SuperCrooo, Tafrob, Jay Diesel nebo Nyaka. Ukázku z desky si můžete stáhnout zde.
Josh Groban - Noël (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Josh Groban - Noël
Ač je to trochu s podivem, letos rozhodně nelze hovořit o nějakém zahlcení trhu vánočními deskami a musíme vzít za vděk i například u nás nepříliš známým zpěvákem Joshem Grobanem a jeho příspěvkem "Noël". Album je složené především z tradičních koled a coververzí vánočních songů jiných autorů. Grobana navíc podpořili i Faith Hill, kytarista Andy McKee či zpěvák Brian McKnight. Vánoční atmosféru můžete pomalu ladit s Grobanovým MySpace.com.
Jaromír 99 & The Bombers - Jaromír 99 & The Bombers (Indies Scope Records)
web / MySpace.com / psali jsme

Jaromír 99 & The Bombers - Jaromír 99 & The Bombers
Sólové album Jaromíra Švejdíka, zpěváka Priessnitz a Umakart, je zároveň soundtrack k jeho novému komiksu "The Bomber". The Bombers tvoří Jaroslav Rudiš (klávesy) a Joa Kater (kytara). Digipack obsahuje kromě CD také výpravný booklet s komiksem. Ukázky z desky si můžete poslechnout zde nebo na jejich MySpace.com. Celá skladba "Tak jo" je ke stažení zdarma tady.
Billy Talent - 666 (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme

Billy Talent - 666
Kanadská rocková skupina Billy Talent strávila poslední rok na světovém turné. S velkým úspěchem koncertovala například v Austrálii a v Evropě, kde kapela natočila živé album a DVD se satanským názvem "666". Album, které vychází buď ve dvoudiskové nebo luxusní třídiskové verzi, zachycuje jejich vystoupení na koncertech v Londýně, Düsseldorfu a na festivalu Rock am Ring. Na jejich MySpace.com naleznete trailer k této novince.
Sporto - One Minute Cardinal (Starcastic)
web / MySpace.com / psali jsme

Sporto - One Minute Cardinal
Jeden z největších domácích objevů letošního roku Sporto připravil své debutové album na netradičním nosiči - "One Minute Cardinal" totiž místo CD vychází na flashovém mp3 přehrávači i se sluchátky a baterií. Mezi deseti skladbami najdete i aktuální singl "Born To Die", který je dostupný ke stažení zde. Celé album si můžete poslechnout v úterý na Rádiu 1 v 19:00.
Jordin Sparks - Jordin Sparks (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Jordin Sparks - Jordin Sparks
Zatímco u nás už Česko hledá SuperStar moc netáhne, American Idol jede vesele dál a jeho již šestá vítězka Jordin Sparks právě nyní vydává svoji eponymní debutovou desku laděnou do tanečního r'n'b. Nikoho nepřekvapí, že se na ní podílel producentský megateam, ve kterém ale vyjma Stargate chybí nějaké známější jméno. Mezi čtyřmi ukázkami z desky umístěných na jejím MySpace.com naleznete i první singl "Tatoo" či duet s Chrisem Brownem "No Air".
Mudvayne - By The People, For The People (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Mudvayne - By The People, For The People
Americká heavymetalová kapela Mudvayne sice nahrává novou desku, ale ta by měla vyjít až příští rok. Pánové ovšem nenechají své příznivce tak dlouho čekat a vydávají alespoň album rarit s názvem "By The People, For The People". Mezi různými demy a živými verzemi najdete i dvě novinky - singl "Dull Boy", který uslyšíte na jejich MySpace.com, a coververzi "King Of Pain" od The Police.
Rob Zombie - Zombie Live (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme

Rob Zombie - Zombie Live
Loni vydaná deska "Educated Horses" Roba Zombieho s sebou přinesla také řadu živých vystoupení. Některé z nich Rob Zombie zaznamenal a nyní své rockové řádění před publikem vydává na albu "Zombie Live". Součástí balení není jenom CD, ale i třicetišestistránkový booklet s dosud nezveřejněnými fotkami a DVD s dokumenty a animovanými klipy. Jednu ochutnávku z této desky můžete okusit na Zombieho MySpace.com.
Shayne Ward - Breathless (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme

Shayne Ward - Breathless
Po americké vítězce American Idol tu máme vítěze druhého ročníku britského X-Factor Shayne Warda, který právě vydává svoji debutovou desku "Breathless". Za jeho debutem stojí v podstatě tři muži - spolupracovník Max Martina Rami Yacoub, který má už zkušenosti s Westlife, Britney Spears či Pink, Arnthor Birgisson a Ryan Tedder (Ludacris, Hilary Duff, Chris Cornell a řada další). Na Wardově MySpace.com najdete něco k poslechu.

V krátkosti

  • Dalším z řady živých DVD je i "Look Alive" kalifornské pětky Incubus, nahrané na turné, které mohli navštívit i příznivci v České Republice. Na MySpace.com Incubus naleznete trailer k tomuto DVD.
  • Američtí Hellyeah mají za sebou teprve první album, ale už vydávají také své první DVD "Bellow The Belt" s velmi rozmanitým materiálem. Najdete na něm rozhovory, dokumenty z přípravy debutu, videoklipy, živá vystoupení a další. Na jejich webu jsou k dispozici hned tři trailery.
  • Robbie Williams sice tyto Vánoce nepřináší nic nového, ale pokud máte rádi jeho swingový koncert "Live At The Royal Albert Hall", pak vězte, že ho nyní můžete mít doma v té nejlepší možné kvalitě jak na HDVD, tak i na Blu-Ray.
  • S reprezentativním výběrem tento týden přichází blues rockový zpěvák Zucchero, který nedávno navštívil i naši republiku. Jeho 2CD dostalo název "All The Best".

Dále vychází:

Belinda - Utopia (EMI)
Caetano Veloso - Multishow Ao Vivo-Ce DVD (Universal)
Cinema Bizarre - Final Attraction (Universal)
Dario Marianelli - Atonement (Universal)
Gilberto Gil - Duets (Warner Music)
Hellyah - Below The Belt DVD (Sony BMG)
Incubus - Look Alive (Sony BMG)
James Taylor - One Man Band (Universal)
Jimi Hendrix - Experience: Smash Hits (Universal)
Joe Cocker - Joe Cocker's Greatest Hits (Universal)
Julie London - Julie/Love On The Rocks (EMI)
Led Zeppelin - The Song Remains The Same (Expanded & Remastered) (Warner Music)
Luciano Pavarotti - The Best Of Luciano (Universal)
Nevada Tan - Niemand Hrt Dich (Live) DVD (Universal)
Nicole Scherzinger - Baby Love (singl) (Universal)
Paradise Lost - Over The Madness (EMI)
Paul Potts - One Chance - Christmas Edition (Sony BMG)
Peter Cincotti - East Of Angel Town (Warner Music)
Robbie Williams - Live At The Royal Albert Hall Blu-Ray (EMI)
Robbie Williams - Live At The Royal Albert Hall HDDVD (EMI)
Různí - Across The Universe (soundtrack) (Universal)
Různí - Disney Enchanced (soundtrack) (EMI)
Různí - Holky z naší školky (Universal)
Různí - HSM/Muzikál ze střední Box Set (EMI)
Různí - Máme rádi zvířata (Universal)
Různí - Mr. Brooks (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Beowulf (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Nejbr Hip Hop Mix 3 (EMI)
Různí - Persepolis (soundtrack) (EMI)
Různí - Pirates Of The Caribbean/Limitka (soundtrack) (EMI)
Různí - Taneční liga 101 (Universal)
Různí - Tekno 45 (Universal)
Různí - This Christmas (soundtrack) (Sony BMG)
Různí - Zřejmě letos nikde nejsou kytky (Universal)
Turbo Boost - Turbo Boost EP (EMI)
Zucchero - All The Best (Universal)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Desce "The Downward Spiral" je 30 let. "Pořád mi láme srdce," dojímá se Trent Reznor (18.03.2024 11:03)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Video: Justin Timberlake ukazuje v klipu "No Angels" svou temnou stránku (17.03.2024 19:06)
- Bon Jovi tady s námi chtějí být navždy. Alespoň dle názvu své nové desky (15.03.2024 18:57)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Audio: Remix "yes, and?" od Ariany Grande s Mariah Carey někdo spíchl ultrahorkou jehlou (16.02.2024 17:15)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu