shop.musicserver.cz
Nové desky 41/2021 - od Coldplay přes Santanu po Kelly Clarkson

Nové desky 41/2021 - od Coldplay přes Santanu po Kelly Clarkson

Vydáno: 20.10.2021 08:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Tomáš Rozkovec | foto: Parlophone

Týden plný velkých hvězd rozjasní Coldplay, vánoční desky Kelly Clarkson a Norah Jones, countryoví Zac Brown Band a Cassadee Pope, s alby plnými hostů přijdou Santana, Jason Isbell a Ice Nine Kills. Dále jsou tu Tom Morello, Finneas, The Darkness, The Charlatans, Mirek Kemel a připomeneme si "Let It Be" The Beatles.

V pátek 15. října vyšly tyto nové tituly:

Coldplay - Music Of The Spheres
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Coldplay - Music of the Spheres
Nejočekávanější deska tohoto roku je tu a tentokrát skupině Coldplay její vydání netrvalo ani čtyři roky jako v případě předchůdce "Everyday Life". S devátou řadovkou navíc pánové zcela změnili téma - jak napovídá název "Music Of The Spheres", vydali se do vesmíru. Tento koncept má původ ve "Hvězdných válkách" a čtveřice si s ním pohrává už od roku 2010. První úvaha, jak by zněli hudebníci z různých světů, napadla Chrise Martina při sledování "Nové naděje" a legendární scény v baru Mos Eisley. Během jedné dekády se rozvinula do dvanácti písniček, které tvoří planetární systém s názvem The Spheres obsahující devět planet, tři přírodní satelity, hvězdu a mlhovinu. K realizaci této nahrávky si muzikanti zcela poprvé přizvali producentskou celebritu Maxe Martina, k němuž se navíc opět připojil Oscar Holter, a nechybějí ani dlouholetí spolupracovníci Rik Simpson a Bill Rahko. Hosty alba jsou Selena Gomez, We Are King, Jacob Collier, BTS a také elektronický producent Jon Hopkins. Průlet novou sluneční soustavou nabízí YouTube formace a nám stačí dodat, že album bude k dostání také na audiokazetě a vinylu.


The Beatles - Let It Be
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Beatles - Let It Be (2021)
The Beatles znovu ožívají díky další speciální reedici. V návaznosti na rozšířené verze alb "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (2017), "The Beatles" "White Album" (2018) a "Abbey Road" (2019) znovu vychází poslední řadovka legendárních Brouků s názvem "Let It Be" z roku 1970. Fanoušci se krom nového stereo mixu původní nahrávky mohou těšit i na nový stereo záznam "Don't Let Me Down" z prvního vystoupení na střeše a též další čtyři CD plné ukázek ze studia a fotoknihu. Album nově smíchali Giles Martin a Sam Okell, a to i v surround DTS a Dolby Atmos. Upoutávku na ně naleznete na YouTube profilu liverpoolského bandu.


Santana - Blessings And Miracles
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: latino rock

Santana - Blessings And Miracles
Uskupení kolem kytaristy Carlose Santany vydává počin s názvem "Blessings And Miracles". Představí se na něm hned několik hostujících hudebníků a spolupracovníků, včetně Kirka Hammetta z Metalliky, Stevea Winwooda, Chrise Stapletona, Ricka Rubina a Coreyho Glovera z Living Color. Vzdálenější žánry reprezentují G-Eazy spolu s Diane Warren, Ally Brooke z Fifth Harmony, v únoru zesnulý jazzman Chick Corea a po mnoha letech obnovil slavný kytarista spolupráci se zpěvákem Matchbox Twenty Robem Thomasem, s nímž v roce 1999 získal Grammy za skladbu "Smooth". Nyní spolu připravili singl "Move", který si společně s ukázkami dalších písní můžete poslechnout na YouTube.


Kelly Clarkson - When Christmas Comes Around
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / pop / doo wop

Kelly Clarkson - When Christmas Comes Around
Ačkoli Kelly Clarkson loni prohlásila, že připravuje novou řadovku, která by měla reflektovat její rozvod s Brandonem Blackstockem, nakonec se rozhodla, že osobní témata raději odsune a po osmi letech naváže na své první vánoční album "Wrapped In Red". Jeho následovníka pojmenovala "When Christmas Comes Around" a opět na něm smíchala původní skladby s těmi notorickými, jako jsou "Santa Baby", "Last Christmas", "Jingle Bell Rock" nebo "It's Beginning To Look A Lot Like Christmas". Produkce se ujali její dlouholetí spolupracovníci Jesse Shatkin a Jason Halbert, kteří jinak stojí za nahrávkami Sii nebo Palomy Faith. Mezi hosty přivítala svoji porotcovskou kolegyni z The Voice Arianu Grande a dále Chrise Stapletona a Bretta Eldredge. Svátečně naladit se můžete na jejím YouTube kanálu.


Jason Isbell And The 400 Unit - Georgia Blue
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: americana / country / jižanský rock

Jason Isbell And The 400 Unit - Georgia Blue
Čtyřnásobný držitel Grammy Jason Isbell vloni v listopadu prohlásil, že pokud prezidentský kandidát Joe Biden vyhraje v Georgii, nahraje charitativní album složené ze songů hudebníků pocházejících právě z tohoto amerického státu. Biden vyhrál, a někdejší člen Drive-By Truckers svůj slib plní kolekcí "Georgia Blue". Mezi třináctkou coververzí najdeme velmi různorodou směsku písniček interpretů jako Otis Redding, The Black Crowes, Indigo Girls, Gladys Knight & The Pips, The Allman Brothers Band, Vic Chesnutt, Drivin' 'N' Cryin', Cat Power, Precious Bryant. Těmi nejznámějšími kousky jsou "It's a Man's Man's Man's World" Jamese Browna a hned dvojice hitů R.E.M. "Driver 8" a "Nightswimming". Navíc v nich Isbell nezůstal sám - připojili se k němu nejen jeho kapela The 400 Unit, ale především jeho přítelkyně Amanda Shires z The Highwomen, Béla Fleck, Chris Thile, Adia Victoria, člen The Black Crowes Steve Gorman, Julien Baker, Brandi Carlile, Brittney Spencer, Peter Levin a John Paul White z The Civil Wars. Proč nové verze chválí i autoři těch původních, jako třeba R.E.M., zjistíte na YouTube.


Tip týdne

Xenia Rubinos - Una Rosa
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: funk rock / alternative R&B / jazz funk / electronica

Xenia Rubinos - Una Rosa
Narodila se v hlavním městě Connecticutu Hartfordu portorické matce a kubánskému otci. Na Berklee College of Music studovala jazzovou kompozici a její první vlastní hudební pokusy byly ovlivněné tvorbou Sergeje Prokofjeva a Maurice Ravela. Dnes už je Xenia Rubinos dál - vydává svou třetí řadovku "Una Rosa", na níž umně míchá nejen žánry (od alternativního R&B přes vlivy latinskoamerické hudby po elektroniku), ale i jazyky (angličtinu a španělštinu). Všech čtrnáct položek včetně intra a outra sdílí YouTube kanál labelu ANTI- a my zvlášť doporučujeme nervní singl "Did My Best".


Finneas - Optimist
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: alternative pop

Finneas - Optimist
Finneas O'Connell bude asi už navždy žít s nálepkou ten brácha Billie Eilish, přitom je to právě jeho pokojíčková produkce, která jeho sestře zajistila celosvětovou slávu. Ten cejch se snažil strhnout už před dvěma lety, když vydal EP "Blood Harmony", nyní to zkouší znovu prostřednictvím celého alba. Čtyřiadvacetiletý muzikant jej nazval "Optimist" a zařadil na něj třináct skladeb, které se pohybují ve stylovém ranku alternativního popu. V srpnu je předznamenal pilotní singl "A Concert Six Months From Now", v září následoval kousek "The 90s" a vydání kolekce doprovází píseň "Love Is Pain". Klipy ke všem třem a nějaké ty živáky k tomu nabízí Finneas na svém profilu na YouTube.


Norah Jones - I Dream Of Christmas
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / jazz

Norah Jones - I Dream Of Christmas
Nejenom Kelly Clarkson si na tento týden připravila vánoční kolekci; další je Norah Jones. Její album "I Dream Of Christmas" bude určené spíše pro ty, co místo popového až doowopového stylu preferují jazzovější pojetí s drobnou příměsí New Orleans. Třináct položek vyskládala americká klavíristka ze sedmi originálních skladeb a proložila je klasikami jako "White Christmas", "Blue Christmas", "Winter Wonderland" nebo "Run Rudolph Run". Jejich produkce se ujal zakládající člen Sharon Jones & The Dap-Kings a El Michels Affair Leon Michels, který je známý také díky spolupráci se členy The Black Keys. První ochutnávky Norah servíruje na svém YouTube.


Zac Brown Band - The Comeback
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country / bluegrass

Zac Brown Band - The Comeback
Je trochu zvláštní, proč Zac Brown Band nazval své sedmé album "The Comeback", když zatím poslední desku "The Owl" vydal před dvěma roky. Jenže zmíněná nahrávka byla spíše takovým hudebním experimentem s výlety do různých žánrů a k popovým producentům, zatímco letošní kolekce patnácti písniček se blíží k devadesátkové country založené na houslích a na kombinaci s bluegrassem, a je tedy návratem kapely ke kořenům. Produkci dostal na starost dlouholetý spolupracovník bandu Ben Simonetti a to, že country přece jen není jediným stylem kolekce, naznačují dva hosté - bluesman Marcus King a jazzový zpěvák Gregory Porter. Co nejen s nimi Zac Brown & spol. vymysleli, zjistíte na YouTube.


Joy Crookes - Skin
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: neo soul / alternativní r'n'b

Joy Crookes - Skin
Angličanka Joy Crookes, která má kořeny také v Irsku a v Bangladéši, zaujala hudební publicisty v roce 2019, kdy skončila čtvrtá v BBC Sound Of 2020, o rok později už byla v nominaci na Brit Awards. Nyní se tato hudebnice kombinující soul, r'n'b s alternativou, jazzem a trip hopem propracovala k plnohodnotnému debutu, pojmenovanému "Skin". Většinu třinácti songů produkoval Blue May, jehož práce v minulosti využili například Kano, Yellow Days nebo Betsy. Pokud jste dosud na tuto zpěvačku nenarazili, seznamte se s ní na jejím YouTube.


Cassadee Pope - Thrive
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: country pop / pop rock / power pop / pop punk

Cassadee Pope - Thrive
Cassadee Pope se s druhou řadovkou "Stages" nepovedlo navázat na úspěch debutu "Frame By Frame", s nímž vyšplhala na vrchol countryového žebříčku a do Top 10 Billboard 200. Možná i proto se vítězka třetí řady amerického The Voice rozhodla mírně změnit styl a svůj country pop znatelně přitvrdila. Ve třinácti kusech tak uslyšíte i vliv rocku, power popu a náznaky pop punku. Svůj podíl na tom jistě má i Nick Wheeler z The All-American Rejects, který se coby producent připojil ke Karen Fairchild z Little Big Town. Druhá jmenovaná si zde také zahostovala, k ní se pak připojili ještě Lindsay Ell a Stephan Jenkins. Své nové dílo americká hudebnice sdílí na svém YouTube profilu.


Vildhjarta - Måsstaden Under Vatten
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Vildhjarta - Måsstaden Under Vatten
Poté, co kapela Vildhjarta vyslala zkraje roku do světa skladbu "När De Du Älskar Kommer Tillbaka Från De Döda", je tu celá nová deska. Do vínku dostala název "Måsstaden Under Vatten" a osazenstvo formace na ni umístilo celkem sedmnáct položek. Ty jsou rozděleny do dvou částí - první obsahuje devět kousků a druhá sedm. Album bude k dostání na CD, vinylu a také v digitálním formátu. Ukázku v podobě singlu "Kaos2" najdete na YouTube.com.


Tom Morello - The Atlas Underground Fire
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Tom Morello - The Atlas Underground Fire
Tři roky po vydání snad nejambicióznějšího projektu "The Atlas Underground" se Tom Morello hlásí o slovo s dílem "The Atlas Underground Fire". Jako první singl vydal hudebník skladbu "Highway to Hell" - klasiku z dílny AC/DC, na kterou si do studia přizval navíc ještě Bruce Springsteena a Eddieho Veddera. Uvedenou píseň si můžete poslechnout na YouTube. Nezapomeňte se s námi podělit o svůj názor v komentářích pod článkem!


EP

  • Johnny Marr - Fever Dreams Pt 1
    Někdejší frontman anglických The Smiths plánuje na příští rok album, které vyskládá ze čtveřice ípíček. A to první z nich právě vychází. Společně se svým dlouholetým spolupracovníkem Jamesem Doviakem pro něj nachystal čtyři songy, jimiž se chlubí na svém YouTube.
  • The Agonist - Days Before The World Wept
    O jednu skladbu více natočila pro svůj návrat po dvou letech heavymetalová formace z kanadského Quebeku a vzhledem k tomu, že předchůdce si vysloužil nominaci na cenu Juno, očekávání nejsou malá. Jak to dopadlo, zjistíte na YouTube.
  • Enhypen - Dimension : Dilemma
    Je zcela zřejmé, že většina k-popových uskupení již rezignovala na klasická elpíčka a dále jedou pouze na minialbech. Další potvrzení dodává sedmičlenný boyband ze Soulu, který debutuje osmi písničkami o celkové stopáži mírně přesahující dvaadvacet minut. Seznamte se na jejich YouTube.

Dále stojí za pozornost:
The National Parks - A Mix For The End Of The World Pt. 1: osm skladeb folk-popové formaceYouTube
Ben Barnes - Songs For You: hudební kariéra herce, který si zahrál prince CaspianaYouTube
Gracey - Fragile: čtyři čerstvé kousky anglické hudebniceYouTube
Ornament And Crime - Another Night On The Astral Plane: společný projekt členů Poolside a GrizfolkYouTube


Frank Carter & The Rattlesnakes - Sticky
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: punk rock

Frank Carter & The Rattlesnakes - Sticky
Frank Carter & The Rattlesnakes v čele s energickým a kontroverzním frontmanem Frankem Carterem vtrhli na anglickou punk-rockovou scénu v roce 2015 s debutovým albem "Blossoms". Nyní přicházejí se čtvrtou řadovkou. Jmenuje se "Sticky" a zůstává silně v duchu jejich zavedeného stylu, který spojuje roztavená vlákna punku, hardcoru a rocku. Tuto klasickou kombinaci formace koření inspiracemi čerpanými z populární i elektronické hudby. Konečným výsledkem je frenetické album až po okraj nabité zábavou, na kterém vyniká spojení kreativní dua Cartera a Deana Richardsona, Zaposlouchat se do něj můžete na YouTube profilu skupiny.


The Charlatans - A Head Full Of Ideas
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: independence rock

The Charlatans - A Head Full Of Ideas
Anglická rocková skupina The Charlatans, která vznikla ve West Midlands v roce 1988, nyní - opožděně kvůli komplikacím způsobených covidem - vydává ke svému odloženému turné výběrové dvojalbum s názvem "A Head Full Of Ideas". To na ploše 2LP mapuje celou třicetiletou kariéru kapely. Zahrnuje její počátky až po etapu, kdy se stala hudební veličinou, zejména ve Velké Británii. Čerstvou kompilaci pánové připomínají na svém YouTube profilu.


Kacy Hill - Simple, Sweet And Smiling
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / trip hop / alternativní r'n'b

Kacy Hill - Simple, Sweet And Smiling
Po roce a několika měsících navazuje Kacy Hill na své druhé album "Is It Selfish If We Talk About Me Again" novinkou "Simple, Sweet And Smiling", kterou celou připravovala se svým partnerem Jim-E Stackem, kterého vedle jeho vlastní tvorby můžeme znát z desek Bon Iver, Charli XCX, Caroline Polachek nebo Empress Of. Další důležitým člověkem byl John Carroll Kirby, spojovaný s nahrávkami od Solange, Franka Oceana, Miley Cyrus či Bat For Lashes. Jim pak dále pomáhali ještě Eli Teplin, Ariel Rechtshaid, Mk.gee a Ethan Gruska. Jedenáct písní se opět nese na indiepopové vlně s přídavky trip hopu a alternativního r'n'b. Zda vás zaujmou, zjistíte na YouTube.


Young Thug - Punk
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: rap

Young Thug - Punk
Young Thug svým dva roky starým debutem "So Much Fun" slušně rozčísnul americkou rapovou scénu - vyšplhal na vrcholky všech tamních žebříčků a velmi dobře se mu dařilo i v Kanadě, Británii a dalších evropských zemích, nemluvě o zisku premiérové Grammy. Není tedy divu, že v případě albové dvojky "Punk" si mohl ze spolupracovníků vybírat. Ve studiu se mu nakonec vystřídali mimo jiné Strick, J. Cole, T-Shyne, Gunna, Future, BSlime, Juice Wrld, Post Malone, ASAP Rocky, Lil Double 0, Drake, Travis Scott, Doja Cat, Nate Ruess, Jeff Bhasker, Wheezy, Oz, T-Minus, Kanye West, Cardo nebo Mac Miller. Vydáním díla žije Thugův kanál na YouTube.


Ice Nine Kills - Welcome To Horrorwood: The Silver Scream 2
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: metalcore

Ice Nine Kills - Welcome To Horrorwood: The Silver Scream 2
Se šestou studiovou nahrávkou přichází americká metalcorová skupina Ice Nine Kills. Novinka nese titul "Welcome To Horrorwood: Silver Scream 2" a navazuje na předchozí kolekci "The Silver Scream", která byla inspirována horory. Ve čtrnácti skladbách najdete celou řadu hostů včetně Jacobyho Shadixe z Papa Roach, frontmana Cannibal Corpse Corpsegrindera, Brandona Sallera z Atreyu nebo třeba Ryana Kirbyho z Fit For A King. Když navštívíte YouTube, můžete si pustit klip k jedné z čerstvých písní "Funeral Derangements".


Alcatrazz - V
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Alcatrazz - V
Američtí metaloví matadoři Alcatrazz ohlásili vydání své páté studiovky s jednoduchým názvem "V". Sami muzikanti v čele se zpěvákem Doogiem Whitem ji popisují jako "hlasitou, pyšnou a do puntíku dotaženou!". Tracklist čítá celkem dvanáct kousků a klip k jednomu z nich, "Sword Of Deliverance", si můžete vychutnat na YouTube profilu téhle bandy.


Mirek Kemel - Vlčí stopy
web / facebook / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Mirek Kemel - Vlčí stopy
Ač je Mirek Kemel známý spíše jako autor karikatur a kreslených vtipů, posledních několik let se prezentuje také coby písničkář, od světa humoru na hony vzdálený. Ke třem řadovkám nyní přidává novinku s názvem "Vlčí stopy". Třináct songů vzniklo ve zcela nové spolupráci, a to s producentem Petrem Ostrouchovem a kapelou Blue Shadows, tedy hudebníky, kteří stojí za posledními dvěma alby Vladimíra Mišíka. Vedle Ostrouchova, který se jako autor hudby podílel též na části repertoáru, zde hrají kytarista Josef Štěpánek, kontrabasista Jaromír Honzák a bubeník Martin Novák, hostujícími vokalisty jsou Vladimír Javorský a Marie Puttnerová. Kam se díky této spolupráci Kemel posunul, zjistíte na stránkách vydavatelství Animal Music.


V krátkosti

  • Smile Empty Soul - Black Pilled
    Talentovaná americká kapela z Kalifornie přichází na albu "Black Pilled" s neotřelým přístupem k říznému rocku. Poslechnout si jej můžete na YouTube .
  • Judas Priest - Reflections - 50 Heavy Metal Years Of Music
    Heavymetalová legenda se připomíná s výběrovkou "50 Heavy Metal Years Of Music". Na ploše dvojitého červeného vinylu naleznete šestnáct studiových nahrávek, včetně několika předělávek a sedmi dosud nevydaných živých záznamů z archivu. Více o reprezentativním kompletu najdete na YouTube bandu.
  • Melvins - Five Legged Dog
    Svoji čtyřicetiletou kariéru se noise alternativci Melvins rozhodli oslavit kolekcí 4LP s názvem "Five Legged Dog". Výběr reprezentuje šestatřicet songů, navíc pojatých akusticky. No, neposlechněte si to. Nebo raději ano. Za ukázkami zamiřte na jejich YouTube kanál.
  • Dark Mark Vs Skeleton Joe - Dark Mark Vs Skeleton Joe
    Projekt zrozený ze vzájemného respektu mají na svědomí Mark Lanegan ze Screaming Trees a Joe Cardamone z The Icarus Line. Eponymní prvotina těží z elektronické hudby a objevuje pro posluchače nový svět experimentálního zvuku zahaleného do temnoty. Sami autoři výsledek nazývají "gotickou diskotékou smrti". Nakolik to oba umělci myslí vážně a zda se nejedná jen o slovní hříčku, zjišťujte na jejich YouTube profilu.
  • Purple Disco Machine - Exotica
    Německý DJ si na svou druhou řadovku přizval hosty jako The Knocks, Elderbrook, Bloom Twins, Ed Mac, Sahara Beck, Lorenz Rhode, Moss Kena, Sophie And The Giants nebo Francesca Lombardo. Výsledek sdílí na svém YouTube.
  • Toby Keith - Peso In My Pocket
    Americký countryový matador se vrací po šesti letech s deskou, na níž se autorsky podepsali například i Sammy Haggar, Brett Tyler, Maren Morris nebo John Mellencamp. Nahrávku, kterou uslyšíte na YouTube, seženete také v Dolby Atmos.
  • Chelsea Cutler - When I Close My Eyes
    Na svůj loňský debut "How To Be Human" navazuje americká electropopová zpěvačka z Connecticutu třináctkou nových písniček, které jí pomáhali produkovat Ayokay a Hazey Eyes. Jejich náslech včetně duetu s Quinn XCII naleznete na jejím YouTube.
  • Různí - Pokémon 25: The Album
    Album oslavující čtvrt století Pokémonů obsahuje čtrnáct songů, které nazpívali Katy Perry, CYN, Mabel, Jax Jones, Sinead Harnett, Lil Yachty, J Balvin, Vince Staples, Post Malone, Tierra Whack, Zhu či Trombone Shorty. Kompletní seznam a ukázky nabízí Supraphonline.
  • Stephan Moccio - Lionheart
    Kanadský skladatel oceněný Grammy i Oscarem, autor hitů Miley Cyrus, Celine Dion či songů pro film "Padesát odstínů šedi" pro své letošní sólové album složil a na klavír nahrál čtrnáct kompozic. Poslouchejte na YouTube.
  • Dominik Wollenweber - The Art Of English Horn (Supraphon)
    Nové dílo sólisty Berlínské filharmonie, kterého řada kolegů považuje za nejlepšího hráče na anglický roh, nabídne kompozice Bacha, Dvořáka, Wagnera, Francaixe, Sibelia a Schubert. Jejich ukázky a více informací nabízejí stránky Supraphonu.
  • Charlotte OC - Here Comes Trouble
    Pro svou třetí řadovku připravila anglická písničkářka celkem tucet písniček, a jak zjistíte i na jejím YouTube, tentokrát se s nimi vydala více popovým a místy až rockovým směrem.
  • Pokey LaFarge - In The Blossom Of Their Shade
    Jestliže jste si oblíbili retro amerického hudebníka Andrewa Heisslera, založené na mixu blues, folku, country, swingu a jazzu, jistě vás potěší, že mu příprava novinky tentokrát trvala něco málo přes rok. Album, které uslyšíte na jeho YouTube, produkoval Chris Seefried z Gods Child.
  • Ryan Hurd - Pelago
    Svůj debut nachystal americký countryový zpěvák, který na sebe upozornil coby autor písniček pro slavnější kolegy jako Blake Shelton, Lady A a Luke Bryan. Na patnácti písních, které zavěsil na své YouTube, spolupracoval i s Maren Morris.
  • The 502s - Could It Get Better Than This
    Máte-li rádi The Avett Brothers, Old Crow Medicine Show nebo první desky Mumford & Sons, určitě byste neměli minout druhou studiovku formace z Floridy, která ji tentokrát pojala velmi folk-rockově. Okuste sami na jejich YouTube.
  • The Driver Era - Girlfriend
    Bratrská dvojice, která se předloni oddělila od R5, vydává pod novým názvem již druhé album. Celkem patnáct skladeb je rozdělených do dvou částí. Jak uslyšíte na YouTube kanálu dua, zařadili pánové tentokrát do svého indie rocku i prvky new wave.
  • Remi Wolf - Juno
    Před několika týdny jsme vám představovali remixové album hudebnice z Kalifornie založené na trojici ípíček, teprve nyní se však propracovala ke svému plnohodnotnému debutu. Podstatnou část ze třinácti písní, jež najdete na YouTube, produkoval Solomonophonic s občasnou výpomocí M-Phazes.
  • Eddie Spaghetti & Frank Meyer - Motherfuckin’ Rock ‘N’ Roll
    Deset rokenrolových kousků připravila dvojice muzikantů, která se oddělila od hardrockových The Supersuckers. První singl je na YouTube,
  • Mac Powell - New Creation
    Po srpnovém EP přichází americký zpěvák kombinující country a současnou křesťanskou hudbu se stejnojmenným albem klasické délky. Mezi desítkou skladeb, jež nahrál na YouTube, naleznete i jednu, v níž si zahostoval Matt Maher.
  • Hate - Rugia
    Polská black-/deathmetalová formace připravila své dvanácté studiové album. Dle dosavadních recenzí a ohlasů je "Rugia" zábavná, ale nijak nevyčnívá z celé diskografie této bandy. Přesvědčte se sami a poslechněte si ji na YouTube.
  • Gemini Syndrome - 3rd Degree (The Raising)
    Už v roce 2013 odstartovala skupina Gemini Syndrome vydáním desky "Lux" tematickou trilogii. O tři roky později následoval druhý díl "Lux" a nyní vychází finální a dlouho očekávané dílo "3rd Degree - The Raising". Produkci obstaral Matt Good, známý ze spolupráce s Asking Alexandria nebo Hollywood Undead, a vzniklých třináct kousků má být těch nejtvrdších, jaké kapela doposud vytvořila.


Dále stojí za pozornost

Baker Boy - Gela: spojení rapu a hudby původních AustralanůYouTube
Lilly Hiatt - Lately: dcera Johna Hiatta a její americanabandcamp
Ded - School Of Thought:návrat nu-metalové formace po čtyřech letechYouTube
Hayden Thorpe - Moondust For My Diamond: druhá sólovka frontmana indie popových Wild Beastsbandcamp
Tommy Womack - I Thought I Was Fine:první deska post-punkového hudebníka po pěti letechYouTube
Avenue Beat - The Debut Farewell Album: debut indie popového holčičího triaYouTube
David Keenan - What Then?:druhá deska irského indie folkařebandcamp
Dug Pinnick - Joy Bomb: sólovka baskytaristy hard rockových King XYouTube
Julia Shapiro - Zorked: zpěvačka noise popových Chastity Belt sólobandcamp
Dean Wareham - I Have Nothing To Say To The Mayor Of L.A:zakládající člen americké Lunybandcamp
We Are Messengers - Wholehearted: třetí deska projektu Darrena MulliganaYouTube


Dále vychází:

Aeon - God Ends Here
Alphanaut - On Some Planets This Is Pop
American Sigh - Honor System
Another Michael - Unplugged Music And Big Sessions
Aquilo - A Safe Place To Be
Astral Brain - The Bewildered Mind
Bangkok Dollars - Lost Souls
Bathe - Bicoastal
Bedouine - Waysides
Ben Caplan - Recollection
Billy Joe Shaver & Kinky Friedman - Live Down Under
Blackstarkids - Puppies Forever
Blue Cranes - Voices
Bound In Fear - Penance
Brin - Water Sign
Bryan’s Magic Tears - Vacuum Sealed
Buffalo Nichols - Buffalo Nichols
Capital Theater - A Hero’s Journey
Caradras - Schattenkönige
CD Rim - Songs Of Vienna
Cecile Georgia - Only The Lover Sings
Craneium - Unknown Heights
Czech Ensemble Baroque, Roman Válek - Tůma: Requiem (Supraphon)
Dødsdrift - Ødnis
Dave Monk - I've Always Wanted To Be Me
Dean Wareham - I Have Nothing To Say To The Mayor Of L.a.
Deviant Process - Nurture
Devoid - Lonely Eye Movement
DJ-Kicks - Disclosure
Dom Kennedy - From The Westside With Love Three
Dos Santos - City Of Mirrors
Echoes - Lasting
Elan Tamara - We Can Fall
Esp Summer - Kingdom Of Heaven
Feed The Corpses To The Pigs - This Insidious Horror
Fire-Toolz - Eternal Home
Fotoform - Horizons
Gene Dante & The Future Starlets - Dl/ux
Glenn Echo - Fixed Memory
Gone To Color - Gone To Color [Tyler Bradley Walker And Matt Heim]
Grafh X DJ Shay - Stop Calling Art Content
Gucci Mane - So Icy Boyz
Gypsum - Gypsum
Hana Hegerová - Merci! (Supraphon)
Hana Zagorová - 100+20 písní / 1968-2020 (Supraphon)
Hana Zagorová - 100+20 písní / 1968-2020 (Limitovaná edice s podpisem) (Supraphon)
Hank (!) - Guilty Pleasures (Are The Best Ones)
Hank May - One More Taste Of The Good Stuff
Hate - Rugia
Haunted Like Human - Tall Tales & Fables
Hexa (Lawrence English & Xiu Xiu’s Jamie Stewart) - Material Interstices
High Desert Queen - Secrets Of The Black Moon
Hippotraktor - Meridian
Charlotte Greve - Sediments We Move
Chris Jones And The Night Drivers - Make Each Second Last
Chris Mardini - Chris Mardini
Illudium - Ash Of The Womb
Interesting Times Gang - Beats, No Rhymes, No Life
Jacob Cooper And Steven Bradshaw - Sunrise
John Carpenter, Cody Carpenter & Daniel Davies - Halloween Kills (soundtrack)
Johnny Gallagher - 8th And Jane
Jon Batiste - We Are (Deluxe)
Kaley Rutledge - Tender Heart
Katelyn Tarver - Subject To Change
Keinemusik - Send Return
Last Days Of Eden - Butterflies
Le Ren - Leftovers
Lords Of Black - Alchemy Of Souls, Pt. II
Lpt - Se Quema El Mundo
Lutharo - Hiraeth
Maj - No One Cares 2
Marianne Sveen (Of Katzenjammer) - Next Of Kin
Misanthur - Ephemeris
Mo Troper - Dilettante
Money Chicha - Chicha Summit
Muertissima - Inquisition
Namesake - Redeeming Features
Novocaine 99 - Lost
Offset Jim - Rich Off The Pack
Old Man Of The Woods - Votives
Order (Feat. Members Of Mayhem) - The Gospel
Philippe Jaroussky, Thibaut Garcia - A Sa Guitare
Pinkpantheress - To Hell With It
Pugs Atomz. - Test Drive
Quivver - Revelate
Reaping Asmodeia - Darkened Infinity
Redscale - The Old Colossus
Rodrigo Leao - A Estranha Beleza Da Vida (Signed)
Rodrigo Leao - A Estranha Beleza Da Vida (Signed+Ticket)
Salt Creek - Out Of The Sky
Sarah McQuaid - St Buryan Sessions
Scott Von Ryper - Dream State Treasure
Sir Was - Let The Morning Come
Skeletoon - The 1.21 Gigawatts Club
Slobodná Európa - Pakáreň
Snafu - Exile//Banishment
Steph Richards With Joshua White - Zephyr
Stimming & Lambert - Positive
The Darkness - Motorheart
The DB’s - I Thought You Wanted To Know: 1978-1981
The Georgia Thunderbolts - Can We Get A Witness
The Grahams - Sha La La
The Grandmaster - Skywards
The Lucid (Feat. David Ellefson) - The Lucid
The Roomsounds - Good Company
The Shining Tongues - Milk Of God
The Stone Eye - South Of The Sun
The Tragically Hip - Road Apples (30th Anniversary Deluxe)
The Velvet Underground - The Velvet Underground: A Documentary Film By Todd Haynes: Music From The Motion Picture Soundtrack
The Wonderful World Of Louis Armstrong All Stars - A Gift To Pops
TK & The Holy Know-Nothings - The Incredible Heat Machine
Toby - L’Espirit
Tri.be - Veni Vidi Vinci
Twelve Foot Ninja - Vengeance
Various Artists - Gangster Music Vol. 2
Velvet Two Stripes - Sugar Honey Iced Tea
Vidiek - Najvidiekovatejší
Virgil Shaw - At The Time I Didn’t Care
Vitamin String Quartet - It Feels Like Christmas
Waylon Payne - The Lost Act
Weak Signal - Bianca
Wilderado - Wilderado
Yogee New Waves - Windorgan
Zache Davis - The Sting

Vychází na vinylu:
Aeon - God Ends Here
Amy Winehouse - Back To Black / Limited
Baker Boy - Gela
Bára Basiková - Bára Basiková (Remastered 2021)
Beatles - Let It Be (2021) / 5Lp - Super Deluxe Box Set
Beatles - Let It Be (2021)
Coldplay - Music Of The Spheres
Craneium - Unknown Heights
Dean Wareham - I Have Nothing To Say To The Mayor Of L.a.
Deviant Process - Nurture
Dos Santos - City Of Mirrors
Finneas - Optimist
Frank Carter & The Rattlesnakes - Sticky
Gypsum - Gypsum
Hana Hegerová - Merci! (Supraphon)
Hank May - One More Taste Of The Good Stuff
Hate - Rugia
Hayden Thorpe - Moondust For My Diamond
Hexa (Lawrence English & Xiu Xiu’s Jamie Stewart) - Material Interstices
Hippotraktor - Meridian
Ice Nine Kills - Welcome To Horrorwood: The Silver Scream 2
Illudium - Ash Of The Womb
John Carpenter, Cody Carpenter & Daniel Davies - Halloween Kills (soundtrack)
Joy Crookes - Skin
Judas Priest - Reflections - 50 Heavy Metal Years Of Music
Julia Shapiro (Of Chastity Belt) - Zorked
Katie Melua - Ultimate Collection (Silver Vinyl - Limited Edition)
Le Ren - Leftovers
Lords Of Black - Alchemy Of Souls, Pt. II
Lykke Li - Wounded Rhymes
Mac Miller - Faces
Marteria - 5. Dimension
Melvins - Five Legged Dog
Misanthur - Ephemeris
Money Chicha - Chicha Summit
Nick Lowe - Labour Of Lust
Norah Jones - I Dream Of Christmas
Order (Feat. Members Of Mayhem) - The Gospel
Paul Weller - Days Of Speed (Live)
Paul Weller - Illumination
Pokey LaFarge - In The Blossom Of Their Shade
Purple Disco Machine - Exotica
Randy Edelman - Ghostbusters Ii.
Reaping Asmodeia - Darkened Infinity
Rodrigo Leao - A Estranha Beleza Da Vida (Signed)
Rodrigo Leao - A Estranha Beleza Da Vida (Signed+Ticket)
Scott Von Ryper - Dream State Treasure
Sir Was - Let The Morning Come
Slade - Old New Borrowed And Blue
Slade - Slade In Flame
Slobodná Európa - Pakáreň
Snafu - Exile//Banishment
Stimming & Lambert - Positive
The Darkness - Motorheart
The Georgia Thunderbolts - Can We Get A Witness
The Grandmaster - Skywards
Times Of Grace - Songs Of Loss And Separation
Tom Morello - The Atlas Underground Fire
Twelve Foot Ninja - Vengeance
Twenty One Pilots - Blurryface
Vidiek - Najvidiekovatejší
Virgil Shaw - At The Time I Didn’T Care
Warda - Khalik Hena
Weak Signal - Bianca
Wilderado - Wilderado
Xenia Rubinos - Una Rosa
Yogee New Waves - Windorgan

EP:
A.A. Williams - Arco
Alice Longyu Gao - High Dragon And Universe
Allie Crow Buckley - Moonlit And Devious Alternatives
Allie Dunn - Good As Gone
Anson Seabra - Feeling For My Life
Anz - All Hours
Bleach Lab - Nothing Feels Real
Bleep Bloop - Revenge
Cultgabe - Nowherefast
Dena - Mixed Feelings
Endure The Affliction - Evolve
Evergreen - Sign In
Cherubs - Slo Blo 4 Frnz & Sxy
Illyrian - Aegis
Joshua Speers - Midnight Horses
Lorne Behrman - When I Hit The Floor
Lover - Rookie Era
Matt Benyayer - She 2.0
Problem - Smoke Break
Rebellix - Serpent’s Kiss
Steven Bamidele - Uncrowded
Witch Fever - Reincarnate
Zeph - Scared Of Everything

Reedice:
Bára Basiková - Bára Basiková (Remastered 2021)
David Crosby - If I Could Only Remember My Name
Mac Miller - Faces
Malevolent Creation - Envenomed Ii
Malevolent Creation - Fine Art Of Murder
Malevolent Creation - In Cold Blood
Malevolent Creation - The Will To Kill
Nick Lowe - Dig My Mood
Nick Lowe - The Impossible Bird
North Americans - Going Steady
Randy Edelman - Ghostbusters Ii.
Rodrigo Leao - A Liberdade (Signed)
Rodrigo Leao - A Liberdade (Signed+Ticket)
The Arevalo - Mad Doctor Of Blood Island (soundtrack)
William Lava - Dracula vs. Frankenstein (soundtrack)

NÁZORY
  • Sračky sračky, samý sračky ...... (Karolko, 20.10.2021 17:20) Reagovat

    Sračky sračky, samý sračky ...

  • Aeon jsou dobří, nové album fakt mazec. Už je ... (Fimi, 20.10.2021 19:48) Reagovat

    Aeon jsou dobří, nové album fakt mazec. Už je ke stažení nové album Dream Theater, tak jsem zvědav na zdejší recenzi

  • Odsunula osobní téma? (M, 21.10.2021 07:03) Reagovat

    Že Kelly ve vánočním albu odsunula osobní téma? Vy jste to úžasné album asi vůbec neposlouchali :O

  • RECENZE? (Verunka:), 21.10.2021 11:54) Reagovat

    Zdravím:),jen se chci zeptat, jestli plánujete recenzi nového alba Norah Jones a Kelly Clarkson???:)

    • Re: RECENZE? (Filip, 21.10.2021 12:28) Reagovat

      Tak třeba že album obsahuje cover All I Want For Christmas Is You nikoliv od Mariah Carey, ale od Vince Vance & The Valiants, zatímco nová píseň Santa Can't You Hear Me má stejnou akordickou progresi ve sloce jako All I Want For Christmas od Mariah Carey, což je patrné na první poslech. Zvláštní marketingové uvažování...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues (19.03.2024 09:00)
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Biografie legendárního kytaristy K.K. Downinga z Judas Priest v češtině konečně vyšla (12.03.2024 12:05)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu