Třpytivé plíšky a make-up hvězd

01.05.2007 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Na třetí desku Client se čekalo skoro tři roky. Nakonec ji holky vydaly na malém labelu a daly jí jméno "Heartland". Trojice singlů rozvířila vody před právě probíhajícím koncertní šňůrou, která bude mít zastávku i v Praze. Vše však zůstalo při starém, žádné radikální změny se nekonají a i do třetice tu je kupa zábavy, jakou umějí jen ony.
7/10

Client - Heartland

Skladby: Heartland, Drive, Lights Go Out, It's Not Over, Zerox Machine, Someone To Hurt, 6 In The Morning, Where's The Rock And Roll Gone, Koeln, Monkey On My Back, Get Your Man, Heartland (Reprise)
Celkový čas: 43:46
Původně se vůbec nikde nechtěly ukazovat, to je však přešlo a svou pravou tvář už odhalují nejenom na fotkách. Trojice Client však v jedné věci stále drží tradici: obaly jejich alb nadále zdobí těla s odstřihnutými hlavami a jiné výřezy fotek. U novinky "Heartland" se nezměnilo nic jak v tomto směru, tak po hudební stránce, která vychází ze stejných principů a stejných favoritů. Tentokrát však holky sáhly po několika pomocnících a vytvořily hodně chytlavou desku, kterou si částečně i produkovaly. Trojice singlů "Drive", "Lights Go Out" a aktuálně i "Zerox Machine" mají neskutečný potenciál, který snadno prohlédnete díky magickým mírám 90-60-90; žádná vyhublá bublina. Naopak se tu právě rozjíždí diskoška s třpytivými plíšky na oblečcích a make-upem hvězd minimálně o dvě dekády starších.

Client se z této podoby nevyzuly, dokonce jdou až na dřeň. Nemají žádné zábrany, jde jim hlavně o zábavu, chtějí přijít s chytlavým motivem a současně mu nanést neokoukanou fazónu. Když se s nimi rozběhnete, pořád je nač se těšit, jen budete potřebovat spoustu pití, je to jako rytmický aerobik. Tempa hrají živí bubeníci, elektronické mašinky tentokrát zůstaly u ledu (ale jen v tomto oboru), ve většině skladeb za soupravou bubnů a bubínků najdete například Davida Westlakea. Jeho parťák z Sneaker Pimps Joe Wilson se zas přičinil autorsky, stejně tak i Youth, který společně se Stephenem Haguem pomohli s produkcí. Aby toho nebylo málo, s trochou vokálů v "Where's The Rock And Roll Gone" zaskočil Tim Burgess z The Charlatans.

Hned z kraje vás holky nenechají ani na chvíli vydechnout, kmitají jednu perlu za druhou. Ze singlů bere nejvíc dech "Zerox Machine" (cover songu kapely Adam And The Ants), duch originálu se nevytratil a náznak kombinování Joy Division s Blondie tomu dodává tu správnou šťávu. V "Drive" naopak do uší praští kytarová linka á la Hooky (New Order). Různých náznaků si tu každý najde několik, klientky s označením A, B, E je nijak nevylučují a bez nátlaku vlivy přiznávají. V druhé půlce "Heartland" však už trošku docházejí síly a silný začátek nemá, kde pokračovat. Přesto je to dost nadprůměrná porce muziky, určená na pořádný mejdan.

Těžko říci, jestli holky společně s Adamem Antem navštívili erotic shop Malcolma McLarena, ale černé sexy oblečky jim sluší. Má to celé rozvernou tvář, punc poznávací značky Client. A tuto drogu je fajn si dopřávat ve velkých dávkách.

PS: Skupina zahraje 1. května v klubu Roxy.

Album: Client - Heartland
Hodnocení: 7/10
Celkový čas: 43:46
Skladby: Heartland, Drive, Lights Go Out, It's Not Over, Zerox Machine, Someone To Hurt, 6 In The Morning, Where's The Rock And Roll Gone, Koeln, Monkey On My Back, Get Your Man, Heartland (Reprise)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY